Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, Klausx said:

Οικονομία μέχρι και στις βίδες, ωραίος. Λάθος αποστάσεις/βάσεις, χύμα σωληνώσεις σαν κέρατα. Δεν θέλω να δω καν τις ηλεκτρολογικές συνδέσεις. Φέτος θα δούμε ρεκόρ τέτοιων εγκαταστάσεων, λίγοι τεχνικοί και τιμές εγκατάστασης ίδιες με 2005.

Πραγματι. Ειναι ενα παρτι διαρκειας που δεν βλεπω να ληγει. Ιδιως οσο διαρκει η επιδοτηση.

Μηπως να εκανες παυση στην δουλεια σου κ να πηγαινες απλα για επιβλεψη σε εγκαταστασεις?😎

Αν ημουν στην περιοχη σου, θα πληρωνα ανετα εσενα οσα κι αν ζητουσες για επιβλεψη ιδιως των δωρεαν πολυκαταστηματων που αναγκαστικα θα σε υπακουγαν...ο πελατης ακομη κ να ξερει , δεν μπορει να τα παλεψει αυτα.

• Like 2
  • Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Klausx είπε

Οικονομία μέχρι και στις βίδες, ωραίος. Λάθος αποστάσεις/βάσεις, χύμα σωληνώσεις σαν κέρατα. Δεν θέλω να δω καν τις ηλεκτρολογικές συνδέσεις. Φέτος θα δούμε ρεκόρ τέτοιων εγκαταστάσεων, λίγοι τεχνικοί και τιμές εγκατάστασης ίδιες με 2005.

Και γενικά έχουμε πολύ μικρό δείγμα από εγκαταστάσεις. Θεωρώ πως ενώ η δική μου είναι μια κακή ίσως εγκατάσταση σύμφωνα με τις προδιαγραφές, ίσως είναι μια πάνω του μετρίου σε σχέση με το μέσο όρο εκεί έξω. Σκέψου τι "σοκ" θα παθαίνατε εσείς που έχετε την γνώση αν βλέπατε εγκαταστάσεις σε ατομα που δεν έχουν καν τη στοιχειώδη γνώση από το φόρουμ.

Υ.Γ όχι ότι έχει πολύ σημασία αλλά η τέντα δεν είναι τόσο κοντά όσο φαίνεται. Απλά η φωτό είναι από το αθάνατο Poco x3

Επεξ/σία από tzagaritos
Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους! Έχω μια απορία και ελπίζω να είμαι στο σωστό thread! Αγόρασα ένα Sendo apollo 9.000btu για να το τοποθετήσω σε ένα χώρο 10τμ ώστε να δουλέψει για αρκετό διάστημα μόνιμα σε μια θερμοκρασία ρυθμισμένη στους 20 βαθμούς. Παρότι η θερμοκρασία του χώρου πέφτει παραδόξως κάτω από τους 20 βαθμούς (ακόμα και 17!!, μικρος χώρος, καλά μονωμένος με σχεδόν καθόλου απώλειες) το κλιματιστικο συνεχιζει να έχει μια συνεχή ροή κρύου αέρα ενώ και η εξωτερικη μονάδα λειτουργεί κατά μεγάλα διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας. Νομίζω θα έπρεπε να μην λειτουργεί εφόσον η θερμοκρασία είναι παρακάτω από αυτή που έχω επιλέξει? Και να μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν ξεπερνά του 20 βαθμούς? (Ο έλεγχος της θερμοκρασίας του δωματίου έχει γίνει με 2 διαφορετικά ηλεκτρονικά θερμομετρα).  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzagaritos είπε

Εγκατάσταση από συνεργάτη του Κωτσόβολου. Ένα aseh 9αρι και ένα 12αρι.

Απόκρυψη περιεχομένων

Compress_20250508_192452_2082.jpg.22e90a690fc734f5f6d81980c7863449.jpgCompress_20250508_192450_0938.jpg.06e94331fe9426c2228583ece30a8f04.jpgCompress_20250508_192451_1756.jpg.a5bd0e15c3c703077c0d12f20e382f31.jpgCompress_20250508_192451_1412.jpg.5db609f24e5780d7beda933c43f2fecc.jpgCompress_20250508_192452_2739.jpg.09ddf8d8fa278505e310b91a349b3424.jpgCompress_20250508_192452_2410.jpg.b29de5cf88323b4ee816bf0c0b698e44.jpg

Τραγικός. Μικρές οι βάσεις, δεν κάνουν για το πλάτος οπότε δεν μπόρεσε να περάσει βίδες πίσω. Πνιγμένο το μηχάνημα, μικρή απόσταση από τον τοίχο (από τις μικρές βάσεις). Σωληνάκι δεν έβαλε στις εξωτερικές για τα νερά, θα τρέχουν χύμα στο μπαλκόνι. Η μέσα τουλάχιστον φαίνεται οκ. 

Προσωπικά θα έστελνα email στον κωτσόβολο με τις φωτογραφίες. 

Μάλλον μια λύση είναι να σκάτε ένα χαρτζηλίκι στις δωρεάν εγκαταστάσεις όπως έχει πει ο @Pan_K 

28 λεπτά πριν, Pfen είπε

Καλησπέρα σε ολους! Έχω μια απορία και ελπίζω να είμαι στο σωστό thread! Αγόρασα ένα Sendo apollo 9.000btu για να το τοποθετήσω σε ένα χώρο 10τμ ώστε να δουλέψει για αρκετό διάστημα μόνιμα σε μια θερμοκρασία ρυθμισμένη στους 20 βαθμούς. Παρότι η θερμοκρασία του χώρου πέφτει παραδόξως κάτω από τους 20 βαθμούς (ακόμα και 17!!, μικρος χώρος, καλά μονωμένος με σχεδόν καθόλου απώλειες) το κλιματιστικο συνεχιζει να έχει μια συνεχή ροή κρύου αέρα ενώ και η εξωτερικη μονάδα λειτουργεί κατά μεγάλα διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας. Νομίζω θα έπρεπε να μην λειτουργεί εφόσον η θερμοκρασία είναι παρακάτω από αυτή που έχω επιλέξει? Και να μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν ξεπερνά του 20 βαθμούς? (Ο έλεγχος της θερμοκρασίας του δωματίου έχει γίνει με 2 διαφορετικά ηλεκτρονικά θερμομετρα).  

Δοκίμασε να του δώσεις ρύθμιση 21 ή 22 ή όσο χρειαστεί ώστε να παίζει εκεί που θέλεις ( του κιλού πήρες, μην περιμένεις ακρίβεια στη διατήρηση της θερμοκρασίας, μπορεί να έχει και μεγάλο offset ). 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τραγικός. Μικρές οι βάσεις, δεν κάνουν για το πλάτος οπότε δεν μπόρεσε να περάσει βίδες πίσω. Πνιγμένο το μηχάνημα, μικρή απόσταση από τον τοίχο (από τις μικρές βάσεις). Σωληνάκι δεν έβαλε στις εξωτερικές για τα νερά, θα τρέχουν χύμα στο μπαλκόνι. Η μέσα τουλάχιστον φαίνεται οκ. 

Προσωπικά θα έστελνα email στον κωτσόβολο με τις φωτογραφίες. 

Μάλλον μια λύση είναι να σκάτε ένα χαρτζηλίκι στις δωρεάν εγκαταστάσεις όπως έχει πει ο @Pan_K 

Δοκίμασε να του δώσεις ρύθμιση 21 ή 22 ή όσο χρειαστεί ώστε να παίζει εκεί που θέλεις ( του κιλού πήρες, μην περιμένεις ακρίβεια στη διατήρηση της θερμοκρασίας, μπορεί να έχει και μεγάλο offset ). 

Ξενέρωσα λίγο τώρα, δεν είχα καταλάβει ότι τα έκαναν τόσο χάλια. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει κάπου το μέιλ στον Κωτσόβολο😐

Δεν νομίζω να βοηθούσε το χαρτζιλίκι εδώ, θεωρώ βοηθαει σε περιπτώσεις που μπορείς να βρεις τέτοια προβλήματα και να τους τα επισημάνεις εκείνη τη στιγμή . Θα έφερνε άλλη βάση?δεν νομίζω οπότε το βασικό πρόβλημα που αναφέρεις θα παρέμενε. Άντε να έβαζε το σωληνάκι.

Πιστεύω όλα αυτά που αναφέρετε να μην επηρεάσουν την λειτουργία.

Δημοσ.

Υπάρχει και το άλλο.

Δε θελω δωρεάν εγκατάσταση, κάντε μου έκπτωση τη διαφορά και θα κανονίσω εγώ να μπει σωστά με δικό μου συνεργείο.

Τα μπογαλάκια τους και σ'άλλη παραλία.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Υπάρχει και το άλλο.

Δε θελω δωρεάν εγκατάσταση, κάντε μου έκπτωση τη διαφορά

Πού το δοκίμασες και έπιασε?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Πιστεύω όλα αυτά που αναφέρετε να μην επηρεάσουν την λειτουργία.

Δεν παίρνει αέρα από πίσω. Ίσως σε καταστάσεις υψηλού φορτίου να επηρρεάζεται κάπως. 

Θα θέλαμε κάτι πιο κοντά σε αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, liakjim said:

Οντως οι βασεις ειναι μικρες και δεν μπορει να μπει ευκολα το δευτερο σετ βιδες πισω και να βιδωθει.

Το ερωτημα ειναι αν τις βασεις τις εχει μεσα η συσκευασια του κλιματιστικου ως οφειλει αρα αυτες βαζει η εταιρεια τι να κανουμε τωρα, ξερουμε καλυτερα απο την εταιρεια του κλιματιστικου? Ή καβατζωνουν οι μαστορες τις καλες βασεις και βαζουν μικροτερες/φθηνοτερες και πωλουν τις μεγαλυτερες σε αλλες εγκαταστασεις που ειναι επι πραγματικη πληρωμη και οχι μεσω προπληρωμενης αλυσιδας.

41 minutes ago, liakjim said:

Δεν παίρνει αέρα από πίσω. Ίσως σε καταστάσεις υψηλού φορτίου να επηρρεάζεται κάπως. 

Θα θέλαμε κάτι πιο κοντά σε αυτό. 

Εχω χρονια να δω τετοια ευαρη κρεμαστη βαση τοιχου για κλιματιστικο. Οσα εχω δει εχουν τις κλασικες στενες που δεν εχουν ουτε μια παλαμη σχεδον αερα πισω προς τον τοιχο.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Sebu είπε

Το ερωτημα ειναι αν τις βασεις τις εχει μεσα η συσκευασια του κλιματιστικου ως οφειλει

Τα παρελκόμενα της εγκατάστασης δεν είναι μέρος της συσκευασίας. Εχει τους οδηγούς για την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας αλλά μέχρι εκεί. Οι βάσεις τοίχου ή δαπέδου είναι τρίτων και όχι του κατασκευαστή.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Specs said:

Στην ελληνικη για την εξωτερικη μοναδα μονο (επιλεγεις πρωτα γλωσσα κ μετα ληψη)

https://www.fujitsu-general.com/gr/support/downloads/search/download.html?language=El&product_type=&model_inner=&model_outer=AOEH09KMCG&doc_type=DIM,,

Στην αγγλικη

εξωτερικη μοναδα ολα τα σχετικα : https://webstore.uk.fujitsu-general.com/2-5kw-outdoor-unit-r32-single-phase-aoeh09kmcg

εξωτερικη μοναδα οδηγιες εγκαταστασης: https://webstore.uk.fujitsu-general.com/product/attachment/AOEH09KMCG/installation manual.pdf

εσωτερικη μοναδα ολα τα σχετικα: https://webstore.uk.fujitsu-general.com/2-5kw-wall-mounted-indoor-unit-r32-aseh09kmcg

εσωτερικη μοναδα οδηγιες εγκαταστασης: https://webstore.uk.fujitsu-general.com/product/attachment/ASEH09KMCG/installation manual.pdf

Kαλο διαβασμα...

THANKS !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Sebu είπε

Ή καβατζωνουν οι μαστορες τις καλες βασεις και βαζουν μικροτερες/φθηνοτερες και πωλουν τις μεγαλυτερες σε αλλες εγκαταστασεις που ειναι επι πραγματικη πληρωμη και οχι μεσω προπληρωμενης αλυσιδας.

Θα πόνταρα σε αυτό. Όταν ήρθαν για το δικό μου ASEH09KMCG από το Πλαίσιο είχαν φέρει σπαστές βάσεις, αλλά τους είπα να τις κρατήσουν και να μην ξηλώσουν τις παλιές (ολοκαίνουριες ουσιαστικά) που είχα, και οι οποίες ήταν μονοκόμματες, για να αποφύγω κραδασμούς και πιθανούς θορύβους. Μου έκαναν καλή δουλειά και το κενό με τον τοίχο είναι αρκετά μεγάλο. Λιγομίλητοι και αποτελεσματικοί. Τους άφησα κάτι παραπάνω, όπως τους είχα πει τηλεφωνικά και έφυγαν.

10 ώρες πριν, cmaniac είπε

Υπάρχει και το άλλο.

Δε θελω δωρεάν εγκατάσταση, κάντε μου έκπτωση τη διαφορά και θα κανονίσω εγώ να μπει σωστά με δικό μου συνεργείο.

Το είχα ζητήσει πρόσφατα από το Praktiker στην Ανθούσα (και καλά έκανα που προσπάθησα, όπως αποδείχτηκε), αλλά μου είπαν ότι δεν με συμφέρει, γιατί η έκπτωση θα ήταν πολύ μικρή. Για την ιστορία, αγόρασα ένα τελευταίο Toshiba Seiya ενιάρι 469 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση και (από λάθος τους;) 2 δωροεπιταγές ανακύκλωσης 50 ευρώ. Δηλαδή με 369 ευρώ + 30 απεγκατάσταση παλιού + 30 χαρτζιλίκι στα μαστόρια = 430 ευρώ κομπλέ όλα.

ΥΓ. το χαρτζιλίκι το έδωσα για να φέρουν και την αντλία κενού που είχαν ξεχάσει στο αμάξι τους.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Καλησπέρα το προτείνεται για κλιματιστικό μεχρι 12άρι; είδα αυτο https://www.skroutz.gr/s/35656382/Midea-Xtreme-Save-II-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html έχει 8.5 seer που με είπε ένας αυτό να βλέπεις και σε πολύ καλή τιμή. είναι καλό να το πάρω η έχει κάτι καλύτερο εκέι μέχρι 600 ευρώ. είδα και το all easy pro αλλα δεν κατάλαβα αν έχει διαφορά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, therion13 είπε

Καλησπέρα το προτείνεται για κλιματιστικό μεχρι 12άρι; είδα αυτο https://www.skroutz.gr/s/35656382/Midea-Xtreme-Save-II-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html έχει 8.5 seer που με είπε ένας αυτό να βλέπεις και σε πολύ καλή τιμή. είναι καλό να το πάρω η έχει κάτι καλύτερο εκέι μέχρι 600 ευρώ. είδα και το all easy pro αλλα δεν κατάλαβα αν έχει διαφορά.

Μόνο ψύξη; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...