Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δείξε μας τι έβαλες στην εφαρμογή απωλειών στη σαλονοκουζινα.

Έβαλα έξτρα τετραγωνικά γιατί έχει μεγάλο άνοιγμα και διάδρομο κλπ. Τα υπόλοιπα δωμάτια είναι ίδια, απλά με λιγότερα ανοίγματα και τετραγωνικά.

CleanShot2025-05-05at17_55.08@2x.png.5774ef18779f5bc0cc2800591bcef082.png

• Απαντ. 8,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GregKos είπε

Έβαλα έξτρα τετραγωνικά γιατί έχει μεγάλο άνοιγμα και διάδρομο κλπ. Τα υπόλοιπα δωμάτια είναι ίδια, απλά με λιγότερα ανοίγματα και τετραγωνικά.

CleanShot2025-05-05at17_55.08@2x.png.5774ef18779f5bc0cc2800591bcef082.png

Τα δωμάτια έχουν σίγουρα λάθος απώλειες. Κάτι θα είναι λάθος. Θα πάμε σε 9αρια. Το μεγάλο είναι το θέμα. Αναρωτιέμαι αν με ένα 18αρι θα είσαι οκ. Αν μπορείς φτιάξε και ένα πρόχειρο σκαρίφημα του σπιτιού ( κάτοψη). Πες μας και που έχεις ηλιακά κέρδη. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τα δωμάτια έχουν σίγουρα λάθος απώλειες. Κάτι θα είναι λάθος. Θα πάμε σε 9αρια. Το μεγάλο είναι το θέμα. Αναρωτιέμαι αν με ένα 18αρι θα είσαι οκ. Αν μπορείς φτιάξε και ένα πρόχειρο σκαρίφημα του σπιτιού ( κάτοψη). Πες μας και που έχεις ηλιακά κέρδη. 

Πολύ πιθανόν, αλλά ουσιαστική επιλογή μικρότερη από 9άρι δεν ξέρω αν υπάρχει, οπότε 🤷🏼‍♂️

Ορίστε μια κάτοψη:

CleanShot2025-05-05at18_05.29@2x.png.89a17efaca6143a24df2d94408e3763a.png

Ηλιακά κέρδη είναι το πού πέφτει ήλιος; Σε όλη την δεξιά μεριά της κάτοψης που έχει τρεις μεγάλες μπαλκονόπορτες, από τέτοια ώρα και μετά.

Ένα άλλο/παράλληλο ζήτημα είναι η τοποθέτηση στη σαλοκουζίνα, καθώς το κενό ανάμεσα στις μπαλκονόπορτες είναι πολύ μικρό με τα κουρτινόξυλα και κατά τα άλλα θέλω να ελαχιστοποιήσω τα σκαψίματα ιδανικά... Κάποιος μου πρότεινε τη γωνία κάτω δεξιά, κολλητά, αλλά φοβάμαι μήπως δεν "χτυπάει" καλά.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GregKos είπε

Πολύ πιθανόν, αλλά ουσιαστική επιλογή μικρότερη από 9άρι δεν ξέρω αν υπάρχει, οπότε 🤷🏼‍♂️

Ορίστε μια κάτοψη:

CleanShot2025-05-05at18_05.29@2x.png.89a17efaca6143a24df2d94408e3763a.png

Ηλιακά κέρδη είναι το πού πέφτει ήλιος; Σε όλη την δεξιά μεριά της κάτοψης που έχει τρεις μεγάλες μπαλκονόπορτες, από τέτοια ώρα και μετά.

Ένα άλλο/παράλληλο ζήτημα είναι η τοποθέτηση στη σαλοκουζίνα, καθώς το κενό ανάμεσα στις μπαλκονόπορτες είναι πολύ μικρό με τα κουρτινόξυλα και κατά τα άλλα θέλω να ελαχιστοποιήσω τα σκαψίματα ιδανικά... Κάποιος μου πρότεινε τη γωνία κάτω δεξιά, κολλητά, αλλά φοβάμαι μήπως δεν "χτυπάει" καλά.

Αυτά με το κόκκινο είναι 75τμ; Και εκεί έχεις 5 εξωτερικές πόρτες/μπαλκονόπορτες; 

IMG_20250505_181824.jpg.b45de6088baf2588f1d743ec62aee769.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτά με το κόκκινο είναι 75τμ; Και εκεί έχεις 5 εξωτερικές πόρτες/μπαλκονόπορτες; 

IMG_20250505_181824.jpg.b45de6088baf2588f1d743ec62aee769.jpg

75 έβαλα για να κάνω πιο "κακό" τον υπολογισμό, καθώς από τον διάδρομο σίγουρα υπάρχουν τρομερές απώλειες. Στο αρχικό μου μήνυμα είχα γράψει 60+ αλλά τώρα που ρώτησες έκατσα και έβγαλα με πρόχειρες μετρήσεις, απλουστεύσεις, και στρογγυλοποιήσεις ότι είναι περίπου 50 τετραγωνικά:

CleanShot2025-05-05at18_23.55@2x.png.4e274f5d451aba8d13abb1299ff9147f.png

Το κομμάτι που θέλω να ψύξω είναι τα 40 τετραγωνικά δεξιά, αλλά ανάμεσα σε αυτά και τα 7.5 δίπλα υπάρχει μόνο αέρας.

Όσον αφορά τις πόρτες, το εργαλείο δεν διευκρίνιζε για εξωτερικές, οπότε μέτρησα εξώπορτα, WC, διάδρομος, και δυο μπαλκονόπορτες = 5.

ΥΓ - Προφανώς η "κάτοψη" είναι ενδεικτική και τα μεγέθη δεν είναι σε καμία λογική κλίμακα... :D

Επεξ/σία από GregKos
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, GregKos είπε

75 έβαλα για να κάνω πιο "κακό" τον υπολογισμό, καθώς από τον διάδρομο σίγουρα υπάρχουν τρομερές απώλειες. Στο αρχικό μου μήνυμα είχα γράψει 60+ αλλά τώρα που ρώτησες έκατσα και έβγαλα με πρόχειρες μετρήσεις, απλουστεύσεις, και στρογγυλοποιήσεις ότι είναι περίπου 50 τετραγωνικά:

CleanShot2025-05-05at18_23.55@2x.png.4e274f5d451aba8d13abb1299ff9147f.png

Το κομμάτι που θέλω να ψύξω είναι τα 40 τετραγωνικά δεξιά, αλλά ανάμεσα σε αυτά και τα 7.5 δίπλα υπάρχει μόνο αέρας.

Όσον αφορά τις πόρτες, το εργαλείο δεν διευκρίνιζε για εξωτερικές, οπότε μέτρησα εξώπορτα, WC, διάδρομος, και δυο μπαλκονόπορτες = 5.

ΥΓ - Προφανώς η "κάτοψη" είναι ενδεικτική και τα μεγέθη δεν είναι σε καμία λογική κλίμακα... :D

Ωραία. Οπότε τώρα τρέξτα πάλι όπως πρέπει. Μόνο εξωτερικά ανοίγματα. Το ένα μηχάνημα θα πιάσει μόνο αυτό που σου κοκκινησα. Σε αυτόν τον χώρο θα πρέπει να βάλεις τις εξωτερικές πλευρές στον αέρα. Τις άλλες τις εσωτερικές ,. επαφή με άλλη κατοικία. Βάλε μας πάλι τις απαντήσεις να δούμε. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ωραία. Οπότε τώρα τρέξτα πάλι όπως πρέπει. Μόνο εξωτερικά ανοίγματα. Το ένα μηχάνημα θα πιάσει μόνο αυτό που σου κοκκινησα. Σε αυτόν τον χώρο θα πρέπει να βάλεις τις εξωτερικές πλευρές στον αέρα. Τις άλλες τις εσωτερικές ,. επαφή με άλλη κατοικία. Βάλε μας πάλι τις απαντήσεις να δούμε. 

Με τη μείωση στα τετραγωνικά και την αλλαγή σε εξωτερικές πλευρές το αποτέλεσμα καταλήγει περίπου ίδιο, εκτός αν δεν κατάλαβα τι εννοείς:

CleanShot2025-05-05at18_59.15@2x.png.42f4fe40b3dfba213debe616b5f7d3c9.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, cmaniac είπε

@liakjim είναι και η κουζίνα. Για 18ρι πάει.

Ναι, συμφωνώ. 

2 ώρες πριν, GregKos είπε

Με τη μείωση στα τετραγωνικά και την αλλαγή σε εξωτερικές πλευρές το αποτέλεσμα καταλήγει περίπου ίδιο, εκτός αν δεν κατάλαβα τι εννοείς:

CleanShot2025-05-05at18_59.15@2x.png.42f4fe40b3dfba213debe616b5f7d3c9.png

Θα έβαζα ένα aseg18kmte και 3Χaseh09kmcg / tcl miracle iii 9K. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Φτιαχνουν αυτο 

και ερχεται ο καθε "συναδελφος" του @Klausx και το ακυρωνει με οποιο τροπο μπορει, η τουλαχιστον αγωνιζεται να το πετυχει...🤣

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Specs είπε

Φτιαχνουν αυτο 

και ερχεται ο καθε "συναδελφος" του @Klausx και το ακυρωνει με οποιο τροπο μπορει, η τουλαχιστον αγωνιζεται να το πετυχει...🤣

Που είναι το ελατήριο;;;;;;

Πόσα δουλεύουν με τσάκισμα γιατί κάποιος έκανε οικονομία.... :)

1-2 μεταφορές από "συνάδελφους" και οι πωλήσεις ανεβαίνουν.

Screenshot_176.png.ba1a8bdffe0a382922f18eab9e31d646.png

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Specs είπε

Ξέχασες τους ελληνάρες Blue Dealers και επίσημους αντιπροσώπους που εγγυώνται ότι για 3 ή 5 χρόνια θα κάνουν την πάπια.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
17 minutes ago, Pan_K said:

για 3 ή 5 χρόνια θα κάνουν την πάπια.

εχω χασει κατι? η επειδη σημερα μιλουσα με Daikin για την ανεπαρκεια των Blue Dealers , ξεχναω σε τι αναφερεσαι?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς υπολογίσει ποτέ το EER ενός κλασικού μιντεοειδούς όταν λειτουργεί σε φάση ECO με εξωτερική γύρω στους 28 - 32; Ο @liakjim μήπως; Εχτές στο γραφείο μου το θερμόμετρο έδειξε μέχρι 28 βαθμούς εσωτερική. Κέντρο Αθήνας, χωρίς μόνωση, με ταράτσα από πάνω και νοτιοδυτικό προσανατολισμό.

Καλή καλοκαιρινή σεζόν αδέρφια.

Επεξ/σία από Pan_K

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...