Georgekar2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα σε όλους.. θέλω όποιος πραγματικά γνωρίζει να μου απαντήσει σε ένα ερώτημα μου γιατί σήμερα έχω τρελαθεί από το πρωί...Θα ξεκινήσω να αναλύσω αναλυτικά τι έχει συμβεί.... Τον ιανουάριο του 2022 η τράπεζα πειραιώς μου έκδοσε μια πιστωτική κάρτα με όριο 2.200€. Μετά από περίπου 2 μήνες λόγω ότι προέκυψε σοβαρό πρόβλημα υγείας της γυναίκας μου ζήτησα δάνειο από την τράπεζα και δεν μου έδωσε. Αναγκάστηκα λοιπόν να χρησιμοποιήσω την κάρτα για να πληρώσω για κάποιες εξετάσεις και κάποιες συναντήσεις σε γιατρούς. Για να μην τα πολυλογώ την χρέωσα την κάρτα 2.300 περίπου... Εκείνο το διάστημα δεν μπορούσα να δώσω τα χρήματα όλα μαζί. Μήνα με τον μήνα φυσικά μου ερχόταν ο λογαριασμός της κάρτας όπου το ποσό σιγά σιγά λόγω υπέρβασης ορίου ανέβαινε και μετά από αρκετούς μήνες έφτασα να χρωστάω 3.500€. Εκεί λοιπόν λόγω ότι είχα ένα ποσό μαζεμένο μίλησα με την τράπεζα και μου είπε να μιλήσω με την intrum για να κάνω διακανονισμό. Έτσι και έκανα μίλησα μαζί τους 2-3 φορές και πάντα μου αρνιόντουσαν τον διακανονισμό. Το ποσό έφτασε να είναι 4.700€. Μέχρι που μια μέρα τελικά μου είπαν θα σας κάνουμε ρύθμιση τα 4700€ που είναι και το συνολικό ποσό που χρωστάτε αλλά με ένα επιτόκιο 17% θα πάει πιο πάνω. Εγώ λόγω ότι είχα κάποια μαζεμένα χρήματα τους λέω δεν με συμφέρει οπότε δεν θα δεχτώ. Ξεκίνησα λοιπόν εδώ και κάποιους μήνες να βάζω μήνα μήνα χρήματα μέσα στην κάρτα και κατάφερα μέσα σε ένα 6μηνο να φτάσω από τα 4700€ στα 2.199€ την κάρτα. Η τελική πληρωμή έγινε πριν κανά 10ημερο. Λέω οκ την έριξα κάτω από το όριο πολύ καλά και με τον τρόπο αυτόν θα την αποπλήρωνα μέχρι τέλος του έτους. Ξαφνικά σήμερα μου έρχεται μήνυμα ότι εκδόθηκε ο λογαριασμός της κάρτας. Και ενώ εχθές το βράδυ έβλεπα συνολική οφειλή 2.199€ ξαφνικά βλέπω σήμερα περίπου 3500€ και τρελάθηκα.... Μιλάω με την πειραιώς μου λέει δεν ξέρουμε θα μιλήσετε με την intrum....Μιλάω με την intrum μου λέει δεν ξέρουμε εμείς με την πειραιώς θα μιλήσετε... Ξανακαλώ πάλι και μετά από μεγάλη ταλαιπωρία μου λέει μια κοπέλα ότι αυτά τα 1300 ευρώ σχεδόν όλα είναι από παγωμένους τόκους που τόσο καιρό δεν είχαν προσθετεί στην κάρτα μου και τώρα που έπεσε το ποσό κάτω απο το όριο μου πρόσθεσαν και τους τόκους. Η ερώτηση μου ήταν ότι μα τόσο καιρό κανείς δεν μου είχε πει για τους τόκους αυτούς ούτε φαίνονταν στο συνολικό ποσό οφειλής... Επίσης όταν είχα κάνει το αίτημα για τον διακανονισμό τον οποίο τελικά δεν τον είχα αποδεχθεί το ποσό τότε ήταν αυτό που έβλεπα τότε εγώ και μέσα στο winbank. Η κοπέλα μου λέει δεν γνωρίζω να σας απαντήσω κάτι παραπάνω απλός αυτό είναι το ποσό.... Και την ρωτάω .. εαν εγω φτάσω πάλι στα 2.199€ σε 5-6 μήνες θα έχω πάλι κάποιους τόκους που θα μου ξαναπροστεθούν ; Και μου λέει δεν μπορούμε αυτό να το ξέρουμε θα το δούμε τότε. Παιδιά ειλικρινά σας το λέω δεν ξέρω τι να κάνω έχω απευδήσει... Τόσο καιρό δεν έπρεπε να ενημερωθώ ότι το σύνολο της οφειλής μου ήταν αυτό που έβλεπα στο winbank μου πχ 2199€ που έβλεπα μέχρι εχθές το βράδυ + 1300-1400 ευρώ τόκους ; Ξαφνικά μετά από 1μιση χρόνο μου το λένε ; Τόσο καιρό δηλαδή βάζω χρήματα που πάνε στο πουθενά... Σκέφτομαι πολύ σοβαρά εάν καταφέρω να μαζέψω σε κανά μήνα αυτά τα 2.200€ γιατί περιμένω κάποια χρήματα να πάω να τους τα δώσω και να ζητήσω το ποσο των τόκων εάν μπορεί να διαγραφεί αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει.... Όποιος γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει ας απαντήσει!!!
APapsda Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 γιατι το μυστικο ειναι παντα στα μικρα γραμματα που δεν διαβασες.
asdfnikos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Έχει πουληθεί - μεταβιβαστεί στην intrum το χρέος; Η κάρτα είναι ενεργή; Δηλαδή δεν έγινε καταγγελία της σύμβασης; Αν πας απο την τράπεζα σίγουρα μπορούν να σε διακόψουν την κάρτα και να σου περάσουν το χρέος σε ένα δάνειο με μικρότερο επιτόκιο και μεγάλη αποπληρωμή με σταθερές δόσεις. https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/trapezikes-ypiresies/eidikes-trapezikes-ypiresies/ruthmisi-daneion-karton Τώρα για τους κρυφούς τόκους κτλπ δεν γνωρίζω.
Georgekar2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 16 λεπτά πριν, asdfnikos είπε Έχει πουληθεί - μεταβιβαστεί στην intrum το χρέος; Η κάρτα είναι ενεργή; Δηλαδή δεν έγινε καταγγελία της σύμβασης; Αν πας απο την τράπεζα σίγουρα μπορούν να σε διακόψουν την κάρτα και να σου περάσουν το χρέος σε ένα δάνειο με μικρότερο επιτόκιο και μεγάλη αποπληρωμή με σταθερές δόσεις. https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/trapezikes-ypiresies/eidikes-trapezikes-ypiresies/ruthmisi-daneion-karton Τώρα για τους κρυφούς τόκους κτλπ δεν γνωρίζω. Η κάρτα είναι απενεργοποιημένη εδώ και πολύ καιρό. Το χρέος έχει πουληθεί στην intrum η τράπεζα με στέλνει πάντα σε αυτούς. Και η intrum θελει να μου βγαζει δανειο με πολυ μεγαλο επιτοκιο... ετσι τουλαχιστον ηταν την τελευταια φορα που με πολυ ζορι μου ειχε κανει την υποτιθεμενη ρυθμιση... Αλλα τοτε στο ποσο που μου ειχε πει δεν ειχε μεσα τους τοκους ... τωρα ξαφνικα που το αποπληρωνω μονος μου τι εγινε εμφανιστηκαν και τοκοι ; εαν εγω τους δωσω ολο το κεφαλαιο τους τοκους θα τους σβησουν ;
Bitbit Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δηλαδή αν κατάλαβα καλά εσύ έκανες συναλλαγές 2300€ και στο τέλος με τους τόκους σου ζητάνε συνολικά 6000€? Σε διάστημα περίπου 2 ετών αυτό;
Georgekar2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, Bitbit είπε Δηλαδή αν κατάλαβα καλά εσύ έκανες συναλλαγές 2300€ και στο τέλος με τους τόκους σου ζητάνε συνολικά 6000€? Σε διάστημα περίπου 2 ετών αυτό; Το ποσό που εγώ ξόδεμα ήταν περίπου 2300-2350 κάπου εκεί... είχε φτάσει η κάρτα 4700 την μείωσα στα 2199€ και τώρα μου την ανέβασαν πάλι στα 3450 γιατί λέει ήταν τόκοι που ήταν παγωμένοι και δεν τους είχα πληρώσει. Και τους λεω ρε παιδιά οκ το δέχομαι... Όταν όμως έκανα αίτημα για ρύθμιση εκεί δεν έπρεπε αυτό το ποσό να μου το αναφέρουν συνολικά ; Γιατί μου είχαν αναφέρει και αυτοί μόνο το ποσό που είχα στο winbank και αυτό το εχω με αποδείξεις μέσω της σελίδας κώδικας δεοντολογίας. Και μου λένε δεν ξέρουμε αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι χρωστάτε αυτό το ποσό.
Timour21 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης, κάτι δεν βγαίνει στα νούμερα. Έστω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα επιτόκιο της τάξης του 30%. Μετά από 2 χρόνια, δεν βγαίνει με την οποιαδήποτε πράξη διπλασιασμός του ποσού. Ζήτα από την τράπεζα σου, αναλυτική κατάσταση με το τι σε χρέωναν κάθε μήνα. Ενδέχεται να υπάρχουν πρόστιμα/penalties επειδή ξεπέρασες το όριο της κάρτας, ενδέχεται επίσης να έχεις χρεωθεί με δικηγορικά έξοδα ή όπως αλλιώς τα βαπτίζουν οι εισπρακτικές. Με το "δανείστηκα 2300-2350 και μου ζητάνε κάτι λιγότερο από 6000", δεν νομίζω να βρείς άκρη. 2
vagos789 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δεν ειναι απλο να υπολογισεις τοκους,πανωτοκια,(μ)πενταλτυ κτλ που εχει μια πιστωτικη καρτα. 1
theopan Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Timour21 είπε Χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης, κάτι δεν βγαίνει στα νούμερα. Έστω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα επιτόκιο της τάξης του 30%. Μετά από 2 χρόνια, δεν βγαίνει με την οποιαδήποτε πράξη διπλασιασμός του ποσού. Κι όμως, "μια χαρά" βγαίνει και γίνεται... "Ανατοκισμός" ("πανωτόκια") λέγεται. Πηγή πλούτου για τον δανειστή συνταγή για την καταστροφή για τον δανειολήπτη... Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2024 από theopan 4
Timour21 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, theopan είπε Κι όμως, "μια χαρά" βγαίνει και γίνεται... "Ανατοκισμός" ("πανωτόκια") λέγεται. Πηγή πλούτου για τον δανειστή συνταγή για την καταστροφή για τον δανειολήπτη... Δείξε μου πως βγαίνει μια χαρά τότε. Με τα παρακάτω δεδομένα. 1. Ετήσιο επιτόκιο 30% 2. Με μηνιαίο ανατοκισμό και 3. Με δεδομένο ότι ο δανειολήπτης δεν πληρώνει ούτε την minimum δόση που του έρχεται κάθε μήνα. Για να σε βοηθήσω για να μην ταλαιπωρείσαι. 30% ετήσιο = 2,5% μηνιαίο. Άρα τον δεύτερο μήνα δανεισμού θα έχουμε ποσό = αρχικό κεφάλαιο + 2,5%, τον 2ο μήνα ποσό = ποσό προηγούμενου μήνα + 2,5% κ.ο.κ Αν ξέρεις κώδικα σου στέλνω και την recursive function που χρειάζεται για να κάνεις γρήγορα τον υπολογισμό. Με αρχικό ποσό τα 2350 και με τον παραπάνω υπολογισμό, δεν βγαίνει πάνω από 4250,51 (και συγκεκριμένα τον πρώτο χρόνο οι τόκοι ανέρχονται στα 810,49 και τον 2ο χρόνο φτάνουν τα 1090,02). Επομένως ΜΟΝΟ πανωτόκια δεν παίζει να είναι και άρα επιστρέφουμε στην αναλυτική κατάσταση των χρεώσεων/δόσεων της τράπεζας που πρότεινα εξαρχής στον νηματοθέτη.
Bitbit Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 βρωμάει η υπόθεση. Δε βγαίνουν τα νούμερα με τόκους. Και η δικαιολογία.. σας εμφανίζουμε τώρα όλο το υπόλοιπο επειδή πέσατε κάτω από το όριο, δε στέκει. Και όταν πέσεις πάλι κάτω από το όριο θα εμφανίσουν κι άλλους τόκους; Δε πληρώνεις φράγκο αν δεν εξηγήσουν πως βγαίνει το σύνολο. Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα. Δεν υπήρχε περιπτωση να πλήρωνα ό,τι θέλανε απλά επειδή το λένε. Όπως είπε και ο φίλος από πάνω, πιθανόν προσθέσανε έξοδα (δικηγορικά ?) 1 1
ekrepali Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 3 hours ago, Bitbit said: Δε πληρώνεις φράγκο αν δεν εξηγήσουν πως βγαίνει το σύνολο. Το να μη πληρώνει δεν είναι λύση... ας συνεχίσει να πληρώνει όσα νομίζει ότι χρωστάει κι όσα σηκώνει η τσέπη του. Ταυτόχρονα ζητάει αναλυτική κατάσταση των χρεώσεων/δόσεων κι αν δε λάβει απάντηση εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (θα'λεγα 1 μήνα), τότε πρέπει να μιλήσει άμεσα για δικηγόρο. 1
Bitbit Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 11 minutes ago, ekrepali said: Το να μη πληρώνει δεν είναι λύση... ας συνεχίσει να πληρώνει όσα νομίζει ότι χρωστάει κι όσα σηκώνει η τσέπη του. Ταυτόχρονα ζητάει αναλυτική κατάσταση των χρεώσεων/δόσεων κι αν δε λάβει απάντηση εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (θα'λεγα 1 μήνα), τότε πρέπει να μιλήσει άμεσα για δικηγόρο. επίσης και το να πληρώνει ό,τι του λένε διότι απλά έτσι.... δεν είναι λύση. Ζητάει αναλυτική (αυτό που λες) και μετά πληρώνει. Να ξέρει τι πληρώνει. Τι θα πληρώνει στον αέρα; Δεν είπαμε να βαρέσει κανόνι. Απλά να πληρωσει όταν πάρει εξηγήσεις. Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα. Μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Θεωρείς σοβαρή την απάντηση "παγωμένοι τόκοι που εμφανίστηκαν τώρα";
theopan Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Timour21 είπε Δείξε μου πως βγαίνει μια χαρά τότε. Με τα παρακάτω δεδομένα. 1. Ετήσιο επιτόκιο 30% 2. Με μηνιαίο ανατοκισμό και 3. Με δεδομένο ότι ο δανειολήπτης δεν πληρώνει ούτε την minimum δόση που του έρχεται κάθε μήνα. Για να σε βοηθήσω για να μην ταλαιπωρείσαι. 30% ετήσιο = 2,5% μηνιαίο. Άρα τον δεύτερο μήνα δανεισμού θα έχουμε ποσό = αρχικό κεφάλαιο + 2,5%, τον 2ο μήνα ποσό = ποσό προηγούμενου μήνα + 2,5% κ.ο.κ Αν ξέρεις κώδικα σου στέλνω και την recursive function που χρειάζεται για να κάνεις γρήγορα τον υπολογισμό. Με αρχικό ποσό τα 2350 και με τον παραπάνω υπολογισμό, δεν βγαίνει πάνω από 4250,51 (και συγκεκριμένα τον πρώτο χρόνο οι τόκοι ανέρχονται στα 810,49 και τον 2ο χρόνο φτάνουν τα 1090,02). Επομένως ΜΟΝΟ πανωτόκια δεν παίζει να είναι και άρα επιστρέφουμε στην αναλυτική κατάσταση των χρεώσεων/δόσεων της τράπεζας που πρότεινα εξαρχής στον νηματοθέτη. Διάβασε τα "ψιλά γράμματα" στις δανειστικές συμβάσεις που τυχόν έχεις τις επιπλέον "κρυφές" επιβαρύνσεις πέραν του βασικού επιτοκίου, προσπάθησε να καταλάβεις (αν καταλάβεις) και άσε τα μαθηματικά. Μέχρι το τελευταίο cent σωστά θα είναι από λογιστικής άποψης στην αναλυτική κατάσταση όλα κατά πάσα πιθανότητα. Δεν είναι μ@λάκες. Η υπέρβαση του πιστωτικού ορίου της κάρτας και η διατήρηση αυτής της υπέρβασης σε συνδυασμό με τα πανωτόκια χωρίς να εξοφληθεί όλο το ποσό άμεσα ή τουλάχιστον πολύ σύντομα τον έφερε στην καταστροφή... Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2024 από theopan
ekrepali Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 1 minute ago, Bitbit said: επίσης και το να πληρώνει ό,τι του λένε διότι απλά έτσι.... δεν είναι λύση. Δεν είπα να πληρώνει ό,τι του λένε... αλλά να συνεχίσει να πληρώνει ό,τι νομίζει πως χρωστάει, 2200 συν τόκους. Σε χειρότερη θέση θα βρεθεί αν σταματήσει να πληρώνει εντελώς... το fund μπορεί να στείλει αναλυτική μετά από 2-3 μήνες "λόγω φόρτου".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα