giannhsg Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 17 λεπτά πριν, jkoukos είπε Χωρίς να δίνεις τους έναντι, πιστεύω βλέποντας τα ποσά ότι είναι το ίδιο σωστά και σε σένα. Χοντρικά σε 185 μέρες είχες 7191kWh με συνολική χρέωση 1614€, που βγάζει κόστος 0,2245€/kWh (με όλα μέσα). Thanks. Εχω επισυναψει και φωτογραφια των εναντι πληρωμων στο ιδιο μηνυνα, απλα το άθροισμα τους δεν ειναι το ιδιο ποσο που αφαιρει στον εκκαθαριστικό.
ekrepali Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 31 minutes ago, giannhsg said: Thanks. Εχω επισυναψει και φωτογραφια των εναντι πληρωμων στο ιδιο μηνυνα, απλα το άθροισμα τους δεν ειναι το ιδιο ποσο που αφαιρει στον εκκαθαριστικό. Στον εκκαθαριστικό χρεώνει όλη τη κατανάλωση (προμήθεια-ρυθμιζόμενες-πάγια) και αφαιρεί την αξία ρεύματος έναντι (προμήθεια-ρυθμιζόμενες-πάγια). Δημοτικά τέλη και ΕΡΤ είναι εφάπαξ πληρωμές.
jkoukos Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giannhsg είπε Εχω επισυναψει και φωτογραφια των εναντι πληρωμων στο ιδιο μηνυνα, απλα το άθροισμα τους δεν ειναι το ιδιο ποσο που αφαιρει στον εκκαθαριστικό. Ισχύει αυτό που ανέφερε ο ekrepali αλλά ανέφερα σχετικά και στο προηγούμενο μήνυμα. Στους έναντι έχεις πληρώσει και άλλα πράγματα εκτός των χρεώσεων που αφορούν αποκλειστικά καταναλώσεις ρεύματος. Στον τελικό γίνεται συμψηφισμός αφαιρώντας όλες τις χρεώσεις προμήθειας + ρυθμιζόμενες των έναντι. Αν τις προσθέσεις όλες θα διαπιστώσεις ότι το αποτέλεσμα είναι 657,25 που αφαιρούνται στην εκκαθάριση. Επίσης στην ΕΡΤ υπολογίζει μεν 185 μέρες (36*185/365=18,25), αλλά ταυτόχρονα αφαιρεί 15,29 που είχαν χρεωθεί και εξοφληθεί στους έναντι, οπότε σε χρεώνει 2,96€ που αντιστοιχούν στις 30 μέρες του λογαριασμού εκκαθάρισης (36*30/365=2,96). Τέλος τα δημοτικά τέλη υπολογίζονται πάντα με τις μέρες του κάθε λογαριασμού, που είναι 30 για τον τελευταίο δικό σου. Επεξ/σία 14 Μαϊου από jkoukos 1
takoulou Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 6 ώρες πριν, qrstuv είπε Καλησπέρα, τώρα ούτε δύο εβδομάδες δεν έχει που έγινε η αλλαγή ονόματος. Ήρθαν στο σπίτι και τσέκαραν τον μετρητή από τον ΔΕΔΔΗΕ, μου ήρθαν και δύο sms από ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ πως οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν. Δεν πιστεύω να έγινε κάποιο λάθος στα στοιχεία μου. Το myΔΕΗ όμως αρνείται να ενεργοποιηθεί. Η μόνη εκκρεμότητα είναι ο ηλεκτρολογικός έλεγχος για το ΥΔΕ το οποίο έληξε το 2019 και θα γίνει εντός του εξαμήνου. Για πάρε ένα τηλέφωνο τον Δεδδηε να ρωτήσεις για τις ενδείξεις.. Και αν τα έχουν δώσει στην ΔΕΗ και πότε έγινε αυτό. Και μετά θα πάρεις τηλέφωνο αυτούς..
St4lker Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Έχει γίνει συμψηφισμός και είναι σωστά όλα. Σου αφαιρεί 102,46 (χρεώσεις προμήθειας + ρυθμιζόμενες) του έναντι κι επίσης της ΕΡΤ και την διαφορά ημερών στα δημοτικά τέλη. Σε ευχαριστώ. Βάσει τελευταίου εκκαθαριστικού, ο σωστός υπολογισμος (αν καταλαβαίνω καλα) μηνιαίων kWh στη δική μου περίπτωση, βγάινει στις 276 ανα μηνα;
fitsoulas2024 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Στο τελευταιο λογ/σμο που μολις ελαβα δεν εχει καθολου κρατικη επιχορηγηση! Τι συνεβη, κοπηκε?
kokos23 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου ο λόγος που γύρισα στην δεη, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν λάθος, κάποια στιγμή που μου έστελναν μόνο έναντι 4 μήνες καθώς έλειπα από το σπίτι και δεν μπορούσαν να μετρήσουν (μετρητής μέσα στο σπίτι), στο τέλος ο εκκαθαριστικός βγήκε 1200+ κβω, οπότε νόμιζα ότι θα μπω σε άλλη χρέωση (άνω των 500 κβω) αλλά μου έκαναν καταμερισμό στους 4 μήνες και όλα οκ...πιστεύω ότι αν ήμουν σε άλλη εταιρεία ακόμα θα έψαχνα πως θα ξεμπλέξω... 1
bill_viper Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Στις 2/5/2025 στις 12:40 ΜΜ, bill_viper είπε Προσωπικά την έκανα από online σε online. Quotάρω τον εαυτό μου, αρχές Μαίου έκανα online την ανανέωση στο πρόγραμμα και στον εκκαθαριστικό που βγήκε υπάρχει κανονικά. 1
Rattlehead Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Τα miles της Aegean έχουμε δικαίωμα να τα διεκδίκησουμε μετά τη συμπλήρωση του 1 ετους?γιατί δεν τα εβαλαν,όπως είχατε πει,επειδή δεν εχει παρέλθει το ενα ετος
mike15 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου τα miles της Aegean τα δινουν μονο την πρωτη φορα που θα μπεις σε σταθερο η' καθε φορα-χρονια που κανεις ανανεωση η' συμβαση ξανα? το ειχαμε πει νομιζω αλλα δεν θυμαμαι.
Rattlehead Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 2 λεπτά πριν, mike15 είπε τα miles της Aegean τα δινουν μονο την πρωτη φορα που θα μπεις σε σταθερο η' καθε φορα-χρονια που κανεις ανανεωση η' συμβαση ξανα? το ειχαμε πει νομιζω αλλα δεν θυμαμαι. Εμένα μου απάντησαν ότι δεν αποδόθηκαν επειδή δεν εχει παρέλθει το ενα έτος απο το προηγούμενο σταθερο(ανανέωσα νωρίτερα στο μπλε 50+50) Το θέμα ειναι:τα διεκδικώ μετά ή τα χανω?δεν απάντησαν που ρωτησα
mike15 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου θα στα δωσουν και μενα ετσι μου ειχαν πει,το θυμηθηκα.και σε εμενα τα ειχαν δωσει
kurupakis Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 20 ώρες πριν, jkoukos είπε Ισχύει αυτό που ανέφερε ο ekrepali αλλά ανέφερα σχετικά και στο προηγούμενο μήνυμα. Στους έναντι έχεις πληρώσει και άλλα πράγματα εκτός των χρεώσεων που αφορούν αποκλειστικά καταναλώσεις ρεύματος. Στον τελικό γίνεται συμψηφισμός αφαιρώντας όλες τις χρεώσεις προμήθειας + ρυθμιζόμενες των έναντι. Αν τις προσθέσεις όλες θα διαπιστώσεις ότι το αποτέλεσμα είναι 657,25 που αφαιρούνται στην εκκαθάριση. Επίσης στην ΕΡΤ υπολογίζει μεν 185 μέρες (36*185/365=18,25), αλλά ταυτόχρονα αφαιρεί 15,29 που είχαν χρεωθεί και εξοφληθεί στους έναντι, οπότε σε χρεώνει 2,96€ που αντιστοιχούν στις 30 μέρες του λογαριασμού εκκαθάρισης (36*30/365=2,96). Τέλος τα δημοτικά τέλη υπολογίζονται πάντα με τις μέρες του κάθε λογαριασμού, που είναι 30 για τον τελευταίο δικό σου. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που πάντα είχα απορία....οκ τα αφαιρεί όλα από τον εκκαθαριστικό αλλά απ' ότι έχω δει ΔΕΝ αφαιρεί το ΦΠΑ. 1) όντως σωστά δεν αφαιρείται ; 2) αφαιρείται κάπως έμμεσα που δεν έχω καταλάβει; 3) Δεν αφαιρείται αλλά δεν το έχουμε χρεωθεί;
Arkin Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Συνεχιζουν ακαθεκτοι οι απατεωνες του δεδδηε στη μια γεωτρηση που δεν μας εχουν βαλει μετρητη με καρτα sim και χρεωνουν οσο γουσταρουν. Εχουμε καψει το πολυ 50 ευρω μιας και Ιουνιο ξεκινανε τα γερα ποτισματα και μας εχουν χρεωσει πανω απο 2000 ευρω. Το καλυτερο? Οι απατεωνες βαζουν και τοκο αν δεν τα πληρωσεις. Εχουν χρεωσει 15000kw και εχουμε καψει 100. Καλο? Επειδη ειμαστε 3 ατομα στη γεωτρηση πληρωνω οσα περιπου υπολογιζω οτι θα με βγουν τελος του χρονου και τα υπολοιπα οι τοκοι σε αυτους μιας και δεν πληρωνουν μεχρι το τελος οποτε καταλαβαινετε. Τα εχουν κανει σαν τα μουτρα τους και στο ρευμα και στην κυβερνηση τους εχουν αφησει τους απατεωνες να κανουν οτι θελουν και αντε να βρεις το δικιο σου. Τα κοπροσκυλα βαριουνται να ερθουν να μετρησουν 2 φορες το χρονο ερχονται τα τεμπελοσκυλα του κερατα που καθονται στα γραφεια ολη μερα με το να τα ξινουν και κατσε εσυ μαλακα αγροτη να πληρωνεις τοκους σε ρευμα που ουτε καν εκαψες. Τα συμπερασματα δικα σας αλλα το πραγμα εχει ξεφυγει και ειναι γενικο οχι μονο στο ρευμα που χρεωνουν οσο γουσταρουν χωρις καν να εχουμε καψει ουτε το 1/100. Περαστικα μας παιδια. 3
jkoukos Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 8 λεπτά πριν, kurupakis είπε Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που πάντα είχα απορία....οκ τα αφαιρεί όλα από τον εκκαθαριστικό αλλά απ' ότι έχω δει ΔΕΝ αφαιρεί το ΦΠΑ. 1) όντως σωστά δεν αφαιρείται ; 2) αφαιρείται κάπως έμμεσα που δεν έχω καταλάβει; 3) Δεν αφαιρείται αλλά δεν το έχουμε χρεωθεί; Όλοι οι υπολογισμοί γίνονται επί των ονομαστικών τιμών προ ΦΠΑ. Οπότε ο ΦΠΑ είναι πάντα σωστός σε κάθε λογαριασμό, είτε αυτός είναι έναντι είτε εκκαθαριστικός. Σε περίπτωση που το σύνολο των καταναλώσεων των έναντι είναι μικρότερο από την τελική καταμέτρηση στην εκκαθάριση, τότε φυσικά και υπάρχει επιστροφή και στον ΦΠΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα