tzagaritos Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) Έχει βάλει κανείς στο home-assistant το kmcg? χωρις την αθλια εφαρμογή τους? Έχω καταφέρει να το βάλω στο WIFI αλλα δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω register στο App τους. Την εφαρμογή τους την έβαλα εν τελει. Δοκιμαζα την FGLair αντι για Airstage Mobile. Επίσης ερώτηση: το Access Point του AC είναι πάντα ανοιχτό παρολο που ειναι στο WIFI ή έχει ξεφυγει κατι εμένα? Συνεχίζω όμως να ψάχνω το καλυτερο integration για HA. Μόνο αυτό το custom integration εχω βρει Επίσης έκανα edit το αρχικό post και με άλλες φωτογραφιες απο την εγκατασταση Επεξ/σία 4 Απριλίου από tzagaritos
liakjim Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 43 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Έχει βάλει κανείς στο home-assistant το kmcg? χωρις την αθλια εφαρμογή τους? Έχω καταφέρει να το βάλω στο WIFI αλλα δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω register στο App τους. Την εφαρμογή τους την έβαλα εν τελει. Δοκιμαζα την FGLair αντι για Airstage Mobile. Επίσης ερώτηση: το Access Point του AC είναι πάντα ανοιχτό παρολο που ειναι στο WIFI ή έχει ξεφυγει κατι εμένα? Συνεχίζω όμως να ψάχνω το καλυτερο integration για HA. Μόνο αυτό το custom integration εχω βρει Επίσης έκανα edit το αρχικό post και με άλλες φωτογραφιες απο την εγκατασταση Στο asyg24kmta έχω το airstage στο κινητό και το ha_airtage για το homeassistant . Δεν υπάρχει καλύτερο. Επίσης και στο asyg24kmta το dongle εκπέμπει συνέχεια. Αν μπεις στην IP του από τον browser έχεις και κάποιες ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις. Για την εγκατάσταση της εξωτερικής, αν και οι βάσεις είναι ποιοτικές , θα τις ήθελα πιο μακριές βάσεις για να βγει πιο μακριά από τον τοίχο. Δεν σου έβαλε σωληνάκι απορροής της εξωτερικής. Θα έπρεπε να βάλει ένα ταφ στο σωληνάκι που έρχεται από την εσωτερική και να το ενώσει εκεί. Επίσης αν και βλέπω κουλούρα, είσαι σίγουρος ότι έπιασες τα 3μ; Επίσης το μονωτικό υλικό φαίνεται χαμηλής ποιότητας. Η εσωτερική θα έπρεπε να πάει δεξιά από την τρύπα για να κατέβει πιο χαμηλά και να μην την εμποδίζει το κουρτινόξυλο ενώ θα απέφευγες να φαίνονται οι σωληνώσεις χώρια που μου κάνει επίφοβο για τσάκισμα. Πάντως δεν βλέπω κάτι που να προβληματίζει. Ας φωνάξουμε όμως τον ειδικό @Klausx Καλοδουλευτο ! 2
tzagaritos Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Στο asyg24kmta έχω το airstage στο κινητό και το ha_airtage για το homeassistant . Δεν υπάρχει καλύτερο. Επίσης και στο asyg24kmta το dongle εκπέμπει συνέχεια. Αν μπεις στην IP του από τον browser έχεις και κάποιες ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις. Για την εγκατάσταση της εξωτερικής, αν και οι βάσεις είναι ποιοτικές , θα τις ήθελα πιο μακριές βάσεις για να βγει πιο μακριά από τον τοίχο. Δεν σου έβαλε σωληνάκι απορροής της εξωτερικής. Θα έπρεπε να βάλει ένα ταφ στο σωληνάκι που έρχεται από την εσωτερική και να το ενώσει εκεί. Επίσης αν και βλέπω κουλούρα, είσαι σίγουρος ότι έπιασες τα 3μ; Επίσης το μονωτικό υλικό φαίνεται χαμηλής ποιότητας. Η εσωτερική θα έπρεπε να πάει δεξιά από την τρύπα για να κατέβει πιο χαμηλά και να μην την εμποδίζει το κουρτινόξυλο ενώ θα απέφευγες να φαίνονται οι σωληνώσεις χώρια που μου κάνει επίφοβο για τσάκισμα. Πάντως δεν βλέπω κάτι που να προβληματίζει. Ας φωνάξουμε όμως τον ειδικό @Klausx Καλοδουλευτο ! Μου έδωσε 2 επιλογες για τοποθεση, μια εκει που οντως μπηκε και μια δεξια απο την τρυπα. Αν εμπαινε δεξια απο την τρυπα θα χτυπουσε πανω στο κρεβατι και ηθελα να το αποφυγω. Σχετικα με το μηκος τον ειδα να μετραει με το μετρο οταν τις εκοβε. Αυτο με το σωληνακι και το ταφ ομολογω δεν το ηξερα, τα πολυ βασικα γνωριζα που και αυτα απο εδω μεσα τα διαβασα Ευχαριστω και παλι για την πολυτιμη βοηθεια! 1
Aflo Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 1 ώρα πριν, tzagaritos είπε Μου έδωσε 2 επιλογες για τοποθεση, μια εκει που οντως μπηκε και μια δεξια απο την τρυπα. Αν εμπαινε δεξια απο την τρυπα θα χτυπουσε πανω στο κρεβατι και ηθελα να το αποφυγω. Σχετικα με το μηκος τον ειδα να μετραει με το μετρο οταν τις εκοβε. Αυτο με το σωληνακι και το ταφ ομολογω δεν το ηξερα, τα πολυ βασικα γνωριζα που και αυτα απο εδω μεσα τα διαβασα Ευχαριστω και παλι για την πολυτιμη βοηθεια! Καλοδούλευτο Καλά btu Εγώ θα περιμένω μέχρι Τετάρτη που θα έρθει το συνεργαζόμενο συνεργείο απο το Πλαίσιο που καλύπτει την περιοχή μου και δεν είναι εννοείται εξουσιοδοτημένο fujitsu. Μέχρι τότε θα διαβάσω ξανά το installation manual με σκοπό να μάθω λεπτομερώς κάθε βήμα. Θα φέρω δυναμόκλειδο, θα πάω να πάρω ο ίδιος βάση με αντικραδασμικά και αν βρω και ουπατ αντικραδασμικά. Δεν θα ήταν κακή ιδέα επιπλέον μονωτικό υλικό να ντύσω τους δύο σωλήνες εξωτερικά πέραν της μόνωσης που έχει το καθένα 1
Klausx Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, tzagaritos είπε aseh09kmcg Θα βάλω και από έξω το απογευμα (θα κάνω EDIT εδώ). Η τρύπα που βγαινει έξω προυπήρχε μαλλον απο προηγουμενη εγκατάσταση και απλά έβγαλαν τα καπάκια. Η άλλη επιλογή ήταν να μπει το AC δεξια από την τρύπα αλλά έτσι θα χτυπούσε κατευθείαν στο κρεβάτι Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Φαίνεται βιαστική εγκατάσταση, θα μπορούσαν να ανοίξουν καινούρια τρύπα και να τρέχουν οι σωληνώσεις εξωτερικά. Η έξω βάση έχει λάθος αποστάσεις και όπως βλέπεις έχουν στραβώσει το πίσω ποδαράκι του κλιματιστικού. Εδώ είναι το δικό μου Επεξ/σία 4 Απριλίου από Klausx 1
Specs Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 5 hours ago, efib said: Αν τα κάνει αυτά ένα entry level Daikin, τότε τι θα κάνει ένα κλιματιστικό από το πάνω ράφι; Έχω εκπλαγεί από την οικονομική θέρμανση που προσφέρει Oτι κ το Perfera υποθετω. Αρα οικονομικοτερο κατα ~= 30-40% απο το τωρινο σου. Λογικα με το εξτρα ατου να σταματαει ο μεσα ανεμιστηρας μαζι με τον εξω ΚΑΙ στην ψυξη , που μιας κ μιλας για υπνοδωματιο ειναι αναγκαιο. 2
rkb Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Γνωστός μου βρήκε το Daikin atxm25r2v1b στα 600 ευρώ. Μου φαίνεται εξαιρετική τιμή. Το έχει κάποιος να πει αν είναι ευχαριστημενος για υπνοδωμάτιο; Πέφτει χαμηλά όταν πιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία; Από θόρυβο; Τέλος υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η εγγύηση περα των 3 χρόνων με κάποιο τρόπο; Ευχαριστώ! Υ.Γ. προμηθεύτηκα τα sonoff για να μπουν σε aux c series 24kbtu και Inventor Aria 27kbtu multisplit. Μετά το Πάσχα μόλις τα καταφέρω θα ενημερώσω @liakjim . 1
liakjim Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 1 λεπτό πριν, rkb είπε Γνωστός μου βρήκε το Daikin atxm25r2v1b στα 600 ευρώ. Μου φαίνεται εξαιρετική τιμή. Το έχει κάποιος να πει αν είναι ευχαριστημενος για υπνοδωμάτιο; Πέφτει χαμηλά όταν πιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία; Από θόρυβο; Τέλος υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η εγγύηση περα των 3 χρόνων με κάποιο τρόπο; Ευχαριστώ! Υ.Γ. προμηθεύτηκα τα sonoff για να μπουν σε aux c series 24kbtu και Inventor Aria 27kbtu multisplit. Μετά το Πάσχα μόλις τα καταφέρω θα ενημερώσω @liakjim . Παραπάνω από εξαιρετική η τιμή (αν ισχύει). 1 λεπτό πριν, rkb είπε Υ.Γ. προμηθεύτηκα τα sonoff για να μπουν σε aux c series 24kbtu και Inventor Aria 27kbtu multisplit. Ωωωωωωω, να ξέρεις ότι μπορούμε να τα ρίξουμε στο grafana της υπογραφής μου πολύ εύκολα. Ειδικά το aux θα έχει σούπερ ενδιαφέρον. 1
rkb Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) Και εμένα μου έκανε εντύπωση η τιμή, του είπαν ότι είναι τελευταία κομμάτια από στοκ. Μπορεί από καμιά ακυρωμένη παραγγελία ή κάτι άλλο. Θα του πω να δει ότι είναι εντάξει χωρίς εμφανεί χτυπήματα κτλ. Σχετικά με τα Sonoff το ξέρω και θα το είχα κάνει νωρίτερα, απλά είναι σε εξοχικό 500+ χιλιόμετρα μακρυά... Με την πρώτη ευκαιρία θα μπούνε. Επεξ/σία 5 Απριλίου από rkb 1
liakjim Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου 3 λεπτά πριν, rkb είπε Και εμένα μου έκανε εντύπωση η τιμή, του είπαν ότι είναι τελευταία κομμάτια από στοκ. Εκθεσιακό μάλλον. Θα το χτύπαγα 1
bausdrum Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Παιδιά, σε δύο δωμάτια από 12 τετραγωνικά μέτρα περίπου το καθένα και ψηλοτάβανα (3,3 μέτρα) που είναι κολλητά και επικοινωνούν με μια πόρτα θα προτείνατε να βάλω δύο εννιάρια κλιματιστικά ή ένα δωδεκάρι που να καλύπτει και τα δύο; Το ένα είναι γραφείο που περνάω την περισσότερη μέρα μου και το άλλο υπνοδωμάτιο. Από άποψη κατανάλωσης ρεύματος θα είναι σημαντική η διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων;
liakjim Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 35 λεπτά πριν, bausdrum είπε Παιδιά, σε δύο δωμάτια από 12 τετραγωνικά μέτρα περίπου το καθένα και ψηλοτάβανα (3,3 μέτρα) που είναι κολλητά και επικοινωνούν με μια πόρτα θα προτείνατε να βάλω δύο εννιάρια κλιματιστικά ή ένα δωδεκάρι που να καλύπτει και τα δύο; Το ένα είναι γραφείο που περνάω την περισσότερη μέρα μου και το άλλο υπνοδωμάτιο. Από άποψη κατανάλωσης ρεύματος θα είναι σημαντική η διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων; Η κρεβατοκάμαρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη θέρμανση οπότε λογικά με ένα 12αρι στο γραφείο να στέλνει τον αέρα προς την πόρτα και ίσως γίνει η δουλειά. 1
Aflo Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Στις 4/4/2025 στις 11:31 ΜΜ, Klausx είπε Φαίνεται βιαστική εγκατάσταση, θα μπορούσαν να ανοίξουν καινούρια τρύπα και να τρέχουν οι σωληνώσεις εξωτερικά. Η έξω βάση έχει λάθος αποστάσεις και όπως βλέπεις έχουν στραβώσει το πίσω ποδαράκι του κλιματιστικού. Εδώ είναι το δικό μου Αυτά φοβάμαι. Την Τετάρτη έρχεται η δική μου σφαγή αλλά θα είμαι προετοιμασμένος. Δεν μπορώ να δω αυτό το νήμα με την εγκατάσταση του Klausx από το 2024 4 λεπτά πριν, Aflo είπε Αυτά φοβάμαι. Την Τετάρτη έρχεται η δική μου σφαγή αλλά θα είμαι προετοιμασμένος. Klausx είδα και κλαίω ήδη διότι απεγκατέστησα σήμερα ένα inventor οκταετίας από το παλιό μου σπίτι και ανακάλυψα πως ούτε μία από τις παραπάνω διαδικασίες δεν είχε τηρηθεί εκτός του μήκους σωλήνων διοτι αναγκαστηκά ηταν στο πατωμα. Η μικρότερη σπαστή βάση, η λεπτότερη μόνωση τυλιγμένη σε κάθε χαλκοσωλήνα και φυσικά όχι μέχρι το τέλος. Ακροδέκτες καλωδίων ούτε για αστείο.
Pan_K Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Παιδιά, η γνώμη μου για την δωρεάν εγκατάσταση είναι να τους επικοινωνείτε ότι θέλετε συγκεκριμένα πράγματα τηλεφωνικά για να τα έχουν ήδη μαζί τους όταν έρθουν και να τους πείτε ότι θα τους δώσετε παραπάνω σε μετρητά. Νομίζω 30 ευρώ είναι οκ. Έτσι κάνω εγώ και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Menelaos83 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Αξιζει η διαφορα των παραπανω χρηματων του τοσιμπα; https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/edge-ras-b10g3kvsg-eras-10j2avsg-e-se-10-atokes-doseis https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/mszmuz-bt25vgk-aa-wi-fi-seira-vt-se-06-atokes-doseis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα