Grim Ripper Δημοσ. Δευτέρα στις 06:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:19 μμ 2 ώρες πριν, gregorypeg1000 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ ! Χρειάζεται να αγοράσω ένα κλιμαστικό για ένα υπνοδωμάτιο περίπου 15 τετραγωνικών με 3 μέτρα ύψος. Θα αντικαταστήσει ένα πολύ παλιό nobrand 9αρι το οποίο με κάλυπτε, οπότε σκέφτομαι πάλι για 9αρι. Το κλιματιστικό θα είναι η μοναδική πηγή ψύξης αλλά και θέρμανσης. Ιδανικά θα ήθελα να ξοδέψω όσο το δυνατόν λιγότερα με max τα 400 ευρώ (Κόστος αγοράς χωρίς εγκατάσταση). Έχω βρει τα παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/54944107/Toyotomi-Umi-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html https://www.skroutz.gr/s/29059306/Tesla-Classic-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html Και μετά μερικά φθηνότερα μάρκας Sang/AUX/Crown/Sendo etc, με απ'ότι βλέπω καλές αξιολογήσεις στο σκρουτζ. Έχει νόημα να πάω στο toyotomi από άποψη ποιότητας κατασκευής/εγγύησης κλπ ή να πάω σε κάτι φθηνότερο; Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη. Έβαλα όλες τις πληφοφορίες που έχω στο εργαλείο που υπολογίζει τις απώλειες και μου έβγαλε τα παρακάτω: 3855.16 Watt 3315.44 KCal/h 257.01Watt/m2 221.03KCal/h/m2 Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! Τα watt σε πάνε 13.000btu οπότε πες 12ρι. Κρίμα να πας σε κάτι κινέζικο εφόσον θα το έχεις και για θέρμανση. Κοίταξε στο Πλαίσιο για κανένα Fujitsu/Daikin τώρα που έχει και την προσφορά με το Go4more της Εθνικής (εφόσον έχεις κάρτα Εθνικής). Ειδάλλως καλύτερα δώσε το ποσό που θες σαν προκαταβολή και το υπόλοιπο σε 3-4-5-6 δόσεις.
geovolara Δημοσ. Δευτέρα στις 06:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:56 μμ 4 hours ago, liakjim said: Αν έχεις εθνική -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-all-easy-pro-series-aep2-18nxd6-i-o-klimatistiko-18-000-btu-h_3948676 Αν όχι -> https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/midea-all-easy-pro-aep2-18nxd6-io-klimatistiko-inverter-18000-btu-aa-me-ionisti-wifi/1687215 Αυτή η άρνηση των κινέζων να δίνουν καλά και αναλυτικά χαρακτηριστικά είναι αν μη τι άλλο αποτρεπτική. Πήγαινε στο aseh09kmcg ώστε να έχεις οικονομία στη χρήση και κέρδος από το ρεύμα. Μάλλον θα πάω για την προσφορά της εθνικής
MARIOSNURSE Δημοσ. Δευτέρα στις 07:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:23 μμ 1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε Τα watt σε πάνε 13.000btu οπότε πες 12ρι. Κρίμα να πας σε κάτι κινέζικο εφόσον θα το έχεις και για θέρμανση. Κοίταξε στο Πλαίσιο για κανένα Fujitsu/Daikin τώρα που έχει και την προσφορά με το Go4more της Εθνικής (εφόσον έχεις κάρτα Εθνικής). Ειδάλλως καλύτερα δώσε το ποσό που θες σαν προκαταβολή και το υπόλοιπο σε 3-4-5-6 δόσεις. Και το Πλαίσιο έχει το πρόγραμμα δια 4, χωρίς τόκο. 1
sap00 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:05 μμ 4 ώρες πριν, gregorypeg1000 είπε Χρειάζεται να αγοράσω ένα κλιμαστικό για ένα υπνοδωμάτιο περίπου 15 τετραγωνικών με 3 μέτρα ύψος. Θα αντικαταστήσει ένα πολύ παλιό nobrand 9αρι το οποίο με κάλυπτε, οπότε σκέφτομαι πάλι για 9αρι. Το κλιματιστικό θα είναι η μοναδική πηγή ψύξης αλλά και θέρμανσης. Έβαλα όλες τις πληφοφορίες που έχω στο εργαλείο που υπολογίζει τις απώλειες και μου έβγαλε τα παρακάτω: 3855.16 Watt 257.01Watt/m2 Κάτι έδωσες λάθος στα δεδομένα.. Μάλλον δεν θες 12άρι. Αφού είναι για μόνιμη χρήση, κάνε έναν κόπο και διάβασε τις 20-30 τελευταίες σελίδες εδώ τουλάχιστον, και θα δεις το φως το αληθινό ..
Dimitris.S Δημοσ. Δευτέρα στις 09:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:09 μμ Χαιρετε, Επειδη δεν εχω χρονο να διαβασω τοσες σελιδες, καποια προταση για επωνυμο κλιματιστικο για υπνοδωματιο? 85% ψυξη - 15% θερμανση. Ο χωρος ειναι δεν ειναι 16-17 τετραγωνικα, οποτε πιστευω ενα 9αρι θα ειναι μια χαρα, τουλαχιστον ενα τετοιο ειχα πριν πολλα χρονια και εψυχε καλα. Ευχαριστω
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 09:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:17 μμ Αναρωτιέμαι πόσοι από εδώ μέσα έπεσαν να το παραγγείλουν και εξαντλήθηκε κιόλας: Πάει το ASEH09KMCG...
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 09:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:27 μμ 9 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αναρωτιέμαι πόσοι από εδώ μέσα έπεσαν να το παραγγείλουν και εξαντλήθηκε κιόλας: Πάει το ASEH09KMCG... Ανάλογα με το πόσα κομμάτια είχαν 5 ώρες πριν, gregorypeg1000 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ ! Χρειάζεται να αγοράσω ένα κλιμαστικό για ένα υπνοδωμάτιο περίπου 15 τετραγωνικών με 3 μέτρα ύψος. Θα αντικαταστήσει ένα πολύ παλιό nobrand 9αρι το οποίο με κάλυπτε, οπότε σκέφτομαι πάλι για 9αρι. Το κλιματιστικό θα είναι η μοναδική πηγή ψύξης αλλά και θέρμανσης. Ιδανικά θα ήθελα να ξοδέψω όσο το δυνατόν λιγότερα με max τα 400 ευρώ (Κόστος αγοράς χωρίς εγκατάσταση). Έχω βρει τα παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/54944107/Toyotomi-Umi-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html https://www.skroutz.gr/s/29059306/Tesla-Classic-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html Και μετά μερικά φθηνότερα μάρκας Sang/AUX/Crown/Sendo etc, με απ'ότι βλέπω καλές αξιολογήσεις στο σκρουτζ. Έχει νόημα να πάω στο toyotomi από άποψη ποιότητας κατασκευής/εγγύησης κλπ ή να πάω σε κάτι φθηνότερο; Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη. Έβαλα όλες τις πληφοφορίες που έχω στο εργαλείο που υπολογίζει τις απώλειες και μου έβγαλε τα παρακάτω: 3855.16 Watt 3315.44 KCal/h 257.01Watt/m2 221.03KCal/h/m2 Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413 αν και προσωπικά από τη στιγμή που θέλεις θέρμανση θα κοίταζα το aseh09kmcg. Παρόλα αυτά το welio έχει θετικό feedback εδώ μέσα. Αν κάνεις search θα βρεις αναφορές. 5 ώρες πριν, anergos13 είπε Περσι με την προσφορα της Eurobank απο Πλαισιο εβαλα το TCL Miracle III 12ρι και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος φετος λεω να παω παλι σε TCL 9ρι σε υπνοδωματιο και ειμαι αναμεσα στα https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-vreeze-in-09chsd-tph11-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4402588 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-elite-premium-iii-tcl-elite-prm-iii-09chsd-xac1i-klimatistiko-9-000-btu-h_4402715 αν εξαιρεσουμε βασικα το φιλτρο δεν βλεπω και μεγαλες διαφορες... γνωμες? Προτίμησε και πάλι το Miracle III. 4 ώρες πριν, Pan_K είπε Αυτό το ενεργειακό ταμπελάκι από το 24-άρι AUX C-series, ASW-H24F4A4, προκαλεί επιπλέον σύγχυση: υψηλότερη η κατανάλωση στην θερμή ζώνη από την μεσαία, παρόλο που το SCOP στην θερμή ζώνη είναι μεγαλύτερο (5,4 έναντι 4,6). Υπάρχει πιθανότητα, η ετήσια κατανάλωση ενέργειας να είναι μεγαλύτερη στην θερμή ζώνη από ότι στην μεσαία, παρά το ότι το SCOP είναι μεγαλύτερο; Τα KW που βλέπεις δεν είναι η κατανάλωση αλλά το pdesign. Για περισσότερο info -> sticky Το ότι μεγαλύτερο του θερμού από το μέσο κλίμα, δείχνει κατά 99% υψηλά ελάχιστα watts σε θέρμανση σε μεγάλες εξωτερικές. Η ετήσια κατανάλωση βγαίνει με τύπο -> kwh/annum = pdesign (kw) * 1400 (hr) / scop 3 ώρες πριν, konosl2 είπε Καλησπερα, πως το βλεπετε αυτο με την προσφορα εθνικης https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh09knca-aoeh09knca-klimatistiko-9-000-btu-h_4491424 αντι για το ASEH09KMCG; Για ψυξη και θερμανση. Απο αυτα που βλεπω το eco ειναι πιο αθορυβο και λιγο καλυτερο για θερμανση και το KMCG για ψυξη. Οποτε αν μιλαμε για 50-50 χρηση ειναι καλη εναλλακτικη; Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι υποδεέστερο του kmcg αλλά και πάλι αξιόλογο για τα λεφτά του. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να ξέρω χωρίς feedback. 23 λεπτά πριν, Dimitris.S είπε Χαιρετε, Επειδη δεν εχω χρονο να διαβασω τοσες σελιδες, καποια προταση για επωνυμο κλιματιστικο για υπνοδωματιο? 85% ψυξη - 15% θερμανση. Ο χωρος ειναι δεν ειναι 16-17 τετραγωνικα, οποτε πιστευω ενα 9αρι θα ειναι μια χαρα, τουλαχιστον ενα τετοιο ειχα πριν πολλα χρονια και εψυχε καλα. Ευχαριστω aseh09kmcg 3
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 10:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:58 μμ 1 ώρα πριν, liakjim είπε Η ετήσια κατανάλωση βγαίνει με τύπο -> kwh/annum = pdesign (kw) * 1400 (hr) / scop Άρα οι ετήσιες καταναλώσεις είναι ουσιαστικά άχρηστες, διότι αν αποδίδει μία μονάδα τόσο μεγάλη ισχύ στην θερμή ζώνη και πηγαίνει σε διαρκή on/off, είναι αρκετά δύσκολο να δουλέψει τις ίδιες ώρες όπως μία μονάδα που αποδίδει πχ τα μισά και δουλεύει σταθερά χωρίς off. Κι όμως χρησιμοποιούμε τον ίδιον πολλαπλασιαστή και στις δύο (1400 ώρες). ΟΚ...
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:20 μμ (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Pan_K είπε Άρα οι ετήσιες καταναλώσεις είναι ουσιαστικά άχρηστες, διότι αν αποδίδει μία μονάδα τόσο μεγάλη ισχύ στην θερμή ζώνη και πηγαίνει σε διαρκή on/off, είναι αρκετά δύσκολο να δουλέψει τις ίδιες ώρες όπως μία μονάδα που αποδίδει πχ τα μισά και δουλεύει σταθερά χωρίς off. Κι όμως χρησιμοποιούμε τον ίδιον πολλαπλασιαστή και στις δύο (1400 ώρες). ΟΚ... Όχι ακριβώς μιας και ένα καλό μηχάνημα θα έχει χαμηλό pdesign βλέπε ως σύγκριση το aseg18kmte, οπότε η πράξη θα βγάλει λίγες ετήσιες KWh. Και το βλέπουμε και στην πράξη. Πχ αν έχεις ένα 9άρι με pdesign 2.6 και scop 5.9 (όπως το aux C series) και ένα άλλο όπως το yukai με 1.3KW και 5.4 scop , καλύτερα πάρε το 2ο και ας έχει χαμηλότερο scop μιας και το pdesign είναι χαμηλό. Αυτό βγάζει λιγότερες ετήσιες KWh και το βλέπουμε και στην πράξη μιας και το toshiba λογικά θα είναι οικονομικότερο ενώ θα πέφτει και πιο χαμηλά στα ελάχιστα watts πριν το off. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:25 μμ από liakjim 1
gregorypeg1000 Δημοσ. Τρίτη στις 09:28 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:28 πμ Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς το Budget που έχει δωθεί είναι 400 ευρώ μαξ οπότε δεν μπορώ να πάω σε κάτι ακριβότερο ακόμα και με δόσεις. Από όσο έψαξα δεν βρήκα κάποια αντιπροσωπεία για το Wellio. Σε περίπτωση ελαττώματος τι συμβαίνει σε αντίθεση με το Toyototomi πχ που έχει κανονικά αντιπροσωπεία; Επίσης, έχει νόημα να πάω στο 12αρι Wellio που είναι 20 ευρώ ακριβότερο; Ευχαριστώ και πάλι!
gsisr Δημοσ. Τρίτη στις 09:39 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:39 πμ καλημερα σας. το ξερω οτι ρωταω μεταξυ πολλων κωδικων αλλα δυστυχως δεν μπορω να τα αξιολογησω πληρως. οι επιλογες ειναι μονο οι παρακατω. FUJITSU ASYG/AOYG18KL GREE AIRY GRC/GRCO-181QI/KAIW-N5 MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-BT 50VKG DAIKIN SENSIRA FTXC 50D/ RXC 50D DAIKIN FTXF 50D/RXF 50D SENSIRA TOYOTOMI IZURU ECO II TRN/TRG 2256 ZR MIDEA XtremeSave AG1-18NXD0-I/AG1-18N8D0-O TOSHIBA EDGE RAS-B18J2KVSG-E/RAS-18J2AVSG-E TOSHIBA EDGE WHITE RAS-B18G3KVSG-E/RAS-18J2AVSG-E1 TOSHIBA YUKAI RAS-18E2KVG-E/RAS-18E2AVG-E ευχαριστω για την οποια βοηθεια.
thanasaki Δημοσ. Τρίτη στις 09:48 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:48 πμ Καλημερα καποια αποψη για τα TCL. Υπαρχει εμπειρια σε οτι αφορα την αξιοπιστια τους καθως και αν υπαρχει αντιπροσωπια /service στην Αττικη. Εχω βρει το δωδεκαρι στα 242 μου φενεται πολυ χαμηλη η τιμη https://mpakis.gr/product/klimatistika/tcl-elite-tac-12chsa-xa51-κλιματιστικό-inverter-12000-btu-a-a-με-ιονιστή-κα-2/?ref=bestprice.gr
XghosT7 Δημοσ. Τρίτη στις 10:10 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:10 πμ Καλημέρα, για δωμάτιο ~12τμ σε σπίτι που έχει γενικά πολύ κακή μόνωση (το καλοκαίρι η εσωτερική θερμοκρασία αγγίζει 33-37C χωρίς AC) τι προτείνετε; το AC είναι για Ρόδο που βλέπω πχ ότι το Plaisio δεν έχει δωρεάν εγκατάσταση για το νησί. Επίσεις έχω κάποιες ερωτήσεις: (1): Αν ο πίνακας ρεύματος του σπιτιού είναι ήδη γεμάτος και δεν χωράει άλλη ασφάλεια (ώστε να τραβηχτεί νέο καλώδιο), τι πρέπει να κάνεις για να δώσεις ρεύμα στο AC αν δεν υπάρχει ελεύθερη μπρίζα στο δωμάτιο; (2): Υπάρχει κάποιος φόβος να βάλεις το AC πάνω από πολύμπριζο ασφαλείας λόγω εξοικοινώμηση χώρου; το λέω αυτό με το σκεπτικό ότι έχω διαβάσει ότι το να στάζουν νερό καμία φορά δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο. (2): To ταβάνι του σπιτιού το καλοκαίρι στο άγγιγμα από την μέσα μερία ΚΑΙΕΙ πάρα πολύ, που σίγουρα αυτό οδηγεί το σπίτι σε τόσο ζεστές θερμοκρασίες. Το AC θα μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό; έχει νόημα να πας σε 12άρι εδώ για να το βοηθήσεις;
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 10:13 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:13 πμ 33 λεπτά πριν, gsisr είπε καλημερα σας. το ξερω οτι ρωταω μεταξυ πολλων κωδικων αλλα δυστυχως δεν μπορω να τα αξιολογησω πληρως. οι επιλογες ειναι μονο οι παρακατω. FUJITSU ASYG/AOYG18KL GREE AIRY GRC/GRCO-181QI/KAIW-N5 MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-BT 50VKG DAIKIN SENSIRA FTXC 50D/ RXC 50D DAIKIN FTXF 50D/RXF 50D SENSIRA TOYOTOMI IZURU ECO II TRN/TRG 2256 ZR MIDEA XtremeSave AG1-18NXD0-I/AG1-18N8D0-O TOSHIBA EDGE RAS-B18J2KVSG-E/RAS-18J2AVSG-E TOSHIBA EDGE WHITE RAS-B18G3KVSG-E/RAS-18J2AVSG-E1 TOSHIBA YUKAI RAS-18E2KVG-E/RAS-18E2AVG-E ευχαριστω για την οποια βοηθεια. Συμπλήρωσε το παρακάτω: Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού
cmaniac Δημοσ. Τρίτη στις 10:14 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:14 πμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Καλημέρα, για δωμάτιο ~12τμ σε σπίτι που έχει γενικά πολύ κακή μόνωση (το καλοκαίρι η εσωτερική θερμοκρασία αγγίζει 33-37C χωρίς AC) τι προτείνετε; το AC είναι για Ρόδο που βλέπω πχ ότι το Plaisio δεν έχει δωρεάν εγκατάσταση για το νησί. Επίσεις έχω κάποιες ερωτήσεις: (1): Αν ο πίνακας ρεύματος του σπιτιού είναι ήδη γεμάτος και δεν χωράει άλλη ασφάλεια (ώστε να τραβηχτεί νέο καλώδιο), τι πρέπει να κάνεις για να δώσεις ρεύμα στο AC αν δεν υπάρχει ελεύθερη μπρίζα στο δωμάτιο; (2): Υπάρχει κάποιος φόβος να βάλεις το AC πάνω από πολύμπριζο ασφαλείας λόγω εξοικοινώμηση χώρου; το λέω αυτό με το σκεπτικό ότι έχω διαβάσει ότι το να στάζουν νερό καμία φορά δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο. (2): To ταβάνι του σπιτιού το καλοκαίρι στο άγγιγμα από την μέσα μερία ΚΑΙΕΙ πάρα πολύ, που σίγουρα αυτό οδηγεί το σπίτι σε τόσο ζεστές θερμοκρασίες. Το AC θα μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό; έχει νόημα να πας σε 12άρι εδώ για να το βοηθήσεις; Πρέπει να δεις τι μπορείς να κάνεις για να βάλεις έστω και μια υποτυπώδη μόνωση στην οροφή. Η οροφή ακτινοβολεί στον χώρο. Θα καταστραφείς οικονομικά βάζοντας απλά κλιματισμό. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:14 πμ από cmaniac
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα