Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε. Είμαι στο Γ1Ν Οικιακό τιμολόγιο - πράσινο με κατανάλωση 100-200 Kwh τον μήνα. Το καλοκαίρι δεν έχω χρέωση νυχτερινού την ημέρα. Μόνο το βράδυ.  Οι χρεώσεις μου φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Με συμφέρει να πάω σε διζωνικό; Η μειωμένη χρέωση στο home enter διζωνικό είναι 0,095/kwh. Η μειωμένη χρέωση στο τιμολόγιο που είμαι τώρα είναι 0,0857/kwh. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Τι με συμφέρει;

11.jpg

Επεξ/σία από challenger_4
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως είχα πει, έκανα συμβόλαιο από πράσινο σε online σε δευτερεύον λογαριασμό , ήρθε -30€ η ειδοποίηση, κανονικά αφαιρέθηκε το 50ευρο.

Στον κύριο λογαριασμό,  από μπλε online σε μπλε online, βλέπω στην εφαρμογή 5€ χρέωση στις 16/6, άρα αφαιρέθηκε και αυτό το 50ευρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spyrus είπε

Άρα πρέπει να κάτσω να δω αν χρεώνουν παραπάνω μέρες 

Γιατί το λες αυτό;

Δεν χρεώνουν παραπάνω μέρες. Απλά η καταμέτρηση ΔΕΝ γίνεται πάντα ανά 30 μέρες αλλά μπορεί μερικές μέρες πριν ή μετά. Ωστόσο οι χρεώσεις είναι πάντα σωστές ανάλογα την κατανάλωση που έγινε την συγκεκριμένη περίοδο.

1 ώρα πριν, challenger_4 είπε

Είμαι στο Γ1Ν Οικιακό τιμολόγιο - πράσινο με κατανάλωση 100-200 Kwh τον μήνα. Το καλοκαίρι δεν έχω χρέωση νυχτερινού την ημέρα. Μόνο το βράδυ.  Οι χρεώσεις μου φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Με συμφέρει να πάω σε διζωνικό;

Είσαι ήδη στο διζωνικό. Απλά το ωράριο σε σένα (όπως και σε μας στο πατρικό στο χωριό) παρέμεινε το ίδιο με πριν. Μπορείς να κάνεις έλεγχο και αν θέλεις αίτημα για αλλαγή του ωραρίου στην σχετική ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

Η μειωμένη χρέωση στο τιμολόγιο που είμαι τώρα είναι 0,0857/kwh. Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Αυτή η τιμή ήταν του Απριλίου. Για τον Μάιο είναι 0,10965 και αλλάζει κάθε μήνα όπως επίσης και στις ημερήσιες χρεώσεις.

Η μειωμένη χρέωση στο home enter διζωνικό είναι 0,095/kwh. ... Τι με συμφέρει;

Το Home Enter ΔΕΝ έχει διζωνικό. Προφανώς αναφέρεσαι στο Home Enter Two που έχει μεν αλλά προϋποθέτει 24μηνη παραμονή. Το αν σε συμφέρει, κάνε τις πράξεις σύμφωνα με τις καταναλώσεις που είχες πριν και σύγκρινε με τις νέες χρεώσεις.

Για παράδειγμα σύμφωνα με τις καταναλώσεις του λογαριασμού που δείχνεις, στο Enter2 για την ίδια περίοδο θα είχες χρέωση 23,2€ (αντί 17,77€). Ωστόσο σου δίνει 100€ δώρο (50+50) για παραμονή τουλάχιστον 18 μήνες.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.
Στις 21/5/2025 στις 4:20 ΜΜ, peponas είπε

Καλησπέρα. Ήρθε το συγκεκριμένο μυνημα στην μητέρα μου προσφάτως. Είναι σε πράσινο τιμολόγιο για την ώρα. Αν κατάλαβα καλά τι λέει το μυνημα καλό θα ήταν να πάει μετά τις 1/8 Να το γυρίσει σε μπλε? 

Screenshot_2025-05-21-16-18-55-796_com.viber.voip.jpg

Το ελαβα κι εγω αυτο, δε καταλαβα τι ακριβως λεει αλλα νομιζω οτι μιλαει για εκπτωση

Δημοσ.

Μόνο έκπτωση δεν είναι. Λέει ότι στην πρώτη κλίμακα τιμολόγησης μειώνεται μεν η χρέωση από τα 0,160€/kWh στα 0,145€/kWh αλλά ταυτόχρονα μειώνεται και το μέγιστο όριο που ισχύει αυτή, όπου από τις 500kWh πέφτει στις 200kWh.

Με απλά λόγια αν ξεπεράσεις τις 200kWh (έστω κατά μία) του μήνα (30 μέρες) αυτόματα όλες θα χρεωθούν με την υψηλότερη κλίμακα (που αυτή δεν αλλάζει) και είναι 0,172€/kWh.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Μόνο έκπτωση δεν είναι. Λέει ότι στην πρώτη κλίμακα τιμολόγησης μειώνεται μεν η χρέωση από τα 0,160€/kWh στα 0,145€/kWh αλλά ταυτόχρονα μειώνεται και το μέγιστο όριο που ισχύει αυτή, όπου από τις 500kWh πέφτει στις 200kWh.

Με απλά λόγια αν ξεπεράσεις τις 200kWh (έστω κατά μία) του μήνα (30 μέρες) αυτόματα όλες θα χρεωθούν με την υψηλότερη κλίμακα (που αυτή δεν αλλάζει) και είναι 0,172€/kWh.

Δηλαδη απο δω και περα οσοι καταναλωνουμε >200 κιλοβατωρες, θα πληρωνουμε στανταρ 17,2 λεπτα τη μια?

Δε θα διαμορφωνεται η τιμη καθε μηνα, οπως γινεται τωρα?

Δημοσ.

Χαχαχα πανε καλα αυτοι οι βλακες εκει στη ΔΕΗ? 200kw οριο το μηνα? Και μετα με την υψηλη τιμη? Θα κλαψει πολυς κοσμος που απλα ειναι πρασινο πρεπει να ειναι πανω απο 50% του κοσμου και μολις δει το λογαριασμο θα πει τι γινεται με τους απατεωνες. 

200kw το μηνα καινε οι παππουδες μου που ειναι 90 χρονων 2 ατομα με οτι αυτο συνεπαγετε απο αποψη ηλεκτρικων συσκευων και θελουν ο κοσμος να καιει 200 σε σπιτια με οικογενειες και 2-3 παιδια. Καλα θα παει αυτο αλλα δεν εχουν το θεο τους εχουν γονατισει τον κοσμο και συνεχιζουν ακαθεκτοι σε ολα τα επιπεδα. Στην υγεια μας για ακομα μια φορα. 

• Like 3
Δημοσ.
7 hours ago, ppetros said:

Γεια χαρά,

Εδώ και 1 χρόνο ήμουν στο σταθερό της ΔΕΗ αφού είχα κουραστεί με τον "τουρισμό"..

Σε 10 μέρες τελειώνει το συμβόλαιο μου.

Σκέφτομαι ξανά για σταθερό. 

Από ότι έχω διαβάσει σε πρόσφατα ποστ καλή επιλογή είναι τo Protergia Οικιακό Value Secure 12M  σε συνδυασμό με κάποια πρόσκληση?

Καλά έχω καταλάβει?

Ευχαριστώ πολύ! 😉

Ευχαριστω το φιλο "sosias" για την προσκληση!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε

Δε θα διαμορφωνεται η τιμη καθε μηνα, οπως γινεται τωρα?

Πάντα η τιμή διαμορφώνεται ανά μήνα. Απλά αυτές είναι οι βασικές τιμές προ τυχόν έκπτωσης του παρόχου ή/και κρατικής επιδότησης. Για παράδειγμα οι αντίστοιχες τελικές τιμές σήμερα είναι 0,136€ για το πρώτο κλιμάκιο και 0,1462€ για το δεύτερο.

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Χαχαχα πανε καλα αυτοι οι βλακες εκει στη ΔΕΗ? 200kw οριο το μηνα? Και μετα με την υψηλη τιμη? Θα κλαψει πολυς κοσμος που απλα ειναι πρασινο πρεπει να ειναι πανω απο 50% του κοσμου και μολις δει το λογαριασμο θα πει τι γινεται με τους απατεωνες. 

Προφανώς θέλουν να πάει ο κόσμος σε σταθερά τιμολόγια. Πάντως με τα σημερινά δεδομένα για τέτοιες περιπτώσεις αξίζει το Home4all, αν δεν αλλάξει και σε αυτό η τιμολόγηση και μάλλον εκεί θα πάμε στο πατρικό στο χωριό.

34 λεπτά πριν, mike15 είπε

και η τιμη του ρευματος  ξανα προς την ανηφορα τραβα, το περιμεναμε βεβαια,καλοκαιρι ερχεται.

Για τον επόμενο μήνα η ΤΕΑ αναμένεται στα ίδια επίπεδα (ή λίγο χαμηλότερα) με τον παρόντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. 

30 Μαΐου λήγει το σταθερό της δεη.

Σε τι επίπεδα πιστεύεται θα κυμανθεί απο 1 Ιουνίου? 

Τι κάνουμε??

Επεξ/σία από johnnyman
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Πάντα η τιμή διαμορφώνεται ανά μήνα. Απλά αυτές είναι οι βασικές τιμές προ τυχόν έκπτωσης του παρόχου ή/και κρατικής επιδότησης.

Aρα τα 17,2 λεπτα ανακοινωθηκαν μόνο για να ειναι η βαση στην οποια θα υπολογιζεται η τυχον εκπτωση και η κρατικη επιδοτηση?

Παντως το προηγουμενο μηνα εγω ελαβα 0 κρατικη επιδοτηση.  Ετσι συνεβη σε ολους? θα ξανασυμβει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Aρα τα 17,2 λεπτα ανακοινωθηκαν μόνο για να ειναι η βαση στην οποια θα υπολογιζεται η τυχον εκπτωση και η κρατικη επιδοτηση?

Το Γ1/Ν1 έχει 3 βασικές τιμές οι οποίες από τότε που ξεκίνησε το νέο καθεστώς (Γενάρης 2024) δεν έχουν αλλάξει:

• 1ο κλιμάκιο για την ζώνη κανονικής χρέωσης για έως 500kWh με τιμή 0,1600€.
  • 2ο κλιμάκιο για την ζώνη κανονικής χρέωσης για περισσότερες από 500kWh με τιμή 0,1720€. Όταν όλη η κατανάλωση κανονικής χρέωσης ξεπερνά τις 500 κιλοβατώρες, τότε όλες χρεώνονται με την τιμή του 2ου κλιμακίου.
  • Ζώνη χαμηλής χρέωσης για όλες τις κιλοβατώρες με τιμή 0,1290€.
2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Παντως το προηγουμενο μηνα εγω ελαβα 0 κρατικη επιδοτηση.  Ετσι συνεβη σε ολους? θα ξανασυμβει?

Κρατική επιδότηση έχει δοθεί 6 φορές του τελευταίο 17μηνο (8ο-9ο/2024 και 12ο/2024 έως 3ο/2025), που ήταν αυξημένη κατά πολύ η ΤΕΑ (>105€). Το αν θα συνεχίσει και στο μέλλον, είναι άγνωστο. Στο αρχείο βλέπεις όλο το ιστορικό των τιμών μέχρι σήμερα.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Σε 5 μέρες λήγει το μπλε.. Δεν εχω βρει κατι που να με κανει να ξαναπάω σε μπλε αυτήν την περίοδο.  Υπάρχει λόγος να προτιμήσω το 4all απο το Γ1Ν,  ή και το αντίστροφο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...