Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, morfeas2004gr είπε

Μια άσχετη αλλά και σχετική ερώτηση σινάμα.
Τι εξοπλισμός χρειάζεται για την καταγραφή αυτών των στατιστικών-παρακολούθηση τιμών κτλ  ? (ήθελα να ρωτήσω καιρό τώρα) 

Στην περίπτωση μου τραβάω με homeassistant τα δεδομένα απο το κλιματιστικό. Το homeassistant ειναι σε hyperv. Τα δεδομένα έρχονται με integrations που έχουν αναπτυχθεί είτε επίσημα είτε απο τρίτους.

Για την κατανάλωση, χρειάζεσαι έναν μετρητή κατανάλωσης να παρεμβάλλεται μεταξύ κλιματιστικού και παροχής. Υπάρχουν και clamps που κάνουν για μεγαλύτερες μονάδες, γιατί inline υπάρχουν όρια στην ένταση ρεύματος.

• Like 1
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ζουμε στο Year of the Dry-gon εδω μεσα...μιλαμε για πολυ αναλυση!

Αν μαλιστα οι αχορταγοι εμποροι συνεχισουν ετσι, θα παιρνουμε Ururu Sarara που ειναι λογικη η τιμη του γιαυτα που προσφερει, ως προς τα υπολοιπα....

• Haha 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Specs είπε

Ζουμε στο Year of the Dry-gon εδω μεσα...μιλαμε για πολυ αναλυση!

Αν μαλιστα οι αχορταγοι εμποροι συνεχισουν ετσι, θα παιρνουμε Ururu Sarara που ειναι λογικη η τιμη του γιαυτα που προσφερει, ως προς τα υπολοιπα....

Έχω και πρόταση για πρόγραμμα επιδότησης, "Θερμαίνομαι Ιαπωνικά Ι"

Στον πρώτο κύκλο θα ξεχάσουμε να εξαιρέσουμε τα φασόν - έχουμε να εξυπηρετήσουμε και κάτι ημέτερους :P

• Haha 3
Δημοσ.
11 hours ago, Pan_K said:

Συγνώμη για την μακροσκελή απάντηση.

Συνεχισε...μην ενοχλεισαι, δεν θα κανουμε θορυβο. Αλλωστε η γνωση πρεπει να μεταδιδεται και η υποθεση αφυγρανση απο οσους  εχουμε δοκιμασει μας εχει προσφερει μια κατασταση "ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα"...κυριολεκτικα!

Εγω απλα παρατηρω τις αντοχες του συστηματος μου, δηλαδη μεχρι ποια εξωτερικη θα μπορει να το παλεψει χωρις να χρειαστει να περασω σε ψυξη, ασχετως κοστους σε καταναλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/06/2025 at 13:40, liakjim said:

Δεν χρειάζεται να βγάλεις εσύ άκρη με αυτά, θα σου πούμε εμείς τι να επιλέξεις. 

Μου κάνει εντύπωση που, τόσο για τα btu όσο και για τα db, δείνει τιμές στο περίπου. Δίνει από τόσο μέχρι τόσο, κ δεν καταλαβαίνει κανείς εάν πρόκειται για κλιματιστικό 12άρι, 14άρι ή 18άρι. Έχω σημειώσει με σκούρο μπλε τους περίεργους αριθμούς!

BTU-&-DB.jpg

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Στην περίπτωση μου τραβάω με homeassistant τα δεδομένα απο το κλιματιστικό. Το homeassistant ειναι σε hyperv. Τα δεδομένα έρχονται με integrations που έχουν αναπτυχθεί είτε επίσημα είτε απο τρίτους.

Για την κατανάλωση, χρειάζεσαι έναν μετρητή κατανάλωσης να παρεμβάλλεται μεταξύ κλιματιστικού και παροχής. Υπάρχουν και clamps που κάνουν για μεγαλύτερες μονάδες, γιατί inline υπάρχουν όρια στην ένταση ρεύματος.

Αυτά τα έχω και εγώ. Αν θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω?

Π.χ στροφές εξωτερικής μονάδας, ροή αέρα εσωτερικής μονάδας και θερμοκρασία αέρα εσωτερικής μονάδας?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Αυτά τα έχω και εγώ. Αν θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω?

Π.χ στροφές εξωτερικής μονάδας, ροή αέρα εσωτερικής μονάδας και θερμοκρασία αέρα εσωτερικής μονάδας?

Πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου και να έχεις όρεξη.

Στροφές εξωτερικής μονάδας ειναι δύσκολο γιατί δεν μπορεις να μετρήσεις τον αξονα του κινητήρα.

Για τα υπολοιπα χρειάζεσαι δύο θερμόμετρα, ενα στην είσοδο του κλιματιστικού και ενα στην έξοδο. Εαν ειναι και υγρόμετρα ακομα καλύτερα για να μπορέσεις να βγάλεις και την αφυγρανση. Εναλλακτικά ή αφυγρανση θα μπορούσε να μετρηθεί με καποιο flow meter στην απορροή, αλλά χρειάζεται μεγάλη ευαισθησία.

Για την ταχύτητα, εσωτερικού ανεμιστήρα, που τη χρειάζεσαι για να μετρήσεις τη ροή του αέρα, ο @liakjim έχει κολλήσει ενα μαγνητακι στην φτερωτή, και έχει βαλει σε σταθερό σημείο ένα proximity ώστε να μετράει εναυσεις (άρα και RPM).

• Like 1
Δημοσ.
12 hours ago, Pan_K said:

Τότε η υγρασία που έχει συλλέξει το στοιχείο και δεν έχει στάξει στον σωλήνα για να φύγει εκτός μονάδας στεγνώνει από τον αέρα που φυσά και η υγρασία επιστρέφει στον χώρο. Η υγρασία αυξάνει και πάλι, το σημείο δρόσου ανεβαίνει και η αφύγρανση ξεκινά εκ νέου

Η υγρασια που αναπτυχθηκε στο στοιχειο κ δεν βγηκε, προυπηρχε στον χωρο κ απλα δεν εκδιωχτηκε με το σωληνα. Γιατι να ανεβει η υγρασια του χωρου ? δεν ειναι προσθετη που εισηλθε απο καπου. Κανω λαθος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, zoranb said:

Μου κάνει εντύπωση που, τόσο για τα btu όσο και για τα db, δείνει τιμές στο περίπου. Δίνει από τόσο μέχρι τόσο, κ δεν καταλαβαίνει κανείς εάν πρόκειται για κλιματιστικό 12άρι, 14άρι ή 18άρι. Έχω σημειώσει με σκούρο μπλε τους περίεργους αριθμούς!

Δεν ειναι στο περιπου τα Decibel. Ακριβως ειναι, αναλογως την ταχυτητα ανεμιστηρα , αριστερα στην ιδια σειρα, Mid, Low κλπ

Οσο για τα btu δεν ειναι σταθερα, αλλα σου δινει το ευρος απο ελαχιστα μεχρι μεγιστα. Τα οποια αλλαζουν αναλογως με την λειτουργια του μηχανηματος για τις αναγκες του χωρου, ειναι το "γκαζι" δηλαδη του μηχανηματος που σου δειχνει ποσους ιππους βγαζει.

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atpanos είπε

Τον αέρα πώς τον βγάζει έξω;

Έχεις φωτογραφίες;

Από σπαστό παράθυρο/μπαλκονόπορτα;

Υπάρχει στην συσκευασία το πλαστικό σπιράλ με όλα τα υλικά που χρειάζεται. 

Αυτό το μοντέλο έχει έναν ειδικό πλαστικο νάιλον που είναι για παραθυρο και με ανάκληση, σε άλλα μοντέλα υπάρχει και ένας εξαρτήματα για το ρολό.

Χθες πάντως αγόρασα δύο θα τα κατεβάσω Ελλάδα φέτος. Συνολικό κόστος 260€ και τα δύο..

inbound3963296061954360607.jpg

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα να βάλω πάλι 12αρη από την στιγμή που μου κάνει στον χώρο που θα το βάλω και να μην ανοίξω " δουλειές " .

Δημοσ.
4 minutes ago, fsbmaniac said:

Καλησπέρα ρε παιδιά αυτό ειναι τρελή ευκαιρία ή κατι δεν καταλαβαίνω καλά ? Αξιζει το συγκεκριμένο ? https://www.e-shop.gr/air-condition-tesla-ac-advance-tt68tp81-2432ihwt-24000btu-wifi-inverter-p-HAP.177971

Κανονικη τιμη, απλα επειδη ειναι νεοαφιχθεν κ εχει υψηλη αρχικη τιμη σου φαινεται ευκαιρια. Τοσο εχουν κ τα υπολοιπα 24ρια της Tesla.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Specs είπε

Κανονικη τιμη, απλα επειδη ειναι νεοαφιχθεν κ εχει υψηλη αρχικη τιμη σου φαινεται ευκαιρια. Τοσο εχουν κ τα υπολοιπα 24ρια της Tesla.

Μάλιστα.... όντως είναι φθηνά αλλά το advanmce το βρήσκω παντού 1000+ ευργώ και μου έκανε εντύπωση. Ενοείτε ειναι νεο μοντέλο και λανσάρεται ακριβά στηνα ρχη και μετά...στην τιμή της "αγοράς' λέτε οτι αξίζει στα 630 ευρώ ?  Αλλιώς έβλεπα το AUX PREMIUM  C SERIES ASW-H24F4A4/CAR3DI 24000BTU  στα 900

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Αν το μηχάνημα ειναι προγραμματισμένο να κόβει λίγο πριν το σημείο δρόσου, είναι λογικό.

Μπορεί επίσης ο λόγος που έχεις τόσο υψηλό EER να είναι ακριβώς αυτός. Η αλλαγή κατάστασης της υγρασίας απο αέριο σε υγρό, ενέργεια που παραμένει στο στοιχείο και δεν παρέχεται στον χώρο και πρέπει να προσμετράται στο Pout.

Μπορεί το Edge να έχει υγρόμετρο, να βρίσκει τον δρόσο και να μένει πάνω από εκεί επίτηδες στο Cool, ενω τα φθηνότερα Yukai κλπ να μην έχουν. Στο Dry, ενα κλικ κάτω απο τον δρόσο φτάνει για να κάνει υποτυπώδη αφυγρανση, ή να ξέρει πόση αφυγρανση να κανει ώστε να φτάσει σε ανεκτά επίπεδα βάσει προγραμματισμού χωρίς να σπαταλήσει ενέργεια χωρίς λόγο.

Δεν έχουν υγρόμετρο. Ενα θερμόμετρο χώρου και τέλος. 

Επίσης για το pout μετράμε με ενθαλπία αέρα οπότε πιάνουμε και την αλλαγή φάσης του αέρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...