Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, πώς σας φαίνεται αυτό;

image.png.b67234d8dd1817011a0302d4dc9c7cb7.png

TAC 09-CHSD. Από την TCL και τα φασόν της, Wellio και SANG με αγάπη. @therion13, το SANG TAC xxCHSD/KEI που προανέφερα. Μπορούμε να πούμε ότι αυτό το μηχάνημα με προδιαγραφές στα χαρτιά SEER 6,5 είναι πιο ενεργοβόρο από το Midea All Easy Pro του SEER 8,5; Μάλλον όχι. Θα χρειαστεί βέβαια να δούμε το EER σε πραγματικές συνθήκες. Αλλά και πάλι, τα γραφήματα είναι αμείλικτα.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Μπορούμε να πούμε ότι αυτό το μηχάνημα με προδιαγραφές στα χαρτιά SEER 6,5 είναι πιο ενεργοβόρο από το Midea All Easy Pro του SEER 8,5; 

Στην πραγματικότητα το μόνο που ξέρουμε είναι ότι μπορεί να πέφτει χαμηλά. 

Δεν ξέρουμε πόσο αποδοτικά είναι. Δεν ξέρουμε πόσο eer δίνουν ανά φορτίο και ανά εξωτερική θερμοκρασία. Μπορεί το welio να καίει 70W και αφαιρεί μόλις 350W από τον χώρο ενώ το miracle III στις ίδιες συνθήκες να αφαιρεί 500 και το all easy pro 700W. Και η ψαλίδα να μεγαλώνει όσο αυξάνουν τα φορτία ή μπορεί να να μειώνεται οπότε στην πράξη να καταναλώνουν μέσα σε όλο το καλοκαίρι παρόμοια ή όχι τόσο διαφορετικά ώστε να αξίζει η αγορά του Α+++ από το Α++. Έτσι και αλλιώς έχουμε ξαναπεί ότι το seer δεν δίνει καλή πληροφορία. Μετράει 20C , μετράει 25 εξωτερική, μετράει 100% φορτίο στους 35. Ποιο κλιματιστικό παίζει στο 100% στους 35C στην πράξη; Ποιο παίζει με 20 και 25 στα σπίτια μας; Θα έπρεπε να έχουν στις μετρήσεις και ένα seer(hot) με ας πούμε 100% στους 43, 50% στους 35, 20% στους 30C και τέλος. Εκεί ναι, θα είχαμε ίσως έναν μπουσουλα.

Τώρα είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Τα μόνα χρήσιμα είναι μετρήσεις σαν το midea all easy pro vs aseg24kmte που έχουμε στον ίδιο χώρο. Και αυτό με κάποια κενά μιας και οι ώρες λειτουργίας είναι διαφορετικές και οι συνθήκες αλλάζουν από χρονιά σε χρονιά. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τώρα είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Τα μόνα χρήσιμα είναι μετρήσεις σαν το midea all easy pro vs aseg24kmte που έχουμε στον ίδιο χώρο. Και αυτό με κάποια κενά μιας και οι ώρες λειτουργίας είναι διαφορετικές και οι συνθήκες αλλάζουν από χρονιά σε χρονιά. 

Έχεις απόλυτο δίκιο. Υπάρχει πιστεύεις κάποιος τρόπος να παραμετροποιήσουμε τις μετρήσεις μας με τα εργαλεία που έχουμε (home assistant, μετρητές κατανάλωσης, υγρασίας, θερμοκρασίας, αδρή εκτίμηση απωλειών, παροχή αέρα), ώστε να κάνουμε αξιόπιστες αναλύσεις;

Παρεμπιπτόντως.... έβαλα το TAC 09-chsd στο medium από το auto που το είχα πριν και κατέβηκε ακόμα πιο χαμηλά, στα 82,7 watt.

image.png.972b883c6a6379dd307b6f3945f9550b.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο. Υπάρχει πιστεύεις κάποιος τρόπος να παραμετροποιήσουμε τις μετρήσεις μας με τα εργαλεία που έχουμε (home assistant, μετρητές κατανάλωσης, υγρασίας, θερμοκρασίας, αδρή εκτίμηση απωλειών, παροχή αέρα), ώστε να κάνουμε αξιόπιστες αναλύσεις;

Αυτό που σκέφτομαι είναι ταυτόχρονη καταγραφή των eer των κλιματιστικών στις ίδιες εξωτερικές συνθήκες από τον ίδιο χρήστη. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Αυτό που σκέφτομαι είναι ταυτόχρονη καταγραφή των eer των κλιματιστικών στις ίδιες εξωτερικές συνθήκες από τον ίδιο χρήστη.

Ναι, αυτό σκοπεύω να κάνω φέτος το καλοκαίρι. Επίπονο κάπως, αλλά εφικτό. Τουλάχιστον έχω καλή καθοδήγηση 😉. Για να δούμε...

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sebu είπε

Σε θερμανση τι κανει?

Τίποτα.

Για ψύξη είναι η όλη συζήτηση. Στην θέρμανση πέραν κάποιων TCL/Φασόν που στα εύκολα κάτι κάνουν (μέχρι τους 12-14 βαθμούς - πιο κατω αρχίζουν οι χαζομάρες), μόνο συγκεκριμένα Ιαπωνικά αποδίδουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κρατήσει αρχείο με δειγματοληπτικές μετρήσεις COP στο ASEH09KMCG, το Leon (=All Easy Pro) και το TAC -09CHSD.

image.png.8ca379ddb4dc2ea8f3efd0d497a1be37.png

Το TCL (Wellio) στους 7 βαθμούς εξωτερική έχει COP 5,4 με παροχή στο μέγιστο, δηλαδή 420m3/h. Δεν ξέρω τι κάνει όταν μπαίνει σε cold air prevention και μειώνει την παροχή. To Leon βγάζει COP 4,7, αλλά με χαμηλότερη παροχή. Το Fujitsu υπερέχει σαφώς.

Μιας και οι 7 βαθμοί κελσίου είναι και ο μέσος όρος της θερμής ζώνης για την εκτίμηση του SCOP, και οι μετρήσεις έγιναν σε αυτήν περίπου την θερμοκρασία, τότε ίσως να έχει ενδιαφέρον να δούμε τι δίνουν οι κατασκευαστές έναντι των παραπάνω μετρήσεων, υποθέτοντας -κάπως αυθαίρετα είναι η αλήθεια- ότι SCOP θερμής ζώνης = COP στους 7 βαθμούς κελσίου.

image.png.f9aa8fcaca55bb7ef59e3ae84dc92bd7.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημαντικό να πω εδώ ότι το Leon, απ' ό,τι είδα στα πινακάκια με τις μετρήσεις μου, είναι αρκετά πιο αποδοτικό από τα άλλα Midea στην θέρμανση ακόμα και σε χαμηλότερη παροχή αέρα. Αυτό που έγραψα πριν (το έσβησα σχεδόν αμέσως) ότι ο ανεμιστήρας του Wellio σταματά εντελώς στην ψύξη δεν ισχύει τελικά.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
Στις 9/5/2025 στις 11:29 ΜΜ, floydas είπε

Καλησπέρα. Εχω ένα κλιματιστικό General Electric 18000btu από αρχαιοτάτων χρονων στο σαλονι και πιστεύω είναι καιρός να το αλλάξω. (Δεν είναι καν inverter! ) Έχω 2 toshiba yukai / arata 10k σε υπνοδωμάτια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σκέφτομαι να πάρω ένα 18αρι ή 24αρι yukai. Γνωρίζετε αν οι καταναλώσεις του yukai είναι κοντά με αυτές του edge; Επίσης πιστεύετε ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση θα είναι κατάλληλη για 24Κ; Ευχαριστώ 

IMG_20250509_225215 (1) (1) (1) (1) (2).jpg

IMG_20250509_225208 (1).jpg

Καημένο 🥺

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτομαι να αλλαξω 2 κλιματιστικα σε δυο υπνοδωματια και εχω καταληξει στο παρακατω midea

https://www.skroutz.gr/s/35655877/Midea-Xtreme-Save-II-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html?from=account_favorites

Τα 9.000 BTU με καλυπτουν και η χρηση του θα ειναι σχεδον μονο στην ψυξη. Θερμανση θα βαλω πολυ σπανια, ισως και καθολου. Δεν με ενδιαφερουν συγκεκριμενες λειτουργιες παρα μονο να εχει ιονιστη.

Θελω να δωσω εμφαση στην οικονομια και απ'οτι εχω δει το συγκεκριμενο ειναι πολυ οικονομικο στην καταναλωση. Υπαρχει καμια αλλη καλη επιλογη σε αυτα τα χρηματα?

Επεξ/σία από ardi21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...