Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε

ΑΣΧΕΤΟ:  toshiba edge white και fujitsu KM σειρά είναι εφάμιλλα;

Τα yukai toshiba είναι μέτρια ή κακά; 

Θερμανση - ψύξη επαγγελματικού χώρου όλο το χρόνο.

Σε ποια KM αναφέρεσαι; Ανάλογα με την περίπτωση καθοδηγούμε και σε διαφορετικό μοντέλο οπότε ιδανικά συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο. 

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Πίσω - μέσα στη γυψοσανίδα αν το γεμίσεις με πετροβάμβακα όπως συνηθίζεται πάλι θα λειτουργεί σαν αντιηχείο?

Μάλλον όχι. Αλλά νομίζω πως υπερβάλουμε. Ο φίλος Kountouris θέλει απλά μια βάση περίπου 50Χ20Χ12cm. (προσωπικά δεν θα ήθελα να υποψιάζομαι ότι το κλιματιστικό διαχέει στο χώρο σκόνη γύψου ή πετροβάμβακα..)

• Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, Kountouris said:

Πάντως εδώ διαβάζω δύο εντελώς αντίθετες απόψεις και με προβληματίζετε.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα συντονισμού της εσωτερικής μονάδος σε γυψοσανίδα»

Η γυψοσανίδα θα λειτουργεί σαν ηχείο»

Τι από τα δύο ισχύει;

Στην προσωπική μου περίπτωση (όλοι οι τοίχοι του διαμερίσματος έχουν φινίρισμα από γυψοσανίδα) , έχω παρατηρήσει ότι ο ήχος από την περιστροφή του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας γίνεται πιο αισθητός (αντήχηση), λόγω των ιδιοτήτων της γυψοσανίδας να λειτουργεί σαν ένα είδος ηχείου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, αλλά είναι κάτι που αξίζει να ληφθεί υπόψη.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Σε ποια KM αναφέρεσαι; Ανάλογα με την περίπτωση καθοδηγούμε και σε διαφορετικό μοντέλο οπότε ιδανικά συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο. 

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306244-a-c-in9btu-fujitsu-asyg09kmcg

Το έκανα λίγες σελίδες πιο πριν αλλα θάφτηκε γρήγορα: 

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€ για κάθε κλιματιστικό.
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Μεγάλες αλυσίδες λόγω επαρχίας, λίγες επιλογές και εγκατάσταση 120+
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση. Λειτουργία όλο το χρόνο
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, όλο το καλοκαίρι ψύξη αφού είναι επαγγελματικός χώρος
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου :  Υπάρχει ένα TCL ELITE-12CHSA/XA51 12αρι του ιδιοκτήτη σε μία γωνία , νομίζω ηλικίας 4-5 ετών
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα και 2ος χώρος μικρό υπνοδωμάτιος περί τα 12 τετραγωνικά
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Θάλασσα στα 300 μέτρα χωρίς άμεση επαφή, 17 βαθμούς μέση θερμοκρασία όλο το χρόνο , χειμώνα η σελίδα λέει ελάχιστη μέση 2 βαθμούς καλοκαίρι έως 35?
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):  Μόνωση δεν έχει κέλυφος σίγουρα, ανατολικός, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή.

Ενδιαφέρομαι για 2 κλιματιστικά,  ASEH12KMCG με βάση αυτά που διάβασα αφού το θέλω για θέρμανση.

Σκεφτόμουν ένα 12άρι στο μεγάλο χώρο και ένα 9αρι στο μικρό δωμάτιο - αναμονή επαγγελματικού χώρου.

Το 9αρι το βρίσκω κωτσόβολο με δωρεάν εγκατάσταση το 12αρι πρέπει να πάρω τηλέφωνα σε ιδιώτες μικρούς

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306244-a-c-in9btu-fujitsu-asyg09kmcg

Το έκανα λίγες σελίδες πιο πριν αλλα θάφτηκε γρήγορα: 

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1000€ για κάθε κλιματιστικό.
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Μεγάλες αλυσίδες λόγω επαρχίας, λίγες επιλογές και εγκατάσταση 120+
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση. Λειτουργία όλο το χρόνο
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, όλο το καλοκαίρι ψύξη αφού είναι επαγγελματικός χώρος
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου :  Υπάρχει ένα TCL ELITE-12CHSA/XA51 12αρι του ιδιοκτήτη σε μία γωνία , νομίζω ηλικίας 4-5 ετών
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα και 2ος χώρος μικρό υπνοδωμάτιος περί τα 12 τετραγωνικά
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Θάλασσα στα 300 μέτρα χωρίς άμεση επαφή, 17 βαθμούς μέση θερμοκρασία όλο το χρόνο , χειμώνα η σελίδα λέει ελάχιστη μέση 2 βαθμούς καλοκαίρι έως 35?
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ):  Μόνωση δεν έχει κέλυφος σίγουρα, ανατολικός, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή.

Ενδιαφέρομαι για 2 κλιματιστικά,  ASEH12KMCG με βάση αυτά που διάβασα αφού το θέλω για θέρμανση.

Σκεφτόμουν ένα 12άρι στο μεγάλο χώρο και ένα 9αρι στο μικρό δωμάτιο - αναμονή επαγγελματικού χώρου.

Το 9αρι το βρίσκω κωτσόβολο με δωρεάν εγκατάσταση το 12αρι πρέπει να πάρω τηλέφωνα σε ιδιώτες μικρούς

Δεν θάφτηκε.

Προσωπικά θα προτιμούσα ελαφρώς το Fujitsu αλλά μια άριστη εναλλακτική είναι το edge white. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys, τα φώτα σας. Είμαι εντελώς άσχετος, ζω χωρίς κλιματιστικό 45 χρόνια, ήρθε η ώρα.

· Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέο - Διαθέσιμο ποσό μέχρι 1200 ευρώ αλλά με ενδιαφέρει το VFM

·  Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αλυσίδα, κατά προτίμηση Κωτσόβολος

·  Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Μόνο ψύξη

·  Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης

·  Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ν/Α

·  Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 50τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.

·  Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): https://penteli.meteo.gr/stations/maroussi/

·  Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Ν/Α.

·  Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Δεν υπάρχει μόνωση, διαμπερές, νότια το σαλόνι/τραπεζαρία – βόρεια οι κρεβατοκάμαρες. Κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια.

·  Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

Top of Form

Θερμικές Απώλειες

10706.53Watt

9207.61KCal/h

97.33Watt/m2

83.71KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β
Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα
Επιθυμητή Θερμοκρασία: 18
Έτος Kατασκευής: 1970
Εμβαδό Κατοικίας: 110 m2
Ύψος Ορόφου: 3 m
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω
Μόνωση Τοίχων: Καμία Μόνωση
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα
Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα
Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα
Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία
Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωση
Οροφή σε επαφή με: Άλλη κατοικία
Μόνωση Οροφής: Καμία μόνωση
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 4
Παράθυρα: 5
Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα
Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%

Bottom of Form

Επεξ/σία από kchristidis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kchristidis είπε

Guys, τα φώτα σας. Είμαι εντελώς άσχετος, ζω χωρίς κλιματιστικό 45 χρόνια, ήρθε η ώρα.

· Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέο - Διαθέσιμο ποσό μέχρι 1200 ευρώ αλλά με ενδιαφέρει το VFM

·  Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αλυσίδα, κατά προτίμηση Κωτσόβολος

·  Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Μόνο ψύξη

·  Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης

·  Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ν/Α

·  Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 50τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα.

·  Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): https://penteli.meteo.gr/stations/maroussi/

·  Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Ν/Α.

·  Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Δεν υπάρχει μόνωση, διαμπερές, νότια το σαλόνι/τραπεζαρία – βόρεια οι κρεβατοκάμαρες. Κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια.

·  Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

Top of Form

Θερμικές Απώλειες

10706.53Watt

9207.61KCal/h

97.33Watt/m2

83.71KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β
Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα
Επιθυμητή Θερμοκρασία: 18
Έτος Kατασκευής: 1970
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω
Μόνωση Τοίχων: Καμία Μόνωση
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα
Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα
Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα
Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα
Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%

Bottom of Form

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-80zr-w-b-klimatistiko-28-000-btu-h_4404378

• Like 1
Δημοσ.

1.) sap00 «Αν κάνεις γυψοσανίδα μην ξεχάσεις τις τρύπες για σωληνώσεις στα σωστά σημεία»

Ερωτ: Υποθέτω ότι δεν έχουν όλα τα κλιματιστικά τις τρύπες στις ίδιες θέσεις. Οπότε δεν ξέρω τις ακριβείς θέσεις. Θα πείραζε να κάνει μετά τις τρύπες επί της γυψοσανίδας ο εγκαταστάτης ψυκτικός, όταν έρθει η δική του σειρά για να εργαστεί στο χώρο; Από πριν πώς να ξέρω;

2.)  amotida «Στην προσωπική μου περίπτωση (όλοι οι τοίχοι του διαμερίσματος έχουν φινίρισμα από γυψοσανίδα) , έχω παρατηρήσει ότι ο ήχος από την περιστροφή του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας γίνεται πιο αισθητός (αντήχηση), λόγω των ιδιοτήτων της γυψοσανίδας»

Ερωτ: Υπάρχει κενό πίσω από τη γυψοσανίδα σας ή την αντήχηση τη δημιουργεί η ίδια η γυψοσανίδα λόγω του υλικού κατασκευής της;  [Αν ο θόρυβος ενοχλούσε μόνο εμένα και όχι τον γείτονα που είναι μεσοτοιχία, δεν θα με πείραζε]

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kchristidis είπε

Εχμ...ή αυτό ή τίποτα; Εντάξει δεν μπορώ να δώσω αυτά τα λεφτά.

Δυστυχώς η κατάσταση στην αγορά είναι εξωφρενική. Όταν μου πάει ο κώτσος και μου βάζει τον δεινόσαυρο το 24άρι kuro στα 1500€, πόσο θα πρέπει να πάει το 28άρι heavy;

Πιθανός να σε φτάνει και το 24άρι heavy , οπότε κάνε λίγο υπομονή για καμιά προσφορά σε αυτό ή σε κανά aseg24kmte. 

Κυκλοφορούν και 24άρια κινέζικα. Απορρίπτουμε όλα τα midea και φασόν. Πιθανώς σε ψύξη να είναι αξιοπρεπή τα tcl (βλέπε miracle III) και φασόν (πχ morris), τα gree και φασόν (πχ toyotomi) και τα aux αλλά δεν έχουμε καλό feedback οπότε δυστυχώς προσωπικά δεν έχω άποψη. 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δυστυχώς η κατάσταση στην αγορά είναι εξωφρενική. Όταν μου πάει ο κώτσος και μου βάζει τον δεινόσαυρο το 24άρι kuro στα 1500€, πόσο θα πρέπει να πάει το 28άρι heavy;

Πιθανός να σε φτάνει και το 24άρι heavy , οπότε κάνε λίγο υπομονή για καμιά προσφορά σε αυτό ή σε κανά aseg24kmte. 

Κυκλοφορούν και 24άρια κινέζικα. Απορρίπτουμε όλα τα midea και φασόν. Πιθανώς σε ψύξη να είναι αξιοπρεπή τα tcl (βλέπε miracle III) και φασόν (πχ morris), τα gree και φασόν (πχ toyotomi) και τα aux αλλά δεν έχουμε καλό feedback οπότε δυστυχώς προσωπικά δεν έχω άποψη. 

Κατανοητό. Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kchristidis είπε

Για 50μ2 δεν είπες? Δάπεδο και οροφή βάλε "καλή μόνωση". Μπαλκονόπορτες και παράθυρα βάλε αυτά στα 50μ2. Δεν μπορεί να θέλεις 28άρι. 

2 ώρες πριν, Kountouris είπε

1.) ....... Θα πείραζε να κάνει μετά τις τρύπες επί της γυψοσανίδας ο εγκαταστάτης ψυκτικός, όταν έρθει η δική του σειρά για να εργαστεί στο χώρο; Από πριν πώς να ξέρω;

2 .......   [Αν ο θόρυβος ενοχλούσε μόνο εμένα και όχι τον γείτονα που είναι μεσοτοιχία, δεν θα με πείραζε]

1. Απλά θα ταλαιπωρηθεί. Και θα πρέπει να εξηγήσεις στο γυψοσανιδά ότι σκοπεύεις να κρεμάσεις κλιματιστικό για να υπολογίσει το βάρος. Θέλεις και ηλεκτρολόγο για να μεταφέρει την πρίζα. (Στις σανίδες θα καταλήξεις) ..

2. Δεν είναι εξωτερικός ο τοίχος? Ο γείτονας δεξιά δεν θα ακούει τίποτα. 

3. Για ποιο κλιματιστικό αποφάσισες? 

• Thanks 1
Δημοσ.

Μιας και από εβδομάδα αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός, θα χρειαστούμε βοήθεια από τα μέλη. 

Δεν πρέπει να επαναληφθεί η καρπαζιά που φάγαμε με τα 24άρια  midea all easy pro / inventor leon / legend σε ψύξη , τα οποία αν και με 8.5 seer και παρόλο που τα αντίστοιχα 18άρια παίζουν επιβεβαιωμένα κοντά στα 100W , δεν καταφέρνουν να πέσουν κάτω από 500-550W σε ψύξη, όπως μας είχε πει το μέλος @foler79 εδώ.  

Θα χρειαστούμε feedback από κινέζικα 24άρια σε ψύξη. Να μας πείτε μέχρι που κατεβαίνουν πριν σβήσουν. 

Έχουμε ήδη επαρκές feedback από τα επώνυμα. Mitsubishi heavy, Daikin, Fujitsu, Toshiba. 

Έχουμε ήδη ένα feedback του @tu-luba για το erai (φασόν gree) και του @marioboni για το morris ( καραbasic φασόν tcl).  

Μας λείπει περισσότερο feedback για aux, καλές σειρές tcl (βλέπε miracle III) και εμπλουτισμό των gree, toyotomi .  

Ότι έχετε ευχαρίστηση.

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μιας και από εβδομάδα αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός, θα χρειαστούμε βοήθεια από τα μέλη. 

Δεν πρέπει να επαναληφθεί η καρπαζιά που φάγαμε με τα 24άρια  midea all easy pro / inventor leon / legend σε ψύξη , τα οποία αν και με 8.5 seer και παρόλο που τα αντίστοιχα 18άρια παίζουν επιβεβαιωμένα κοντά στα 100W , δεν καταφέρνουν να πέσουν κάτω από 500-550W σε ψύξη, όπως μας είχε πει το μέλος @foler79 εδώ.  

Θα χρειαστούμε feedback από κινέζικα 24άρια σε ψύξη. Να μας πείτε μέχρι που κατεβαίνουν πριν σβήσουν. 

Έχουμε ήδη επαρκές feedback από τα επώνυμα. Mitsubishi heavy, Daikin, Fujitsu, Toshiba. 

Έχουμε ήδη ένα feedback του @tu-luba για το erai (φασόν gree) και του @marioboni για το morris ( καραbasic φασόν tcl).  

Μας λείπει περισσότερο feedback για aux, καλές σειρές tcl (βλέπε miracle III) και εμπλουτισμό των gree, toyotomi .  

Ότι έχετε ευχαρίστηση.

Εγώ το έχω πουλήσει γιατί μετακόμισα, αλλά για ψύξη ήταν τέρμα VFM για τα λεφτά που είχα δώσει (600) τότε 

Θέρμανση δεν το δούλεψα παρά μόνο για τεστ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Kountouris said:

Ερωτ: Υπάρχει κενό πίσω από τη γυψοσανίδα σας ή την αντήχηση τη δημιουργεί η ίδια η γυψοσανίδα λόγω του υλικού κατασκευής της;  [Αν ο θόρυβος ενοχλούσε μόνο εμένα και όχι τον γείτονα που είναι μεσοτοιχία, δεν θα με πείραζε]

Με μπερδεύει λίγο ο τρόπος που διατυπώνεις τις ερωτήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ή τι φαντάζεσαι ότι μπορεί να συμβεί.
Αυτή η ελαφριά αντήχηση γίνεται αντιληπτή μόνο εσωτερικά, στον χώρο όπου είναι εγκατεστημένη η εσωτερική μονάδα,
Δεν μπορεί να ενοχλήσει κανέναν γείτονα, αλλά μόνο εσάς αν είστε πολύ ευαίσθητοι στον θόρυβο... ουσιαστικά ένας μικρός θόρυβος λόγω της περιστροφής του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας και ενισχυμένος από τη δομή της γυψοσανίδας.
Τείχος / μεταλλικά προφίλ γυψοσανίδας / γυψοσανίδα.  Ναι, υπάρχει ένα κενό περίπου 5 εκατοστά μεταξύ του τοίχου και της γυψοσανίδας, όπως συμβαίνει με όλες τις μεταλλικές κατασκευές(προφίλ) αυτού του τύπου.
Χωρίς ορυκτοβάμβακας ανάμεσα στον τοίχο και τη γυψοσανίδα. Πιθανώς, αν υπήρχε ορυκτοβάμβακας, η δομή δεν θα είχε τέτοια αντηχία, δεν ξέρω..

Επεξ/σία από amotida
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...