chrisde Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Οπότε συγκρίνουμε 6800xt/6900xt (τα ίδια είναι πάνω κάτω) με 7900gre και 9070xt; Ε, με βάση αυτό που πόσταρες το άλμα από 7 σε 9 είναι μεγαλύτερο. Άμα συγκρίνεις με 7900xt είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Κοίτα σχετικά είναι όλα, εξαρτάται πως τα βλέπεις. Εγώ δεν θεωρώ ότι αυτή η αύξηση στο ούτως ή άλλως πενιχρό rt που είχε η 6900xt είναι άξιο λόγου εξ' ού και ο χαρακτηρισμός refresh μιας και δεν προσέφερε και κάτι άλλο αξιόλογο σε εκείνη τη γενιά. Όπως χαρακτηρίζω refresh τις Blackwell σε σχέση με τις Ada. Αν δεν είναι σωστή η έκφραση αυτή, την παίρνω πίσω, no problem.
Fulgore Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 1 λεπτό πριν, chrisde είπε Εγώ δεν θεωρώ ότι αυτή η αύξηση στο ούτως ή άλλως πενιχρό rt που είχε η 6900xt είναι άξιο λόγου εξ' ού και ο χαρακτηρισμός refresh μιας και δεν προσέφερε και κάτι άλλο αξιόλογο σε εκείνη τη γενιά. Βασικά έδωσαν καλό raster στις 7900 και κυρίως έδωσαν μπόλικη Vram, για όσους δεν ήθελαν να ανέβουν χρηματικά σε 4090, ειδικά για 4Κ. Σε RT ή και upscaling, όντως λίγα πράγματα. Να θυμήσω ότι πίσω στο 2022/2023, αν ήθελες να έχεις το ''προνόμιο'' των 16gb Vram(πέραν της 4060ti), έπρεπε να ανέβεις χρηματικά στην 4080 των 1200+ευρώ, μέχρι να βγει αρχές 2024 η 4070ti S με 800$ msrp. 1
chrisde Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 4 λεπτά πριν, Fulgore είπε Βασικά έδωσαν καλό raster στις 7900 και κυρίως έδωσαν μπόλικη Vram, για όσους δεν ήθελαν να ανέβουν χρηματικά σε 4090, ειδικά για 4Κ. Σε RT ή και upscaling, όντως λίγα πράγματα. Να θυμήσω ότι πίσω στο 2022/2023, αν ήθελες να έχεις το ''προνόμιο'' των 16gb Vram(πέραν της 4060ti), έπρεπε να ανέβεις χρηματικά στην 4080 των 1200+ευρώ, μέχρι να βγει αρχές 2024 η 4070ti S με 800$ msrp. Για τη vram μαζί σου αν και αυτό δεν ήταν τόσο μαγκιά της amd όσο τσιγκουνιες του Πέτσα. Για το raster ουσιαστικά μόνο η xtx άξιζε (όπως τώρα αξίζει κατ αντιστοιχία μόνο η 5090) αλλά τόσο που κόστιζε ήταν προτιμότερο να μεταβείς σε Nvidia για τους γνωστούς λόγους. Τώρα που βελτιώθηκε και άλλο το rt, και φυσικά κυρίως το fsr πιστεύω ότι θα έχουμε πάλι ανταγωνισμό. Ας μην ξεχνάμε και το fg που το έβγαλε στο ενδιάμεσο και αποδείχτηκε καλό εν τέλει αν δεν κάνω λάθος διότι προσωπικά δεν το έχω δει.
Fulgore Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Σε mid range μεριά, ναι ειναι καλύτερα τα πράγματα στο κομμάτι ανταγωνισμού, γιατί τσιγκουνεύεται σε κάρτες από x070 και κάτω που κοιτάζει ο περισσότερος κόσμος. Σε High end τύπου 5080/5090, εκει οι απαιτήσεις για RT/PT ειναι μεγαλύτερες, και η nvidia θα έχει πάντα το πάνω χέρι(ειδικά PT). Και για το FSR4, πρέπει να προστεθεί σε περισσότερες κάρτες, αλλιώς θα έχει μικρή υποστήριξη σε παιχνίδια.
music_lover Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Το θέμα είναι να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους και σε σύντομο διάστημα, frs 4 τίτλους γιατί μέχρι σήμερα έχουμε γύρω στους 30 ενώ στον αντίποδα το dlss 4 βρίσκεται ήδη σε πάνω από 100 παιχνίδια.
korakios Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 1 ώρα πριν, music_lover είπε Το θέμα είναι να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους και σε σύντομο διάστημα, frs 4 τίτλους γιατί μέχρι σήμερα έχουμε γύρω στους 30 ενώ στον αντίποδα το dlss 4 βρίσκεται ήδη σε πάνω από 100 παιχνίδια. θα πρότεινα να δοκίμαζες optiscaler , dlss->fsr 1
Xristaras12 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Αν και οι κάρτες της γκάμας δεν έχουν βγει ολες, με 650αρι gold seasonic μέχρι τη κάρτα να υπολογίζω; (σύστημα της υπογραφής)
korakios Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 24 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Αν και οι κάρτες της γκάμας δεν έχουν βγει ολες, με 650αρι gold seasonic μέχρι τη κάρτα να υπολογίζω; (σύστημα της υπογραφής) απλά δε θα πήγαινα σε 3*8pin 9070XT 😛
Aris-leme Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου https://videocardz.com/driver/amd-radeon-software-adrenalin-25-4-1 2
chek2fire Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Powercolor στα 830 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από το αγγλικό amazon. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0CWD7DNTB/ref=ox_sc_act_title_delete_1?smid=A1IUZRVRQUH0V6&psc=1
Xristaras12 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 7 ώρες πριν, korakios είπε απλά δε θα πήγαινα σε 3*8pin 9070XT 😛 η 9070ΧΤ βλέπω λέει minimum 750αρι πάντως H 9070 pulse λεει βλέπω min 650αρι αλλά δεν ξέρω αν θέλω να πάω σε υλοποίηση με 2 ανεμιστήρες λόγω δύναμης κάρτας. Θα περιμένω και τις GRE είτε 9060ΧΤ να δουμε. ό,τι και να πάρω απο την 6700 κτήνος θα ειναι.
flikifloki Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 36 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε δεν ξέρω αν θέλω να πάω σε υλοποίηση με 2 ανεμιστήρες λόγω δύναμης κάρτας. Η δύναμη δεν έχει καμία σχέση με τις θερμοκρασίες. Μια χαρά είναι και οι 2 ανεμιστήρες απ'την στιγμή που η κάρτα δεν τραβάει κέρατα από ρεύμα. Δες κάποιο σοβαρό review και θα δεις πως είναι μια χαρά με τα 2, ακόμη και σε stock ρυθμίσεις. 1
xartemporas Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) https://videocardz.com/newz/amd-to-launch-radeon-rx-9060-xt-on-may-18th-rx-9070-gre-pushed-back-to-q4 Επεξ/σία 23 Απριλίου από xartemporas 2
Crus Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 14 hours ago, Xristaras12 said: H 9070 pulse λεει βλέπω min 650αρι αλλά δεν ξέρω αν θέλω να πάω σε υλοποίηση με 2 ανεμιστήρες λόγω δύναμης κάρτας. Το συστημα ψυξης της Pulse ειναι υπεραρκετο για την 9070. Οι θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες (λιγο τσιμπημενες αυτες στις μνημες οπως σε ολες τις 9070 series) και η καρτα αθορυβη. Μπορει να εχει μονο 2 ανεμιστηρες αλλα σαν μεγεθος η καρτα ειναι σε ιδιες διαστασεις πχ με την 6700xt Red Devil που εχει 3 fans. Επεξ/σία 23 Απριλίου από Crus 1
BrocasHelm Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Μέχρι σήμερα παίζει η προσφορά από eShop για την powercolor hellhound 9070 oc στα 650 και μάλιστα παρέλαβε στοκ και τις έχει άμεσα διαθέσιμες. Αύριο παραλαμβάνω εγώ, είναι το μόνο κομμάτι που λείπει στο νέο PC. Αν δεν παίξει xt στα 730 πχ ή παρακάτω μένει το καλύτερο vfm αυτήν την στιγμή. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα