Pan_K Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Specs είπε Αν το δουλευεις σαν αεροθερομο κ καθεσαι γι ανα σε χτυπαει η ζεστη μονο στην ροη κ οχι αλλου Μόνο του δουλεύει έτσι δεν το δουλεύω εγώ. Εκεί που έχω το θερμόμετρο είναι που περνάμε την περισσότερη ώρα μας, οπότε έβαλα το θερμόμετρο εκεί για να είναι πιο αντιπροσωπευτική η μέτρηση. Αλλά στο γράφημα φαίνονται έντονες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία του αέρα ακόμα και όταν κλείνει η κεντρική θέρμανση. Επιπλέον, το πάτωμα που από κάτω έχει πυλωτή και είναι από μάρμαρο, σε πληροφορώ ότι έχει αυτές τις μέρες 17 βαθμούς χωρίς περιθώρια βελτιώσεων. Και σε ότι αφορά τα δομικά στοιχεία, τελικά η αίσθηση της θερμοκρασίας είναι από τον αέρα κυρίως, μιας και αυτός μας περιβάλλει, οπότε ότι θερμοκρασία και αν έχουν τα δομικά στοιχεία, ο παγωμένος αέρας από ένα defrost διάρκειας 5 λεπτών + άλλα 5-10 για να βγει και πάλι ζεστός αέρας από το μηχάνημα θα γίνει άμεσα αισθητός. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από Pan_K
Specs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 1 minute ago, Pan_K said: ότι θερμοκρασία και αν έχουν τα δομικά στοιχεία, ο αέρας από ένα defrost διάρκειας 5 λεπτών + άλλα 5-10 για να βγει και πάλι ζεστός αέρας από το μηχάνημα θα γίνει άμεσα αισθητός Moνο αν σε χτυπαει ο αερας αυτο...εμενα που δεν με χτυπαει δεν παιρνω χαμπαρι ποτε κανει (οταν εστω σπανια κανει) 1
gkamas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Καλησπέρα Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, εάν η εξωτερική μονάδα κλιματιστικού είναι εκτεθειμένη σε βροχή και ήλιο είναι σημαντικό μειονέκτημα, θα πρέπει κάνω στέγαστρο ώστε να την προστατεύσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
amotida Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 56 minutes ago, Pan_K said: ο παγωμένος αέρας από ένα defrost διάρκειας 5 λεπτών + άλλα 5-10 ( +μόνο περίπου 3 !!! ) για να βγει και πάλι ζεστός αέρας από το μηχάνημα θα γίνει άμεσα αισθητός. 53 minutes ago, Specs said: Moνο αν σε χτυπαει ο αερας αυτο...εμενα που δεν με χτυπαει δεν παιρνω χαμπαρι ποτε κανει (οταν εστω σπανια κανει) Για ποιο κρύο αέρα από το Df μιλάτε; Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά; Κατά τη διάρκεια ενός Df, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας δεν περιστρέφεται, δεν υπάρχει κρύος αέρας να σας χτυπήσει!
cmaniac Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Μόλις τώρα, amotida είπε Για ποιο κρύο αέρα από το Df μιλάτε; Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά; Κατά τη διάρκεια ενός Df, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας δεν περιστρέφεται, δεν υπάρχει κρύος αέρας να σας χτυπήσει! Τα MHI μπαίνουν σε hot keep που από μόνο του έχει μια ροή. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα είναι αλλού. Υπάρχει κίνηση του αέρα απο τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Σε αυτά τα κρύα ρεύματα αναφέρονται οι υπόλοιποι.
mikemarios Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, amotida είπε (εδώ θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όσων χρησιμοποιούν τα P modes των κλιματιστικών Gree, τα οποία έχω αναφέρει στο παρελθόν, ότι σε περίπτωση εξωτερικών θερμοκρασιών κατάλληλων για σχηματισμό παγού, θα ήταν προτιμότερο να μην αφήνετε τις μονάδες χωρίς επίβλεψη ή το καλύτερο είναι να μην χρησιμοποιείτε καθόλου τις αντίστοιχες προεπιλογές σε τέτοιες συνθήκες). Σε τρια toyotomi (φασον gree) που τα δουλεύω 24/7 με P modes κάνουν κανονικά df. 1
cmaniac Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Δεν έχω υπόψη ποια άλλα μοντέλα έχουν τέτοια δυνατότητα. Το έχουμε αναφέρει ξανά, και το MHI παίζει local, παράλληλα με το cloud. 1 λεπτό πριν, mikemarios είπε Σε τρια toyotomi (φασον gree) που τα δουλεύω 24/7 με P modes κάνουν κανονικά df. Εδω ο amotida αναφέρει οτι το Pmode μπορεί να προκαλέσει περισσότερα Df απ οτι χωρίς. 18 λεπτά πριν, gkamas είπε Καλησπέρα Να κάνω και εγώ μια ερώτηση, εάν η εξωτερική μονάδα κλιματιστικού είναι εκτεθειμένη σε βροχή και ήλιο είναι σημαντικό μειονέκτημα, θα πρέπει κάνω στέγαστρο ώστε να την προστατεύσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Απαραίτητο είναι εάν εχει αισθητήρα θερμοκρασίας να μην τον χτυπάει ο ήλιος. Στον αέρα πρέπει να ειναι κάθετα για να μην γυρίζει τρέλα ο ανεμιστήρας και εάν εχεις χιονι θα πρέπει να υπάρχει γείσο και απόσταση απ το έδαφος. 1
mikemarios Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω από τις μετρήσεις που παρακολουθώ. Γενικά κάνουν σπάνια df (είναι 9.000 btu) και βρίσκομαι σε περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία (https://penteli.meteo.gr/stations/aridaia/NOAAMO.TXT) Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου από mikemarios
cmaniac Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Ευχαριστώ όπως πάντα για την συμβουλή σου. Την περνώ σοβαρά υπόψην. Όμως σκέφτομαι παντού μια μάρκα είναι πάντα ρίσκο. Παράδειγμα ότι έπαθα με τους αφυγραντηρες. ο puredry είναι πανίσχυρος και φοβερός όμως έλα που εχασε επαφή με το internet και δεν το ελέγχω καθόλου εδώ και δυο εβδομάδες. Και ο inventor που στην αρχή έλεγα τις στο διάολο τον πείρα δεν έπαιρνα δύο από τον άλλον, τώρα είναι ο μόνος που δουλεύει και το παλεύει μόνος. Ποτέ δεν θα ξέρεις τι μπορεί να σου βγει μετά από χρόνια από το πιο απλό όπως μέχρι να μην στηρίζεται η εφαρμογή. Ιδανικά θα ήθελα δύο edge και δύο daikin αφού αποκλείσαμε τα άλλα για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και φυσικά τα κινέζικα για τους γνωστούς λόγους. τωρα για αερισμό βρήκα τι θέλω να βάλω ελέγχονται από WiFi αλλά τα πουλάει ένα μηχανικός στην Καλαμάτα. Θα τον πάρω τηλέφωνο Δευτέρα να μου πει αν ξέρει κάποιον από Θεσσαλονίκη να μου τα περάσει. Ξέρω ακριβώς τι θέλω να αγοράσω αλλά δεν ξέρω πως να το περάσω. τώρα για το υπόγειο επειδή τα μηχανήματα για εξαερισμό θέλουν μια τρύπα φ160 νομίζω ότι θα ίσως θα παω για ururu αν και ο αντάπτορας με χαλάει πολύ να πω την αλήθεια εκτός αν κάποιος από εδώ μέσα που τον έχει ήδη μου πει ότι δουλεύει μια χαρά. Θα κοιτούσα το manual του μηχανήματος που κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Σελίδα 7: https://www.daikin.eu/content/dam/document-library/installation-manuals/ac/split/FTXZ-N,RXZ-N_3P338604-1E_Installation manual_Greek.pdf Επίσης στο υπόγειο θα έχεις θέμα με τα συμπυκνώματα. Μπορεί να χρειαστείς αντλία.
amotida Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, mikemarios said: Σε τρια toyotomi (φασον gree) που τα δουλεύω 24/7 με P modes κάνουν κανονικά df. 1 hour ago, cmaniac said: Εδω ο amotida αναφέρει οτι το Pmode μπορεί να προκαλέσει περισσότερα Df απ οτι χωρίς. Όχι. cmaniac@, στο πλαίσιο που είχα γράψει στην άλλη ανάρτηση, ήθελα να γίνει κατανοητό κάτι άλλο: Σε ορισμένες συνθήκες, με τον συμπιεστή να λειτουργεί σε χαμηλή συχνότητα, ο σχηματισμός πάγου στον εναλλάκτη θερμότητας μπορεί να είναι γρήγορος... Επομένως, σε ένα P mode που καθορίζει χαμηλή και συνεχή συχνότητα, εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να παρατηρηθεί μεγαλύτερος σχηματισμός πάγου από ό,τι σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ενεργή αντίστοιχη προκαθορισμένη ρύθμιση. Κάτι όμως συμβαίνει και στην περίπτωση των άλλων P modes, γιατί, από διάφορες αναφορές, φαίνεται ότι, όταν λειτουργεί σε P modes, παρακάμπτονται ορισμένες από τις συνθήκες του αλγορίθμου για το Df και πιθανότατα παραμένουν ενεργές μόνο οι συνθήκες τύπου "έλεγχος", δηλαδή αυτές σε προκαθορισμένους χρόνους (για παράδειγμα, έχω πληροφορίες ότι σε ένα Gree Amber συμβαίνουν μόνο κάθε 4 ώρες όταν τρέχει σε P mode, αν θυμάμαι καλά). Επομένως, όταν και οι εξωτερικές συνθήκες είναι κατάλληλες (και συνεχείς !) για τη δημιουργία παγετού στους εναλλάκτες θερμότητας, υπάρχει ο κίνδυνος να παγώσει πολύ η μονάδα, με ό,τι μπορεί να ακολουθήσει (ακόμα και ζημιά).. Πιθανότατα είναι πολύ πιο δύσκολο να δει κανείς ένα τέτοιο φαινόμενο εκεί σε σας, δεδομένου του ελληνικού κλίματος. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου από amotida 1
dimostr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, cmaniac είπε Εδω ο amotida αναφέρει οτι το Pmode μπορεί να προκαλέσει περισσότερα Df απ οτι χωρίς. Σε κατάσταση p mode υπάρχει η περίπτωση να μην μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια συσσώρευση πάγου εννοεί ο @amotida εάν κατάλαβα καλά και όχι οτι τα pmodes είναι η γενεσιουργός αιτία γιαυτο 2
Specs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 20 minutes ago, Pan_K said: Εγώ πάντως τα defrost θα ήθελα πραγματικά να τα αποφεύγω, όταν πηγαίνω στο χωριό στην Ήπειρο σε ένα κλειστό και παγωμένο σπίτι. Οταν πας, μενεις για πολυ? η για ΣουΚου ? γιατι εγω στο πατρικο μου στην Ηπειρο επισης, εχω σκοπο αν κ παω σπανια, να βαλω τα ηδη υπαρχοντα στο σπιτι της αδελφης μου στην Πρεβεζα, Gree Change 9ρια, που θα αντικατασταθουν με Daikin φετος. Αν μη τι αλλο, ως Gree ινβερτερ μεν αλλα με συμπεριφορα καθαρα κινεζικη με πολυ ζεστο η παγωμενο αντιστοιχα αερα, ειναι σαν παλιο ον-οφ / αεροθερμο. Ετσι οποιος πηγαινει απο εμας η τα παιδια μας κλπ με το που τα ανοιξει, χειμωνα η καλοκαιρι, ο χωρος ειναι αμεσως "ετοιμος" εστω , ιδιως στο Τουρμπο ειναι θεμα 2-5 λεπτων (χειμωνα καλοκαιρι) να αισθανθεις ανετα κ μετα σταδιακα χαμηλωνεις να αρχισουν τα στοιχεια να απορροφουν η κ ακομη απλα ρυθμιζεις ναχεις στον αερα οτι θες. @AnalysisParalysis να μην το ξεχασω: το μεγαλυτερο προβλημα στην εφαρμογη, ειναι οι δυνατοτητες λειτουργιων που μονο απο την εφαρμογη ανοιγουν/κλεινουν παραλληλα με αλλες δυνατοτητες που μονο απο το τηλεχειρηστηριο ανοιγουν κλεινουν, αλλα απλως τις βλεπεις στην εφαρμογη! Ετσι η ενεργοποιηση "Εξωτερικη Αθορυβη" που χρησιμοποιω τωρα εγω για δοκιμες αυτες τις μερες, μπαινει μονο απο το τηλεχειριστηριο. Αν την βγαλεις πριν φυγεις απο το εξοχικο ας πουμε, ΔΕΝ μπορεις να την βαλεις με το wifi @uncle_nontas ποιο Sensira εχεις ακριβως?
Pan_K Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, amotida είπε Για ποιο κρύο αέρα από το Df μιλάτε; Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά; Κατά τη διάρκεια ενός Df, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας δεν περιστρέφεται, δεν υπάρχει κρύος αέρας να σας χτυπήσει! Σε όσα μοντέλα έχω δει να κάνουν defrost (Midea, Fujitsu, Panasonic, Samsung, Inventor, LG) ο εσωτερικός ανεμιστήρας κινείται στην πολύ μικρή ταχύτητα με τις περσίδες οριζόντιες. Οπότε διαρρέει πολύ κρύος αέρας από την μονάδα και διαχέεται στο έδαφος. Παράδειγμα όχι αμελητέο: Προσπαθώ να μάθω την μητέρα μου στο πατρικό μου να χρησιμοποιεί κλιματιστικά για την θέρμανση σε 24-ωρη βάση, μιας και οι λογαριασμοί από το φυσικό αέριο (αυτόνομη θέρμανση) σε 24-ωρη λειτουργία με θερμοστάτη στους 19,5 βαθμούς κυμαίνονται γύρω στα 250 -300 ευρώ για 110τμ ρετιρέ στην Παλλήνη. Ένα βράδυ αποκοιμήθηκε στον καναπέ δίπλα στο τζάκι με το Panasonic ανοιχτό. Κάποια στιγμή μου είπε ότι, γύρω στις 4πμ, την έπιασε ασθματική κρίση, σηκώθηκε από τον καναπέ και είδε, όπως μου είπε, ότι το κλιματιστικό έβγαζε παγωμένο αέρα, ο οποίος έγινε αισθητός εκεί που κοιμόταν, σε σημείο που δεν την χτύπαγε άμεσα ο αέρας του κλιματιστικού. Άναψε αμέσως τα καλοριφέρ και έφυγε άρον-άρον. Στην εφαρμογή του Home Assistant είδα ότι εκείνη την ώρα έκανε defrost. Αυτά στην πράξη. 9 ώρες πριν, amotida είπε + άλλα 5-10 ( +μόνο περίπου 3 !!! ) Έχεις δίκιο και ευχαριστώ για την επισήμανση. Αλλά η θερμοκρασία του χώρου επανέρχεται εκεί που ήταν πριν το defrost μετά από 15 -20 λεπτά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως πχ όταν η μόνωση δεν είναι καλή και πιο πολύ αυτό ήθελα να πω. Δυστυχώς στο σπίτι μου, με εξωτερικές σταθερά γύρω στους 4 βαθμούς και με λειτουργία κεντρικής θέρμανσης και κλιματιστικών στους 21-22 βαθμούς ή θερμοκρασία των εξωτερικών τοίχων αυτήν την στιγμή είναι 17 βαθμοί και του πατώματος 16! Οπότε και ένα παρατεταμένο off, θα μου ρίξει την θερμοκρασία κατά 1 βαθμό. Να επισημάνω εδώ στον φίλο @Specs ότι για τα παραδείγματα με τη αυξομείωση θερμοκρασίας στο καθόλου καλά μονωμένο σπίτι μου υπεύθυνο είναι ένα Inventor 18K που το έχω στην υψηλή παροχή αέρα για λόγους οικονομίας αλλά και ομοιόμορφης κατανομής της θερμότητας στον μεγάλο χώρο που το έχω εγκαταστήσει. Συνεπικουρεί και ένας ανεμιστήρας οροφής. Και η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να κάνει on-off με ελάχιστα τα 550watt, όπως κάνει, γιατί αν λειτουργούσε σε μόνιμη βάση πιο χαμηλά με οριζόντιες περσίδες και στην πιο χαμηλή παροχή αέρα, στα 7 μέτρα από την μονάδα με τόσο κρύο που κάνει έξω θα τουρτουρίζαμε ή αλλιώς θα μας χτυπούσε κρύος αέρας από το κλιματιστικό. 1 ώρα πριν, Specs είπε Οταν πας, μενεις για πολυ? η για ΣουΚου ? γιατι εγω στο πατρικο μου στην Ηπειρο επισης, εχω σκοπο αν κ παω σπανια, να βαλω τα ηδη υπαρχοντα στο σπιτι της αδελφης μου στην Πρεβεζα, Gree Change 9ρια, που θα αντικατασταθουν με Daikin φετος. Αν μη τι αλλο, ως Gree ινβερτερ μεν αλλα με συμπεριφορα καθαρα κινεζικη με πολυ ζεστο η παγωμενο αντιστοιχα αερα, ειναι σαν παλιο ον-οφ / αεροθερμο. Πρέβεζα... Πολύ δύσκολο το κλίμα εκεί. Απίστευτη υγρασία και ζέστη το καλοκαίρι και απίστευτη υγρασία και κρύο (πιο ήπιο βέβαια) τον χειμώνα. Συμφωνώ πολύ με αυτό που λες για εξοχικές κατοικίες. Εγώ στο χωριό έχω ένα Leon και σαν αντιστάθμισμα του Κινέζου έβαλα πρόσφατα και ένα Fujitsu KM-series εκεί, αν και κανονικά έπρεπε να πάω σε Yukai (ας όψεται ότι είναι εξοχικό και δεν ήθελα να μπω σε μεγάλα έξοδα). Θα πάω και θα δω. Συνήθως κάθομαι 5-6 μέρες. Πιστεύω ότι με τόσες απώλειες το Fujitsu ίσως να ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα από το Leon και να μην μου κάνει αυτά τα δικά του σε συνθήκες χαμηλών απωλειών, που μειώνει εντελώς την παροχή ασχέτως αν την θες αυξημένη. Ωστόσο είδα ότι είναι πολύ πιο επιρρεπές στα defrost στην αρχική φάση της αύξησης θερμοκρασίας, οπότε, ίδωμεν... Υ.Γ. : παραθέτω εδώ και ένα διάγραμμα, όπου σε ένα τυπικό κύκλο defrost του Fujitsu ASEH-09KMCG 9Κ κατά την αύξηση της θερμοκρασίας ενός κρύου δωματίου 13τμ, η θερμοκρασία επανέρχεται μετά από 20 λεπτά στο επίπεδο που ήταν πριν το defrost. Spoiler Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου από Pan_K
Specs Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 35 minutes ago, Pan_K said: Πρέβεζα... Πολύ δύσκολο το κλίμα εκεί. Απίστευτη υγρασία και ζέστη το καλοκαίρι και απίστευτη υγρασία και κρύο (πιο ήπιο βέβαια) τον χειμώνα Σιγουρα αναφερεσαι στην πολή της Πρεβεζας? το κλιμα της ειναι μεσογειακο αψογο σε συγκριση δε με το ηπειρωτικο στην Καρδιτσα που ζω, ειναι πολυ πιο ηπιο, με μικροτερο ευρος χωρις ακροτητες κ με αρκετες βροχες. Η υγρασια της ειναι μονο απο την θαλασσα κ οχι απο τον καιρο. Θα ελεγα ειναι Πρεβεζα=Νοτια Προαστεια Αθηνας στο κλιμα. Η αδελφη μου μενει στο ψηλοτερο σημειο της πολης και αναβουν ως πολυκατοικια καλοριφερ πετρελαιου συνηθως τα Χριστουγεννα κ μονο για δυο ωρες πρωι κ δυο το βραδυ ακομη κ προ κρισης. Το καλοκαιρι ειναι σταθερα 7 βαθμους κατω απο Καρδιτσα (εξαιρεση κατι περιεργα κυματα καυσωνα τα τελευταια χρονια). Παιρνω το αυτοκινητο μου απο τον ηλιο σταθμευμενο κ ανοιγω παραθυρα κ φευγω, ενω στην Καρδιτσα ανοιγω παραθυρα, ξαναβγαινω, σε 2-3 λεπτα τα ξανακλεινω, βαζω ερκοντισιον, ξαναβγαινω, κ μπαινω σε 10 λεπτα για να οδηγησω, ολα καινε! Αλλο ομως το πατρικο σε βουνο σε υψομετρο 400μετρα ... καμμια σχεση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα