Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο είναι ένα λογικό εύρος τιμής σε αναπλήρωση φρέον, αν υποθέσουμε ότι γίνεται εξολοκλήρου πλήρωση. Βέβαια θα πείτε εξαρτάται από το μοντέλο κλιματιστικού, φρέον κλπ; Αλλά λέμε σε μία περίπου κλίμακα.

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε βρει ποια είναι η χρυσή τομή για τη λειτουργία Fujitsu aseh09kmcg στην αφύγρανση?

Σε μικρό χώρο (γραφείο) αν το έχω στο cool mode ανεβάζει την υγρασία πολύ. Αν το βάλω σε dry mode κάτι προσπαθεί να κάνει αλλά μόνο αν ρυθμίσω τη θερμοκρασία στο ελάχιστο. Στην τελευταία περίπτωση έχει μια συνεχή ροή και πάιζει γύρο στα 185-200W.
Aν βάλω ζητούμενη χώρου σε κάτι πιο νορμάλ, π.χ 24, πέφτει στα 135W αλλά είναι οριακά σαν να το έχω κλειστό. 
Νομίζω από τα  σχόλια του @Pan_K διακρίνω μια απογοήτευση του σε αυτόν τον τομέα.

Επεξ/σία από tzagaritos
Δημοσ.
Στις 5/6/2025 στις 10:15 ΠΜ, liakinen είπε

Καλημέρα παιδιά,

Στο ένα σπίτι μετά από μελέτη χρειαζόμαστε ένα 18.000 btu. Περιοχή Πτολεμαΐδα με τηλεθέρμανση προς το παρόν. Η χρήση του δηλαδή θα είναι για ψύξη αλλά στο μέλλον (ίσως και άμεσο) δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την τηλεθέρμανση οπότε θέλουμε να έχουμε μία πισινή και για θέρμανση. Στην παρούσα κατάσταση για θέρμανση θα χρησιμοποιηθεί ελάχιστα (αρχές Οκτώβρη μέχρι να ξεκινήσει η τηλεθέρμανση και ίσως λίγο μέσα στον Μάιο αν είναι όπως φέτος).

Άσχετος ήμουν και είμαι με το θέμα οπότε δώστε μου κάποιες προτάσεις μεταξύ 800€ - 1200€ (αν υπάρχει κάτι αξιόλογο λίγο παραπάνω ίσως μπορέσουμε). Δεν θέλουμε το τέλειο αλλά κάτι αξιόλογο.

Δυστυχώς ο αντιπρόσωπος της Daikin που κάνει και εγκατάσταση (έχει άριστη φήμη στην περιοχή) βαράει στο κεφάλι στις τιμές των κλιματιστικών σε σχέση με μεγάλες αλυσίδες κτλ.

Μηπως το ονομα του αρχιζει απο Βι και τελειωνει σε της;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kaklikos είπε

Μηπως το ονομα του αρχιζει απο Βι και τελειωνει σε της;

Το βρήκες 😉

Οι τιμές των κλιματιστικών του σε σχέση με τις μεγάλες αλυσίδες μπορεί να φτάσουν και +25% 🙁

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakinen είπε

Το βρήκες 😉

Οι τιμές των κλιματιστικών του σε σχέση με τις μεγάλες αλυσίδες μπορεί να φτάσουν και +25% 🙁

Γνωριζω.. και εγω απο Πτολεμαιδα ειμαι και σε αναζητηση κλιματιστικου. Ηδη τα παιδια μου εκαναν προτασεις οποτε αναμενω να τραβηξω σκανδαλη

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, GiannisSol said:

Ερώτηση προς κατόχους Mitsubishi electric , ακούτε έντονα ήχο ξεφυσηματος ή ροής αερίου στην εσωτερική μονάδα στα πρώτα λεπτά λειτουργίας και γενικά όταν γκαζωνει το μηχάνημα; 

Είμαι με δύο ίδια μηχανήματα ME AY 9ρια δουλεύουν πρώτη φορά ψύξη φέτος (μπήκαν περισυ τον Οκτώβρη ) .Στη θερμανση δεν κανανε κανενα θορυβο περαν του φυσιολογικου ηχου του ανεμιστηρα τους. 

Μόνο στην εξωτερική ένας ήχος σαν να στάζει νερό σε μεταλλικό πιατάκι.

Στην εσωτερική τίποτα πέρα από τον ανεμιστήρα ( αν είναι από την τρίτη σκάλα και πάνω ). Έχω ένα HR και ένα BT.

Δημοσ.
2 hours ago, Killex said:

συμφωνα με το online calculator 

Θερμικές Απώλειες για τον χωρο σαλονι κουζινα δωμάτιο

4990.31 Watt

Ίσως θα ήταν καλό να είχες δείξει και τις απαντήσεις. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κάποιοι κάνουν διάφορα λάθη σε αυτό το ερωτηματολόγιο και καταλήγουν με απώλειες μεγαλύτερες. Μόνο για τον χώρο των 45 τ.μ. Στο πλαίσιο των μελλοντικών μονώσεων που λες, θα περίμενα μικρότερες απώλειες και, όπως είδες, δεν είμαι ο μόνος.

2 hours ago, GiannisSol said:

Ερώτηση προς κατόχους Mitsubishi electric , ακούτε έντονα ήχο ξεφυσηματος ή ροής αερίου στην εσωτερική μονάδα στα πρώτα λεπτά λειτουργίας και γενικά όταν γκαζωνει το μηχάνημα; 

Είμαι με δύο ίδια μηχανήματα ME AY 9ρια δουλεύουν πρώτη φορά ψύξη φέτος (μπήκαν περισυ τον Οκτώβρη ) .Στη θερμανση δεν κανανε κανενα θορυβο περαν του φυσιολογικου ηχου του ανεμιστηρα τους. 

Έχω 3 κλιματιστικά Mitsubishi Electric σε δύο διαφορετικά σπίτια. Όλα 9ρια. Ομολογουμένως, όχι πρόσφατα μοντέλα. Δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο με αυτό που περιγράφεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tzagaritos είπε

Έχετε βρει ποια είναι η χρυσή τομή για τη λειτουργία Fujitsu aseh09kmcg στην αφύγρανση?

Σε μικρό χώρο (γραφείο) αν το έχω στο cool mode ανεβάζει την υγρασία πολύ. Αν το βάλω σε dry mode κάτι προσπαθεί να κάνει αλλά μόνο αν ρυθμίσω τη θερμοκρασία στο ελάχιστο. Στην τελευταία περίπτωση έχει μια συνεχή ροή και πάιζει γύρο στα 185-200W.
Aν βάλω ζητούμενη χώρου σε κάτι πιο νορμάλ, π.χ 24, πέφτει στα 135W αλλά είναι οριακά σαν να το έχω κλειστό. 
Νομίζω από τα  σχόλια του @Pan_K διακρίνω μια απογοήτευση του σε αυτόν τον τομέα.

Το ψάχνω ακόμα και η αλήθεια είναι ότι λίγο-πολύ από το feedback που βλέπω τελευταία σε όλα σχεδόν τα νέα μοντέλα η σχετική υγρασία του εσωτερικού χώρου παίζει σταθερά πάνω από 50%, που είναι το ανώτερο συνιστώμενο όριο υγρασίας για εσωτερικούς χώρους (και αυτό όχι μόνο για θέμα άνεσης). Για την ώρα ρυθμίζω την λειτουργία στην αφύγρανση στους 22 βαθμούς και έχω την πόρτα του δωματίου οπωσδήποτε ανοιχτή. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό από την άποψη ότι η υγρασία του χώρου δεν ανεβαίνει καθώς πέφτει η θερμοκρασία (δες το γράφημα). Επειδή είμαι κάπως απαιτητικός στο συγκεκριμένο θέμα γι' αυτό ψάχνομαι λίγο παραπάνω.

image.png.4eaee5ac151ee4b49f70b597c227b7ed.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, liakjim said:

Να σας δείξω γιατί είμαι οπαδός της αφύγρανσης. 

Εως τωρα δεν εχω περασει σε ψυξη, μονο αφυγρανση.Περισυ δεν θυμαμαι καν τι εντυπωσεις ειχα απο την αφυγρανση!

Φετος, εντυπωσιασμενος. Βεβαια ως τωρα μονο 35ρια ειδαμε. Η αισθηση ειναι σαν να μην υπαρχει καν μηχανημα στον χωρο, μονο κ απλα να υπαρχει μια διαχυτη δροσια παντου. Υγρασια καπου στο 50% κλειδωνει απο μονη της στο καθιστικο καθως κανενα απο τα Daikin δεν δεχεται ρυθμιση στην Αφυγρανση. Καταναλωση περιπου μ.ο.  300w μιας κ δεν χρειαζονται κ τα δυο συνεχως, καθως υπερεπαρκουν. Φυσικα μεγαλυτερη η καταναλωση ως προς την απλη ψυξη. Η ατμοσφαιρα ειναι σαν ιονισμενη, μετα απο βροχη κ μου θυμιζει αυτην του TCL C-Fresh οταν λειτουργει με τις πολλες τρυπες στην ψυξη και βγαζει απλως δροσια διαχυτη, Gentle Wind το λεει η TCL.

Tελευταιο το Toshiba Seyia που ειναι σε βορεινο υπνοδωματιο, με εξωτερικη στο μηχανημα του χοντρικα 4 βαθμους μικροτερη κ που οπως παντα καταναλωνει περισσοτερο απο ολα ετσι και στην αφυγρανση.

Ισως φταει πως εκει οταν παω για σιεστα η για δουλεια γραφειου, εχω κ το παραθυρο ανοιχτο(σε καυσωνες απλως ανακλιση) για φρεσκο αερακι, για την διαφορα στην καταναλωση, αλλα κλαιν μιλαμε για ατμοσφαιρα αψογη, με μια μικρη επιβαρυνση.

662025115927.jpg.84697a9800d22077ef6d9c8376e21a12.jpg662025115934.jpg.53a54d3e7cbea3dcf248ac47471d1b2b.jpg762025120002.jpg.29a8916b153b2c29470f257d7cd47fc0.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να και τι κάνει ένα άλλο Fujitsu ASEH09KMCG στο χωριό, όταν το βάζω στην ψύξη με ανεμιστήρα στο max με ζητούμενη 22 και εξωτερική 20 βαθμούς. 

image.png.45ed3a227a74b99fc6a4ae02869b9f62.png

Το ατιμούτσικο κατάφερε να ανεβάσει την υγρασία από 50 στο 54%. Εχτές το Leon είχε καλύτερο γράφημα με ελάχιστη στα 67,6 watt, ενώ μείωσε και την υγρασία από 56 στο 53%.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

BTUs τα δύο πρώτα;

9αρι το fluo στο δωμάτιο του σπόρου, 12αρι το Hiro στο γραφείο μου, 12αρι το Ντάικιν στη σαλοκουζίνα. Πόρτες ανοιχτές όλες. Στη σαλοκουζίνα που είναι το Ντάικιν είναι και ανοιχτή μόνιμα λίγο η μπαλκονόπορτα για να μπαινοβγαίνουν τα τζάγκουαρ.

Επεξ/σία από uncle_nontas
  • Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, Pan_K said:

Να και τι κάνει ένα άλλο Fujitsu ASEH09KMCG στο χωριό, όταν το βάζω στην ψύξη με ανεμιστήρα στο max με ζητούμενη 22 και εξωτερική 20 βαθμούς. 

Το ατιμούτσικο κατάφερε να ανεβάσει την υγρασία από 50 στο 54%. 

Τι θέλεις τώρα... Έχεις τον ανεμιστήρα στο max, ζήτησες 22 βαθμούς ενώ έξω έχει 20, και η συσκευή λειτουργεί με κατανάλωση μόλις 80W. Περίμενες κιόλας να συμπυκνώνει και να απομακρύνει την υγρασία; Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα!"

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
7 hours ago, Klausx said:

όμως το έχω εντοπίσει και σε αρκετά split μαζί με το δικό μου για όποιον θυμάται την άσπρη μούχλα που είχε πιάσει καταναλώνοντας x2 kWh/μήνα.

Αν καταλαβα καλα στα αμερικανικα "παραθυρου" κλιματιστικα, μιλαει για αλφαδιασμα κ ταπα, που μαλλον θα κραταει νερα στο λεκανακι, αλλα το  δικο σου εδω πως διαολο? η σχεδιαση των δυο τυπων δεν εχει καμμια σχεση, το μονομπλοκ με το σπλιτ δηλαδη.

22 minutes ago, kotsonatos04 said:

Δεν τους θάβω, την αλήθεια γράφω και τα στοιχεία μου είναι στην διάθεση της Διαχειριστικής Ομάδας του φόρουμ.

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι κριτικη στο google, στους χαρτες δηλαδη. Επισης απο εκει να βρισκεις καποιους αξιοπρεπεις επαγγελματιες, αρκει να εχει μεγαλο δειγμα απο αξιολογησεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...