Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kotsonatos04 είπε

Συγνώμη, ζητάνε 175 ευρώ για εγκατάσταση 9000 btu?

Ζητάνε 150 για 2 μέτρα σωλήνα και χρεώνουν άλλα 25 για το έξτρα μέτρο. Όταν ρωτάω για αντλία κενού δεν ξέρουν τίποτα. 

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tech_nikos είπε

Ζητάνε 150 για 2 μέτρα σωλήνα και χρεώνουν άλλα 25 για το έξτρα μέτρο. Όταν ρωτάω για αντλία κενού δεν ξέρουν τίποτα. 

Άλλον. 

1 ώρα πριν, hara75gr είπε

βασικά αυτός επέμενε, με το σκεπτικό ότι θα δουλεύουν εναλλάξ(στη μια άκρη, τη μέρα το 18ρι για να ζεσταίνει/δροσίζει όλο το σπίτι εκτός κρεβατοκάμαρας-40τμ περίπου, και στην άλλη άκρη για το βράδυ το 14ρι για κρεβατοκάμαρα/κπυζίνα-30τμ περίπου, για να μην καίει το 18ρι για χώρους που δεν χρειάζεται)Σωστό ή λάθος, δεν έχει μεγάλη σημασία μιας και το ποσό εγκρίθηκε και η συμμετοχή μου είναι μικρή

Τα κλιματιστικά είναι για να παίζουν 24/7 . 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, raikou είπε

ναι. δε ξερω αν φαινεται

foto_no_exif (1).jpg

Έχει καταστρέψει κόσμο το πλαίσιο. Φώναξε τους να έρθουν

Δημοσ.
1 hour ago, raikou said:

ναι. δε ξερω αν φαινεται

foto_no_exif (1).jpg

Πιθανα ενδεχομενα

α) ειναι στραβα εγκατεστημενο και αντι να εχει κλιση προς την μερια που κουμπωσαν την υδροροη/σωληνακι της εσωτερικης, αυτο γερνει προς την αλλη και κανει υπερχειληση το σκαφακι

β) ειναι σωστα τοποθετημενο αλλα κατα την τοποθετηση δεν τους κουμπωσε καλα το σωληνακι υδροροης ή/και το τραβηξαν καταλαθος οπως εβγαζαν τις σωληνωσεις εξω απο τη τρυπα και τωρα τα νερα απο το σκαφακι υπερχειλιζουν και αδειαζουν εσωτερικα

γ) ειναι σωστα τοποθετημενο αλλα εχει πεσει σκουπιδακι/σοβας κτλ κατα την τοποθετηση στην τρυπα της υδροροης απο το σκαφακι προς τη σωληνα και μπουκωσε και κανει υπερχειληση εσωτερικα.

Αν ανοιξεις/σηκωσεις το εσωτερικο καπακι και βαλεις το δαχτυλο σου στις ακρες προς τα κατω να ακουμπησεις το σκαφακι εκει που μαζευει τα νερα θα πρεπει να κολυμπαει στο νερο λογικα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, raikou είπε

ναι. δε ξερω αν φαινεται

foto_no_exif (1).jpg

Μήπως είναι απλά υγροποίηση πάνω στις περσίδες και βγήκε σαν σταγόνα; Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι δείχνει η φωτογραφία. Τρέχει μπουργάνα ή είδες μια σταγόνα;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν τα έψαξα όλα, είναι και κάτω το site τους, αλλά τσεκάροντας το pegasus που βλέπω ότι είναι ακριβό μοντέλο με καλούς δείκτες, παραπέμπει σε hisense για τα οποία hisense αν εξαιρέσεις ότι ξέρουμε πως είναι κατασκευαστής με rechi και gmcc συμπιεστές, από ότι θυμάμαι δεν έχουμε το παραμικρό feedback. Οπότε σκοτάδι επί σκοτάδι = πίσσα σκοτάδι. 

rechi και gmcc, δε μου λένε απολύτως τίποτα· είναι κάτι καλό ή κακό;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, fotismantzoros είπε

rechi και gmcc, δε μου λένε απολύτως τίποτα· είναι κάτι καλό ή κακό;

Οι rechi είναι κατασκευής Ταιβάν και παίζουν παντού, οι gmcc είναι midea (υπάρχουν σειρές και σειρές) και επίσης παίζουν παντού (πχ τα toshiba έχουν gmcc συμπιεστές). Δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Άλλον.  

Καλά, εννοείται. Αλλά οι 3 που ρώτησα παίζουν σε αυτά τα χρήματα. Επίσης στάνταρντ βάζουν δίμετρη σωλήνα για να χρεώσουν το τρίτο μέτρο έξτρα. 

Σας έχω ζαλίσει με ερωτήσεις αλλά δεν αντέχω να διαβάσω όλο το νήμα. 

1. To TCL Miracle III για το οποίο μιλάτε είναι το TCL Miracle III 09CHSD/TPG21I ή το TCL Miracle III 09CHSD/TPG21L;  

2. Είναι καλύτερο μηχάνημα από το 9άρι Wellio του Praktiker; 

3. θέλω να βάλω την εξωτερική μονάδα στην ταράτσα, πάνω από το δωμάτιο, δηλαδή ψηλότερα από την εσωτερική. Έτσι έχω και το υπάρχον μηχάνημα, λόγω έλλειψης χώρου. Θα δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του κλιματιστικού; Η υψομετρική διαφορά θα είναι περίπου 1 μέτρο.

Ευχαριστώ και πάλι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sebu είπε

Γιατι δεν το αφηνεις στο Auto (τον ανεμιστηρα) ωστε να ρυθμιζει μονο του αναλογως των συνθηκων και της ζητουμενης, να δεις πως συμπεριφερεται τοτε? Μηπως εχοντας τον ανεμιστηρα χειροκινητα στο medium οταν εκει λχ μπορει να ηθελε να τον βαλει στο low ή στο high εσυ επηρεαζεις δυσμενως την καταναλωση?

Παντως οπως και να εχει για εμενα το ζητουμενο ειναι πρωτιστως η ανεση οχι η καταναλωση εις βαρος της ανεσης. Τι να το κανω να ψυχει με χαμηλη καταναλωση αλλα να ριχνει τον ανεμιστηρα τοσο που στο χωρο να δημιουργειται βαρια ατμοσφαιρα σαν στασιμος αερας/μουχλα? Ή στη θερμανση να εχει ρευματα ψυχρου αερα αλλα να βλεπω χαμηλα watt?

Σε ήπιες συνθήκες τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και έχει αναφερθεί πολλές φορές το πρόβλημα. Αν έχεις αποτελεσματική αφύγρανση μαζί με ψύξη, τότε έχεις και απότομη μείωση της θερμοκρασίας, οπότε είτε η μονάδα θα μειώσει την ισχύ για να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία με αποτέλεσμα να παύσει η αφύγρανση και να σου επιστραφεί μέρος της υγρασίας πίσω στο δωμάτιο είτε θα πάει σε off, οπότε θα σου πετάξει ακόμα μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας πίσω εφόσον δεν σταματά εντελώς ο ανεμιστήρας.

Με τον ανεμιστήρα στο auto καταλήγω να έχω μία μονάδα με ανεμιστήρα σταθερά στο low και u-low, γιατί το auto δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην μείωση του θορύβου. Αν όμως θέλω συνθήκες θερμικής άνεσης και δεν με νοιάζει η φασαρία, γιατί πχ είναι μέρα και δεν κοιμάμαι, τότε με το auto ατύχησα, γιατί συχνά καταλήγω να έχω πολύ κρύο κάτω από την μονάδα και στο υπόλοιπο δωμάτιο να έχω ζέστη λόγω της μη ομοιόμορφης κατανομής αέρα. Πέραν αυτού πηγαίνω πιο συχνά σε off με τον ανεμιστήρα χαμηλά, οπότε έχω επιστροφή υγρασίας στον χώρο. 

Υ.Γ. Μιλάω πάντα για λειτουργία ψύξης και όχι αφύγρανσης.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tech_nikos είπε

Καλά, εννοείται. Αλλά οι 3 που ρώτησα παίζουν σε αυτά τα χρήματα. Επίσης στάνταρντ βάζουν δίμετρη σωλήνα για να χρεώσουν το τρίτο μέτρο έξτρα. 

Σας έχω ζαλίσει με ερωτήσεις αλλά δεν αντέχω να διαβάσω όλο το νήμα. 

1. To TCL Miracle III για το οποίο μιλάτε είναι το TCL Miracle III 09CHSD/TPG21I ή το TCL Miracle III 09CHSD/TPG21L;  

2. Είναι καλύτερο μηχάνημα από το 9άρι Wellio του Praktiker; 

3. θέλω να βάλω την εξωτερική μονάδα στην ταράτσα, πάνω από το δωμάτιο, δηλαδή ψηλότερα από την εσωτερική. Έτσι έχω και το υπάρχον μηχάνημα, λόγω έλλειψης χώρου. Θα δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του κλιματιστικού; Η υψομετρική διαφορά θα είναι περίπου 1 μέτρο.

Ευχαριστώ και πάλι. 

Λες το ίδιο μηχάνημα στο 1, απλά το L τη μία είναι με μικρό και την άλλη με κεφαλαίο :P

Το miracle είναι καλύτερο. 

Δεν θα έχεις θέμα στο ύψος. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Λες το ίδιο μηχάνημα στο 1, απλά το L τη μία είναι με μικρό και την άλλη με κεφαλαίο :P

Το πρώτο είναι i και το δεύτερο L . Στις περισσότερες σελίδες καταστημάτων βρίσκω αυτό με το i οπότε το L ενδέχεται να είναι λάθος. 

https://www.bestprice.gr/item/2158590396/tcl-miracle-iii-09chsdtpg21i-klimatistiko-inverter-9000-btu-aa-me-wi-fi.html?qo=tcl+miracle+iii&from=cat

https://www.bestprice.gr/item/2158476391/tcl-miracle-iii-09chsdtpg21l.html?qo=tcl+miracle+iii&from=cat

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως, το erai το βλέπω άκρως passable με τα 300W σε ψύξη. 

Αν και δεν έχουμε μετρήσεις eer, βάλτε στο shortlist (όπως λέει και ο Watson ) όσοι ψάχνεται για 24άρι για 100% χρήση ψύξη με καλή εγγύηση και αν το πετύχετε σε καλή τιμή. 

image.png.37e92ae4b6cfa7a345620fe0243f4bef.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...