Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Όλοι οι υπολογισμοί γίνονται επί των ονομαστικών τιμών προ ΦΠΑ. Οπότε ο ΦΠΑ είναι πάντα σωστός σε κάθε λογαριασμό, είτε αυτός είναι έναντι είτε εκκαθαριστικός.

Σε περίπτωση που το σύνολο των καταναλώσεων των έναντι είναι μικρότερο από την τελική καταμέτρηση στην εκκαθάριση, τότε φυσικά και υπάρχει επιστροφή και στον ΦΠΑ.

Ναι αλλά δεν τον διπλό-πληρωνουμε έτσι; Εννοώ δλδ ότι στον έναντι πληρώνω το ρεύμα και το ΦΠΑ του αλλά στον εκκαθαριστικό αφαιρείται το ρεύμα και πληρώνω  ΦΠΑ για το σύνολο της κατανάλωσης. ( Εγώ καταλαβαίνω ότι έχω πληρώσει στον εκκαθαριστικό το συνολικό ΦΠΑ) Το ΦΠΑ του έναντι;; (Γτ δε πρέπει να αφαιρεθεί δεν κατάλαβα) Με συγχωρείς αν κουράζω, δε το έχω κατανοήσει πλήρως φαίνεται....

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kurupakis είπε

Ναι αλλά δεν τον διπλό-πληρωνουμε έτσι;

Σωστά!

21 λεπτά πριν, kurupakis είπε

Εννοώ δλδ ότι στον έναντι πληρώνω το ρεύμα και το ΦΠΑ του αλλά στον εκκαθαριστικό αφαιρείται το ρεύμα και πληρώνω  ΦΠΑ για το σύνολο της κατανάλωσης.

Λάθος! Στον εκκαθαριστικό πληρώνεις τον ΦΠΑ συνολικής κατανάλωσης μείον της αντίστοιχης του  έναντι.

Ας πούμε ότι στον έναντι σου έβαλε 100kWh και στην εκκαθάριση 180kWh. Στο έναντι πλήρωσες ΦΠΑ για τις 100 και στην εκκαθάριση θα πληρώσεις για τις 80 (200-100=80).

Αν από την άλλη είχες έναντι 200kWh και στην εκκαθάριση 180kWh, τότε θα σου επέστρεφε ΦΠΑ για 20kWh (180-200=-20).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Σωστά!

Λάθος! Στον εκκαθαριστικό πληρώνεις τον ΦΠΑ συνολικής κατανάλωσης μείον της αντίστοιχης του  έναντι.

Ας πούμε ότι στον έναντι σου έβαλε 100kWh και στην εκκαθάριση 180kWh. Στο έναντι πλήρωσες ΦΠΑ για τις 100 και στην εκκαθάριση θα πληρώσεις για τις 80 (200-100=80).

Αν από την άλλη είχες έναντι 200kWh και στην εκκαθάριση 180kWh, τότε θα σου επέστρεφε ΦΠΑ για 20kWh (180-200=-20).

Οκ δεν συνειδητοποίησα ότι στον εκκαθαριστικό πληρώνω το ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΠΑ. Ευχαριστώ 

Υγ.λιγο κουλό βέβαια. Θα μπορούσαν να το αφαιρέσουν κι αυτό και να το ξαναπληρωνουμε ολόκληρο στο τέλος. Σαν τα υπόλοιπα 

Επεξ/σία από kurupakis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kurupakis είπε

Υγ.λιγο κουλό βέβαια. Θα μπορούσαν να το αφαιρέσουν κι αυτό και να το ξαναπληρωνουμε ολόκληρο στο τέλος. Σαν τα υπόλοιπα 

Ποια είναι τα υπόλοιπα που τα ξαναπληρώνουμε; Τίποτα δεν πληρώνουμε ξανά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Ποια είναι τα υπόλοιπα που τα ξαναπληρώνουμε; Τίποτα δεν πληρώνουμε ξανά.

Εννοώ κατανάλωση, ΕΡΤ ..όχι ότι τα ξαναπληρώνουμε λάθος έγραψα "ξανά"πληρωνουμε. Σκέτο πληρώνουμε! Οκ όλα κατανοηθηκαν πλήρως . Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από kurupakis
Δημοσ.

Σε ΕΡΤ και Δήμο οι χρεώσεις υπολογίζονται βάσει ημερών και όχι τις κιλοβατώρες κι επιπλέον δεν έχουν ΦΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτησω μηπως εχει καποιος παρομοια εμπειρια ή καποια ιδεα..

Ο πατερας μου απεβιωσε το περασμενο Σεπτεμβριο, και το Δεκεμβριο εκανα στη ΔΕΗ αιτησεις μεταβιβασης 2 παροχων απο το ονομα του στο ονομα μου. Με τη μια παροχη ολα καλα, σε λιγες ημερες ειχε ολοκληρωθει η διαδικασια και απο τον ΔΕΔΔΗΕ.

Εχω σοβαρο θεμα ομως με την δευτερη, η οποια εχει και φωτοβολταικο. Εχει κολλησει η μεταβιβαση στον ΔΕΔΔΗΕ, πιθανολογω επειδη υπαρχει και η συμβαση του Φ/Β. Εχω επικοινωνησει πολλες φορες μαζι τους, γραπτως και τηλεφωνικως, εχω προσκομισει οτι εγγραφο μου εχουν ζητησει, μαζι και τα κληρονομικα, εχω ζητησει να επικοινωνησουν μαζι μου, και στις επικοινωνιες που μονο εγω κανω απο μερια μου, συνεχως μου λενε οτι συντομα θα διεκπεραιωθει, θα επικοινωνησουν μαζι μου για ραντεβου, κλπ και πλεον εχουν περασει 6+ μηνες, στους οποιους δεν εχω λαβει κανενα λογαριασμο ρευματος αλλα και καμια καταβολη απο την παραγωγη του Φ/Β.
Εχετε να προτεινετε καποια αλλη ενεργεια που ισως να βοηθουσε ??
Ευχαριστώ!

Δημοσ.
44 minutes ago, Log@n said:

Να ρωτησω μηπως εχει καποιος παρομοια εμπειρια ή καποια ιδεα..

Ο πατερας μου απεβιωσε το περασμενο Σεπτεμβριο, και το Δεκεμβριο εκανα στη ΔΕΗ αιτησεις μεταβιβασης 2 παροχων απο το ονομα του στο ονομα μου. Με τη μια παροχη ολα καλα, σε λιγες ημερες ειχε ολοκληρωθει η διαδικασια και απο τον ΔΕΔΔΗΕ.

Εχω σοβαρο θεμα ομως με την δευτερη, η οποια εχει και φωτοβολταικο. Εχει κολλησει η μεταβιβαση στον ΔΕΔΔΗΕ, πιθανολογω επειδη υπαρχει και η συμβαση του Φ/Β. Εχω επικοινωνησει πολλες φορες μαζι τους, γραπτως και τηλεφωνικως, εχω προσκομισει οτι εγγραφο μου εχουν ζητησει, μαζι και τα κληρονομικα, εχω ζητησει να επικοινωνησουν μαζι μου, και στις επικοινωνιες που μονο εγω κανω απο μερια μου, συνεχως μου λενε οτι συντομα θα διεκπεραιωθει, θα επικοινωνησουν μαζι μου για ραντεβου, κλπ και πλεον εχουν περασει 6+ μηνες, στους οποιους δεν εχω λαβει κανενα λογαριασμο ρευματος αλλα και καμια καταβολη απο την παραγωγη του Φ/Β.
Εχετε να προτεινετε καποια αλλη ενεργεια που ισως να βοηθουσε ??
Ευχαριστώ!

Όταν λες γραπτώς, πώς; Μέσα απ'τη πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ;

Θα σου πρότεινα να κάνεις αίτημα στο myrae κατά ΔΕΔΔΗΕ...

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Μόλις δέχτηκα τηλέφωνο απο το τμήμα υπαναχωρήσεων της ΔΕΗ, λόγω της αίτησης υπαναχώρησης που ειχα κανει. Βεβαια απο τότε έχω ήδη συνάψει άλλο σταθερό συμβόλαιο μαζί τους. Να σημειώσω ότι η παροχή είναι στο όνομα του συζύγου μου και το δικό μου τηλέφωνο δεν εμφανίζεται πουθενά στην εταιρεία τους. Στο τέλος της συνομιλίας που ουσιαστικά ήταν πληροφοριακή, επέμενε να της δώσω τον ΑΦΜ του συζύγου μου και φυσικά δεν το έκανα και έπειτα επέμενε να της δώσω τον δικό  μου χωρις να έχω καμία παροχή ρεύματος στο ονομα μου (εννοειται δεν εδωσα κανενα απο τους δυο). Εχουν τετοιο δικαίωμα, ειχέ κανενας παρομοιο αίτημα;

Δημοσ.

Φυσικά και έχουν όπως σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Εξάλλου αναγράφεται στον μηνιαίο λογαριασμό.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Φυσικά και έχουν όπως σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Εξάλλου αναγράφεται στον μηνιαίο λογαριασμό.

και πως ξέρω εγώ ότι αυτός που με καλεί είναι από τον συγκεκριμένο πάροχο; πέραν δλδ από όλα τα υπόλοιπα προφανή προβλήματα του θέματος. 

Δημοσ.

Αυτό είναι δικό σου θέμα, δηλαδή αν η επικοινωνία είναι όντως με τον πάροχο για θέμα υπηρεσιών ή σύνδεσης που έχεις με αυτόν. Απάντησα στο ερώτημα που έθεσες.

Δημοσ.

Στο myHome EnterTwo δε βρίσκω όρο που να επιβάλλει ενεργοποίηση πάγιας πληρωμής. 

Χάνω κάτι ή εννοεί κάτι άλλο ο korakios στο Excel του? 

προσοχή προϋποθέτει ενεργοπόιηση της υπηρεσίας myDEH (ηλεκτρονικό μηνιαίο με πάγια εντολή)

myDEH έχω ήδη ως υφιστάμενος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mikalaras είπε

Στο myHome EnterTwo δε βρίσκω όρο που να επιβάλλει ενεργοποίηση πάγιας πληρωμής. 

Χάνω κάτι ή εννοεί κάτι άλλο ο korakios στο Excel του? 

Η πάγια εντολή είναι υποχρεωτική στα ENTER μόνον αν θέλεις επιπλέον έκπτωση 2% και αναφέρεται στον επίσημο τιμοκατάλογο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημερα. Ειδε κανεις αλλος το ποσο της ΕΡΤ να ανεβαινει στο λογαριασμο του απο 3 στα 4 ευρω μεσα σε 1 μηνα; το προηγουμενο μηνα, για 200 κιλοβατορες πληρωσα 56 ευρω και αυτο το μηνα για 190 60, καθως ανεβηκε η ΕΡΤ αλλα και τα περι δημου... Οτι ναι ναι ειμαστε σε αυτη τη χωρα... 20  ευρω ρευμα και 40 π...ικα..

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...