liakjim Δημοσ. Παρασκευή στις 10:40 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:40 μμ 1 ώρα πριν, F117 είπε @liakjim εσύ καλά τα είπες...και εμένα και βρίσκεις σύμφωνο....αλλά....κολλημένο μυαλό πεθεράς ξέρεις????? Θα πάρουμε INVENTOR. ΤΕΛΟΣ. Δεν μπλέκεις.... 2 12άρια και 1 24άρι...... Χρυσή την έκανα. ΤΙΠΟΤΑ. Μέχρι τις εξήγησα και έδειξα γραφήματα...... ΤΠΤ..... Για inventor ποια προτείνουμε? Με συγχωρείς για την ταλαιπωρία.... Inventor legend ή leon. Για το μεγάλο δεν μπορώ να σου πω Inventor . Θα έχεις 550-600 ελάχιστα ακόμη και στο πιο σύγχρονο leon. Μήπως να ξεγλιστρίσεις προτείνοντας toyotomi; Και αυτά έχουν περάσει με μάρκετινγκ ότι είναι καλά. Το erai φαίνεται καλό στη ψύξη. Πέτα εκεί τα ΑΙ που έχει και ρύθμιση υγρασίας (δεν είναι ψέμματα) και ίσως περάσει.
tech_nikos Δημοσ. Παρασκευή στις 11:00 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:00 μμ 3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Μπορείς, υπάρχει πλέον υγρό που το αναπληρώνει. Το αν αξίζει, είναι άλλο θέμα. Υπάρχει κάποια παραπάνω πληροφορία για αυτό; Τι ζητάω; Επίσης κάντε μου κάποιες προτάσεις για σχετικά οικονομικό 9άρι. Με ενδιαφέρει κυρίως ψύξη. Υπνοδωμάτιο οπότε θέλω σχετικά ήσυχο μηχάνημα.
Grim Ripper Δημοσ. Παρασκευή στις 11:48 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:48 μμ 8 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Μακάρι να το εννοεί. Παίζει να είναι το Auto mode. 😂 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Παρασκευή στις 11:49 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:49 μμ 47 λεπτά πριν, tech_nikos είπε Υπάρχει κάποια παραπάνω πληροφορία για αυτό; Τι ζητάω; Επίσης κάντε μου κάποιες προτάσεις για σχετικά οικονομικό 9άρι. Με ενδιαφέρει κυρίως ψύξη. Υπνοδωμάτιο οπότε θέλω σχετικά ήσυχο μηχάνημα. Δεν ξέρω πως λέγεται, αλλά υπάρχει φρεον που τοποθετείται ως αντικαταστάτης του R-22. Ο ψυκτικός σου θα ξέρει. Τι budget έχεις; 9 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Μακάρι να το εννοεί. Εγώ που το έχω, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν γίνεται 🤣🤣🤣 1
uncle_nontas Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΑΣΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΙ ΕΧΩ ΝΕΎΡΑ: Βαζω ταυτόχρονα το ATXC35D και το Hiro σε λειτουργία αφυγρανσης να δω τι ψάρια πιάνουν. Θα σας ταράξω στο διάγραμμα. Ο Χοίρος όλο το βράδυ δεν είπε να πέσει κάτω απ' τα 340W σε dry. Θυμίζω, σε δωμάτιο 11 τμ. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από uncle_nontas 1 2
tech_nikos Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Τι budget έχεις; Δεν θα θελα να ξεφύγω από το 400άρι αλλά να μην πάρω και το πιο φτηνιάρικο της κατηγορίας
alexdeskas Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 17 ώρες πριν, Pan_K είπε Πρέπει κανείς να καλωδιώσει τόσο πολύ ένα κλιματιστικό για να βρει τις ιδανικές συνθήκες λειτουργίας; Και δεν μιλάμε για μικρές, αλλά για χαώδεις διαφορές, μόνο με την αύξηση του ανεμιστήρα κατά λίγα m3/h. Δείτε εδώ τι γίνεται με το Toshiba Edge 10K: Βήμα 1: ζήτηση 25, ανεμιστήρας low (312m3/h). Θερμοκρασία 25,8->25,5, Υγρασία 46,3 -> 45,7 EER 5,4 Βήμα 2: ζήτηση 25, ανεμιστήρας medium low (374m3/h). Θερμοκρασία 25,5->25,3, Υγρασία 45,7 -> 46,1 EER 5,8 Βήμα 3: ζήτηση 25, ανεμιστήρας medium (444m3/h). Θερμοκρασία 25,3->25,4 (αύξηση), Υγρασία 46,1 -> 48,4 (τρελή και απότομη αύξηση) EER 5,8 Βήμα 4: ζήτηση 25, ανεμιστήρας medium low(374m3/h). Θερμοκρασία 25,4->25,1, Υγρασία 48,4 -> 46,2 (γρήγορη επαναφορά) EER 6,1 (αύξηση). Δείτε και τα γραφήματα: Δηλαδή για σήμερα προκύπτει ότι είναι πιο αποδοτική η λειτουργία στην ταχύτητα medium low. Αν τολμήσω να αυξήσω λίγο την παροχή θα έχω αύξηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας, ενώ αν μειώσω την παροχή κατά μία κλίμακα θα έχω μείωση της απόδοσης κατά 13% (EER από 6,1 σε 5,4 περίπου). Θα έπρεπε να είναι πιο απλά τα πράγματα. Ίσως συσκευές με καλό AI όπως το Perfera να το λύνουν αυτό το πρόβλημα, αν και αμφιβάλλω. Τι λέτε; ΥΓ. Σημαντική παρατήρηση: Δείτε την γραμμή κατανάλωσης που όλη την ώρα ήταν κολλημένη στα 175 watt σταθερά. Οπότε μία γραμμή κατανάλωσης από μόνη της δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ. Μόνο ότι μπορεί να ινβερτάρει η μονάδα σε κάποια watt, χωρίς όμως να μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για το τι γίνεται στο δωμάτιο, ούτε φυσικά για την απόδοση. Οπότε θα είμαι πολύ επιφυλακτικός πλέον μετά από αυτό, να επιχαίρω ή να μην επιχαίρω όταν ένα κλιματιστικό διατηρεί μια συγκεκριμένη χαμηλή κατανάλωση. Η απόλαυση ή ευχαρίστηση να το πω διαφορετικά κάποιων πραγμάτων στη ζωή δεν έρχεται μόνο όταν επιτυγχάνεται η πιο οικονομική λειτουργία ενός πράγματος (κλιματιστικού, αυτοκινήτου ή οτιδήποτε άλλου). Άσε μόνο τις μετρήσεις και δες σε ποια ρύθμιση ευχαριστιεσαι το κλίμα που δημιουργεί (την αίσθηση) το κλιματιστικό σου. Τώρα αν σε κείνη τη ρύθμιση καίει και κάτι παραπάνω, τι να κάνουμε... Οι απολαύσεις πληρώνονται. Στο υπνοδωμάτιο μου είχα ένα Daikin atxc25c. Πέρυσι το άλλαξα και στη θέση του έβαλα το Midea Gaia (9αρι). Μπορώ να πω ότι περιμένω να έρθουν οι ζέστες και να ξαπλώνω εκεί τα βράδια. Υπέροχη αίσθηση δροσιάς χωρίς ρεύματα αέρα. Και χωρίς να χρησιμοποιώ τις έξτρα λειτουργίες που έχει, λειτουργώντας το ως ένα απλό κλιματιστικό. Εντάξει και εγώ έχω την τρέλα με τις μετρήσεις. Ήδη έχω ξεκινήσει μετρήσεις σε ψύξη, εδώ και καιρό, καίγοντας kWh χωρίς να χρειάζεται. Αίσθηση, κλίμα, άνεση, απόλαυση. Αυτά με ενδιαφέρουν τώρα. Και αυτά τα έχω με το συγκεκριμένο κλιματιστικό στην ψύξη στο υπνοδωμάτιο που είναι και ο δυσκολότερος για μένα χώρος του σπιτιού. Εκεί θα ξεκουραστώ και θα κοιμηθώ και θέλω ιδανικές συνθήκες κλίματος. Ας πιάσουν και οι ζέστες να ζεσταθούν λίγο και οι τοίχοι και τότε θα κάνουμε και μετρήσεις και λέμε πόσο χαμηλά πέφτει το καθένα σε κατανάλωση στη συντήρηση θερμοκρασίας ενός χώρου. Θα πρέπει όμως να μετράμε όχι μόνο την κατανάλωση και τη θερμοκρασία αλλά και την διακύμανση της υγρασίας του χώρου. Καλημέρα, καλό ΣΚ. 4 1
liakjim Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Μαγεία το perfera ! Δεν το κράτησε, πήγε σιγά σιγά στα 60W αλλά και πάλι είναι απίθανο. 2 1
liakjim Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 16 ώρες πριν, liakjim είπε Πρώτη δοκιμή λειτουργίας σε αφύγρανση για φέτος Αναρωτιόμουν αν το αποτέλεσμα ήταν σωστό. Τα εβαλα στο claude και έβγαλε το ίδιο! μάλιστα με επαίνεσε για τον τύπο υπολογισμού: με την ευκαιρία και για όποιον ενδιαφέρεται, ο κώδικας για τον υπολογισμό της αφαίρεσης υγρασίας πάει έτσι: Spoiler - name: Asyg24kmta_moisture_removal unique_id: "Asyg24kmta_moisture_removal" state_class: measurement unit_of_measurement: "kg/hr" device_class: weight state: > {% set Tin = states('sensor.sht45_temp_in') | float(0) %} {% set raw_in = states('sensor.sht45_humid_in') | float(0) %} {% set RHin = (raw_in / 100) if raw_in <= 100 else 1.0 %} {% set Tout = states('sensor.sht45_temp_out') | float(0) %} {% set raw_out = states('sensor.sht45_humid_out') | float(0) %} {% set RHout = (raw_out / 100) if raw_out <= 100 else 1.0 %} {% set rho = states('sensor.air_density') | float(0) %} {% set q = states('sensor.aircon_speed') | float(0) %} {% set P_hPa = states('sensor.bmp280_external_pressure') | float(1013.25) %} {% if Tin > 0 and Tout > 0 and rho > 0 and q > 0 %} {# Χρήση πραγματικής ατμοσφαιρικής πίεσης #} {% set P_atm = P_hPa * 100.0 %} {% set e = 2.718281828459045 %} {% set a = 17.625 %} {% set b = 243.04 %} {% set Pws_in = 610.94 * (e ** (a * Tin / (Tin + b))) %} {% set Pws_out = 610.94 * (e ** (a * Tout / (Tout + b))) %} {% set w_in = 0.622 * (RHin * Pws_in ) / (P_atm - RHin * Pws_in) %} {% set w_out = 0.622 * (RHout * Pws_out) / (P_atm - RHout * Pws_out) %} {% set moisture_diff = w_in - w_out %} {% set m_dot = rho * (q / 3600.0) %} {{ (m_dot * moisture_diff * 3600) | round(3) }} {% else %} 0.0 {% endif %} 18 ώρες πριν, Pan_K είπε Πρέπει κανείς να καλωδιώσει τόσο πολύ ένα κλιματιστικό για να βρει τις ιδανικές συνθήκες λειτουργίας; Και δεν μιλάμε για μικρές, αλλά για χαώδεις διαφορές, μόνο με την αύξηση του ανεμιστήρα κατά λίγα m3/h. Δείτε εδώ τι γίνεται με το Toshiba Edge 10K: Βήμα 1: ζήτηση 25, ανεμιστήρας low (312m3/h). Θερμοκρασία 25,8->25,5, Υγρασία 46,3 -> 45,7 EER 5,4 Βήμα 2: ζήτηση 25, ανεμιστήρας medium low (374m3/h). Θερμοκρασία 25,5->25,3, Υγρασία 45,7 -> 46,1 EER 5,8 Βήμα 3: ζήτηση 25, ανεμιστήρας medium (444m3/h). Θερμοκρασία 25,3->25,4 (αύξηση), Υγρασία 46,1 -> 48,4 (τρελή και απότομη αύξηση) EER 5,8 Βήμα 4: ζήτηση 25, ανεμιστήρας medium low(374m3/h). Θερμοκρασία 25,4->25,1, Υγρασία 48,4 -> 46,2 (γρήγορη επαναφορά) EER 6,1 (αύξηση). Δείτε και τα γραφήματα: Δηλαδή για σήμερα προκύπτει ότι είναι πιο αποδοτική η λειτουργία στην ταχύτητα medium low. Αν τολμήσω να αυξήσω λίγο την παροχή θα έχω αύξηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας, ενώ αν μειώσω την παροχή κατά μία κλίμακα θα έχω μείωση της απόδοσης κατά 13% (EER από 6,1 σε 5,4 περίπου). Θα έπρεπε να είναι πιο απλά τα πράγματα. Ίσως συσκευές με καλό AI όπως το Perfera να το λύνουν αυτό το πρόβλημα, αν και αμφιβάλλω. Τι λέτε; ΥΓ. Σημαντική παρατήρηση: Δείτε την γραμμή κατανάλωσης που όλη την ώρα ήταν κολλημένη στα 175 watt σταθερά. Οπότε μία γραμμή κατανάλωσης από μόνη της δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ. Μόνο ότι μπορεί να ινβερτάρει η μονάδα σε κάποια watt, χωρίς όμως να μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για το τι γίνεται στο δωμάτιο, ούτε φυσικά για την απόδοση. Οπότε θα είμαι πολύ επιφυλακτικός πλέον μετά από αυτό, να επιχαίρω ή να μην επιχαίρω όταν ένα κλιματιστικό διατηρεί μια συγκεκριμένη χαμηλή κατανάλωση. Η λύση είναι απλή. Απλή λέμε τώρα, αλλά θα γίνεται. Θα βάλεις αυτό το integration https://github.com/dolezsa/thermal_comfort Και μετά με αυτοματισμό θα αλλάζεις τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού με στόχο να πετυχαίνεις thermal comfort. 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Θα πρέπει όμως να μετράμε όχι μόνο την κατανάλωση και τη θερμοκρασία αλλά και την διακύμανση της υγρασίας του χώρου. Ναι, συμφωνώ. Άλλωστε στο σχόλιό μου καταλήγω ότι μια γραμμή κατανάλωσης από μόνη της δεν λέει τίποτε. Ας πούμε ακόμα και στο παράδειγμα του @uncle_nontas πιο πάνω, δεν είναι σίγουρο ότι το Daikin έκανε αφύγρανση σε τόσο χαμηλά watt, καθώς αμφιβάλλω ότι έπιασε το σημείο δρόσου. Το Hiro πιθανότατα το κατάφερε, αλλά μειώνοντας πιθανότατα πολύ την θερμοκρασία. Πρόσφατα έφερα το παράδειγμα του 18-ριού Inventor που με εσωτερική 21 βαθμούς, έριξε σημαντικά την υγρασία σε όλο το σπίτι 125τμ με μόλις 300w/h, ενώ οι αφυγραντήρες θα ήθελαν τον τετραπλάσιο χρόνο και την τετραπλάσια ενέργεια για το ίδιο αποτέλεσμα. Το υπερ-εργαλείο Fujitsu ASEH09KMCG δεν μπόρεσε να ρίξει την υγρασία σε τόσο χαμηλά watt που λειτουργούσε, και ας είχα μειώσει την ζητούμενη στους 18 βαθμούς. 33 λεπτά πριν, liakjim είπε Η λύση είναι απλή. Απλή λέμε τώρα, αλλά θα γίνεται. Θα βάλεις αυτό το integration https://github.com/dolezsa/thermal_comfort Και μετά με αυτοματισμό θα αλλάζεις τον ανεμιστήρα του κλιματιστικού με στόχο να πετυχαίνεις thermal comfort. Έννοια σου και το έχω κατεβάσει αυτό το integration. Με αυτό που προτείνεις είναι σαν να προσθέτω AI στην λειτουργία του κλιματιστικού. Και μιας και το αναφέραμε ένα συγκριτικό του Toshiba Edge 10k στην αφύγρανση έναντι της βέλτιστης από άποψη οικονομίας λειτουργίας (ανεμιστήρας στο medium low σε λειτουργία ψύξης): Στην αφύγρανση 22% μεγαλύτερη κατανάλωση (EER 6) και μέση σχετική υγρασία στο 47,7%. Από τις 17:30 και μετά άλλαξα σε ψύξη και το EER πήγε στο 7,3 ενώ η μέση υγρασία ήταν 49,5%. Ζήτηση σταθερά στους 25 βαθμούς. Υπόψιν, είναι υποδιαστασιολογημένο το συγκεκριμένο, διότι ψύχει/θερμαίνει χώρο 32τμ περίπου με συρόμενη πόρτα που ενίοτε κλείνει και περιορίζει τον χώρο στα 14τμ. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από Pan_K
XghosT7 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, cmaniac είπε Με μείωση απωλειών από την οροφή κατά 80%, θα κάψεις κάτω από το μισό ρεύμα αν δεν αλλάξεις κάτι στους τοίχους. Το αυτό ισχύει και για την θέρμανση. Τώρα πόσο θα κάψεις, ανάλογα με τις απώλειες πριν και μετά, και με το τιμολόγιο ρεύματος. Επίσης το πρόβλημα έιναι ότι μια οροφή που την χτυπάει ο ήλιος ακτινοβολεί, με εξαιρετικά υψηλή αίσθηση δυσφορίας ακόμα και με κλιματισμό, ώρες μετά την δύση του ηλίου. Υπολόγισε ότι όλο αυτό σταματάει γύρω στις 3-4 το πρωί. Και ξαναξεκινάει γύρω στις 12 το μεσημέρι εάν το χτυπάει ο ήλιος συνεχώς. Δεν βρίσκεις ησυχία. Έχω αποφασίσει με ένα δικό μου άτομο να κάνουμε μια θερμομόνωση στην ταράτσα με φελιζόλ ~5cm, δίκτυ, χαλαζιακά κ.α που δεν τα γνωρίζω. Πραγματικά το 35-37C μέσα για ώρες με υπάρχων προβλήματα υγείας δεν παλέυεται εύκολα. Ανάλογα την βελτιωμένη κατάσταση, θα βάλω και AC λογικά, αν περισέυουν χρήματα. Έχεις παρόμοια εμπειρία; μπορεί να βελτιώση την κατάσταση; όσο το έψαξα ο ίδιος και με τα λόγια του φίλου θα υπάρξει σίγουρα μια βελτιώση χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το πόσο θα είναι αυτή. Εντομεταξεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παραπονέθηκε. Δεν φτάνει που το κάνω όλο αυτό με το κόστος να επιβαρύνει εμένα μόνο χωρίς να κάνει απόλυτως τίποτα ο ιδιοκτήτης, παραπονιέτε κίολας. Έτσι μου έρχεται να τα ξηλώσω όλα όταν θα φύγω από εδώ για σπάσιμο. Για να είσαι ήρεμος και χωρίς προβλήματα πρέπει να έχεις δικό σου σπίτι, δεν γίνεται αλλιώς. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από XghosT7
Pan_K Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 12 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Έχω αποφασίσει με ένα δικό μου άτομο να κάνουμε μια θερμομόνωση στην ταράτσα με φελιζόλ ~5cm, δίκτυ, χαλαζιακά κ.α που δεν τα γνωρίζω. Έχω μακρά εμπειρία από ρετιρέ και σπίτια που έχουν ταράτσα από πάνω. Ο εργασιακός μου χώρος έχει κατά το ήμισυ ταράτσα από πάνω και τα ηλιακά κέρδη που έχω είναι πολύ αυξημένα. Στο παλιό μου σπίτι στο κέντρο της Αθήνας που νοίκιαζα είχα βάψει με λευκό αντανακλαστικό χρώμα την ταράτσα. Η διαφορά ήταν αισθητή. Απλά ήθελε καθάρισμα κάθε καλοκαίρι για να ασπρίσει και πάλι από την βρωμιά η ταράτσα. Φυσικά καλύτερη η μόνωση, αλλά αν είναι μετά να μην έχεις χρήματα για κλιματιστικό και αντ' αυτού έναν γκρινιάρη ιδιοκτήτη, ίσως είναι προτιμότερη αυτή η πολύ φθηνή λύση.
cmaniac Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 55 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Έχω αποφασίσει με ένα δικό μου άτομο να κάνουμε μια θερμομόνωση στην ταράτσα με φελιζόλ ~5cm, δίκτυ, χαλαζιακά κ.α που δεν τα γνωρίζω. Πραγματικά το 35-37C μέσα για ώρες με υπάρχων προβλήματα υγείας δεν παλέυεται εύκολα. Ανάλογα την βελτιωμένη κατάσταση, θα βάλω και AC λογικά, αν περισέυουν χρήματα. Έχεις παρόμοια εμπειρία; μπορεί να βελτιώση την κατάσταση; όσο το έψαξα ο ίδιος και με τα λόγια του φίλου θα υπάρξει σίγουρα μια βελτιώση χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το πόσο θα είναι αυτή. Εντομεταξεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παραπονέθηκε. Δεν φτάνει που το κάνω όλο αυτό με το κόστος να επιβαρύνει εμένα μόνο χωρίς να κάνει απόλυτως τίποτα ο ιδιοκτήτης, παραπονιέτε κίολας. Έτσι μου έρχεται να τα ξηλώσω όλα όταν θα φύγω από εδώ για σπάσιμο. Για να είσαι ήρεμος και χωρίς προβλήματα πρέπει να έχεις δικό σου σπίτι, δεν γίνεται αλλιώς. Υπάρχουν κατι φθηνές / φθηνιαρικες λύσεις, οπως ο λευκός στόκος ή και το λευκό χρώμα που είπε ο Παν Κ. Ο στόκος κλείνει και τους πόρους του τσιμέντου οπότε καλό δεν κάνει για συνεχή χρήση, αλλά για μερικά καλοκαίρια είναι ταμάμ. Τον ανακατεύεις με νερό και γίνεται σαν χυλός, οταν στεγνώνει κάθεται εκεί και πήζει, ενώ απλώνεται με μια σκούπα. Σε 2-3 βροχές, απλά έχει φύγει.. Δοκιμάζω φέτος μια λύση deck, που είναι φουλ προσωρινή, πρακτικά καλύπτεις μια επιφάνεια με ξύλινα πλακίδια απο ακακία που έχουν απο κάτω πλαστικό πλέγμα και ενώνονται μεταξύ τους σαν παζλ. Η ακακία θεωρητικά αντέχει αν την βρέχεις που και που και κάθε ετος + μπορεί να θέλει ενα περασμα με λάδι για να μην χαλάσει. Το αποτέλεσμα είναι πολυ όμορφο αλλα δεν το λες φθηνό, με 33-34 Ευρώ το τετραγωνικό, ενώ δεν ξέρω εαν θα αντέξει σαν πείραμα. 1
liakjim Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 8 ώρες πριν, tech_nikos είπε Δεν θα θελα να ξεφύγω από το 400άρι αλλά να μην πάρω και το πιο φτηνιάρικο της κατηγορίας Γιατί δεν δοκιμάζεις το welio από praktiker; Καλά φαίνεται να πηγαίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα