Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 05:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:12 μμ Όχι που δεν θα έβρισκα τρόπο να το βάλω στο Home Assistant (που δεν έχει ενσωμάτωση για τα καινούρια μοντέλα TCL): Για όποιον ενδιαφέρεται και έχει το κουράγιο, η λύση είναι στα ...ρώσικα: https://community.home-assistant.io/t/tcl-home-integration/561846/55 1
sap00 Δημοσ. Τρίτη στις 06:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:52 μμ 4 ώρες πριν, liakjim είπε Όσοι χρησιμοποιείτε το διάγραμμα, σας βολεύει το 24ωρο που το έχω; Ναι. 24ώρο, για να συγκρίνουμε το σήμερα με το χθες τις ίδιες ώρες.. 1
sap00 Δημοσ. χθες στις 08:04 πμ Δημοσ. χθες στις 08:04 πμ (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Pan_K είπε Αν όμως προσέθετες και mean (μέση κατανάλωση), ίσως να ήταν πιο εύκολες οι συγκρίσεις, ειδικά όταν ένα κλιματιστικό κάνει συνέχεια on/off. Πως μπορεί να υπολογιστεί η μέση κατανάλωση? Πως αντιλαμβάνεται το grafana πότε ανάβει ή σβήνει ο χρήστης το κλιματιστικό ή πότε κάνει μόνο του on off? Πως καταλαβαίνει τον πραγματικό χρόνο λειτουργίας? Οι τωρινές ενδείξεις mean δεν είναι σωστές και δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα. Θα έχει νόημα μόνο σε 24ωρη λειτουργία μάλλον.. Επεξ/σία χθες στις 08:06 πμ από sap00 1
liakjim Δημοσ. χθες στις 09:00 πμ Δημοσ. χθες στις 09:00 πμ 50 λεπτά πριν, sap00 είπε Πως μπορεί να υπολογιστεί η μέση κατανάλωση? Πως αντιλαμβάνεται το grafana πότε ανάβει ή σβήνει ο χρήστης το κλιματιστικό ή πότε κάνει μόνο του on off? Πως καταλαβαίνει τον πραγματικό χρόνο λειτουργίας? Οι τωρινές ενδείξεις mean δεν είναι σωστές και δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα. Θα έχει νόημα μόνο σε 24ωρη λειτουργία μάλλον.. Μπορείς να απομονώσεις ένα τμήμα της γραφικής παράστασης ( με πάτημα του αριστερού πλήκτρου και σύρσιμο) και εκεί θα βγουν τα νέα mean για το συγκεκριμένο τμήμα. Προσωπικά πάντως δεν κοιτάω καθόλου τα νούμερα ούτε έχει νόημα να δούμε τι κάνει το τάδε κλιματιστικό στο τάδε σπίτι μιας και όλα είναι διαφορετικά. Ενδιαφέρον για μένα έχει η συμπεριφορά. Πόσο ομαλά ξεκινάει, πόσο γρήγορα ισορροπεί, πόσο χαμηλά έχουν την ικανότητα να πέφτουν σαν inverter . Αυτά. Δεν μπορούμε να δούμε απόδοση παρά μόνο αν κάποιος κάνει μετρήσεις στο σπίτι του και συγκρίνει στις ίδιες εξωτερικές συνθήκες τα κλιματιστικά που έχει στο σπίτι του και μόνο. 1
Pan_K Δημοσ. χθες στις 11:01 πμ Δημοσ. χθες στις 11:01 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, liakjim είπε Μπορείς να απομονώσεις ένα τμήμα της γραφικής παράστασης ( με πάτημα του αριστερού πλήκτρου και σύρσιμο) και εκεί θα βγουν τα νέα mean για το συγκεκριμένο τμήμα. 2 ώρες πριν, sap00 είπε Οι τωρινές ενδείξεις mean δεν είναι σωστές και δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα. Θα έχει νόημα μόνο σε 24ωρη λειτουργία μάλλον.. Τελικά διαπιστώνω και εγώ ότι οι ενδείξεις της μέσης τιμής αφορούν ολόκληρο το 24-ωρο και όχι το επιλεγμένο κομμάτι, παρόλο που στο περιβάλλον του Home Assistant αυτό γίνεται. Έτσι νομίζω πως δεν έχει νόημα να υπάρχει η ένδειξη mean (ακόμα και η ένδειξη min φαίνεται να μην είναι αξιοποιήσιμη για τους ίδιους λόγους) εκτός και αν τα κλιματιστικά λειτουργούν συνεχόμενα για 24 ώρες. Επεξ/σία χθες στις 11:02 πμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. χθες στις 11:09 πμ Δημοσ. χθες στις 11:09 πμ 6 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τελικά διαπιστώνω και εγώ ότι οι ενδείξεις της μέσης τιμής αφορούν ολόκληρο το 24-ωρο και όχι το επιλεγμένο κομμάτι Όχι. Όπως είναι: και επιλεγμένο ένα κομμάτι όπου βλέπουμε πως όλες οι τιμές (όλων των queries) αλλάζουν και υπολογίζουν το κομμάτι αυτό: 1
cmaniac Δημοσ. χθες στις 11:13 πμ Δημοσ. χθες στις 11:13 πμ Εγω θα πρότεινα 48ωρο, ώστε να μπορέσει να συγκρίνει κανείς δύο ολόκληρες περιόδους.
sap00 Δημοσ. χθες στις 11:18 πμ Δημοσ. χθες στις 11:18 πμ 7 λεπτά πριν, liakjim είπε και επιλεγμένο ένα κομμάτι όπου βλέπουμε πως όλες οι τιμές (όλων των queries) αλλάζουν και υπολογίζουν το κομμάτι αυτό: Αμ δε ... Άλλα βλέπουμε εμείς ...!
liakjim Δημοσ. χθες στις 11:28 πμ Δημοσ. χθες στις 11:28 πμ 10 λεπτά πριν, sap00 είπε Αμ δε ... Άλλα βλέπουμε εμείς ...! Ωχ, δεν το είχα δει αυτό. Μισό να δω κάτι. Μπορεί να χαθεί το διάγραμμα για λίγο. 40 λεπτά πριν, cmaniac είπε Εγω θα πρότεινα 48ωρο, ώστε να μπορέσει να συγκρίνει κανείς δύο ολόκληρες περιόδους. 35 λεπτά πριν, sap00 είπε Αμ δε ... Άλλα βλέπουμε εμείς ...! 51 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τελικά διαπιστώνω και εγώ ότι οι ενδείξεις της μέσης τιμής αφορούν ολόκληρο το 24-ωρο και όχι το επιλεγμένο κομμάτι, παρόλο που στο περιβάλλον του Home Assistant αυτό γίνεται. Έτσι νομίζω πως δεν έχει νόημα να υπάρχει η ένδειξη mean (ακόμα και η ένδειξη min φαίνεται να μην είναι αξιοποιήσιμη για τους ίδιους λόγους) εκτός και αν τα κλιματιστικά λειτουργούν συνεχόμενα για 24 ώρες. Παιδιά για δείτε τώρα. Σε εμένα λειτουργεί σωστά. Επίσης πρόσθεσα τη δυνατότητα να αλλάζετε time range αλλάζοντας το view range (εκεί με το βελάκι). Μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε, απλά στα queries έχω βάλει ρύθμιση να δείχνει τις τελευταίες 48ώρες για να πιάσουμε και τον @cmaniac . Εννοείται ότι μπορεί και παραπάνω αλλά ας το αφήσουμε εκεί. 2
Pan_K Δημοσ. χθες στις 12:07 μμ Δημοσ. χθες στις 12:07 μμ (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, liakjim είπε Παιδιά για δείτε τώρα. Σε εμένα λειτουργεί σωστά. Ναι, τώρα είναι σούπερ. Εξαιρετικά! Μάλιστα υπολογίζει πλέον και τις συνολικές καταναλώσεις στην δεξιά στήλη ανάλογα με το επιλεγμένο διάστημα πλέον. Μπράβο. Επεξ/σία χθες στις 12:09 μμ από Pan_K 1
sap00 Δημοσ. χθες στις 12:11 μμ Δημοσ. χθες στις 12:11 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Παιδιά για δείτε τώρα. Σε εμένα λειτουργεί σωστά. Το mean είναι οκ. Αλλά η τρέχουσα κατανάλωση στο διάγραμμα εκτείνεται στο μέλλον. Επεξ/σία χθες στις 12:38 μμ από sap00
Pan_K Δημοσ. χθες στις 12:50 μμ Δημοσ. χθες στις 12:50 μμ 37 λεπτά πριν, sap00 είπε Το mean είναι οκ. Αλλά η τρέχουσα κατανάλωση στο διάγραμμα εκτείνεται στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις επιλέξει να σου δείχνει μέχρι το ...μέλλον (29/5/2025, ώρα 00:06:57)
sap00 Δημοσ. χθες στις 12:53 μμ Δημοσ. χθες στις 12:53 μμ Μόλις τώρα, Pan_K είπε Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις επιλέξει να σου δείχνει μέχρι το ...μέλλον (29/5/2025, ώρα 00:06:57) Ναι, το ξέρω. Δεν το έκανε πριν τις σημερινές αλλαγές. Σταματούσε στην τρέχουσα ώρα.
liakjim Δημοσ. χθες στις 12:55 μμ Δημοσ. χθες στις 12:55 μμ Μόλις τώρα, sap00 είπε Ναι, το ξέρω. Δεν το έκανε πριν τις σημερινές αλλαγές. Σταματούσε στην τρέχουσα ώρα. Ναι αλλά πριν δεν μπορούσες να το αλλάξεις καν. Δεν έχει νόημα να βάλεις μελλοντικές ημερομηνίες.
sap00 Δημοσ. χθες στις 01:01 μμ Δημοσ. χθες στις 01:01 μμ 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Ναι αλλά πριν δεν μπορούσες να το αλλάξεις καν. Δεν έχει νόημα να βάλεις μελλοντικές ημερομηνίες. Δίκιο έχεις. Είναι καλύτερο τώρα που έχουμε επιλογές. Απλά το έβαζα να μου γεμίζει την οθόνη από τη στιγμή που το ανάβω μέχρι το απόγευμα και παρακολουθούσα τις γραμμές να προχωράνε προς τα δεξιά. Είπα μήπως πειράχτηκε κάτι που δεν έπρεπε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα