Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, villasg είπε

δεν εχω ασχοληθει με μετρησεις κλπ 

Εμ , εδώ σε θέλουμε

13 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε

22.5 Πέραμος.

@Pan_K και @Klausx έχουν τα kmcg και kgtg τίποτα μπλε επιστρώσεις στο εξωτερικό στοιχείο; Πώς πάνε στα κρύα; Πιάνουν εύκολα πάγο;

• Snoob έχει "καρφιτώσει" αυτό το θέμα
  • Απαντ. 9,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
39 minutes ago, sap00 said:

Λεβέντες, λίγο κουράγιο ακόμα.. Από Δευτέρα γκαζώνουμε!! 

Χωρίς τίτλο.jpg

Άνθρακας ο θησαυρός.

Με το που βγήκε ο τραμπ σταμάτησε το HAARP και πάμε καλά κλιματικά. :lol:

Δείχνει να ζεσταίνει Πέμπτη - Παρασκευή στην Αθήνα με 32-33 βαθμούς και από ΣΚ πάλι πτώση στα 29-30.

Δηλαδή, μπρος στον περσινό όλεθρο που ξεκίνησε 20 Μαΐου και πήγε ως 20 Αυγούστου, φέτος έχουμε ήδη ξεκλέψει ένα 20ημερο με βάση τις τωρινές προγνώσεις.

Τέσπα, επειδή δεν είναι καιρικό το θέμα, ελπίζω ειλικρινά παιδιά να μας μείνουν αχρείαστα τα A/C φέτος, ή ολίγως χρησιμοποιημένα. Μακάρι καλοκαίρι όπως τα παλιά, με 3-4 ώρες έρκον τις ζεστές μέρες, και ας το αφήσουμε εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

ελπίζω ειλικρινά παιδιά να μας μείνουν αχρείαστα τα A/C φέτος, ή ολίγως χρησιμοποιημένα.

Εγώ πάντως δεν βλέπω την ώρα να πατήσω το ΟΝ. Τόσες ώρες μελέτη, φαιά ουσία, έξοδα και αγωνία για να βλέπω το grafana και τις tapo σε κατάσταση νεκρού οργανισμού, δεν το αντέχω άλλο! (θέλω ψυξίατρο?) 

• Haha 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, liakjim said:

έχουν τα kmcg και kgtg τίποτα μπλε επιστρώσεις στο εξωτερικό στοιχείο; 

Σύμφωνα με τον κατάλογο της Fujitsu, μόνο οι μονάδες στην κατηγορία Air-to-air > Split > Wall-mounted type: ASEH30/36KMTB, ASEH07/09/12KNCA, ASEH07/09/12KLTA έχουν επιστρώσεις Blue Fin.

PRODUCT CATAROGUE 2025
(ελέγξτε ξεκινώντας από τη σελίδα 170 του PDF, στην κατηγορία "Feature Summary" ή στην περιγραφή κάθε μοντέλου, μετά τη σελίδα 117)

*αν και δεν μου είναι απολύτως σαφές αν αυτές οι επιστρώσεις είναι για εσωτερικές μονάδες καθώς και για εξωτερικές.
**Προς ντροπή μου, αν και έχω ένα knca (αλλά σε ένα διαμέρισμα όπου έχω ενοικιαστή), δεν έδωσα προσοχή σε αυτήν την πτυχή.

Επεξ/σία από amotida
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

@Pan_K και @Klausx έχουν τα kmcg και kgtg τίποτα μπλε επιστρώσεις στο εξωτερικό στοιχείο; Πώς πάνε στα κρύα; Πιάνουν εύκολα πάγο;

Το KMCG δεν έχει μπλε επίστρωση και θα έλεγα ότι είναι δεν είναι δα και τέρας αντοχής στον πάγο, αλλά παρόλα τα defrost που κάνει τα αντισταθμίζει εύκολα με την μεγάλη απόδοσή του στην θέρμανση. Το μόνο από το οποίο προειδοποιώ είναι τα κρύα ρεύματα που θέλουν ειδικό χειρισμό (οριζοντίωση της περσίδας, μείωση της παροχής με κίνδυνο on/off, αύξηση της ζητούμενης), κάτι που στα Toshiba δεν είναι τόσο απαραίτητο. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Εμ , εδώ σε θέλουμε

Άρα θεωρείς ότι το midea all easy pro καλύτερο στις καταναλώσεις; Στην τιμή είναι 200ευρω ακριβότερο...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dentnick είπε

Άρα θεωρείς ότι το midea all easy pro καλύτερο στις καταναλώσεις; 

Θα στοιχημάτιζα στο αντίθετο. 

2 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Καβάλα 

Αν και τα fujitsu θα πρέπει να είναι πιο οικονομικά σε ψύξη, ειδικά το kgtg και λογικά και σε θέρμανση, λαμβάνοντας υπόψη το (κρύο) κλίμα της περιοχής σου θα πήγαινα ως πιο ασφαλή επιλογή στα toshiba μιας και από το feedback των μελών εδώ μέσα φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικά σε παγοποιήσεις (χωρίς όμως να έχουμε ασφαλές συμπέρασμα, αλλά αν πήγαινα να βάλω κάτι στο σπίτι μου δεν θα το ρίσκαρα ) . 

Αν βέβαια έχεις και εναλλακτική πηγή θέρμανση πχ λέβητα ή κάτι άλλο, θα έχεις μια έξτρα ασφάλεια σε αυτόν τον τομέα. 

Πάντως ότι και να πάρεις δεν πρόκειται να χάσεις, μιλάμε για μηχανήματα από το πάνω ράφι. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, stand3 είπε

Καλησπέρα guys,

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 500-650€
Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Αντικατάσταση παλιού Firstline 12000 btu
Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: PLAISIO ( για την προσφορά Goformore, την δωρεάν εγκατάσταση και την δωροεπιταγή)
Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο:  100% ψύξη
Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Μόνο ψύξη κατά τους θερινούς μήνες.
Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : χωλ έξω από 2 δωμάτια. Το προηγούμενo AC κάλυπτε τις ανάγκες. 
Τοποθεσία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαραίτητα, επιθυμητά και διάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Διάφορα features επιθυμητά αλλά όχι απαραίτητα.   
Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό:  ΠΛΗΜΕΛΛΗΣ ΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ, ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΖΑΜΙΑ.
Μήκος σωληνώσεων μέχρι το μπαλκόνι: 6μ. 

Θέλω να αντικαταστήσω ένα αρχαίο A/C 12.000 BTU το οποίο παρέδωσε ψυχή αν και με κάλυπτε στις ανάγκες μου και θα ήθελα τα φώτα σας αν μπορείτε. 

Από αυτά που είδα είμαι ανάμεσα σε:

1) TCL ELITE PREMIUM IIΙ 12CHSD/XAC1I  -  519€  
https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-elite-premium-iii-12chsd-xac1i-klimatistiko-12-000-btu-h_4402758

2) TCL MIRACLE III 12CHSD/TPG21I  -  599€  
https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-12chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402480

3) Fujitsu KP ASEG12KPCE/AOEG12KPCA  -  659€  
https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-kp-aseg12kpce-aoeg12kpca-klimatistiko-12-000-btu-h_4755014

Έχω διαβάσει αρκετά posts και βλέπω πως  αρκετοί έχουν επιλέξει TCL και ειδικά το Miracle III. 

- Αξίζει να ανέβω στα 599€ από 519€ και να πάω στο TCL Miracle III αντί του TCL Elite Premium III;
- Αξίζει να ανέβω στα 649€ στο Fujitsu KP ASEG12KPCE/AOEG12KPCA, με 60€ έξτρα από το TCL Miracle III;

Επίσης υπάρχουν και αυτά διαθέσιμα:

- Hisense Easy Smart CA35YR4FG/CA35YR4FW  -  519€ 
- TCL ΒRΕEΖΕ ΙΝ 12CHSD/TPH11 I/O  - 549€ 
- Hisense EUROPA CL35YR1FG/CL35YR1FW  - 569€ 
- Midea Xtreme Pro Series AG2Pro -12NXD0-I/O  - 589€ 
- Toyotomi IKIGAI TAN/TAG-12IG  -  599€
- Inventor Neo N2UVI-12WF/N2UVO-12  -  599€

Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας. 

Για 12αρι

βλέπω αυτό στο Πλαίσιο me 8,5 SEER  που πρέπει να είναι καινούργιο:

Midea AirGreen 12HRFN8-I/O  - 12.000 BTU/h - 649€

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-airgreen-12hrfn8-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4792939

και είμαι ανάμεσα σε αυτό και στο TCL Miracle III - 599€. 

Τι λέτε TCL ή Midea; 

Επεξ/σία από stand3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Θα στοιχημάτιζα στο αντίθετο. 

Αν και τα fujitsu θα πρέπει να είναι πιο οικονομικά σε ψύξη, ειδικά το kgtg και λογικά και σε θέρμανση, λαμβάνοντας υπόψη το (κρύο) κλίμα της περιοχής σου θα πήγαινα ως πιο ασφαλή επιλογή στα toshiba μιας και από το feedback των μελών εδώ μέσα φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικά σε παγοποιήσεις (χωρίς όμως να έχουμε ασφαλές συμπέρασμα, αλλά αν πήγαινα να βάλω κάτι στο σπίτι μου δεν θα το ρίσκαρα ) . 

Αν βέβαια έχεις και εναλλακτική πηγή θέρμανση πχ λέβητα ή κάτι άλλο, θα έχεις μια έξτρα ασφάλεια σε αυτόν τον τομέα. 

Πάντως ότι και να πάρεις δεν πρόκειται να χάσεις, μιλάμε για μηχανήματα από το πάνω ράφι. 

Ευχαριστώ για το χρόνο και την ενασχόληση. Άλλη πηγή θέρμανσης δεν υπάρχει και είναι επαγγελματικός χώρος.

Μάλλον θα πάω για τα toshiba διότι θα μπορώ να απαιτήσω καλύτερη εγκατάσταση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάφερα να υπολογίσω την παροχή αέρα στις διάφορες βαθμίδες του TCL Miracle III 9k και από εβδομάδα, όταν θα βάλω δύο θερμομετράκια xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2 πάνω στην είσοδο μπροστά στην έξοδο του αέρα, θα είμαι πλέον σε θέση να υπολογίζω live το EER και να το συγκρίνω με το Toshiba Edge 10k που έχω στο ίδιο διαμέρισμα.

Για όποιον ενδιαφέρεται, οι τιμές από την υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα (turbo) προς την χαμηλότερη (quiet) είναι ως εξής: 645/560/510/430/340/250/165 m3/h

Χρησιμοποίησα αυτό για να υπολογίσω την ταχύτητα του ανεμιστήρα στις διάφορες ρυθμίσεις και μετά να κάνω τους υπολογισμούς μου: https://www.skroutz.gr/s/28541447/DT-2234C-PSifiako-Tachometro-Aktinon-Leizer.html

Στο home assistant έφτιαξα έναν template sensor που υπολογίζει την παροχή αέρα ανάλογα με την ρύθμιση που έχει λάβει το κλιμαστιστικό:

Spoiler

template:
  - sensor:
      - name: "AC Fan Mode"
        unique_id: toshiba_edge_fan_mode
        state: >-
          {% if is_state('climate.edge', 'off') %}
            off
          {% else %}
            {{ state_attr('climate.edge', 'fan_mode') }}
          {% endif %}
        icon: mdi:fan

- name: "AC Airflow"
        state: >-
          {% if is_state('climate.edge', 'off') %}
            0
          {% else %}
            {% set fan_mode = state_attr('climate.edge', 'fan_mode') %}
            {% set energy_usage = states('sensor.xxxx')|float(0) %}
            {% if energy_usage > 5 and energy_usage < 50 %}
              284
            {% elif fan_mode == 'High' %}
              660
            {% elif fan_mode == 'Medium High' %}
              578
            {% elif fan_mode == 'Medium' %}
              444
            {% elif fan_mode == 'Medium Low' %}
              374
            {% elif fan_mode == 'Low' %}
              312
            {% elif fan_mode == 'Quiet' %}
              290
            {% elif fan_mode == 'Auto' %}
              286
            {% else %}
              0
            {% endif %}
          {% endif %}
        unit_of_measurement: "m³/h"
        icon: mdi:air-filter
        device_class: volume_flow_rate

Για ευκολία, στο Auto έβαλα την χαμηλότερη παροχή αέρα, μιας και στο Auto θα δουλεύει μόνο όταν επιλέξω αφύγρανση και σε αυτήν την περίπτωση η ταχύτητα του ανεμιστήρα πάει στο ελάχιστο. Επίσης έβαλα την χαμηλότερη παροχή αέρα όταν η μονάδα πάει σε off, αλλά συνεχίζει ο ανεμιστήρας να περιστρέφεται.

Μετά χρησιμοποίησα τον κώδικα του @liakjim για τον υπολογισμό της ισχύος εξόδου, οπότε EER = ισχύς εξόδου/ισχύς εισόδου (κατανάλωση).

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, stand3 είπε

Για 12αρι

βλέπω αυτό στο Πλαίσιο me 8,5 SEER  που πρέπει να είναι καινούργιο:

Midea AirGreen 12HRFN8-I/O  - 12.000 BTU/h - 649€

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/midea-airgreen-12hrfn8-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4792939

και είμαι ανάμεσα σε αυτό και στο TCL Miracle III - 599€. 

Τι λέτε TCL ή Midea; 

Αν το airgreen έχει τα ίδια εντόσθια με το all easy pro θα έλεγα βουρ, αλλά αν είναι σαν το xtreme save θα έλεγα όχι. Δεν ξέρουμε όμως τι είναι οπότε ή το παίρνεις και μας λες τι είδες ή πηγαίνεις στο στάνταρ που ξέρουμε τι κάνει δλδ το tcl (φυσικά θα πρέπει να δεις και τα λοιπά χαρακτηριστικά βλέπε όρους εγγύησης για να αποφασίσεις). 

20 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Κατάφερα να υπολογίσω την παροχή αέρα στις διάφορες βαθμίδες του TCL Miracle III 9k και από εβδομάδα, όταν θα βάλω δύο θερμομετράκια xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2 πάνω στην είσοδο μπροστά στην έξοδο του αέρα, θα είμαι πλέον σε θέση να υπολογίζω live το EER και να το συγκρίνω με το Toshiba Edge 10k που έχω στο ίδιο διαμέρισμα.

Για όποιον ενδιαφέρεται, οι τιμές από την υψηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα (turbo) προς την χαμηλότερη (quiet) είναι ως εξής: 645/560/510/430/340/250/165 m3/h

Χρησιμοποίησα αυτό για να υπολογίσω την ταχύτητα του ανεμιστήρα στις διάφορες ρυθμίσεις και μετά να κάνω τους υπολογισμούς μου: https://www.skroutz.gr/s/28541447/DT-2234C-PSifiako-Tachometro-Aktinon-Leizer.html

Τι έκανες; Το πήγες γραμμικά από το max; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ναι. Δεν ξέρω αν μπορώ να το επαληθεύσω και βάσει των διαστάσεων της φτερωτής.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ναι. Δεν ξέρω αν μπορώ να το επαληθεύσω και βάσει των διαστάσεων της φτερωτής.

Πάντως τα aseg18kmte και aseg24kmte έχουν σχεδόν γραμμική συσχέτιση. Δεν είναι απόδειξη και για το tcl αλλά ίσως μια καλή ένδειξη -> https://claude.ai/public/artifacts/ec26a928-2817-408a-8239-f98bc70a4100

(το είχα κάνει πιο παλιά για να βάλω στα pout του asyg24kmta μου κατευθείαν την εξίσωση αυτή για τις ενδιάμεσες στροφές). 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν το airgreen έχει τα ίδια εντόσθια με το all easy pro θα έλεγα βουρ, αλλά αν είναι σαν το xtreme save θα έλεγα όχι. Δεν ξέρουμε όμως τι είναι οπότε ή το παίρνεις και μας λες τι είδες ή πηγαίνεις στο στάνταρ που ξέρουμε τι κάνει δλδ το tcl (φυσικά θα πρέπει να δεις και τα λοιπά χαρακτηριστικά βλέπε όρους εγγύησης για να αποφασίσεις). 

Εχω την εντυπωση οτι τα μιντεα ειναι τρεις βασικες σειρες και απο εκει και πέρα οι επιμερους σειρες εχουν μικροαλλαγες στις εσωτερικες μοναδες. Αυτά παρατηρώντας διαστάσεις μονάδων και βάρη.

ΥΓ. Καρφιτσωθήκαμε!

Επεξ/σία από cmaniac

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...