agrek Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, liakjim είπε @Pan_Kνα πάει στο welio; Επίσης πόσα watts χτυπάει το kmcg για να το συγκρίνουμε με το kgtg. Θα το δω πόσο είναι εφικτό. Συμπλήρωσε αυτό ΥΓ Έλλειψη κενού=παρουσία άγνωστης ποσότητας αέρα και νερού στο κύκλωμα. Αυξημένη πιθανότητα για φθορά του συμπιεστή, για θόρυβο, για μειωμένη απόδοση, για εκτός προδιαγραφών συμπεριφορά εν γένει. 😀 Ευχαριστω για τις συμβουλες ,θα μεριμνήσω με την εγκατασταση του νέου να μην γινει το ιδιο λαθος , ισως αλλαζωντας συνεργείο. Για τα προηγουμενα που μου τοποθετησαν τον Ιουλιο θα δω τι εναλακτικες υπαρχουν και το κόστος για αλλαγη υγρων κλπ.😒 Ωστόσο παροτι δεν ειναι υποχρεωση σου θα ηθελα τη γνώμη σου για ποιο απο τα 3 μοντελα να προτιμησω η καποιο αλλο 12αρι με Α*** (προφανως παντα σε Κινέζο μια και το Budget ειναι περιορισμενο). Το κλιματιστηκο θα λειτουργεί μονο για ψύξη. Ευχαριστω. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από agrek
liakjim Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 43 λεπτά πριν, agrek είπε Ωστόσο παροτι δεν ειναι υποχρεωση σου θα ηθελα τη γνώμη σου για ποιο απο τα 3 μοντελα να προτιμησω η καποιο αλλο 12αρι με Α*** (προφανως παντα σε Κινέζο μια και το Budget ειναι περιορισμενο). Συμπλήρωσε μία το ερωτηματολόγιο που σου έχω βάλει στο προηγούμενο post και βλέπουμε. 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Έχασες την ουσία. R290! Από τα πρώτα ή το πρώτο Ευρωπαϊκά διαθέσιμο split απο Ιάπωνα κατασκευαστή. Το τοποθετούν πάνω από την LN σειρά στους καταλόγους. Τώρα για Ελλάδα, δεν ξέρω πότε, ούτε και εάν, μιας και το 290 είναι αποδοτικό και στο πολύ κρύο. Υπήρχε μάλιστα μια κουβέντα για το πού είναι η MEL τελευταία μιας και έχει (είχε) να βγάλει κάτι πολυ καιρό. Γελάω γιατί θα γίνει της ανατίναξης το κάγκελο με τους μάστορες που έχουμε... 1 ώρα πριν, basia1200 είπε Καλημέρα , επειδή έρχονται αύριο για τοποθέτηση για τα δύο ASEH09KMCGκαι έχω τονίσει τηλεφωνικά τους δύο βασικούς κανόνες που έχουν γραφεί εδώ επανειλημμένα · αντλία κενού · 3 μέτρα μήκος ( αν και θα τα βάλω δάπεδο οπότε το μήκος το πιάνουμε ) υπάρχει κάτι άλλο ; περίπτωση να περάσει κάποιος το link εγχειριδίου εγκατάστασης ; υπάρχει ελάχιστο μήκος για το συγκεκριμένο μοντέλο ; Ευχαριστώ για άλλη μια φορά Το εγχειρίδιο εγκατάστασης είναι μέσα στο κουτί. Δεν το βρήκα ηλεκτρονικά. Κενό με αντλία, 3μ μήκος σωλήνων και άνω και αποστάσεις από εμπόδια. 1
tzagaritos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 18 ώρες πριν, Klausx είπε Μέχρι 87W έπεσε και εμένα με ρύθμιση στο low 5
liakjim Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 4 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Μέχρι 87W έπεσε και εμένα με ρύθμιση στο low Ότι πιο VFM έχει βγει τα τελευταία χρόνια! Μπράβο στη fujitsu! 2
yiannis_1 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Η καταπληκτική λειτουργία ανεμιστήρα του Morris Wfin (tcl elite)που θα με κρατάει δροσερό στο γραφείο μέχρι τις μέρες του καύσωνα. Φανταστικός ανεμιστήρας με τις περσίδες να στρίβουν αριστερά δεξιά και κατανάλωση λιγότερη απο 20 wattάκια με τον ανεμιστήρα στο medium speed. Κάτι που λείπει βεβαίως βεβαίως απο τα ακριβότερα Γιαπωνεζάκια... Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από yiannis_1
Riitaaakii Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Διάβασα σε παλιά ανάρτηση στο forum ότι καλύτερες εταιρίες κλιματιστικών είναι οι: Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Fujitsu, Daikin, Toshiba, Panasonic. Ισχύει ακόμα ότι αυτές είναι οι καλύτερες μάρκες; Τα κλιματιστικά που έχουν δωρεάν εγκατάσταση και δωροεπιταγή ανακύκλωσης είναι refurbished; Ψάχνω σε Κωτσόβολο, public και Πλαίσιο για κλιματιστικό 12000 BTU inverter.
simply88 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Καλησπερα ενδιαφερομαι για την αγορα κλιματιστικου και δινω εμφαση να γινει σωστη εγκατασταση, χωρις να ξερω καποιον συγκεκριμενο τεχνικο. Εχει κανεις καποια γνωμη ποια υπηρεσια ειναι καλη για αγορα + εγκατασταση; πχ Κωτσοβολος, Praktiker, Public, Skroutz εγκατασταση. Κανουν καποιοι καλυτερη δουλεια; Θα χρειαστει να γινει και απεγκατασταση σε ενα παλιο A/C για να μπει το νεο που θα επιλεξω. Μετα η αλλη λυση ειναι να κανω απλα την αγορα και να ψαξω μονος μου σε τεχνικους για εγκατασταση, αλλα δεν το βλεπω σωστο γιατι παλι ψαχνοντας θα παω ενω τα καταστηματα το δινουν σαν υπηρεσια και καποια δωρεαν. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από simply88
liakjim Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Μόλις τώρα, simply88 είπε δινω εμφαση να γινει σωστη εγκατασταση Θα πάρεις μηχάνημα και θα φέρεις δικό σου τεχνικό.
basia1200 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 6 hours ago, liakjim said: Συμπλήρωσε μία το ερωτηματολόγιο που σου έχω βάλει στο προηγούμενο post και βλέπουμε. Γελάω γιατί θα γίνει της ανατίναξης το κάγκελο με τους μάστορες που έχουμε... Το εγχειρίδιο εγκατάστασης είναι μέσα στο κουτί. Δεν το βρήκα ηλεκτρονικά. Κενό με αντλία, 3μ μήκος σωλήνων και άνω και αποστάσεις από εμπόδια. Ευχαριστώ!
peragialos Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 20 hours ago, Pan_K said: α πάει. Εδώ σκέφτομαι να πάρω ένα και για το γραφείο, αφού σουτάρω κι ένα δεύτερο inventor που έχω εκεί. Για μικρό δωμάτιο και περιστασιακή χρήση είναι πολύ τίμιο. Θα σου πρότεινα αυτό που το έχω δοκιμάσει εκτενώς: https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413. Θυμίζω αυτό εδώ, όταν διατηρούσε σταθερή κατανάλωση στην θέρμανση στα 106 watt! Καλησπέρα. Ψάχνω να αντικαταστήσω ένα 12αρι σε Αθήνα και ένα 9αρι σε Αυλώνα Αττικής. και τα δύο ουσιαστικά για ψύξη 1-2 μήνες το καλοκαίρι. Οι τιμές των προαναφερθέντων wellio είναι αρκετά καλές και νομίζω ότι δύσκολα θα τα πετύχω με προσφορά επιστροφής από eurobank σε καλύτερη τιμή. Λέτε να περιμένω μήπως και όντως υπάρξει κάποια καλύτερη προσφορά; Επίσης έχουμε κάποια πρόταση καλού τεχνικού για την περιοχή του Αυλώνα; Επειδή το 9αρι αφορά υπνοδωμάτιο και λέει 50 db θεωρείται ότι είναι ανεκτό. Αναφέρει βέβαια και νυχτερινή λειτουργία άρα ίσως με καλύπτει. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από peragialos
tzagaritos Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Εγκατάσταση από συνεργάτη του Κωτσόβολου. Ένα aseh 9αρι και ένα 12αρι. Spoiler 1 3
sap00 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 6 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Ένα aseh 9αρι και ένα 12αρι. .. τόσο κοντά το ένα με το άλλο, και στο μισό μέτρο η τέντα ... Να δούμε τι θα διαβάζουν οι αισθητήρες ... (στη βάση βλέπω μόνο δύο βίδες?)
Specs Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 10 hours ago, basia1200 said: υπάρχει κάτι άλλο ; περίπτωση να περάσει κάποιος το link εγχειριδίου εγκατάστασης ; Στην ελληνικη για την εξωτερικη μοναδα μονο (επιλεγεις πρωτα γλωσσα κ μετα ληψη) https://www.fujitsu-general.com/gr/support/downloads/search/download.html?language=El&product_type=&model_inner=&model_outer=AOEH09KMCG&doc_type=DIM,, Στην αγγλικη εξωτερικη μοναδα ολα τα σχετικα : https://webstore.uk.fujitsu-general.com/2-5kw-outdoor-unit-r32-single-phase-aoeh09kmcg εξωτερικη μοναδα οδηγιες εγκαταστασης: https://webstore.uk.fujitsu-general.com/product/attachment/AOEH09KMCG/installation manual.pdf εσωτερικη μοναδα ολα τα σχετικα: https://webstore.uk.fujitsu-general.com/2-5kw-wall-mounted-indoor-unit-r32-aseh09kmcg εσωτερικη μοναδα οδηγιες εγκαταστασης: https://webstore.uk.fujitsu-general.com/product/attachment/ASEH09KMCG/installation manual.pdf Kαλο διαβασμα... 2
tzagaritos Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, sap00 είπε .. τόσο κοντά το ένα με το άλλο, και στο μισό μέτρο η τέντα ... Να δούμε τι θα διαβάζουν οι αισθητήρες ... (στη βάση βλέπω μόνο δύο βίδες?) Αυτο με τις βιδες το ειδα και εγω εκ των υστερων. Καποια στιγμη επρεπε να μπω σε ενα κολλ και μαλλον μου ξεφυγε. Τωρα σχετικα με την απασταση τι να σου πω. Οι γνωσεις μου πανε μεχρι το 3 μετρα χαλκοσωληνα, και αντλια κενου 😔. Τον φοβόμουν γενικά τον Κωτσόβολο στην εγκατάσταση γιατί την έχει πιο φθηνά από όλους Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από tzagaritos
Klausx Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 16 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Εγκατάσταση από συνεργάτη του Κωτσόβολου. Ένα aseh 9αρι και ένα 12αρι. Απόκρυψη περιεχομένων Οικονομία μέχρι και στις βίδες, ωραίος. Λάθος αποστάσεις/βάσεις, χύμα σωληνώσεις σαν κέρατα. Δεν θέλω να δω καν τις ηλεκτρολογικές συνδέσεις. Φέτος θα δούμε ρεκόρ τέτοιων εγκαταστάσεων, λίγοι τεχνικοί και τιμές εγκατάστασης ίδιες με 2005. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα