Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθωντας να βαλω στο εξελ, λινκ για απευθειας αναζητηση τιμων σε καθε μοντελο (σε οσα δεν ειχα βαλει ως τωρα κ ιδιως στα μεγαλα Sensira και  Perfera ) εχω φρικαρει με την ανηφορα των τιμων , μιλαμε για απατη πλεον.

Δεν ιδρωνει το αυτι κανενος, ουτε με προστιμα ουτε τιποτε.

Αλλωστε κ να κρατησουν τις τιμες ιδιες οι εισαγωγεις στα μοντελα που υπηρχαν κ επιβληθηκε ο ελεγχος, ξεσαλωνουν οι λιανοπωλητες. Και εκει δεν ασχολειται καν το υπουργειο...

@liakjim το live eer θα το βλεπουμε κ εμεις στο grafana ?

• Απαντ. 8,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jerico_blp είπε

Ευχαριστώ liakjim,

Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο σε αυτό το budget 🙂?  

@Pan_Kνα πάει στο welio; 

Επίσης πόσα watts χτυπάει το kmcg για να το συγκρίνουμε με το kgtg. 

10 λεπτά πριν, Specs είπε

@liakjim το live eer θα το βλεπουμε κ εμεις στο grafana ?

Θα το δω πόσο είναι εφικτό. 

49 λεπτά πριν, agrek είπε

Για σας,

Θέλω να αγοράσω ένα Κλιματιστικό 12αρι.

Δεν θέλω να ξεπεράσω κατά πολύ τα 500ευρω.

Μεταξύ 3 ποιο κατά τη γνώμη σας να διαλέξω.

Με ενδιαφέρει πολύ το aftersales.

TCL Miracle III

Midea Xtreme Save II

Inventor Neo Eco

Επίσης θα ήθελα να με πληροφορήσετε ,για το τι συμβαίνει

εάν εγκαταστήσουμε νέο κλιματιστικό χωρίς αντλία κενού

διότι μου έχουν τοποθετήσει το Ιουλιο του '24 , 2 καινούργια χωρίς να χρησιμοποιήσουν αντλία.

Ευχαριστώ.

Συμπλήρωσε αυτό

ΥΓ Έλλειψη κενού=παρουσία άγνωστης ποσότητας αέρα και νερού στο κύκλωμα. Αυξημένη πιθανότητα για φθορά του συμπιεστή, για θόρυβο, για μειωμένη απόδοση, για εκτός προδιαγραφών συμπεριφορά εν γένει. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε
3 ώρες πριν, jerico_blp είπε

Ευχαριστώ liakjim, Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο σε αυτό το budget 🙂?  

@Pan_Kνα πάει στο welio;

Να πάει. Εδώ σκέφτομαι να πάρω ένα και για το γραφείο, αφού σουτάρω κι ένα δεύτερο inventor που έχω εκεί. Για μικρό δωμάτιο και περιστασιακή χρήση είναι πολύ τίμιο. Θα σου πρότεινα αυτό που το έχω δοκιμάσει εκτενώς: https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413. Θυμίζω αυτό εδώ, όταν διατηρούσε σταθερή κατανάλωση στην θέρμανση στα 106 watt!

Τουλάχιστον δεν θα κλάψεις τα λεφτά σου.

45 λεπτά πριν, liakjim είπε

Επίσης πόσα watts χτυπάει το kmcg για να το συγκρίνουμε με το kgtg. 

Αυτά όταν ανεβούν οι θερμοκρασίες και στο σπίτι μου, για να βάλω το KMCG για τα καλά στην ψύξη, διότι τώρα παίζω με εσωτερικές γύρω στους 22 βαθμούς. Φοβάμαι ότι δεν θα βγάλω αξιόπιστα συμπεράσματα σε αυτές τις συνθήκες.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, liakjim είπε

VFM : TCL Miracle III, Fujitsu aseh12kmcg

Top: Daikin ftxm35a, Fujitsu aseh1kgtg, Mitsubishi Heavy SRK/SRC- 35 ZSX-W

Legend: Daikin ururu sarara

Αγορασα το tcl στα 600 απο πλαισιο με δωρεαν εγκατασταση κ επιταγη ανακυκλωσης.

Ευχαριστω πολυ,ελπιζω να βγει καλο.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Αγορασα το tcl στα 600 απο πλαισιο με δωρεαν εγκατασταση κ επιταγη ανακυκλωσης.

Ευχαριστω πολυ,ελπιζω να βγει καλο.

Θα βλέπεις και ~70W στη ψύξη σε ευνοικές συνθήκες. Προσοχή στην εγκατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσοχή στην εγκατάσταση.

Τι εννοεις;πρεπει να πω κατι συγκεκριμενο σε αυτους που θα ερθουν;να προσεξω κατι;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Τι εννοεις;πρεπει να πω κατι συγκεκριμενο σε αυτους που θα ερθουν;να προσεξω κατι;

image.png.e52931915b4645164fa0bb34c44ce678.png

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

image.png.e52931915b4645164fa0bb34c44ce678.png

Αυτο λογικα ειναι το λιγοτερο μηκος που πρεπει να εχει ο χαλκοσωληνας απο μεσα προς την εξωτερικη μοναδα σωστα;γιατι απ οτι θυμαμαι αυτοι καλυπτουν δωρεαν μεχρι 3 μετρα.

Επισης δεν βρηκα πουθενα τι ασφαλεια χρειαζεται στον πινακα,αν και νομιζω οτι τα 9/12αρια μπαινουν απευθειας σε πριζα σουκο,αν κανω λαθος καπου διορθωστε με.

image.png.7852f9de7f9bba0c0f6d1e33066c1891.png

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Αυτο λογικα ειναι το λιγοτερο μηκος που πρεπει να εχει ο χαλκοσωληνας απο μεσα προς την εξωτερικη μοναδα σωστα;γιατι απ οτι θυμαμαι αυτοι καλυπτουν δωρεαν μεχρι 3 μετρα.

Επισης δεν βρηκα πουθενα τι ασφαλεια χρειαζεται στον πινακα,αν και νομιζω οτι τα 9/12αρια μπαινουν απευθειας σε πριζα σουκο,αν κανω λαθος καπου διορθωστε με.

image.png.7852f9de7f9bba0c0f6d1e33066c1891.png

3μ θα τους πεις. 

Ναι σε σουκο. Απλα μην έχεις και άλλα βαριά φορτία στην ίδια ασφάλεια. 

• Thanks 1
Δημοσ.

ψαχνοντας για ενα 24άρι, και εχοντας ζαλιστει με τις πολλες επιλογές,

για ψυξη κυριως, ειμαι μεταξυ αυτων των δυο:

Toshiba Edge Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU A++/A+ με WiFi White

https://www.skroutz.gr/s/41190151/Toshiba-Edge-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-WiFi-White.html#specs

ή

Daikin Comfora FTXP-N Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU A++/A+

https://www.skroutz.gr/s/42942759/Daikin-Comfora-FTXP-N-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html

λέω να πάρω το πρωτο που έχει και 7 χρονια εγγυηση.

Να προχωρησω λέτε?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, cmaniac είπε

"Εεεε... Το γράφουμε αυτό;"

Τι δεν κατάλαβα ρε παιδιά; Έχω πάρει ένα τέτοιο 9άρι (αλλά το έχω στην Κρήτη) και τώρα συνειδητοποιώ ότι είναι αρκετά πιθανό να δουλεύει στρωτά, μιας και η ισχύς στην θερμή ζώνη είναι χαμηλότερη από την μεσαία.

ΥΓ. Καθώς το έψαξα λίγο εδώ μέσα, φαίνεται πως στην πράξη μπορεί να κάνει πολλά on/off, ισχύει;

ΥΓ.2: Γράψτε λάθος. Έκανα αναζήτηση στο google "msz-rz35vu" και μου έβγαλε άλλο μοντέλο στα αποτελέσματα (MSZ-DU, αυτό που έχω) γι' αυτό μπερδεύτηκα. Δεν το βρήκα στην Ελλάδα το συγκεκριμένο. Still, δεν καταλαβαίνω το σχόλιο.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
7 ώρες πριν, adminaros είπε

ψαχνοντας για ενα 24άρι, και εχοντας ζαλιστει με τις πολλες επιλογές,

για ψυξη κυριως, ειμαι μεταξυ αυτων των δυο:

Toshiba Edge Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU A++/A+ με WiFi White

https://www.skroutz.gr/s/41190151/Toshiba-Edge-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-WiFi-White.html#specs

ή

Daikin Comfora FTXP-N Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU A++/A+

https://www.skroutz.gr/s/42942759/Daikin-Comfora-FTXP-N-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html

λέω να πάρω το πρωτο που έχει και 7 χρονια εγγυηση.

Να προχωρησω λέτε?

Ναι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Τι δεν κατάλαβα ρε παιδιά; Έχω πάρει ένα τέτοιο 9άρι (αλλά το έχω στην Κρήτη) και τώρα συνειδητοποιώ ότι είναι αρκετά πιθανό να δουλεύει στρωτά, μιας και η ισχύς στην θερμή ζώνη είναι χαμηλότερη από την μεσαία.

ΥΓ. Καθώς το έψαξα λίγο εδώ μέσα, φαίνεται πως στην πράξη μπορεί να κάνει πολλά on/off, ισχύει;

ΥΓ.2: Γράψτε λάθος. Έκανα αναζήτηση στο google "msz-rz35vu" και μου έβγαλε άλλο μοντέλο στα αποτελέσματα (MSZ-DU, αυτό που έχω) γι' αυτό μπερδεύτηκα. Δεν το βρήκα στην Ελλάδα το συγκεκριμένο. Still, δεν καταλαβαίνω το σχόλιο.

Έχασες την ουσία. R290!

Από τα πρώτα ή το πρώτο Ευρωπαϊκά διαθέσιμο split απο Ιάπωνα κατασκευαστή. Το τοποθετούν πάνω από την LN σειρά στους καταλόγους. Τώρα για Ελλάδα, δεν ξέρω πότε, ούτε και εάν, μιας και το 290 είναι αποδοτικό και στο πολύ κρύο.

Υπήρχε μάλιστα μια κουβέντα για το πού είναι η MEL τελευταία μιας και έχει (είχε) να βγάλει κάτι πολυ καιρό.

• Thanks 1
Δημοσ.
On 04/05/2025 at 22:10, Pan_K said:

Αυτά καλά είναι στην θεωρία, γιατί στην πράξη μπορεί να μην τα τηρήσουν. Πχ να μην έχουν την αντλία κενού μαζί τους ή να σου κόψουν μισό με ένα μέτρο χαλκοσωλήνα. Προσοχή στους φαφλατάδες (κάτι πάνε να κρύψουν με την πολυλογία και να σου αποσπάσουν την προσοχή). Να θεωρείς δεδομένο ότι το συνεργείο έχει δόλια διάθεση τόσο απέναντί σου, όσο και απέναντι στην εταιρία με την οποία έχει κάνει σύμβαση. Οπότε κάνε σαφές στην επικοινωνία μαζί τους ότι θα επιμείνεις να γίνουν όλα βάσει προδιαγραφών. Εγώ τους λέω ότι αν προσέξουν την εγκατάσταση θα τους δώσω κάτι παραπάνω και συνήθως δίνω 30 - 40 ευρώ.

Καλημέρα ,

επειδή έρχονται αύριο για τοποθέτηση για τα δύο ASEH09KMCGκαι έχω τονίσει τηλεφωνικά τους δύο βασικούς κανόνες που έχουν γραφεί εδώ επανειλημμένα 

· αντλία κενού 

· 3 μέτρα μήκος ( αν και θα τα βάλω δάπεδο οπότε το μήκος το πιάνουμε ) 

υπάρχει κάτι άλλο ; 
περίπτωση να περάσει κάποιος το link εγχειριδίου εγκατάστασης ;

υπάρχει ελάχιστο μήκος για το συγκεκριμένο μοντέλο ;

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...