Xristaras12 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 λεπτά πριν, ilos είπε Επειδή και εγώ μεταπήδησα από 6700 να ξέρεις αν δε παίζεις σε Native 4Κ, θα φας cpu bottleneck με τον 11400f στο 90% των περιπτώσεων σε 1080p/2Κ. Εδώ εγώ έχω την απλή 9070 και με καλύτερο cpu (5700x3d) και αν εξαιρέσουμε path tracing τίτλους, στα μόνα μέχρι στιγμής που έχω δει κοντά 100% gpu utilization σε 2Κ είναι: Το MH Wilds σε FSR4 NativeAA Ultra (και αυτό σε κάποια σημεία όχι συνέχεια) τόσο άθλιο είναι από πλευράς cpu optimization. Και το Remnant 2 πάλι στα ίδια settings που όμως είναι παντού καρφωμένο το gpu usage στο 99-100% και βλέπεις και ντρόπες στα 60κάτι κάποιες φορές. Βέβαια μιλάμε για διαβόητο παιχνίδι που όταν βγήκε δεν υπήρχε καν κάρτα να το τρέχει σε native. Το cpu bottleneck στον 5700x3d είναι σε μένα συνήθως γύρω στα 90-130 fps (λίγο παραπάνω - λίγο παρακάτω ανάλογα τον τίτλο και τα σημεία που τεστάρεις) Αν δεν έχεις high refresh monitor klein mein. Αν έχεις καλό είναι να μπεί σε σύστημα με 7800x3d/9800x3d. Η UE5 είναι πάρα πολύ άθλια με το cpu optimization αλλά και οι υπόλοιπες δε πάνε πίσω. Και κάτι άλλο το radeon chill μπορεί να σου γλιτώνει κάποια watt κατανάλωσης σαν κόφτης αλλά παρατήρησα κάνει το UV ιδιαίτερα unstable και μου κράσαρε 2 φορές που str;imara par;allhla. Μέχρι στιγμής σε αυτά που έπαιξα και έπρεπε να βάλω αναγκαστικά FSR ήταν στο AC Shadows και στο alan wake 2. Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έχω ασχοληθεί το σύστημα γενικότερα είναι στο τέρμα. Αναβάθμιση σε οθόνη δεν θα γινει αν δεν βγάλει κάποιο πρόβλημα (ειναι 1080/165ΗΖ). Στο BF6 beta πάντως είμαι 100% και σε επεξεργαστή και σε γραφικά αλλά fps δεν δείχνει ο adrenaline για κάποιον λόγο βγάζει Ν/Α. Το παιχνίδι τρέχει βουτυρο πάντως.
ilos Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε Μέχρι στιγμής σε αυτά που έπαιξα και έπρεπε να βάλω αναγκαστικά FSR ήταν στο AC Shadows και στο alan wake 2. Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έχω ασχοληθεί το σύστημα γενικότερα είναι στο τέρμα. Αναβάθμιση σε οθόνη δεν θα γινει αν δεν βγάλει κάποιο πρόβλημα (ειναι 1080/165ΗΖ). Στο BF6 beta πάντως είμαι 100% και σε επεξεργαστή και σε γραφικά αλλά fps δεν δείχνει ο adrenaline για κάποιον λόγο βγάζει Ν/Α. Το παιχνίδι τρέχει βουτυρο πάντως. Για 165ρα ανεξαρτήτου κάρτας θα σε κόβει ο 11400f σε σύγχρονα games δυστυχώς. Εγώ έχω 75ρα και φοβάμαι θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα με κόψει ο 5700x3d lol. Η μεγάλη αναβάθμιση από RDNA2 σε RDNA4 για μένα ήταν το FSR4 κυρίως. Πήγα από FSR3.1 performance medium settings στο wilds και μια ζαλάδα/μύξα visuals εν κινήση σε FSR4 quality ultra settings με πολύ πιο stable fps (ειδικά κάτι forest) και το πιο αξιοσημείωτο λιγότερη κατανάλωση κιόλας!!! Πάρα πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής για τα λεφτά που την χτύπησα από eshop (580). Το BF6 αν και beta είναι κάργα optimized, μακάρι να ήταν όλα τα games έτσι.
Xristaras12 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 λεπτά πριν, ilos είπε Για 165ρα ανεξαρτήτου κάρτας θα σε κόβει ο 11400f σε σύγχρονα games δυστυχώς. Εγώ έχω 75ρα και φοβάμαι θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα με κόψει ο 5700x3d lol. Η μεγάλη αναβάθμιση από RDNA2 σε RDNA4 για μένα ήταν το FSR4 κυρίως. Πήγα από FSR3.1 performance medium settings στο wilds και μια ζαλάδα/μύξα visuals εν κινήση σε FSR4 quality ultra settings με πολύ πιο stable fps (ειδικά κάτι forest) και το πιο αξιοσημείωτο λιγότερη κατανάλωση κιόλας!!! Πάρα πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής για τα λεφτά που την χτύπησα από eshop (580). Το BF6 αν και beta είναι κάργα optimized, μακάρι να ήταν όλα τα games έτσι. ολική αναβάθμιση θα κάνω για το GTA6 όταν βγει, εκτος αν πετύχω κανένα deal απο αγγελία και γλυτώσω και κανένα ευρώ ακόμα. Απλά σκέφτομαι οτι αρχικά θα φύγει η 6700 απο το να την εχω και να χάνει αξία σε πχ 1 χρόνο και θα έχω και μια νεότερη κάρτα που καίει λιγότερο απο την ήδη υπάρχουσα και σίγουρα θα έχει καλύτερες επιδόσεις
Fulgore Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ilos είπε Επειδή και εγώ μεταπήδησα από 6700 να ξέρεις αν δε παίζεις σε Native 4Κ, θα φας cpu bottleneck με τον 11400f στο 90% των περιπτώσεων σε 1080p/2Κ. Γιατί δεν τα έγραφες αυτά λίγες σελίδες πιο πίσω ρε σύ, που είχα διαφωνία με άλλο συμφορουμίτη που έλεγε ότι ειναι μια χαρά ένας 5600 για 9070xt😬 Τέλος πάντων, ο @Xristaras12 την 9060xt 16gb κοιτάζει(κάρτα επιδόσεων 7700xt), άρα δεν θα έχει(έντονο) θέμα. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από Fulgore 1 2
dimoskoutr Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Fulgore είπε Γιατί δεν τα έγραφες αυτά λίγες σελίδες πιο πίσω ρε σύ, που είχα διαφωνία με άλλο συμφορουμίτη που έλεγε ότι ειναι μια χαρά ένας 5600 για 9070xt😬 Τέλος πάντων, ο @Xristaras12 την 9060xt 16gb κοιτάζει(κάρτα επιδόσεων 7700xt), άρα δεν θα έχει(έντονο) θέμα. Δεν το ξεχνάς ρε θηρίο. Είπαμε την κόβει απλά για ότι παιχνίδια ασχολούμαι εγώ και για τα fps caps που βάζω για να μην άκου τίποτα είναι μια χαρά. Εχω και ένα βιολογικό φίλτρο είπαμε που δεν πολυκατάλαβα διάφορα από non rt και rt στο cp77 και είμαι άρχοντας. Εδώ έβαλα medium cp77 για να πάει 185fps να δω τι διαφορά καταλαβαίνω από το 110 cap που το έχω εγώ και δεν παίρνω χαμπάρι, ή δεν έχω ιδέα πώς να το δω, πως να το καταλάβω. Τι να κάνουμε για να μας συγχωρέσεις που ήμουν σφάλμα;😁 Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από dimoskoutr
Fulgore Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Ανέφερα το παράδειγμα αυτό γιατί ήταν πιο έντονη η περίπτωση του μπουκαλιού, σε σχέση με την πιο πάνω περίπτωση της 9060xt και του i5. Και από Eshop crazy sundays για αυτη την εβδομάδα. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Fulgore
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα