Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 10:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:46 μμ (επεξεργασμένο) @liakjim ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε το ενδεχόμενο ο αισθητήρας υγρασίας που έδειχνε υπερκορεσμό να είχε σωστές ενδείξεις. Μήπως υπάρχει πρόβλημα στην παροχέτευση του υγρού από την εσωτερική μονάδα; Μήπως έχει κάπου πρόβλημα ή η κλίση στον σωλήνα αποχέτευσης δεν είναι σωστή; Στο δικό μου μηχάνημα η υγρασία του αισθητήρα εξόδου ανεβαίνει για 15 λεπτά στο 90% αφού κλείσει εντελώς στις 22:45 και μετά πέφτει σε φυσιολογικά επίπεδα: 10 ώρες πριν, amotida είπε Πού βρήκες αυτές τις πληροφορίες και/ή ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το έγραψες αυτό; Λάθος έκφραση όπως παρατηρεί και ο @liakjim. Είναι απλά ένας εξελιγμένος προγραμματισμός και παρασύρθηκα να το κάνω ΑΙ. Αλλά εδώ που τα λέμε, έναν εξελιγμένο προγραμματισμό εύκολα θα τον βαφτίσει μια εταιρία AI, ή iA όπως πχ το καινούριο μοντέλο Inventor LEON LHUV: Spoiler Η Toyotomi βαφτίζει ΑΙ το να λαμβάνει η μονάδα δεδομένα από τους αισθητήρες της ανά δευτερόλεπτο: Spoiler Επεξ/σία Σάββατο στις 11:52 μμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 11:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:11 μμ (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Pan_K είπε ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε το ενδεχόμενο ο αισθητήρας υγρασίας που έδειχνε υπερκορεσμό να είχε σωστές ενδείξεις. Μήπως υπάρχει πρόβλημα στην παροχέτευση του υγρού από την εσωτερική μονάδα; Μήπως έχει κάπου πρόβλημα ή η κλίση στον σωλήνα αποχέτευσης δεν είναι σωστή; 2 ώρες πριν, Sebu είπε Μηπως σου κραταει νερο στο σκαφακι no matter what? Οποτε προερχεται απο εκει η υγρασια? Το εχω παρατηρησει σε κλιματιστικα που δεν εχουν πληρη κλιση οτι μενει παντα νερο στο σκαφακι. Και μονο οταν ξεπερασει ενα Χ υψος/ποσοτητα νερου ωθειται προς το σωληνα απορροης. Όχι, όλα είναι φυσιολογικά. Απλά φαίνεται ότι θέλει παραπάνω χρόνο στέγνωμα. Θα το παρακολουθώ. 3 ώρες πριν, hpdra είπε Θα ήθελα κάποια συμβουλή αν γίνεται, ψάχνω για 12ρι για τη σαλοκουζίνα μου. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 400-450 μαζί με εγκατάσταση Νέα αγορά ή αντικατάσταση.: Νέα αγορά. τύπος καταστήματος: Με 24 άτοκες δόσεις ψύξη, θέρμανση: 50/50 Συχνότητα: Κάθε μέρα. Χειμώνα υπάρχει και φυσικό αέριο. Αν μπορέσει να σταθεί και μόνο του το Α/C καλά θα ήταν. Χώρος: Σαλοκουζίνα Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη. Features: Θα ήθελα αθόρυβο κυρίως. Ιονιστής, wifi θα ήταν ευπρόσδεκτο bonus. Θερμικές Απώλειες 3258.19 Watt Θα πρέπει να ανέβεις μπάτζετ ώστε να πάρεις κάτι που να σου κάνει οικονομία στο ρεύμα. Κοίτα σε προσφορές για το aseh12kmcg. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:14 μμ από liakjim 1
amotida Δημοσ. Κυριακή στις 12:46 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:46 πμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Pan_K said: Λάθος έκφραση όπως παρατηρεί και ο @liakjim. Είναι απλά ένας εξελιγμένος προγραμματισμός και παρασύρθηκα να το κάνω ΑΙ. Αλλά εδώ που τα λέμε, έναν εξελιγμένο προγραμματισμό εύκολα θα τον βαφτίσει μια εταιρία AI, ή iA όπως πχ το καινούριο μοντέλο Inventor LEON LHUV: Hide contents Η Toyotomi βαφτίζει ΑΙ το να λαμβάνει η μονάδα δεδομένα από τους αισθητήρες της ανά δευτερόλεπτο: Reveal hidden contents Σωστά, πρόκειται απλώς για εξελιγμένο προγραμματισμό, που «βαφτίζεται» AI για λόγους marketing. Στην πράξη, μιλάμε για rule-based logic, δηλαδή σταθερούς αλγόριθμους και πίνακες με συνδυασμούς παραμέτρων (θερμοκρασία, υγρασία, ταχύτητα ανεμιστήρα, ρυθμός μεταβολής κλπ.), βάσει των οποίων επιλέγεται η πιο κατάλληλη λειτουργία. Δεν υπάρχει πραγματική “μάθηση” ή προσαρμογή με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει σε ένα σύστημα machine learning ή σε ένα νευρωνικό δίκτυο. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι «έξυπνο» ως σχεδιασμός, απλώς δεν είναι AI με την αυστηρή έννοια του όρου. Είναι αυτοματισμός, όχι τεχνητή νοημοσύνη. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:14 πμ από amotida 2
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 11:20 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:20 πμ (επεξεργασμένο) Ενώ χθες με τάραξε στα on-off, σήμερα είμαστε κούκλοι (~99-104 Watt).. (dry κι εγώ, 26 set temp, 3d auto) Επίσης, για να μην διαβάζει το καλοκαίρι 55 βαθμούς, έκανα καλλωπισμό χώρου με ξύλο και σύντομα φυτά, που σκέπάζουν την μονάδα και πλέον οι διαφορές από τον μετεωρολογικό σταθμό της περιοχής είναι 3-4 βαθμοί σε έντονη ηλιοφάνεια. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:22 πμ από cmaniac
alex19871987 Δημοσ. Κυριακή στις 01:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:48 μμ Καλησπέρα σας για μικρό υπνοδωμάτιο γύρω στα 8 τμ που έχει τον βορινό τοίχο σε μεσοτοιχία τι θα προτείνατε;;μέχρι 500-550 ευρώ για το μηχάνημα .75% ψύξη
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 10:24 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:24 μμ Έξω να έχει καταιγίδα με 85% υγρασία με 17C . Που να ανοίξεις παράθυρα; Μέσα 68% υγρασία με 23C . Το index να λέει somewhat uncomfortable και όντως ήταν. Οπότε λέω να βάλω κλιματιστικό σε υφύγρανση και 23C Με 175C , αφαιρεί πάνω από 1.5 κιλό την ώρα νερό με πάνω από 16 eer... 2
Pan_K Δημοσ. Κυριακή στις 10:56 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:56 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Έξω να έχει καταιγίδα με 85% υγρασία με 17C . Που να ανοίξεις παράθυρα; Μέσα 68% υγρασία με 23C . Το index να λέει somewhat uncomfortable και όντως ήταν. Οπότε λέω να βάλω κλιματιστικό σε υφύγρανση και 23C Με 175C , αφαιρεί πάνω από 1.5 κιλό την ώρα νερό με πάνω από 16 eer... Εξαιρετικό αποτέλεσμα. Και ήμουν έτοιμος να ανεβάσω κι εγώ τα δικά μου διαγράμματα. Δεν υπολόγισα πόσα λίτρα αφαίρεσε η μονάδα, αλλά υπολόγισα ότι σε 80 λεπτά μείωσα κατά 27% την απόλυτη υγρασία του χώρου 60τμ που είναι εγκατεστημένο το 18άρι Inventor Omnia Plus, καταναλώνοντας 600 watt/h. Στα υπόλοιπα δωμάτια η υγρασία έπεσε σε ανάλογα επίπεδα (συνολικό εμβαδό 125τμ). Η σχετική υγρασία στο σαλόνι έπεσε από 59% στο 52% μέσα σε μια ώρα και στο παιδικό δωμάτιο από 64% στο 55%. Spoiler Μόλις έβαλα στο παιδικό το Fujitsu ASEH09KMCG, ωστόσο, σε λειτουργία αφύγρανσης με set point 22 βαθμούς είχα μείωση της θερμοκρασίας αλλά όχι μείωση της υγρασίας. Spoiler ΥΓ. Με την βοήθεια του ChatGPT υπολόγισα κάπως μπακαλίστικα ότι αφαίρεσα 800γραμμάρια νερού σε μία ώρα στις 400watt/h. Άρα σε σχέση με το Fujitsu ASYG24KMTA το Inventor είναι περίπου 4 φορές λιγότερο αποδοτικό. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο από έναν αφυγραντήρα σε αυτές τις συνθήκες. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:35 μμ από Pan_K 1
polisv Δημοσ. Δευτέρα στις 12:17 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:17 πμ (επεξεργασμένο) Ηρθε και η σειρά μου να εκμεταλευτώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας. Εχω διαβάσει αρκετές σελίδες αλλά ακόμη μου διαφευγουν πράγματα και εχω απορίες. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 2500€ περιπου Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Αλλαγή 5ετίας επαρκούς, ακόμη και οταν είχα παλιες ξύλινες πορτες και μπαλκονοπορτες κλιματιστικού 24000BTUs (αφορα Carrier 42QHB24D8SA Crystal II 24.000 BTU/h Κλιματιστικό Inverter το οποιο εχει eco μονο στην ψύξη και οχι στην θερμανση οπου φτανει μετρημένο με tapo περιπου στα 680w οταν πιασει θερμοκρασία...ευκολα πια μετά την θερμοπρόσοψη) Επίσης αλλαγή ενος παλιου 15ετίας Carrier XPower 9000btu που φτάνει στα 270w στο eco στην ψύξη και και προσθηκη επιπλέον 2 νεων κλιματιστικών λογικα των 9000btu για τα αλλα 2 δωμάτια Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού 50% ψύξη / 50% θέρμανση Σχεδόν Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου αλλά με μονοσωλήνιο σύστημα που πηγαίνει και στον πανω όροφο μεγαλύτερης κατοικίας με δηλωμένη αρνηση να συμμετέχουν στα εξοδα πετρελαίου...και αυτό με προβληματίζει.... Ενιαίος χώρος 65τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. 3 δωμάτια περιπου 13-14τμ το καθένα για τα μικρότερα Τοποθεσία Υπερυψωμένο Ισόγειο στο Πέραμα Πειραιώς πλησίον θαλάσσης 200 μέτρα , χαμηλό υψόμετρο, νοτιος προσανατολισμός,, η εξωτερική μονάδα του Carrier 24000btu είναι εκτεθειμένη στον νοτο ενώ των μικρών θα είναι στο βορρά. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, να έχει wifi και επιθυμητό να είναι αθόρυβα . Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Υπάρχει θερμοπρόσοψη , νοτιος προσανατολισμός για τον μεγάλο ενιαιο χώρο και στο 1 δωμάτιο , κουφώματα PVC με διπλά τζάμια και argon και βόρειος για τα 2 δωμάτια με κουφωματα αλουμινίου με διπλά τζαμια αλλά χωρίς θερμοδιακοπή (τα οποια θα αλλαχθουν και αυτά άμεσα). Στόχος μου η μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενεργειας. Βάζω υπολογισμο θερμικών απωλειων του μεγάλου χώρου και 1 δωματίου (πανω κάτω και τα 3 δωμάτια το ίδιο μου έβγαλαν) καθώς και το ενεργειακο ταμπελάκι (αν βοηθά κάπου) του μεγάλου Carrier. Ελπίζω να τα εκανα σωστά και ευχαριστώ εκ των προτέρων Σαλονοτραπεζαρια (σε πορτοπαράθυρα έχω βάλει και τις εσωτερικες πόρτες των δωματίων) Θερμικές Απώλειες 3193.54 Watt 2746.45 KCal/hat 49.13 Watt/m2W 42.25 KCal/h/m2al/h/m2m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:22 ℃ Έτος Kατασκευής:1973 Εμβαδό Κατοικίας:65 m2 Ύψος Ορόφου:2.80 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Κέλυφος Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Έδαφος Μόνωση Δαπέδου:Πλημελής - 3εκ. Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:6 Παράθυρα:2 Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Ενεργειακά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Και ενα απο τα δωμάτια (βαζω το μεγαλύτερο σε απώλειες αλλά με μικρές διαφορές μεταξύ τους) Θερμικές Απώλειες 1240.36 WattWatt 1066.71 KCal/hl/h 95.41 Watt/m2t/m2 82.05 KCal/h/m2 KCal/h/2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:22 ℃ Έτος Kατασκευής:1973 Εμβαδό Κατοικίας:13 m2 Ύψος Ορόφου:2.80 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Κέλυφος Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Έδαφος Μόνωση Δαπέδου:Πλημελής - 3εκ. Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Ελπίζω να τα εκανα σωστά,sorry για το σεντόνι και ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:31 πμ από polisv
Niko09 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:27 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:27 πμ Καλημέρα. Επειδή έχω αρκετά χρόνια ν αλλάξω κλιματιστικό και θα κάνω αντικατάσταση οι καλύτερες μάρκες ποιες είναι; Όπως στα ηλεκτρονικά; Δηλαδή Samsung,lg,toyotomi ή υπάρχουν άλλες μάρκες καλύτερες; 1 1
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:04 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:04 πμ (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, polisv είπε Ηρθε και η σειρά μου να εκμεταλευτώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας. Εχω διαβάσει αρκετές σελίδες αλλά ακόμη μου διαφευγουν πράγματα και εχω απορίες. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 2500€ περιπου Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Αλλαγή 5ετίας επαρκούς, ακόμη και οταν είχα παλιες ξύλινες πορτες και μπαλκονοπορτες κλιματιστικού 24000BTUs (αφορα Carrier 42QHB24D8SA Crystal II 24.000 BTU/h Κλιματιστικό Inverter το οποιο εχει eco μονο στην ψύξη και οχι στην θερμανση οπου φτανει μετρημένο με tapo περιπου στα 680w οταν πιασει θερμοκρασία...ευκολα πια μετά την θερμοπρόσοψη) Επίσης αλλαγή ενος παλιου 15ετίας Carrier XPower 9000btu που φτάνει στα 270w στο eco στην ψύξη και και προσθηκη επιπλέον 2 νεων κλιματιστικών λογικα των 9000btu για τα αλλα 2 δωμάτια Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού 50% ψύξη / 50% θέρμανση Σχεδόν Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου αλλά με μονοσωλήνιο σύστημα που πηγαίνει και στον πανω όροφο μεγαλύτερης κατοικίας με δηλωμένη αρνηση να συμμετέχουν στα εξοδα πετρελαίου...και αυτό με προβληματίζει.... Ενιαίος χώρος 65τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. 3 δωμάτια περιπου 13-14τμ το καθένα για τα μικρότερα Τοποθεσία Υπερυψωμένο Ισόγειο στο Πέραμα Πειραιώς πλησίον θαλάσσης 200 μέτρα , χαμηλό υψόμετρο, νοτιος προσανατολισμός,, η εξωτερική μονάδα του Carrier 24000btu είναι εκτεθειμένη στον νοτο ενώ των μικρών θα είναι στο βορρά. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, να έχει wifi και επιθυμητό να είναι αθόρυβα . Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Υπάρχει θερμοπρόσοψη , νοτιος προσανατολισμός για τον μεγάλο ενιαιο χώρο και στο 1 δωμάτιο , κουφώματα PVC με διπλά τζάμια και argon και βόρειος για τα 2 δωμάτια με κουφωματα αλουμινίου με διπλά τζαμια αλλά χωρίς θερμοδιακοπή (τα οποια θα αλλαχθουν και αυτά άμεσα). Στόχος μου η μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενεργειας. Βάζω υπολογισμο θερμικών απωλειων του μεγάλου χώρου και 1 δωματίου (πανω κάτω και τα 3 δωμάτια το ίδιο μου έβγαλαν) καθώς και το ενεργειακο ταμπελάκι (αν βοηθά κάπου) του μεγάλου Carrier. Ελπίζω να τα εκανα σωστά και ευχαριστώ εκ των προτέρων Έχεις πολύ λίγες απώλειες και ως εκ τούτου στα υπνοδωμάτια είναι απίθανο να μην έχεις φαινόμενα on/off. Οπότε θα πρότεινα ένα μοντέλο που κατεβαίνει χαμηλά σε watt (λιγότερες πιθανότητες για on/off), που κλείνει τον ανεμιστήρα στην ψύξη όταν σταματά ο συμπιεστής και που επιπλέον έχει 7 χρόνια εγγύηση: Fujitsu ASEH09KMCG περίπου 600 ευρώ το ένα https://www.bestprice.gr/item/2159669152/fujitsu-aseh09kmcgaoeh09kmcg-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa-me-wi-fi.html. Για τον μεγάλο χώρο θα σου πρότεινα ή ένα ASEH12KMCG ή ένα Toshiba Edge 13000BTU. Στο καθιστικό ίσως να υπερτερεί το Toshiba (επίσης 7 χρόνια εγγύηση): https://www.bestprice.gr/item/2158380351/toshiba-edge-ras-13j2avsg-eras-b13g3kvsg-e-klimatistiko-inverter-13000-btu-aa-me-wi-fi.html, γιατί έχεις μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές του ανεμιστήρα, μιας και με τα Fujitsu υπάρχει πιθανότητα είτε να πέσεις αρκετά γρήγορα σε on/off είτε να έχεις κρύα ρεύματα στην θέρμανση και να μην μπορείς να κάνεις πολλά γι' αυτό. 21 ώρες πριν, alex19871987 είπε Καλησπέρα σας για μικρό υπνοδωμάτιο γύρω στα 8 τμ που έχει τον βορινό τοίχο σε μεσοτοιχία τι θα προτείνατε;;μέχρι 500-550 ευρώ για το μηχάνημα .75% ψύξη Θέλεις κατά την γνώμη μου ένα κλιματιστικό που να κλείνει εντελώς τον ανεμιστήρα όταν σταματά ο συμπιεστής, επειδή θα κάνει πολλά on/off σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο, ακόμη και με ανοιχτή την πόρτα. Το Fujitsu ASEH09KMCG κάνει γι' αυτήν την δουλειά, πιθανότατα και το ASEH09KNCA που είναι στο budget σου. Ωστόσο για το τελευταίο δεν έχουμε feedback. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:29 πμ από Pan_K 2
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:26 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:26 πμ 58 λεπτά πριν, Niko09 είπε Καλημέρα. Επειδή έχω αρκετά χρόνια ν αλλάξω κλιματιστικό και θα κάνω αντικατάσταση οι καλύτερες μάρκες ποιες είναι; Όπως στα ηλεκτρονικά; Δηλαδή Samsung,lg,toyotomi ή υπάρχουν άλλες μάρκες καλύτερες; Αλφαβητικά: Daikin, Fujitsu, Mitsubishi electric , Mitsubishi Heavy, Toshiba. 3
Niko09 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:29 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:29 πμ 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Αλφαβητικά: Daikin, Fujitsu, Mitsubishi electric , Mitsubishi Heavy, Toshiba. Ευχαριστω
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:34 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:34 πμ 3 λεπτά πριν, Niko09 είπε Ευχαριστω Υπόψιν ότι και μεταξύ των εταιρειών υπάρχουν διαφορετικές σειρές και επίσης δίνουν διαφορετική συμπεριφορά σε διαφορετικές περιπτώσεις/συνθήκες οπότε μας λες τι ψάχνεις ( με το ερωτηματολόγιο) και λέμε.
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:37 πμ Μετά και την συζήτηση του Σαββάτου, μπορούμε και επίσημα πλέον να πούμε ότι τα TCL έχουν 3 χρόνια εγγύηση, ή αλλιώς, 10-ετή εγγύηση διάρκειας μόνο 3 χρόνων (όρος 10 της εγγύησης): 1
polisv Δημοσ. Δευτέρα στις 11:39 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:39 πμ 28 λεπτά πριν, Pan_K είπε Έχεις πολύ λίγες απώλειες και ως εκ τούτου στα υπνοδωμάτια είναι απίθανο να μην έχεις φαινόμενα on/off. Οπότε θα πρότεινα ένα μοντέλο που κατεβαίνει χαμηλά σε watt (λιγότερες πιθανότητες για on/off), που κλείνει τον ανεμιστήρα στην ψύξη όταν σταματά ο συμπιεστής και που επιπλέον έχει 7 χρόνια εγγύηση: Fujitsu ASEH09KMCG περίπου 600 ευρώ το ένα https://www.bestprice.gr/item/2159669152/fujitsu-aseh09kmcgaoeh09kmcg-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa-me-wi-fi.html. Για τον μεγάλο χώρο θα σου πρότεινα ή ένα ASEH12KMCG ή ένα Toshiba Edge 13000BTU. Στο καθιστικό θα πρότεινα μάλιστα Toshiba (επίσης 7 χρόνια εγγύηση): https://www.bestprice.gr/item/2158380351/toshiba-edge-ras-13j2avsg-eras-b13g3kvsg-e-klimatistiko-inverter-13000-btu-aa-me-wi-fi.html, γιατί έχεις μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές του ανεμιστήρα, μιας και με τα Fujitsu υπάρχει πιθανότητα είτε να πέσεις αρκετά γρήγορα σε on/off είτε να έχεις κρύα ρεύματα στην θέρμανση και να μην μπορείς να κάνεις πολλά γι' αυτό. Σε ευχαριστώ πολύ για την αμεση απάντηση φίλε μου.Να είσαι καλά.👍 Για υπνοδωματια (2 απο τα 3 δωμάτια) μήπως να κοιταγα για Toshiba Edge 9άρια λογω θορύβου (εχουν βέβαια και 150€ διαφορά το ένα) όπως εχει γραφτεί εδώ ή ειναι αμελητέα η ακουστική διαφορά στην λειτουργία?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα