sap00 Δημοσ. χθες στις 07:17 πμ Δημοσ. χθες στις 07:17 πμ όσοι έχετε το daikin sensira 12άρι (atxc35..) πόσο έχετε δει ελάχιστη κατανάλωση σε διαρκή λειτουργία?
HAS1972 Δημοσ. χθες στις 09:09 πμ Δημοσ. χθες στις 09:09 πμ Στις 2/6/2025 στις 9:53 ΜΜ, Specs είπε Δεν ξερω αν απαντηθηκε απο αλλον νωριτερα, δεν εχω διαβασει μετα απο αυτο το ποστ, αλλα θυμαμαι πως ενα μηχανημα σε υπνοδωματιο στην Αθηνα το εκανε, ενω το αλλο Καρδιτσα οχι αλλα πιθανον επειδη ειναι σε καθιστικο κ ειναι μικρο, 9ρι , ποτε δεν εφτανε να ανοιγοκλεινει, δουλευε 24/7 αυτοματο. Το ενα ειναι Τide Green και το αλλο Tundra Green. Εσυ ποιο εχεις? Καλημερα. Το Tide Green Plus 9αρι ειναι σε υπνοδωματιο. Απο ψυξη ή θερμανση ειναι τουμπανο. Δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι λογω δοκαριου ειναι χαμηλα τοποθετημενο (2m)
uncle_nontas Δημοσ. χθες στις 09:11 πμ Δημοσ. χθες στις 09:11 πμ 1 ώρα πριν, sap00 είπε όσοι έχετε το daikin sensira 12άρι (atxc35..) πόσο έχετε δει ελάχιστη κατανάλωση σε διαρκή λειτουργία? Ελάχιστο σε αφυγρανση 141 Watt.
Pan_K Δημοσ. χθες στις 09:16 πμ Δημοσ. χθες στις 09:16 πμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, amotida είπε Τι θέλεις τώρα... Έχεις τον ανεμιστήρα στο max, ζήτησες 22 βαθμούς ενώ έξω έχει 20, και η συσκευή λειτουργεί με κατανάλωση μόλις 80W. Περίμενες κιόλας να συμπυκνώνει και να απομακρύνει την υγρασία; Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα!" Στο ίδιο post μου κάνω σύγκριση με το Inventor Leon, διάγραμμα του οποίου είχα παραθέσει μια μέρα πριν. Όπως αναφέρω το Leon, που λειτουργούσε στην ψύξη (και αυτό με μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα) μείωσε την υγρασία από 56 στο 53% και αυτό όχι στο δωμάτιο που είναι εγκατεστημένο, αλλά στο δωμάτιο που βρίσκεται το Fujitsu παρακαλώ. Προφανώς η μείωση της υγρασίας στον χώρο που βρίσκεται το Leon ήταν αρκετά μεγαλύτερη, αλλά δεν πρόλαβα να κρατήσω γράφημα από τον χώρο αυτόν και τώρα δεν έχω πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία (δεν έχω home assistant και εκεί). Γενικά για ψύξη βλέπω πως το Leon (aka Midea all easy Pro) είναι εξαιρετικό. Καμία σχέση με την συμπεριφορά του στην θέρμανση. Υ.Γ. Αυτά τα spikes που παρατηρούμε στα midea ή toyotomi ίσως εξυπηρετούν μεταξύ άλλων και στην περιστασιακή αφύγρανση. Επίσης να επισημάνω ότι το Leon έχει πιθανότατα και αισθητήρα υγρασίας, αν και δεν δίνει στοιχεία στην εφαρμογή (κολλημένος δείκτης στο 30%). Επεξ/σία χθες στις 10:27 πμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. χθες στις 09:21 πμ Δημοσ. χθες στις 09:21 πμ 2 ώρες πριν, sap00 είπε όσοι έχετε το daikin sensira 12άρι (atxc35..) πόσο έχετε δει ελάχιστη κατανάλωση σε διαρκή λειτουργία? https://e2e.si/wp-content/uploads/2023/04/RXC-D_Data-books_EEDEN22_English.pdf Θα πρέπει να το δεις στα 102W (το δικό μου atxc25b τα έχει πιάσει τα 113W αλλά σε συνθήκες που έπρεπε να το είχες ήδη σβήσει)
sap00 Δημοσ. χθες στις 09:31 πμ Δημοσ. χθες στις 09:31 πμ (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, liakjim είπε Θα πρέπει να το δεις στα 102W (το δικό μου atxc25b τα έχει πιάσει τα 113W το 7άρι 108w, το 9άρι 113w και το 12άρι 102w ? Μήπως είναι λάθος στο έντυπο? Πέφτω στα 130w, που φαίνεται πιο λογικό. --- αν και τώρα βλέπω οτι έχει χαμηλότερο φορτίο σχεδιασμού στη condition D .. Επεξ/σία χθες στις 09:36 πμ από sap00
liakjim Δημοσ. χθες στις 09:42 πμ Δημοσ. χθες στις 09:42 πμ 8 λεπτά πριν, sap00 είπε το 7άρι 108w, το 9άρι 113w και το 12άρι 102w ? Μήπως είναι λάθος στο έντυπο? Πέφτω στα 130w, που φαίνεται πιο λογικό. --- αν και τώρα βλέπω οτι έχει χαμηλότερο φορτίο σχεδιασμού στη condition D .. Εκτιμώ ότι παρόλο που το 9άρι και το 12άρι έχουν ίδιο συμπιεστή, μπορεί και πάει λίγο πιο χαμηλά σε watts λόγω περισσότερων κυβικών του ανεμιστήρα. Για αυτό πιάνει και το μεγαλύτερο eer.
alexdeskas Δημοσ. χθες στις 11:12 πμ Δημοσ. χθες στις 11:12 πμ Ο μόνος λόγος που βλέπω για να δουλεύει κάποιος το κλιματιστικό του στη μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα στη λειτουργία ψύξης είναι να είναι μικρό για το χώρο ή να προσπαθεί να πετύχει πιο γρήγορα τουλάχιστον την αίσθηση ψύξης. Και επιβαρύνεται με ηχορύπανση μέσα στο σπίτι του στο οποίο πηγαίνει για να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί. Και τι άλλο πετυχαίνει έτσι ... Την μη αφυγρανση ή έστω να πω την ελαχιστοποιεί ή ακόμα ακόμα πετυχαίνει και το αντίθετο από το επιθυμητό, να ανεβαίνει δηλαδή η υγρασία στο χώρο ειδικά αν το λειτουργεί πολλές ώρες οπότε θα έχει πιάσει θερμοκρασία και μετά θα γυρνάει την υγρασία του στοιχείου στο χώρο. Για μένα αν και εφόσον βέβαια τοποθετηθεί το κατάλληλο από πλευράς ισχύος κλιματιστικό σε ένα χώρο η πιο σωστή επιλογή ταχύτητας είναι στο αυτόματο. Η μόνη περίπτωση που διαλέγω τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα ανεμιστήρα είναι στο υπνοδωμάτιο τα βράδια για την αποφυγή ρευμάτων αέρα και εντελώς αθόρυβης λειτουργίας στον ύπνο. Όσο μικρότερη η ταχύτητα ανεμιστήρα τόσο μεγαλύτερη η αφυγρανση και το ανάποδο. Μεγαλύτερη αφυγρανση, καλύτερη αίσθηση ατμόσφαιρας στο χώρο. Τις σκέψεις μου γράφω... Ίσως σε κάποιον φανούν χρήσιμες σε κάποιον άλλον ίσως όχι , δεν μπορούμε και όλοι να συμφωνούμε. 2
amotida Δημοσ. χθες στις 11:45 πμ Δημοσ. χθες στις 11:45 πμ 2 hours ago, Pan_K said: Στο ίδιο post μου κάνω σύγκριση με το Inventor Leon, διάγραμμα του οποίου είχα παραθέσει μια μέρα πριν. Όπως αναφέρω το Leon, που λειτουργούσε στην ψύξη (και αυτό με μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα) μείωσε την υγρασία από 56 στο 53% και αυτό όχι στο δωμάτιο που είναι εγκατεστημένο, αλλά στο δωμάτιο που βρίσκεται το Fujitsu παρακαλώ. Προφανώς η μείωση της υγρασίας στον χώρο που βρίσκεται το Leon ήταν αρκετά μεγαλύτερη, αλλά δεν πρόλαβα να κρατήσω γράφημα από τον χώρο αυτόν και τώρα δεν έχω πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία (δεν έχω home assistant και εκεί). Γενικά για ψύξη βλέπω πως το Leon (aka Midea all easy Pro) είναι εξαιρετικό. Καμία σχέση με την συμπεριφορά του στην θέρμανση. Υ.Γ. Αυτά τα spikes που παρατηρούμε στα midea ή toyotomi ίσως εξυπηρετούν μεταξύ άλλων και στην περιστασιακή αφύγρανση. Επίσης να επισημάνω ότι το Leon έχει πιθανότατα και αισθητήρα υγρασίας, αν και δεν δίνει στοιχεία στην εφαρμογή (κολλημένος δείκτης στο 30%). Με κάποιο τρόπο, αν ψάξεις όλους τους λόγους, όλα έχουν μια εξήγηση... Παραπονιέσαι ότι το aseh09kmcg, λειτουργώντας σε ένα μικρό δωμάτιο με τον εσωτερικό ανεμιστήρα στη μέγιστη ταχύτητα (πόσο έχει; περίπου 700m³ ροή αέρα;... ρητορική ερώτηση απλά), απλά ψύχθηκε πολύ γρήγορα ο χώρος και παρατήρησες ότι η σχετική υγρασία από 50% αυξήθηκε στο 54%... κάτι απολύτως λογικό, είναι απλή φυσική: ο αέρας απλώς ψύχεται (το κλιματιστικό δεν κατάφερε να κάνει και αφύγρανση), οπότε η σχετική υγρασία αυξήθηκε. Λες ότι το άλλο (inventor Leon09), λειτουργώντας επίσης με τον ανεμιστήρα στη μέγιστη ταχύτητα (σίγουρα έχει μικρότερη ροή αέρα από το Fujitsu... πόσο; περίπου 500m³/h;) αλλά με μεγαλύτερο χώρο στη διάθεσή του (εφόσον λες ότι είδες μείωση της σχετικής υγρασίας σε άλλο δωμάτιο), κατάφερε να κάνει και λίγη αφύγρανση... Όλα φυσιολογικά ακούγονται, περισσότερος χώρος/περισσότερος αέρας, εξαρτάται επίσης από τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή... μη ψύχοντας γρήγορα όλο τον αέρα, κατάφερε να κάνει και λίγη αφύγρανση. Θέλεις και αφύγρανση στη λειτουργία ψύξης; Ρυθμίζεις τον εσωτερικό ανεμιστήρα στο ελάχιστο και, αν είναι δυνατόν (δηλαδή αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και επιτευχθεί μείωση κάτω από το σημείο δρόσου), θα το κάνει. Αλλά το καλύτερο είναι να ρυθμίσεις τη λειτουργία "αφύγρανση". Για αφύγρανση, δηλαδή για καλύτερη συμπύκνωση, απαιτείται ισχυρότερη ψύξη του εναλλάκτη της εσωτερικής μονάδας και η μικρότερη δυνατή ροή αέρα. Και για ισχυρότερη ψύξη του εναλλάκτη, η κατανάλωση θα είναι μεγαλύτερη... Γι’ αυτό, καταρχάς - αν, για παράδειγμα, έχουμε ένα κλιματιστικό στο οποίο μπορούμε να ρυθμίσουμε και τη θερμοκρασία στη λειτουργία "αφύγρανση" - με την ίδια ζήτηση και αντίστοιχη ρύθμιση quiet στη λειτουργία ψύξης (όπου η ροή αέρα θα είναι παρόμοια ή πολύ κοντά σε αυτήν της λειτουργίας "αφύγρανση"), όλοι θα δούμε ότι η κατανάλωση θα είναι μεγαλύτερη στη λειτουργία αφύγρανσης σε σχέση με την ίδια ζήτηση στη λειτουργία ψύξης. 1
Pan_K Δημοσ. χθες στις 12:02 μμ Δημοσ. χθες στις 12:02 μμ (επεξεργασμένο) Τα πράγματα δεν είναι πλέον τόσο απλά. Τα καινούρια μοντέλα έχουν άλλον προγραμματισμό. Σε αυτό το διάγραμμα βλέπουμε κυρίως πώς μεταβάλλεται η εσωτερική θερμοκρασία, η εσωτερική σχετική υγρασία και η κατανάλωση. Η αύξηση της κατανάλωσης προέκυψε αυτόματα, μόνο με την αύξηση της παροχής αέρα. Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η αλλαγές που έγιναν χειροκίνητα στην παροχή αέρα για το ίδιο χρονικό διάστημα. Και εδώ βλέπουμε πώς μεταβλήθηκε την ίδια χρονική στιγμή η απόλυτη υγρασία, που είναι δείκτης του κατά πόσον το κλιματιστικό κάνει πραγματικά αφύγρανση (πτώση της καμπύλης) ή αν προσθέτει υγρασία στον χώρο από αυτήν που απορρόφησε προηγουμένως (αύξηση της καμπύλης). Προκύπτει ότι το Toshiba Edge αυξάνει την ικανότητα αφύγρανσης όταν αυξάνει η παροχή αέρα, πιθανότατα λόγω της αύξησης της ισχύος που κάνει από μόνο του το μηχάνημα βάσει δικού του προγραμματισμού. Το Fujitsu έχει άλλον προγραμματισμό, επίσης πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο. Το Leon επίσης άλλον και φαίνεται ότι για να πετύχει αφύγρανση κάνει spikes, ίσως και να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα (δεν είμαι εκεί για να ξέρω). Και εγώ πίστευα ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα γράφετε οι περισσότεροι. Αλλά από πέρισυ που σπαταλούσα απίστευτη ενέργεια σε αφυγραντήρες κάτι δεν μου κόλλαγε και τώρα που έχω καλωδιώσει όσο δεν πάει τα κλιματιστικά μου και έχω πρόσβαση σε σύνθετες παραμέτρους βλέπω πράγματα που αγνοούσα. Αν θέλετε τα λαμβάνετε υπόψιν. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από Pan_K
liakjim Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τα πράγματα δεν είναι πλέον τόσο απλά. Τα καινούρια μοντέλα έχουν άλλον προγραμματισμό. Το Toshiba Edge αυξάνει την κατανάλωση όταν αυξάνει η παροχή αέρα χωρίς να έχει γίνει αλλαγή της επιθυμητής θερμοκρασίας. Η ικανότητα αφύγρανσης αυξάνει επίσης. Το Fujitsu έχει άλλον προγραμματισμό, επίσης πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο. Το Leon επίσης άλλον και φαίνεται ότι για να πετύχει αφύγρανση κάνει spikes, ίσως και να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα (δεν είμαι εκεί για να ξέρω). Και εγώ πίστευα ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα γράφετε οι περισσότεροι. Αλλά από πέρισυ που σπαταλούσα απίστευτη ενέργεια σε αφυγραντήρες κάτι δεν μου κόλλαγε και τώρα που έχω καλωδιώσει όσο δεν πάει τα κλιματιστικά μου και έχω πρόσβαση σε σύνθετες παραμέτρους βλέπω πράγματα που αγνοούσα. Αν θέλετε τα λαμβάνετε υπόψιν. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Μας εξηγείς λίγο τα διαγράμματα; Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έπιασε 4KW ισχύ output. Κάτι θα πρέπει να είναι off στους υπολογισμούς. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από liakjim
Klausx Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 18 ώρες πριν, alexdeskas είπε Midea Gaia 9αρι σε υπνοδωμάτιο 15τμ. Τελευταίες 9 ώρες σήμερα έως τώρα. Αφού δεν ακούς την εξωτερική μονάδα όταν δίνει 700w+ πάλι καλά. 12 ώρες πριν, Specs είπε Αν καταλαβα καλα στα αμερικανικα "παραθυρου" κλιματιστικα, μιλαει για αλφαδιασμα κ ταπα, που μαλλον θα κραταει νερα στο λεκανακι, αλλα το δικο σου εδω πως διαολο? η σχεδιαση των δυο τυπων δεν εχει καμμια σχεση, το μονομπλοκ με το σπλιτ δηλαδη. Ενώ είναι αλφάδι κρατάει αρκετό νερό στο λεκανάκι, το παρατηρείς και μετά από συντήρηση που ξεφυσάει έντονα ο ανεμιστήρας, έχουν ανεβάσει και μερικά μέλη βίντεο. ASEH09KGTG: Περίπου 100 με 120w σταθερά με 23.5 - 24 setpoint, και τα on/off όταν έγινε αλλαγή στον θερμοστάτη ούτε που τα καταλαβαίνεις αφού ξεκινάει χαμηλά και δεν δίνει 1000watt όπως έκανε το midea.
liakjim Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 28 λεπτά πριν, Klausx είπε όταν έγινε αλλαγή στον θερμοστάτη Ποιον θερμοστάτη; Ποια αλλαγή; Πώς τα πετάς έτσι απλά αυτά Σαββατιάτικα και 3ημερο; 1
cmaniac Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 19 λεπτά πριν, liakjim είπε Ποιον θερμοστάτη; Ποια αλλαγή; Πώς τα πετάς έτσι απλά αυτά Σαββατιάτικα και 3ημερο; Set point εννοεί ο άνθρωπος (ελπίζω)
Rattlehead Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Για το καλοκαίρι και το χωριό για εναν χώρο 20τμ.,πιστεύεται ότι ενα φορητο κλιματιστικό θα κανει δουλειά? Κάποιος που να εχει ,ας πει εντυπώσεις αν αξιζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα