motoboots Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου 16 ώρες πριν, leftys είπε θα ηθελα μια βοηθεια, δεν εχω ασχοληθει μεχρι σημερα αλλα βλεποντας το παραπανω ισως ενιωσα λιγο κοροιδο? ειναι παρομοια περιπτωση, συνολο 103€ Το μόνο που αλλάζει από πάροχο σε πάροχο και πρόγραμμα σε πρόγραμμα, είναι οι χρεώσεις προμήθειας, δηλαδή η καθαρή κατανάλωση ρεύματος. Όλα τα υπόλοιπα είναι τα ίδια παντού. δηλαδή ψάχνουμε λύσεις να μειώσουμε το 60,84 - στη δική σου περίπτωση. Υπάρχουν λύσεις με 12μηνη δέσμευση (σταθερά μπλε) και άλλες που αλλάζουν κάθε μήνα οι τιμές - για όσους έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν λίγο το θέμα και πιθανώς να αλλάζουν συχνότερα πάροχο. Έτσι μπορεί να μειωθεί 5-15€ ο μηνιαίος λογαριασμός, αναλόγως της κατανάλωσης και των επιλογών μας. Η περίπτωση μου που ανέφερα παραπάνω είναι κάπως ακραία, από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα της ZeniΘ που δόθηκε πέρυσι και δεν θα ξαναδούμε παρόμοιο. Η ΔΕΗ σε κάποιες περιπτώσεις έχει εξυπηρετήσει πολύ χαμηλές καταναλώσεις και ανθρώπους που δεν θέλουν να ασχολούνται πάνω από 1-2 φορές το χρόνο, με τα δώρα της σε σταθερά προγράμματα. Συνήθως οι καλύτερες επιλογές είναι αλλού. 4
Arkin Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Η ΔΕΗ είναι η πιο ακριβή την έσωσε λίγο το 100αρικο στο μπλε που ρίχνει την kw κάτω από 11 λεπτά και ότι στους 9 μήνες μπορείς να φύγεις χωρίς πεναλτυ. Συν το χαμηλό πάγιο των 3.5 ευρώ. Για πολύ υψηλές καταναλώσεις όμως δεν αξίζει καθόλου πχ 500 600kw το μήνα το 100 ευρώ δεν θα καλύψει τίποτα. Ενώ με 200 300kw το μήνα έρχεται μια η άλλη με τα φθηνότερα προγράμματα των άλλων εναλλακτικων. 1
leftys Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Οπότε αν κατάλαβα καλά δεν αξίζει τον κόπο για τόση διαφορά… γιατί το να ασχολείσαι συνεχώς έχει κ αυτό κόστος! Τους υπόλοιπους μήνες έχω χαμηλότερη κατανάλωση τώρα είναι ανεβασμένο λόγω κλιματιστικού…
camel555 Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου Καλησπέρα, υπάρχει τρόπος να απενεργοποίησω την πάγια εντολή μέσω κάρτας, λόγω λήξης της σύμβασης; Η μόνη ορατή επιλογή είναι η αλλαγή κάρτας...
ekrepali Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου 1 hour ago, camel555 said: Καλησπέρα, υπάρχει τρόπος να απενεργοποίησω την πάγια εντολή μέσω κάρτας, λόγω λήξης της σύμβασης; Η μόνη ορατή επιλογή είναι η αλλαγή κάρτας... Ή μεταφέρεις τα χρήματα αλλού. Ή παγώνεις τη κάρτα μέχρι να εξοφλήσεις το λογαριασμό με άλλο τρόπο και την ξεπαγώνεις αφού έχει λογιστικοποιηθεί η συναλλαγή και μηδενίσει το υπόλοιπο στο mydei 1
dum Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου Καλησπέρα. Είμαι στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Το καλοκαίρι οι λογαριασμοί μου,λόγω κλιματιστικων είναι υψηλοι. Αξίζει να πάω στο my home enter 2 η να μείνω όπως είμαι; Τους υπόλοιπους μήνες οι καταναλωσεις μου είναι χαμηλές.300 με 380 kw το μήνα.
Liverpool89 Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Στις 16/8/2025 στις 10:21 ΠΜ, Arkin είπε Η ΔΕΗ είναι η πιο ακριβή την έσωσε λίγο το 100αρικο στο μπλε που ρίχνει την kw κάτω από 11 λεπτά και ότι στους 9 μήνες μπορείς να φύγεις χωρίς πεναλτυ. Συν το χαμηλό πάγιο των 3.5 ευρώ. Για πολύ υψηλές καταναλώσεις όμως δεν αξίζει καθόλου πχ 500 600kw το μήνα το 100 ευρώ δεν θα καλύψει τίποτα. Ενώ με 200 300kw το μήνα έρχεται μια η άλλη με τα φθηνότερα προγράμματα των άλλων εναλλακτικων. Εχεις αλλαξει παροχο; ειδες διαφορά μεγαλη; και εγω στο μπλε ειμαι. Απλα βλεπω οτι η δεη αντι να ειναι η πιο ανταγωνιστικη, κοιταει να αρπαξει οτι μπορει. Μεχρι να φυγουν ολοι απο αυτη. 2
motoboots Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε Εχεις αλλαξει παροχο; ειδες διαφορά μεγαλη; και εγω στο μπλε ειμαι. Απλα βλεπω οτι η δεη αντι να ειναι η πιο ανταγωνιστικη, κοιταει να αρπαξει οτι μπορει. Μεχρι να φυγουν ολοι απο αυτη. Έχω αλλάξει πάροχο πολλές φορές. Ποια ΔΕΗ τώρα; Όποιος είναι φθηνότερος είναι η επιλογή πάντα. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Στις 15/8/2025 στις 11:18 ΠΜ, Gatoskylo8 είπε 98€ σε πράσινο τιμολόγιο για 1 μήνα (335 kwh) Προμήθεια 54€, ρυθμιζόμενες 16€ και τα υπόλοιπα είναι τα νταβατζιλίκια. Τη ΔΕΗ δεν την αλλάζω πάντως (όπως και τη cosmote). Μάλλον όμως θα πρέπει να αλλάξω χρώμα... Γύρνα κίτρινο. 6 ώρες πριν, dum είπε Καλησπέρα. Είμαι στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Το καλοκαίρι οι λογαριασμοί μου,λόγω κλιματιστικων είναι υψηλοι. Αξίζει να πάω στο my home enter 2 η να μείνω όπως είμαι; Τους υπόλοιπους μήνες οι καταναλωσεις μου είναι χαμηλές.300 με 380 kw το μήνα. Καταρχήν να μεταφέρεις περίπου 100kwh στο νυχτερινό για να μην πληρώνεις το ληστρικό ΥΚΩ
KostasParines Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου Καλησπέρα στην παρέα, Η αλήθεια είναι ότι και εγώ πιάστηκα επί μήνες στον ύπνο, με την αυτόματη μετατροπή των τιμολογίων σε πράσινα και πλήρωνα τους λογαριασμούς σε αυτόματο πιλότο. Και λέω κάτσε ρε φίλε, κάτι δεν πάει καλά και νιώθω σαν να ανακαλύπτω τον τροχό. Πράσινο Γ1Ν: Για τον προηγούμενο μήνα, βλέπω 200 ευρώ, για 700 περίπου kwh. Χρέωση Ενέργειας Κανονική (129kWhx0,15480€/kWh)+(386kWhx0,16770€/kWh ) Χρέωση Ενέργειας Μειωμένη (48kWhx0,11610€/kWh)+(142kWhx0,12578€/kWh ) Σόρρυ για τις ερωτήσεις που παίζει να έχουν χιλιοαπαντηθεί αλλά τα εξής: Για ποιο λόγο σπάει έτσι η χρέωση στο πράσινο? Είχα την εντύπωση ότι το πράσινο είχε ακόμα προνομιακή μεταχείριση μέχρι τις 500 kwh? Βλέπω επίσης τον φίλο με πράσινο και ενιαία τιμή, ενώ εμένα αναξαρτήτως κατανάλωσης (και με μικρότερες) σπάει σε δύο υπολογισμούς. Επειδή δεν θέλω να αλλάξω πάροχο και με δεδομένες τις αλλαγές στις αρχές Οκτωβρίου αλλά και την κατανάλωσή μου, θα πάω στο online. Φαντάζομαι ότι όλα γίνονται αυτόματα και η μέτρηση θα συνεχίσει να γίνεται από τον υπάλληλο της ΔΕΗ κανονικά, όπως γινόταν μέχρι τώρα? Ευχαριστώ πολύ!
jkoukos Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 14 ώρες πριν, KostasParines είπε Για ποιο λόγο σπάει έτσι η χρέωση στο πράσινο? Είχα την εντύπωση ότι το πράσινο είχε ακόμα προνομιακή μεταχείριση μέχρι τις 500 kwh? Βλέπω επίσης τον φίλο με πράσινο και ενιαία τιμή, ενώ εμένα αναξαρτήτως κατανάλωσης (και με μικρότερες) σπάει σε δύο υπολογισμούς. Για τον απλό λόγο ότι ο δικός σου λογαριασμός αφορά περίοδο κατανάλωσης εντός 2 μηνών. Έτσι μοιράζεται αναλογικά στις μέρες του Ιούνη και σε αυτές του Ιούλη, καθώς κάθε μήνα έχουμε διαφορετική χρέωση στην κιλοβατώρα. 14 ώρες πριν, KostasParines είπε Επειδή δεν θέλω να αλλάξω πάροχο και με δεδομένες τις αλλαγές στις αρχές Οκτωβρίου αλλά και την κατανάλωσή μου, θα πάω στο online. Φαντάζομαι ότι όλα γίνονται αυτόματα και η μέτρηση θα συνεχίσει να γίνεται από τον υπάλληλο της ΔΕΗ κανονικά, όπως γινόταν μέχρι τώρα? Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό. 14 ώρες πριν, KostasParines είπε Για τον προηγούμενο μήνα, βλέπω 200 ευρώ, για 700 περίπου kwh. Για την τελευταία περίοδο τιμολόγησης είχες συνολικά 576kWh κατανάλωση με κόστος προς την ΔΕΗ μαζί με το πάγιο περίπου 113€. Όλες οι υπόλοιπες χρεώσεις είναι ακριβώς οι ίδιες ανεξαρτήτως παρόχου.
Seldon40 Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου Στις 15/8/2025 στις 11:18 ΠΜ, Gatoskylo8 είπε 98€ σε πράσινο τιμολόγιο για 1 μήνα (335 kwh) Προμήθεια 54€, ρυθμιζόμενες 16€ και τα υπόλοιπα είναι τα νταβατζιλίκια. Τη ΔΕΗ δεν την αλλάζω πάντως (όπως και τη cosmote). Μάλλον όμως θα πρέπει να αλλάξω χρώμα... Aν δεν αλλαζεις την ΔΕΗ, μην ψαχνεσαι για χρωμα τιμολογιου, σε οποιο και να πας δεν προκειται να δεις καμια αισθητη διαφορα, ειλικρινα στο λεω. Ποσο ειχε τιμη το πρασινο; 14-15; και μπλε να πας και κιτρινο να πας μην περιμενεις να δεις παρα μονο ελαχιστη διαφορα ισως στο κιτρινο. Αντε δηλαδη εκει που ειχες 98ευρω να εχεις 96. Στις 20/8/2025 στις 2:59 ΠΜ, motoboots είπε Έχω αλλάξει πάροχο πολλές φορές. Ποια ΔΕΗ τώρα; Όποιος είναι φθηνότερος είναι η επιλογή πάντα. Ετσι ακριβως, ερευνα αγορας κανεις, οπως σε ολα, οποιος εχει φθηνοτερο αγοραζεις. Στις 20/8/2025 στις 1:30 ΠΜ, Liverpool89 είπε Εχεις αλλαξει παροχο; ειδες διαφορά μεγαλη; και εγω στο μπλε ειμαι. Απλα βλεπω οτι η δεη αντι να ειναι η πιο ανταγωνιστικη, κοιταει να αρπαξει οτι μπορει. Μεχρι να φυγουν ολοι απο αυτη. Οπως βλεπεις και παραπανω, εχει σταθερους πελατες (θα ελεγα κοροιδα), γιαυτο και κοιταζει να αρπαξει οτι μπορει. Και 50 λεπτα να παει η κιλοβατωρα να εισαι βεβαιως οτι πολλοι θα παραμεναν στη ΔΕΗ. Οτι και να γινει δεν αλλαζουν καποιοι. Στις 15/8/2025 στις 11:18 ΠΜ, Gatoskylo8 είπε 98€ σε πράσινο τιμολόγιο για 1 μήνα (335 kwh) 98 ειναι ολοκληρος ο λογαριασμος; Εγω ειμαι στο protergia swift on time deal, με αυτη την καταναλωση θα ειχα λογαριασμο μηνιαιο 70 ευρω. Εσυ μην αλλαζεις κατσε στην ΔΕΗ. 1
geoliol Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου καλησπερα γνωριζει κανεις αν μπορουν να αφαιρεθουν οι απενεργοποιημενες παροχες στο σαιτ της ΔΕΗ;
mike15 Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 7 ώρες πριν, Seldon40 είπε Aν δεν αλλαζεις την ΔΕΗ, μην ψαχνεσαι για χρωμα τιμολογιου, σε οποιο και να πας δεν προκειται να δεις καμια αισθητη διαφορα, ειλικρινα στο λεω. Ποσο ειχε τιμη το πρασινο; 14-15; και μπλε να πας και κιτρινο να πας μην περιμενεις να δεις παρα μονο ελαχιστη διαφορα ισως στο κιτρινο. Αντε δηλαδη εκει που ειχες 98ευρω να εχεις 96. Ετσι ακριβως, ερευνα αγορας κανεις, οπως σε ολα, οποιος εχει φθηνοτερο αγοραζεις. Οπως βλεπεις και παραπανω, εχει σταθερους πελατες (θα ελεγα κοροιδα), γιαυτο και κοιταζει να αρπαξει οτι μπορει. Και 50 λεπτα να παει η κιλοβατωρα να εισαι βεβαιως οτι πολλοι θα παραμεναν στη ΔΕΗ. Οτι και να γινει δεν αλλαζουν καποιοι. 98 ειναι ολοκληρος ο λογαριασμος; Εγω ειμαι στο protergia swift on time deal, με αυτη την καταναλωση θα ειχα λογαριασμο μηνιαιο 70 ευρω. Εσυ μην αλλαζεις κατσε στην ΔΕΗ. οποτε ασε εμας τα κοροιδα να ξερουμε γιατι μενουμε στην δεη και πανε στο αλλο τοπικ μην φας αναφορα που μπαινεις εδω και ψαρευεις αλλου τυπου ΚΟΡΟΙΔΑ,γιατι αυτο που κανεις απαγορευεται δια κανονισμου,οπως και το αντιστροφο αν και η δεη δεν εχει αναγκη ,εχει αρκετα ΚΟΡΟΙΔΑ..
messinia3 Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 22 ώρες πριν, KostasParines είπε Καλησπέρα στην παρέα, Η αλήθεια είναι ότι και εγώ πιάστηκα επί μήνες στον ύπνο, με την αυτόματη μετατροπή των τιμολογίων σε πράσινα και πλήρωνα τους λογαριασμούς σε αυτόματο πιλότο. Και λέω κάτσε ρε φίλε, κάτι δεν πάει καλά και νιώθω σαν να ανακαλύπτω τον τροχό. Πράσινο Γ1Ν: Για τον προηγούμενο μήνα, βλέπω 200 ευρώ, για 700 περίπου kwh. Χρέωση Ενέργειας Κανονική (129kWhx0,15480€/kWh)+(386kWhx0,16770€/kWh ) Χρέωση Ενέργειας Μειωμένη (48kWhx0,11610€/kWh)+(142kWhx0,12578€/kWh ) Σόρρυ για τις ερωτήσεις που παίζει να έχουν χιλιοαπαντηθεί αλλά τα εξής: Για ποιο λόγο σπάει έτσι η χρέωση στο πράσινο? Είχα την εντύπωση ότι το πράσινο είχε ακόμα προνομιακή μεταχείριση μέχρι τις 500 kwh? Βλέπω επίσης τον φίλο με πράσινο και ενιαία τιμή, ενώ εμένα αναξαρτήτως κατανάλωσης (και με μικρότερες) σπάει σε δύο υπολογισμούς. Επειδή δεν θέλω να αλλάξω πάροχο και με δεδομένες τις αλλαγές στις αρχές Οκτωβρίου αλλά και την κατανάλωσή μου, θα πάω στο online. Φαντάζομαι ότι όλα γίνονται αυτόματα και η μέτρηση θα συνεχίσει να γίνεται από τον υπάλληλο της ΔΕΗ κανονικά, όπως γινόταν μέχρι τώρα? Ευχαριστώ πολύ! Η μέτρηση γίνεται από υπαλληλο της ΔΕΔΔΗΕ (ή σε αρκετές περιπτώσεις εργολάβου για λογαριασμό της).Η ΔΕΗ απλά λαμβάνει τη μέτρηση όπως και ο εκάστοτε παροχος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα