amiGGo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, Επειδή έχει προκύψει μια ευκαιρία για να αναλάβω χρέη ανεβάσματος προϊόντων σε eshop ως freelancer, και ότι αυτό συμπεριλαμβάνει(seo, κειμενογραφηση κλπ). Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά θα ήταν μια λογική τιμή να χρεώσω την επιχείρηση για 200 προϊόντα τον μήνα.
Xvipes Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Ανέβασε ένα προϊόν και δες πόση ώρα θα σου πάρει. Μετά σκέψου πόσα θες να χρεώνεις ανά ώρα και πολλαπλασιασε επί 200.
Billator Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 11 ώρες πριν, amiGGo είπε Καλησπέρα σε όλους, Επειδή έχει προκύψει μια ευκαιρία για να αναλάβω χρέη ανεβάσματος προϊόντων σε eshop ως freelancer, και ότι αυτό συμπεριλαμβάνει(seo, κειμενογραφηση κλπ). Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά θα ήταν μια λογική τιμή να χρεώσω την επιχείρηση για 200 προϊόντα τον μήνα. Επειδή έχω ανεβάσει σε sites μπορεί και εκατομμύρια προϊόντα πλέον, είναι ενέργειες που μπορείς να αυτοματοποιήσεις 100% ανά πελάτη, ανά προμηθευτή , ανά κατηγορία κλπ. Ανάλογα το τι προσφέρεις στον καθένα στήνεις και το ανάλογο workflow σε κάθε πελάτη. Ο χρόνος που θα σου πάρει για το στήσιμο είναι λιγότερος από όσο να ανεβάσεις 100-150 προϊόντα manual. Για 200 προϊόντα αν χρειάζεται πρακτικά και manual inspect από εσένα θα χρειαστεί το πολύ 1 ώρα αν το στήσεις σωστά κάθε μήνα πριν το upload και με αυτόν τον τρόπο το κάνεις και εύκολα scale.
amiGGo Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Billator είπε Επειδή έχω ανεβάσει σε sites μπορεί και εκατομμύρια προϊόντα πλέον, είναι ενέργειες που μπορείς να αυτοματοποιήσεις 100% ανά πελάτη, ανά προμηθευτή , ανά κατηγορία κλπ. Ανάλογα το τι προσφέρεις στον καθένα στήνεις και το ανάλογο workflow σε κάθε πελάτη. Ο χρόνος που θα σου πάρει για το στήσιμο είναι λιγότερος από όσο να ανεβάσεις 100-150 προϊόντα manual. Για 200 προϊόντα αν χρειάζεται πρακτικά και manual inspect από εσένα θα χρειαστεί το πολύ 1 ώρα αν το στήσεις σωστά κάθε μήνα πριν το upload και με αυτόν τον τρόπο το κάνεις και εύκολα scale. @Billator Το site είναι στημένο με WordPress και πιθανώς οι φωτογραφίες με τα προϊόντα να μην έρχονται μαζεμένες με την μια. Αυτό που αναφέρεις με το μαζικό upload είναι εφικτό μέσω woocommerce; Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2024 από amiGGo
Billator Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2024 29 λεπτά πριν, amiGGo είπε @Billator Το site είναι στημένο με WordPress και πιθανώς οι φωτογραφίες με τα προϊόντα να μην έρχονται μαζεμένες με την μια. Αυτό που αναφέρεις με το μαζικό upload είναι εφικτό μέσω woocommerce; Για WooCommerce ή χρησιμοποιώ API (πλέον με βολεύει στους αυτοματισμούς γιατί δουλεύει μόνο του) , ή το WPAllimport το οποίο είναι και εύκολο το matching. Αν μπουν νέα δεδομένα όπως πχ φωτογραφίες, θα κάνεις απλά update του αρχείου (αν πας με το WPAllimport). Με ένα έξυπνο data processing μπορείς είτε σε excel είτε σε Google sheet (εγώ δουλεύω μόνο Google sheets) να κάνεις το data generate εύκολα με φόρμουλες.
amiGGo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2024 16 ώρες πριν, Billator είπε Για WooCommerce ή χρησιμοποιώ API (πλέον με βολεύει στους αυτοματισμούς γιατί δουλεύει μόνο του) , ή το WPAllimport το οποίο είναι και εύκολο το matching. Αν μπουν νέα δεδομένα όπως πχ φωτογραφίες, θα κάνεις απλά update του αρχείου (αν πας με το WPAllimport). Με ένα έξυπνο data processing μπορείς είτε σε excel είτε σε Google sheet (εγώ δουλεύω μόνο Google sheets) να κάνεις το data generate εύκολα με φόρμουλες. Καλημέρα. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Θα το ψάξω καλύτερα μήπως καταφέρω και γίνεται η δουλειά πιο γρήγορα/εύκολα. 1
mr.robot Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Στις 1/7/2024 στις 4:21 ΜΜ, Billator είπε Για WooCommerce ή χρησιμοποιώ API (πλέον με βολεύει στους αυτοματισμούς γιατί δουλεύει μόνο του) , ή το WPAllimport το οποίο είναι και εύκολο το matching. Αν μπουν νέα δεδομένα όπως πχ φωτογραφίες, θα κάνεις απλά update του αρχείου (αν πας με το WPAllimport). Με ένα έξυπνο data processing μπορείς είτε σε excel είτε σε Google sheet (εγώ δουλεύω μόνο Google sheets) να κάνεις το data generate εύκολα με φόρμουλες. Απορία , μέσω API με ποιο τρόπο κάνεις εισαγωγή τα αρχεία; Εννοώ από πού τα αντλείς αρχικά και ύστερα με ποια μέθοδο τα κάνεις post στο front end;
Billator Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mr.robot είπε Εννοώ από πού τα αντλείς αρχικά Δημιουργώ μία βάση (εκτός site) σε κάθε προμηθευτή, και αν χρειάζεται μεγάλη παραματροποίηση, τα δεδομένα μπαίνουν και επεξεργάζονται αυτόματα σε Google sheet, μιας και ο συνδιασμός από φόρμουλες και Google script μου δίνει πολλές παραπάνω εύκολες και άμεσες επιλογές. ( τουλάχιστον εμένα με διευκολύνει γιατί γνωρίζω πολύ καλά spreadsheets φόρμουλες όπως και σε πάρα πολύ καλό βαθμό τα Google script services ). Και μετά αφού έχω έτοιμη όλη την πληροφορία και ξέρω ότι είναι σωστά δομημένη μπορώ πολύ εύκολα να κάνω ενημερώσεις / προσθήκες προιόντων. Αν ο όγκος δεδομένων είναι πολύ μεγάλος στο eshop, πχ 50,000+ προιόντα κάνω Export το id / sku / stock από το eshop, υπολογίζω το delta ώστε να ενημερώσω μόνο τα προιόντα που έχουν 0 < delta < 0 , το ίδιο κάνω και στην ενημέρωση τιμών. Οπότε μπορώ να κάνω πρακτικά ενημερώσεις στo database κάθε 1 ώρα χωρίς να "επιβαρύνω" καθόλου τους server του site, μιας και όλο το processing γίνεται εκτός από το server του eshop και μόνο στα προιόντα που έχουν λάβει αλλαγές σε στοκ και τιμή, και το import το κάνω σε νεκρές ώρες από τις 4 μέχρι τις 7 το πρωί το οποίο είναι λίγο Demanded. Η παραπάνω λογική δημιουργήθηκε για eshop στα οποία δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στους server / βάσεις αλλά μόνο σε API endpoints , οπότε όχι για WooCommerce, αλλά εφαρμόζεται και εκεί και για μένα λειτουργεί καλύτερα γιατί βγάζω όλο το load του cpu processing εκτός. Οπότε πρακτικά τα διαχειρίζομαι όλα με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως πλατφόρμας, έχω φτιάξει ας πούμε ένα custom ERP. Και ανάλογα την πλατφόρμα απλά έχω φτιάξει τα αντίστοιχα Integration για import και price / stock updates (ή άλλα Updates αν χρειαστούν). Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2024 από Billator 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα