MARIOSNURSE Δημοσ. Κυριακή στις 11:34 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:34 μμ 48 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε Ποιες εταιρίες έχουν τις λιγότερο θορυβώδεις εξωτερικες μονάδες; 3 μοντέλα της Daikin που έχω, εξωτερικά πρέπει να είναι νεκροταφείο για να καταλάβεις ότι λειτουργεί. 1
Specs Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ 1 hour ago, sap00 said: ΑΙ στο καλό, ας πλερώσουμε και λίγο παραπάνω... Δεν ειναι λιγο...αφου εφτασε 45% η υγρασια νωρις το βραδυ, τα εκλεισα για να δω ποσο θα ανεβει η υγρασια κ μετα απο πολλη ωρα περασα σε ψυξη. Το πειραμα εδειξε οπως εγραψα κ πιο πριν, οτι απο καποια θερμοκρασια εξωτερικη, 35 εικαζω, εκτοξευτηκε η ισχυς για να παλεψει την αφυγρανση. Κοιταζοντας μεσους ορους καταναλωσεων αντιστοιχων θερμοκρασιων περισυ, 7kwh/24ωρο περιπου επαιζε κ σημερα τις εφτασα σε πολυ λιγοτερες ωρες, 13 περιπου, αν κ με καλυτερη αισθηση ατμοσφαιρας ειναι η αληθεια(απο μνημης αυτο αλλα θα το διαπιστωσω απο αυριο που θαμαι στον παλιο τροπο). Η μπορει να λειψει αυτη η αισθηση κ να ξαναγυρισω σε αφυγρανση , η εστω το ενα απο τα δυο κλιματιστικα. Ιδωμεν...
tzagaritos Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ (επεξεργασμένο) Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές η εξωτερική μονάδα του Fujitsu aseh12kmcg κάνει λίγο θόρυβο. Ο θόρυβος φαίνεται να προσέρχεται από το "καπάκι" που έχει μπροστά. Αναφέρομαι σε αυτό που δεν είναι τελείως στατικό αλλά μπορείς να το κουνήσεις λίγα χιλιοστά δεξιά αριστερά. Αν ας πούμε το κρατήσω με το χέρι ίσα ίσα προς τα πάνω δεν ακούγεται τιποτα.Είναι λογικό αυτό? Κάποιος συντονισμός ίσως? Δεν φαίνεται να είναι από τη βάση πάντως. Στο 9αρι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Μιλάμε για πολύ μικρό θόρυβο, θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να πάρω ένα βίντεο αύριο Επεξ/σία Κυριακή στις 11:37 μμ από tzagaritos
Specs Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ 1 minute ago, tzagaritos said: Κάποιος συντονισμός ίσως? ακουμπησε το με το χερι, πιεσε κ λιγο σε καποια σημεια κ δες αν σταματαει 52 minutes ago, kotsonatos04 said: Ποιες εταιρίες έχουν τις λιγότερο θορυβώδεις εξωτερικες μονάδες; Να προσθεσω κ το TCL C-Fresh οντα δεν τραβαει αερα απο εξω. Στα Daikin μου το Perfera 9 σαφως ησυχοτερο απο το Sensira 12 , ομως διαφορετικης ισχυος μοναδες.
fotismantzoros Δημοσ. χθες στις 12:07 πμ Δημοσ. χθες στις 12:07 πμ (επεξεργασμένο) Παρήγγειλα το TT68TP81-2432IHWT· ελπίζω να μην το μετανιώσω. 6 κατοστάρικα για 24άρι μου φάνηκαν πολύ δελεαστική τιμή. Ο ιδιοκτήτης μάλλον θα χαρεί πολύ πάντως. Επεξ/σία χθες στις 12:07 πμ από fotismantzoros
kotsonatos04 Δημοσ. χθες στις 12:21 πμ Δημοσ. χθες στις 12:21 πμ 56 λεπτά πριν, liakjim είπε Νομίζω η daikin αν και εξαρτάται από το μοντέλο και παίζει ρόλο και η ίδια η εγκατάσταση. Στα Toshiba καμιά φορά παίζει υψισυχνος θόρυβος συμπιεστή, στα Mitsubishi μπορεί να ακούσεις ανεμιστήρα αλλά γενικά αθόρυβα, τα Fujitsu γενικά αθόρυβα. Πάντως ένα fujitsu ενός γείτονα, νομίζω θα απογειωθεί με τον θόρυβο που κάνει.😄
Pan_K Δημοσ. χθες στις 12:30 πμ Δημοσ. χθες στις 12:30 πμ (επεξεργασμένο) Με την βοήθεια του home assistant έβαλα λίγη κανονική intelligence στο Fujitsu ASEH09KMCG και έφτιαξα έναν αυτοματισμό που ρυθμίζει περιοδικά και για 5 λεπτά την αφύγρανση στους 18 βαθμούς, ώστε να αυξάνεται η ισχύς προσωρινά, με την ελπίδα να επιτυγχάνω αφύγρανση στο μικρό δωμάτιο που το έχω εγκαταστήσει. Αύριο το πρωί θα δω τι κατάφερα. Επεξ/σία χθες στις 12:30 πμ από Pan_K 1 1
zoranb Δημοσ. χθες στις 12:57 πμ Δημοσ. χθες στις 12:57 πμ 4 hours ago, liakjim said: Να μας το δείξεις. Όπως και τις απαντήσεις που έβαλες. Θερμικές Απώλειες 15857.59 Watt 13637.52 KCal/h 317.15 Watt/m2 272.75 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή Επιθυμητή Θερμοκρασία: 21 ℃Αλλαγή Έτος Kατασκευής: 2000Αλλαγή Εμβαδό Κατοικίας: 50 m2Αλλαγή Ύψος Ορόφου: 6 mΑλλαγή Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Μόνο/Πάνω στην ακτογραμμήΑλλαγή Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής ΜόνωσηΑλλαγή Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Νότια Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή Δάπεδο σε επαφή με: ΠυλωτήΑλλαγή Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωσηΑλλαγή Οροφή σε επαφή με: ΑέραΑλλαγή Μόνωση Οροφής: Πλημελής - 3εκ.Αλλαγή Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 5Αλλαγή Παράθυρα: 4Αλλαγή Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματαΑλλαγή Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμιαΑλλαγή Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%
cmaniac Δημοσ. χθες στις 12:58 πμ Δημοσ. χθες στις 12:58 πμ 1 ώρα πριν, liakjim είπε Νομίζω η daikin αν και εξαρτάται από το μοντέλο και παίζει ρόλο και η ίδια η εγκατάσταση. Στα Toshiba καμιά φορά παίζει υψισυχνος θόρυβος συμπιεστή, στα Mitsubishi μπορεί να ακούσεις ανεμιστήρα αλλά γενικά αθόρυβα, τα Fujitsu γενικά αθόρυβα. Επιβεβαιώνω ότι το δικό μου έξω είναι το απόλυτο τίποτα. 1 λεπτό πριν, zoranb είπε Θερμικές Απώλειες 15857.59 Watt 13637.52 KCal/h 317.15 Watt/m2 272.75 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή Επιθυμητή Θερμοκρασία: 21 ℃Αλλαγή Έτος Kατασκευής: 2000Αλλαγή Εμβαδό Κατοικίας: 50 m2Αλλαγή Ύψος Ορόφου: 6 mΑλλαγή Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Μόνο/Πάνω στην ακτογραμμήΑλλαγή Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής ΜόνωσηΑλλαγή Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Νότια Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή Δάπεδο σε επαφή με: ΠυλωτήΑλλαγή Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωσηΑλλαγή Οροφή σε επαφή με: ΑέραΑλλαγή Μόνωση Οροφής: Πλημελής - 3εκ.Αλλαγή Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 5Αλλαγή Παράθυρα: 4Αλλαγή Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματαΑλλαγή Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμιαΑλλαγή Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Θέλουμε τον χώρο που θα καλύψει η μονάδα. Τα κλιματιστικά τα διαστασιολογείς για τον χώρο τους.
liakjim Δημοσ. χθες στις 03:25 πμ Δημοσ. χθες στις 03:25 πμ 2 ώρες πριν, zoranb είπε Θερμικές Απώλειες 15857.59 Watt 13637.52 KCal/h 317.15 Watt/m2 272.75 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή Επιθυμητή Θερμοκρασία: 21 ℃Αλλαγή Έτος Kατασκευής: 2000Αλλαγή Εμβαδό Κατοικίας: 50 m2Αλλαγή Ύψος Ορόφου: 6 mΑλλαγή Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Μόνο/Πάνω στην ακτογραμμήΑλλαγή Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής ΜόνωσηΑλλαγή Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Νότια Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή Δάπεδο σε επαφή με: ΠυλωτήΑλλαγή Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωσηΑλλαγή Οροφή σε επαφή με: ΑέραΑλλαγή Μόνωση Οροφής: Πλημελής - 3εκ.Αλλαγή Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 5Αλλαγή Παράθυρα: 4Αλλαγή Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματαΑλλαγή Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμιαΑλλαγή Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Με 3μ που θα πρέπει να έχεις πάτωμα ταβάνι, με μόνο τα τετραγωνικά του χώρου και μόνο τα εξωτερικά ανοίγματα αυτού πόσο βγαίνει; Και μετά τρέξε το ίδιο για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Άλλαξε και τους τοίχους ώστε οι εσωτερικοί να λένε επαφή με άλλη οικία..
tzagaritos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 9 ώρες πριν, Specs είπε ακουμπησε το με το χερι, πιεσε κ λιγο σε καποια σημεια κ δες αν σταματαει Ναι ναι σταματάει 8 ώρες πριν, Pan_K είπε Με την βοήθεια του home assistant έβαλα λίγη κανονική intelligence στο Fujitsu ASEH09KMCG και έφτιαξα έναν αυτοματισμό που ρυθμίζει περιοδικά και για 5 λεπτά την αφύγρανση στους 18 βαθμούς, ώστε να αυξάνεται η ισχύς προσωρινά, με την ελπίδα να επιτυγχάνω αφύγρανση στο μικρό δωμάτιο που το έχω εγκαταστήσει. Αύριο το πρωί θα δω τι κατάφερα. Σίγουρα θα χρειαστώ κάτι τέτοιο και εγώ. Λειτουργία ψύξης, fan στο auto και ζητούμενη 24 βαθμοί. Ξεκινάει ρίχνει και υγρασια αλλά μετά από ένα σημείο την ανεβάζει πάλι. Spoiler
cmaniac Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 32 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Σίγουρα θα χρειαστώ κάτι τέτοιο και εγώ. Λειτουργία ψύξης, fan στο auto και ζητούμενη 24 βαθμοί. Ξεκινάει ρίχνει και υγρασια αλλά μετά από ένα σημείο την ανεβάζει πάλι. Δεν έχετε dry mode?
flampouras Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Στις 7/6/2025 στις 9:16 ΠΜ, Pan_K είπε Γενικά για ψύξη βλέπω πως το Leon (aka Midea all easy Pro) είναι εξαιρετικό. Καμία σχέση με την συμπεριφορά του στην θέρμανση. Υ.Γ. Αυτά τα spikes που παρατηρούμε στα midea ή toyotomi ίσως εξυπηρετούν μεταξύ άλλων και στην περιστασιακή αφύγρανση. Επίσης να επισημάνω ότι το Leon έχει πιθανότατα και αισθητήρα υγρασίας, αν και δεν δίνει στοιχεία στην εφαρμογή (κολλημένος δείκτης στο 30%). Τα ίδια και σε εμένα. Μόνιμα 30%. Θυμάμαι όταν είχα δοκιμάσει αφύγρανση στο συγκεκριμένο είχε παγώσει το δωμάτιο. Εσένα, όταν πιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία, πως συμπεριφέρεται;
tzagaritos Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 23 λεπτά πριν, cmaniac είπε Δεν έχετε dry mode? Έχει κανονικά αλλά για να ανεβάσει πολλά watt και να κάνει όντως αφυγρανση πρέπει να ρυθμίσεις ζητούμενη στο ελάχιστο (18 βαθμούς δηλαδή ). Αν τι αφήσεις στο 22-24 ανεβαίνει μέχρι 130-170 w και δεν βοηθάει και πολύ.
liakjim Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες @Specs για το excel σου με τα ελάχιστα . Το aseg24kmte πάει 50W πιο κάτω από το asyg24kmta! 2 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Έχει κανονικά αλλά για να ανεβάσει πολλά watt και να κάνει όντως αφυγρανση πρέπει να ρυθμίσεις ζητούμενη στο ελάχιστο (18 βαθμούς δηλαδή ). Αν τι αφήσεις στο 22-24 ανεβαίνει μέχρι 130-170 w και δεν βοηθάει και πολύ. Τι γίνεται αν το βάλεις ψύξη και χειροκίνητα τον ανεμιστήρα στο quiet; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα