Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-12chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402480

Αλλιώς δες και το midea all easy pro εφόσον το βρεις σε καλή τιμή. 

Θα μπορούσες να μου πεις τι διαφέρει το all easy pro με το extreme save 2 που έστειλα; ιδια μου φαίνονται. Την αγορά λέω να την κάνω μέσο skroutz γιατί έχω και ένα κουπόνι 150 ευρω. ποιο θα προτείνεις; 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, therion13 είπε

Θα μπορούσες να μου πεις τι διαφέρει το all easy pro με το extreme save 2 που έστειλα; ιδια μου φαίνονται. Την αγορά λέω να την κάνω μέσο skroutz γιατί έχω και ένα κουπόνι 150 ευρω. ποιο θα προτείνεις; 

Δεν είναι ίδια. Δεν έχει νόημα να πας σε midea. Το miracle III είναι μια χαρά. Αν επιμένεις, προτίμησε το all easy pro.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος που θα ρωτήσει για αγορά καινούριου κλιματιστικού έχει συμπεριλάβει ένα Midea all easy pro, Extreme Save ή Inventor Leon στις επιλογές του. Αναρωτιέμαι αν είναι λόγω της παραπλανητικής ενεργειακής ταμπέλας, που λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους υποψήφιους αγοραστές....

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος που θα ρωτήσει για αγορά καινούριου κλιματιστικού έχει συμπεριλάβει ένα Midea all easy pro, Extreme Save ή Inventor Leon στις επιλογές του. Αναρωτιέμαι αν είναι λόγω της παραπλανητικής ενεργειακής ταμπέλας, που λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους υποψήφιους αγοραστές....

Τα 9, 12, 18 all easy pro , Leon και legend είναι μια χαρά στη ψύξη. Κοντά στα 100W πάει το 18αρι. Το 24αρι μας τα χαλάει το οποίο ακόμα και σε ψύξη δεν πάει κάτω από τα 550-600W. 

• Sad 1
Δημοσ.
25 minutes ago, liakjim said:

Τα 9, 12, 18 all easy pro , Leon και legend είναι μια χαρά στη ψύξη. Κοντά στα 100W πάει το 18αρι. Το 24αρι μας τα χαλάει το οποίο ακόμα και σε ψύξη δεν πάει κάτω από τα 550-600W. 

Η θερμανση ειναι το ερωτημα γιατι ο περισσοτερος κοσμος το χρησιμοποιει περισσοτερους μηνες/μερες το χρονο ως βασικη πηγη θερμανσης σε σχεση με ψυξη το καλοκαιρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τα 9, 12, 18 all easy pro , Leon και legend είναι μια χαρά στη ψύξη. Κοντά στα 100W πάει το 18αρι.

Χωρίς eco mode; Πολύ θα με ενδιέφερε να δω EER σε τόσο χαμηλά watt και σκοπεύω να το δοκιμάσω στο δικό μου Leon το 9άρι. Επίσης στα γραφήματα στο Home Assistant ίσως να έχει νόημα να προσθέσω έναν δείκτη αισθητής θερμοκρασίας γιατί έχω δει επανειλημμένα στο Inventor Omnia Eco να κατεβαίνει μεν η κατανάλωση στα 100 watt, αλλά να ανεβαίνει τόσο δυσανάλογα η υγρασία που στο τέλος να νιώθω περισσότερη ζέστη.

Ας πούμε να ένα γράφημα με σχετικά χαμηλή ελάχιστη κατανάλωση στα 125 watt: Toyotomi Hiro 9000BTU. Κατανάλωση 930 watt/h μέσα σε 5 ώρες για να μειώσει την θερμοκρασία ενός δωματίου 12τμ από τους 26 στους 24 με εξωτερική 29 βαθμούς. Την υγρασία την έφτασε στο 52%. Το Edge δουλεύει τις διπλάσιες ώρες κρατώντας σταθερή θερμοκρασία 25 βαθμούς σε τριπλάσιο όμως χώρο και την υγρασία στο 49%. Κατανάλωσε 1200 watt/h με μέση ελάχιστη στα 150 watt.

image.png.6df4b7c2f67a1b697e55451bc3def9e0.png

image.png.3b60bd225d2be74508b45e8415620b72.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα. Εχω ένα κλιματιστικό General Electric 18000btu από αρχαιοτάτων χρονων στο σαλονι και πιστεύω είναι καιρός να το αλλάξω. (Δεν είναι καν inverter! ) Έχω 2 toshiba yukai / arata 10k σε υπνοδωμάτια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σκέφτομαι να πάρω ένα 18αρι ή 24αρι yukai. Γνωρίζετε αν οι καταναλώσεις του yukai είναι κοντά με αυτές του edge; Επίσης πιστεύετε ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση θα είναι κατάλληλη για 24Κ; Ευχαριστώ 

IMG_20250509_225215 (1) (1) (1) (1) (2).jpg

IMG_20250509_225208 (1).jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Γιατί είναι τα πιο φθηνά στο 8.5 seer για κανένα άλλο λόγο. Αν πας στο 6 seer βρίσκεις και με 250 ευρώ. Προσωπικά το φιβαμαι το tcl για θέμα υποστήριξης αν πάθει κάτι. Αν είναι να πάω σε πιο χαμηλά θα έπαιρνα το Sang 6.2 sang

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

44 λεπτά πριν, floydas είπε

Καλησπέρα. Εχω ένα κλιματιστικό General Electric 18000btu από αρχαιοτάτων χρονων στο σαλονι και πιστεύω είναι καιρός να το αλλάξω. (Δεν είναι καν inverter! ) Έχω 2 toshiba yukai / arata 10k σε υπνοδωμάτια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σκέφτομαι να πάρω ένα 18αρι ή 24αρι yukai. Γνωρίζετε αν οι καταναλώσεις του yukai είναι κοντά με αυτές του edge; Επίσης πιστεύετε ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση θα είναι κατάλληλη για 24Κ; Ευχαριστώ 

Και εγώ επισης ,

λέω να πάω από ένα 18αρι , 27 ετών , σε ένα 24αρι edge

και είδα στο εγχειρίδιο του edge ότι οι απαιτήσεις του είναι 15Α

εγω τυχαίνει να εχω  ασφάλεια 16Α

Οπότε αφού έχεις ήδη 18αρι έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι καλυμμένος 

Επεξ/σία από adminaros
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, floydas είπε

IMG_20250509_225215 (1) (1) (1) (1) (2).jpg

IMG_20250509_225208 (1).jpg

Επειδή υπάρχει ακριβώς ίδιο σε σπίτι που μένω γνωρίζετε τι καίει; Μόνο σε ψύξη ανάβει σε καύσωνες.  Σκέφτομαι να ζητήσω από τον ιδιοκτήτη να γίνει αλλαγή σε κάτι πιο νέο οικονομικό καθώς θέρμανση υπάρχει πετρέλαιο. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, archimidis είπε

Επειδή υπάρχει ακριβώς ίδιο σε σπίτι που μένω γνωρίζετε τι καίει; Μόνο σε ψύξη ανάβει σε καύσωνες.  Σκέφτομαι να ζητήσω από τον ιδιοκτήτη να γίνει αλλαγή σε κάτι πιο νέο οικονομικό καθώς θέρμανση υπάρχει πετρέλαιο. 

Τα onoff καίνε ότι λέει στο ταμπελακι. Αυτό της εικόνας είναι γύρω στα 1900W. Οπότε όσο λειτουργεί ο συμπιεστής καίει τόσο. Όταν πιάσει θερμοκρασία ανάλογα με το αν σβήνει τον εσωτερικό ανεμιστήρα ή όχι, γύρω στο μηδέν ή κάπου 10-20W. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, therion13 είπε

Γιατί είναι τα πιο φθηνά στο 8.5 seer για κανένα άλλο λόγο. Αν πας στο 6 seer βρίσκεις και με 250 ευρώ. Προσωπικά το φιβαμαι το tcl για θέμα υποστήριξης αν πάθει κάτι. Αν είναι να πάω σε πιο χαμηλά θα έπαιρνα το Sang 6.2 sang

Σε πραγματικές συνθήκες έχουμε επανειλημμένα δει ότι τα μοντέλα της Midea και τα φασόν τους (πχ Inventor) δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που παραθέτουν. Γι' αυτό αναφέρθηκα στην "παραπλανητική ενεργειακή ταμπέλα". Έχει πέσει πολύς κόσμος στην φάκα, εμού συμπεριλαμβανομένου. Καμία άλλη εταιρία δεν έχουμε δει να κάνει τέτοια πράγματα. Παρόλα ταύτα το All easy pro είναι αρκετά οικονομικό. Τώρα αν είναι πιο οικονομικό από ένα Sang με EER 6 θα σε γελάσω. Ρίξε μια ματιά και εδώ.

ΥΓ. Αν πας σε SANG, υπάρχουν ενδείξεις πως είναι αρκετά καλό αυτό: https://www.skroutz.gr/s/42434663/Sang-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-TAC-12CHSD-KEI.html?product_id=235922307&sponsored=listing. Είναι φασόν TCL. Ωστόσο το TCL miracle III που σου προτάθηκε πιο πριν είναι μία άριστη επιλογή για χαμηλό budget και αυτό θα σου πρότεινα και εγώ. Και προσοχή να το πάρεις από κάποιον που δεν κάνει παραεισαγωγές, γιατί η TCL δεν αναγνωρίζει την 10-ετή εγγύηση από τέτοιους εμπόρους.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Σε πραγματικές συνθήκες έχουμε επανειλημμένα δει ότι τα μοντέλα της Midea και τα φασόν τους (πχ Inventor) δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που παραθέτουν. Γι' αυτό αναφέρθηκα στην "παραπλανητική ενεργειακή ταμπέλα". Έχει πέσει πολύς κόσμος στην φάκα, εμού συμπεριλαμβανομένου. Καμία άλλη εταιρία δεν έχουμε δει να κάνει τέτοια πράγματα. Παρόλα ταύτα το All easy pro είναι αρκετά οικονομικό. Τώρα αν είναι πιο οικονομικό από ένα Sang με EER 6 θα σε γελάσω.

12άρι midea all easy pro σε ψύξη:

unknown.png?ex=68203844&is=681ee6c4&hm=d

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

12άρι midea all easy pro σε ψύξη:

Καθώς οφείλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, αυτό το διάγραμμα δείχνει ότι παραμένει ένα καλό μηχάνημα για ψύξη. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το πόσο πραγματικά αποδοτικό είναι το eco mode, αλλά και πάλι, είναι ένα καλό μηχάνημα. Επιπλέον τα midea δεν φαίνεται να βγάζουν ιδιαίτερες βλάβες και αν μη τι άλλο, μπορείς να τα πεις αξιόπιστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...