Pan_K Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, liakjim είπε Στο μυαλό μου, είναι το απόλυτο VFM αν κάποιος ψάχνει για κάποιο καλό επώνυμο. Ναι, νομίζω πως αν ψάχνει κανείς VFM, αυτό εδώ είναι εντελώς ασυναγώνιστο. Θυμίζω 580 ευρώ εγκατεστημένο και με wifi μέσα. Επίσης έχει και επιλογή για αθόρυβη εξωτερική μονάδα. Και μετά έχεις επιλογή: 1. με ανεμιστήρα στο u-low δεν ακούς τίποτε, αλλά πιθανώς θα έχεις on/off ή 2. με τον ανεμιστήρα στο low ακούγεται μεν ο ανεμιστήρας, αλλά η κατανάλωση παραμένει σταθερά χαμηλή (περίπου στα 100-120 watt) σε συνθήκες μειωμένων απωλειών. Επεξ/σία 12 Απριλίου από Pan_K 1
Lofarek Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 16 ώρες πριν, liakjim είπε Το έχω γράψει πιο παλιά για το kmta. Δεν σταματάει τελείως ο ανεμιστήρας. Βασικά προσωπικά δεν με νοιάζει μιας και το καλοκαίρι το κλιματιστικό παίζει μόνο στην αφύγρανση. Ξέρει κανείς σας αν κυκλοφορεί στην "ψαγμένη" πιάτσα split τύπου cascade? Για αντλια θερμότητας έχω δει να χρησιμοποιεί η daikin στην altherma με δύο κυκλώματα χαμηλής με r134a και υψηλης με R410A? Αλλά κάτι τέτοιο σε split δεν έχω πετύχει..Θα μου πεις θα κόστιζε ένα νεφρο και 2 ματια για να το πάρεις.. 1
tzagaritos Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Το ίδιο δωμάτιο, την ίδια μέρα με Inventor (Premium 9k) με ζητούμενη 20 βαθμούς και εξωτερική 13: Και με Fujitsu ASEH09KMCG με ζητούμενη 22 βαθμούς και εξωτερική 16: Παρεμπιπτόντως, το συνεργείο από το Plaisio που εγκατέστησε το Fujitsu ήταν αρκετά τυπικό και έκανε αρκετά καλή δουλειά. Είχα συνεννοηθεί προηγουμένως μαζί τους και τους έδωσα 40 ευρώ επιπλέον. Γενικά όπως το δουλεύεις? Του βάζεις τη ζητούμενη και αφήνεις το fan στο auto? Ή επιλέγεις εσύ την ένταση του ανεμιστήρα?
Pan_K Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tzagaritos είπε Γενικά όπως το δουλεύεις? Του βάζεις τη ζητούμενη και αφήνεις το fan στο auto? Ή επιλέγεις εσύ την ένταση του ανεμιστήρα? Το ψάχνω, γιατί έχει κάποιες διαφορές με παλιά μοντέλα που έχω στην κατοχή μου. Προτιμώ γενικά το low, μιας και η παροχή αέρα εκεί είναι αρκετά δυνατή και ισοδυναμεί περίπου με το high των midea, χωρίς ωστόσο να ακούγονται όσο τα midea. Απλά υπάρχει το εξής ενδεχόμενο που το ψάχνω ακόμα: Αν οι απώλειες είναι πολύ χαμηλά, τότε μπορεί το κλιματιστικό να σε πάει στο cold air prevention, που ο ανεμιστήρας είναι πιο κάτω από το low. Δεν ξέρω αν η πιθανότητα αυτή αυξάνει όταν λειτουργεί στο auto. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να σε αφήσει να πας μέχρι το low, αλλά όχι παραπάνω, ακόμα και αν επιλέξεις την μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. Αυτό θα συμβεί αν αυξήσεις λίγο την ζήτηση. Αν την αυξήσεις πολύ, τότε το κλιματιστικό ακούει σε οποιαδήποτε εντολή ανεμιστήρα. Στο διάγραμμα Grafana του liakjim, θα δεις ότι αρχικά κάνει πολλά on/off. Η ζήτηση ήταν στους 21 βαθμούς και ο ανεμιστήρας στο auto, που στην πράξη είχε επιλεγεί αυτόματα μία πολύ χαμηλή ταχύτητα (cold air prevention). Mετά αύξησα την ζήτηση στους 22 και πήγα την ταχύτητα στην 2η κλίμακα. Τότε βλέπεις ότι σταθεροποιείται η κατανάλωση κοντά στα 100 watt με την ταχύτητα του ανεμιστήρα ωστόσο να μην πηγαίνει στην 2η κλίμακα, όπως είχα ζητήσει, αλλά να πηγαίνει και να παραμένει από μόνο του στο low. Στο low παρέμεινε ακόμα και αν ζήταγα ταχύτητα ανεμιστήρα maximum. Επεξ/σία 12 Απριλίου από Pan_K 1
sphinxgr Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Λέω να πάρω ένα κλιματιστικό για κανα μήνα το χρόνο κυρίως για ψύξη, 9αρι, για υπνοδωμάτιο. Θα ήθελα κάτι που να μην κάνει θόρυβο κ αν γίνεται να είναι αξιόπιστο. Τα ακόλουθα σας λένε τίποτα? https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-virtus-9000-btuh-88574122 https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-sendo-ecopro-9000-btuh-88763311 Στα ίδια λεφτά περίπου, έχουμε καμιά καλύτερη επιλογή?
tzagaritos Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ίσως όχι και η καλύερη μέρα για πειράματα λόγο υψηλής εξωτερικής. fujitsu aseh09kmcg όπως τον @Pan_K Εξωτερική 17 βαθμούς, ζητούμενη 21 με ρύθμιση fan στο low. Για την εσωτερική θερμοκρασία φαίνεται και τι μετράει το fujitsu & μετρήσεις από το LYWSD03MMC (Xiaomi) Επεξ/σία 12 Απριλίου από tzagaritos 2
Pan_K Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 11 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Ίσως όχι και η καλύτερη μέρα για πειράματα λόγο υψηλής εξωτερικής. Απεναντίας. Αυτό είναι ένα πολύ καλό stress test για να δεις μέχρι πού μπορεί να το πάει ένα κλιματιστικό μέχρι αρχίσει τα on/off: σε συνθήκες ελάχιστων απωλειών. Εξαιρετικό αποτέλεσμα. 1
liakjim Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Απεναντίας. Αυτό είναι ένα πολύ καλό stress test για να δεις μέχρι πού μπορεί να το πάει ένα κλιματιστικό μέχρι αρχίσει τα on/off: σε συνθήκες ελάχιστων απωλειών. Εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ψύξη δεν θα δούμε; 😉
Vstromrider Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Λέω να πάρω ένα κλιματιστικό για κανα μήνα το χρόνο κυρίως για ψύξη, 9αρι, για υπνοδωμάτιο. Θα ήθελα κάτι που να μην κάνει θόρυβο κ αν γίνεται να είναι αξιόπιστο. Τα ακόλουθα σας λένε τίποτα? https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-equation-virtus-9000-btuh-88574122 https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-sendo-ecopro-9000-btuh-88763311 Στα ίδια λεφτά περίπου, έχουμε καμιά καλύτερη επιλογή? Απο τα virtus παντως ειμαι ευχαριστημενος οσο αφορα την λειτουργια τους. Ωραια ζεστη, και νομιζω και οικονομικη. Τουλαχιστον οσο αφορα την θερμανση που τα δουλεψα λιγο φετος. Προσεχε ομως. Αν σε ενδιαφερει το wifi, θα βγαλεις κατευθειαν το στικακι εξω και θα δεις τον αριθμο του. Αν ξεκιναει απο 23, κανε μια δοκιμη να σεταρεις το wifi, αλλα δεν θα τα κατεφερεις. Ειναι προβληματικα τα 23αρια. Μιλα κατευθειαν με την ENKI και θα σου στειλουν αλλο dongle που θα ξεκιναει απο 22 ή 24 και θα δουλευει. Προσεχε ομως γιατι δεν εχουν αποθεμα. Ζητησα να αγορασω για να αντικαταστησω τα dongles των προηγουμενων Equation που δουλευουν με την Smartair2 εφαρμογη, και μου ειπαν οτι δεν εχουν αποθεμα. Αν ξεκιναει απο 22 ή 24 θα δουλεψει. Για αθηνα σε ενδιαφερει ? Σερβις ειναι η astra service που δεν εχει ιδεα. Οριακα γνωριζουν οτι ειναι το σερβις της Equation που αυτο απο την αλλη ειναι καλο, γιατι σημαινει οτι δεν τους απασχολουν τα μηχανήματα. Αν εισαι επαρχια, θα σου πουνε "φωναξε ψυκτικο και στειλε μας το τιμολογιο να στο πληρωοουμε". Το ιδιο το Leroy στο Βενιζελος, δεν εχει ιδεα πραγματα. 1
Pan_K Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 2 ώρες πριν, liakjim είπε Ψύξη δεν θα δούμε; 😉 Αύριο που θα έχει περισσότερη ζέστη κατά το μεσημεράκι θα παίξω λίγο και με ψύξη. 2
MfJo Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι το Fujitsu Aseh 12knca αξίζει περισσότερο στην θέρμανση απο το TCL Miracle III ? FUJITSU SCOP Θερμανση Μεση 4.40 W/W Θέρμανση (Θερμότερη) 5.80 W/W TCL Miracle III Ονομαστικό SCOP (θέρμανση, μεσαία ζώνη) W/W 4,6 Ονομαστικό SCOP (θέρμανση, θερμή ζώνη) W/W 5,6 Τί πρεπει να κοιτάζω;
liakjim Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 3 λεπτά πριν, MfJo είπε Τί πρεπει να κοιτάζω; Εμάς. 2 3
MfJo Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 11 minutes ago, liakjim said: Εμάς. Αυτο το κανω, για να μην ενοχλω καθε φορά ρωτάω
liakjim Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 2 λεπτά πριν, MfJo είπε Αυτο το κανω, για να μην ενοχλω καθε φορά ρωτάω Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να ρωτάς γιατί τα νούμερα δεν δείχνουν πάντα την αλήθεια. Μην πω και ποτέ. 4 1
Specs Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 7 hours ago, Pan_K said: Παρεμπιπτόντως, το συνεργείο από το Plaisio που εγκατέστησε το Fujitsu ήταν αρκετά τυπικό Eλπιζω να φροντισες να παρεις την εξτρα εγγυηση "Η Premium επέκταση εγγύησης Κλιματιστικού παρέχει 5 χρόνια συνολική εγγύηση πλήρους κάλυψης" με μονο 79,90 ευρω...🤣 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα