Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dimitris.S είπε

Τελικα ειμαι κοντα στο να αγορασω απο Κωτσο αυτο εδω το μηχανημα. Επιβεβαιωνεις οτι ειναι το ιδιο με αυτο που λεγαμε παραπανω?  Επισης γραφει οτι η εγκατασταση ειναι μεσα στην τιμη. Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω σε οτι αφορα αυτο, κατι να πω στους εγκαταστατες οταν ερθει η ωρα? 

Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη, ευχαριστω!

Αυτό είναι αλλά είναι κρίμα να φας τόσο καπέλο. Έχει παίξει 570 με εγκατάσταση μέσα. Προφανώς δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον αλλά αν έπαιξε πρόσφατα εκεί γιατί να μην ξαναπαίξει;

• Απαντ. 8,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό είναι αλλά είναι κρίμα να φας τόσο καπέλο. Έχει παίξει 570 με εγκατάσταση μέσα. Προφανώς δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον αλλά αν έπαιξε πρόσφατα εκεί γιατί να μην ξαναπαίξει;

Λες ε.. Μαλλον δικιο εχεις, 570 με εγκατάσταση δεν ειναι μικρη διαφορα, οποτε το σωστοτερο ειναι να περιμενω καποιο καιρο ακομα.. Ευχαριστω παντως!

Επεξ/σία από Dimitris.S
Δημοσ.

Παιδιά επειδή είμαι παντελώς άσχετος από κλιματιστικά, θα ήθελα τα φώτα σας.

Έβγαλε προωθητική το πλαίσιο με 20% σε πόντους go4more που με βολέυει άπειρα. Είναι στην ουσία -20% της αρχικής (που είναι φουσκωμένη βέβαια) αλλά με δωρεάν εγκατάσταση + εγγύηση πλαίσιο και όχι σκρουτζομάγαζου μιας και είμαι Κρήτη.

Θέλω ένα ποιοτικό 24άρι και ένα 9άρι για το σπίτι. Το 24άρι θα μπει σε ενιαίο χώρο περίπου 55-60 m2 ενώ το άλλο σε μικρό δωμάτιο.

Στο 24άρι έχω ξεχωρίσει αυτό "inventor" λόγω εμφάνισης κυρίως μιας και από αντικειμενικά κριτήρια / κατανάλωση / ποιότητα δεν γνωρίζω και πολλά. Αξίζει ή να πάω σε κάποιο άλλο σε αυτά τα χρήματα?

Σε 9άρι πάλι δεν βγάζω άκρη για το πιο αξίζει και πιο όχι :P

Θα εκτιμούσα πάρα πολύ μια βοήθεια διότι θέλω να προβώ άμεσα σε αγορά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, zacharias99 είπε

Παιδιά επειδή είμαι παντελώς άσχετος από κλιματιστικά, θα ήθελα τα φώτα σας.

Έβγαλε προωθητική το πλαίσιο με 20% σε πόντους go4more που με βολέυει άπειρα. Είναι στην ουσία -20% της αρχικής (που είναι φουσκωμένη βέβαια) αλλά με δωρεάν εγκατάσταση + εγγύηση πλαίσιο και όχι σκρουτζομάγαζου μιας και είμαι Κρήτη.

Θέλω ένα ποιοτικό 24άρι και ένα 9άρι για το σπίτι. Το 24άρι θα μπει σε ενιαίο χώρο περίπου 55-60 m2 ενώ το άλλο σε μικρό δωμάτιο.

Στο 24άρι έχω ξεχωρίσει αυτό "inventor" λόγω εμφάνισης κυρίως μιας και από αντικειμενικά κριτήρια / κατανάλωση / ποιότητα δεν γνωρίζω και πολλά. Αξίζει ή να πάω σε κάποιο άλλο σε αυτά τα χρήματα?

Σε 9άρι πάλι δεν βγάζω άκρη για το πιο αξίζει και πιο όχι :P

Θα εκτιμούσα πάρα πολύ μια βοήθεια διότι θέλω να προβώ άμεσα σε αγορά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, liakjim said:

Ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο;

Συγγνώμη ξέχασα να αναφερθώ στο βασικότερο! Κυρίως ψύξη φίλε Μ. Θέρμανση πολύ σπάνια, ίσως και καθόλου.

Σε ευχαριστώ που μπαίνεις στον κοπο

Επεξ/σία από zacharias99
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zacharias99 είπε

Συγγνώμη ξέχασα να αναφερθώ στο βασικότερο! Κυρίως ψύξη φίλε Μ. Θέρμανση πολύ σπάνια, ίσως και καθόλου.

Σε ευχαριστώ που μπαίνεις στον κοπο

Και θα ήθελες οπωσδήποτε μαύρο; 

Δημοσ.
8 minutes ago, liakjim said:

Και θα ήθελες οπωσδήποτε μαύρο; 

Όχι απαραίτητα. Αν πχ μου πεις ότι το τάδε άσπρο αξίζει, θα πήγαινα εκεί εννοείται. Αν πάλι μ πεις ότι το ταδε είναι ένα μικρο κλικ καλύτερο από το μαύρο Inventor, τότε θα πήγαινα στο inventor. 

Στο 9άρι δεν έχω κανενα απολύτως θέμα. Ίσα ίσα εκεί προτιμώ το λευκό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, zacharias99 είπε

Όχι απαραίτητα. Αν πχ μου πεις ότι το τάδε άσπρο αξίζει, θα πήγαινα εκεί εννοείται. Αν πάλι μ πεις ότι το ταδε είναι ένα μικρο κλικ καλύτερο από το μαύρο Inventor, τότε θα πήγαινα στο inventor. 

Στο 9άρι δεν έχω κανενα απολύτως θέμα. Ίσα ίσα εκεί προτιμώ το λευκό.

Δωμάτιο -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4402456

Πάμε τώρα στα δύσκολα. 

Αν οι απώλειες σου το επιτρέπουν, τότε πας εδώ -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-63zr-w-b-klimatistiko-22-000-btu-h_4404300

Αν όχι, από τα 24άρια και από feedback άλλων μελών, θα πρέπει να απορρίψουμε οτιδήποτε σε midea και φασόν (όπως το inventor). 

Θα ήθελα πάρα πολύ να σε πάω στο aseg24kmte και να τελειώναμε εκεί αλλά βλέπω δεν το έχουν πλέον ή έστω προσωρινά. 

Δυστυχώς το θέμα ψύξη + 24άρι είναι, σε εμένα τουλάχιστον, ένα τρελός γρίφος, μιας και δεν έχουμε καλό feedback όπως έχω πει εδώ

Υπάρχει το aseg24klca με τα αδιανόητα για 24άρι 100W σε ψύξη, αλλά με τίμημα τον θόρυβο της εσωτερικής μονάδας. Αν και έχοντας παλιά εγώ το asyg24klca, σου λέω ότι στην πράξη θα το έχεις σε λειτουργία αφύγρανσης , οπότε δεν θα το ακούς και ιδιαίτερα. Είναι με 7 χρόνια εγγύηση αλλά γυμνό από χαρακτηριστικά. 

Υπάρχει το στάνταρ https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-71zr-w-b-klimatistiko-24-000-btu-h_4404335 . Ελάχιστα watts 380-400W σε ψύξη. Μειονέκτημα τα 3 χρόνια εγγύηση και είναι γυμνό από χαρακτηριστικά.

Μετά υπάρχουν οι κινέζοι. 

Από φθηνά μοντέλα, υπάρχει το tcl miracle III. Πιστεύω ότι θα τα πηγαίνει καλά,  αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου feedback. 

Μετά υπάρχει το toyotomi erai. Έχουμε θετικό feedback από το μέλος @tu-luba εδώ. Αυτό έχει και την εμφάνιση που ψάχνεις και χαρακτηριστικά και εγγύηση 10 ετών. 

Οπότε είναι τώρα να δεις τις απώλειες. Αν είναι και για 22άρι (που με υψηλές εξωτερικές έχε υπόψη ότι λόγω μείωσης της απόδοσης των κλιματιστικών γίνεται κοντά 19-20άρι) τότε το πρόβλημα έχει μία λύση, το heavy 63. 

Αν θέλεις καθαρό 24άρι, τότε υπάρχει ο γρίφος επώνυμο (fujitsu/mitsubishi) ή κινέζικο (erai) με όλους αυτούς τους αγνώστους και προβληματισμούς που είπα. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.
13 minutes ago, liakjim said:

Δωμάτιο -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4402456

Πάμε τώρα στα δύσκολα. 

Αν οι απώλειες σου το επιτρέπουν, τότε πας εδώ -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-63zr-w-b-klimatistiko-22-000-btu-h_4404300

Αν όχι, από τα 24άρια και από feedback άλλων μελών, θα πρέπει να απορρίψουμε οτιδήποτε σε midea και φασόν (όπως το inventor). 

Θα ήθελα πάρα πολύ να σε πάω στο aseg24kmte και να τελειώναμε εκεί αλλά βλέπω δεν το έχουν πλέον ή έστω προσωρινά. 

Δυστυχώς το θέμα ψύξη + 24άρι είναι, σε εμένα τουλάχιστον, ένα τρελός γρίφος, μιας και δεν έχουμε καλό feedback όπως έχω πει εδώ

Υπάρχει το aseg24klca με τα αδιανόητα για 24άρι 100W σε ψύξη, αλλά με τίμημα τον θόρυβο της εσωτερικής μονάδας. Αν και έχοντας παλιά εγώ το asyg24klca, σου λέω ότι στην πράξη θα το έχεις σε λειτουργία αφύγρανσης , οπότε δεν θα το ακούς και ιδιαίτερα. Είναι με 7 χρόνια εγγύηση αλλά γυμνό από χαρακτηριστικά. 

Υπάρχει το στάνταρ https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-71zr-w-b-klimatistiko-24-000-btu-h_4404335 . Ελάχιστα watts 380-400W σε ψύξη. Μειονέκτημα τα 3 χρόνια εγγύηση και είναι γυμνό από χαρακτηριστικά.

Μετά υπάρχουν οι κινέζοι. 

Από φθηνά μοντέλα, υπάρχει το tcl miracle III. Πιστεύω ότι θα τα πηγαίνει καλά,  αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου feedback. 

Μετά υπάρχει το toyotomi erai. Έχουμε θετικό feedback από το μέλος @tu-luba εδώ. Αυτό έχει και την εμφάνιση που ψάχνεις και χαρακτηριστικά και εγγύηση 10 ετών. 

Οπότε είναι τώρα να δεις τις απώλειες. Αν είναι και για 22άρι (που με υψηλές εξωτερικές έχε υπόψη ότι λόγω μείωσης της απόδοσης των κλιματιστικών γίνεται κοντά 19-20άρι) τότε το πρόβλημα έχει μία λύση, το heavy 63. 

Αν θέλεις καθαρό 24άρι, τότε υπάρχει ο γρίφος επώνυμο (fujitsu/mitsubishi) ή κινέζικο (erai) με όλους αυτούς τους αγνώστους και προβληματισμούς που είπα. 

Ρε φίλε πραγματικά σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Χαίρομαι που δεν Μ πέταξες ένα ξερο πάρε αυτό και τέλος. Μου έδωσες και έναν μπουσουλα να ψαχτω και εγώ ο ίδιος!!!

Θα τα κοιτάξω τώρα με τελείως διαφορετικό μάτι και θα αποφασίσω!

Δημοσ.

@liakjim Μηπως γνωρίζεις κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο;

https://www.praktiker.gr/p/wellio-kiniro-klimatistiko-inverter-24000btu-154650?ref=reccodo-search

Για ψύξη με ενδιαφέρει σε χώρο γύρω στα 50τμ.

Μου έχουν πει οτι ειναι φασον Juro Pro.

Καμια άλλη πρόταση στα 24.000; Είναι για εξοχικο αλλιως θα πήγαινα κατευθειαν για mitsubishi heavy που ανεφερες και πιο πανω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, raikou είπε

Αν θα πήγαινες σε midea θα κοίταγα αυτό για το οποίο έχουμε feedback , το all easy pro. 

Το miracle III είναι γνωστό, σούπερ VFM μοντέλο. 

Ότι και να πάρεις θα είναι οκ. Κοιτάς χαρακτηριστικά, όρους εγγύησης, τιμές . 

11 λεπτά πριν, panos7 είπε

@liakjim Μηπως γνωρίζεις κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο;

https://www.praktiker.gr/p/wellio-kiniro-klimatistiko-inverter-24000btu-154650?ref=reccodo-search

Για ψύξη με ενδιαφέρει σε χώρο γύρω στα 50τμ.

Μου έχουν πει οτι ειναι φασον Juro Pro.

Καμια άλλη πρόταση στα 24.000; Είναι για εξοχικο αλλιως θα πήγαινα κατευθειαν για mitsubishi heavy που ανεφερες και πιο πανω.

Δυστυχώς δεν ξέρω. 

Δημοσ.

Να ζητήσω και εγώ τα φώτα σας για διαμέρισμα που ολοκληρώνεται τώρα η ανακαίνιση του μιας και είχα καταλήξει στα:

• Toyotomi Gosai Κλιματιστικό Inverter 9000
  •  Toyotomi Gosai Κλιματιστικό Inverter 18000

όμως μετά διάβασα τα σχόλια και ίσως πρέπει να επιλέξω κάτι άλλο.

Παραθέτω το ερωτηματολόγιο:

1. 2000€ (Ένα 18000btu για σαλονοτραπεζαρία και δύο 9000btu για Υ/Δ)
  2. Νέα Αγορά
  3. Με ενδιαφέρει να έχει εγγύηση αντιπροσωπείας, ιδανικά να μην έχει μέσα την εγκατάσταση για να φέρω δικό μου μάστορα
  4. μόνο ΨΥΞΗ
  5. Αποκλειστική πηγή Ψύξης
  6. Για θέρμανση υπάρχει Αντλία Θερμότητας
  7. 1 Σαλονοτραπεζαρία πρπ. 35-40τμ προσανατολισμό Ανατολικό
    1 Υ/Δ προσανατολισμό Ανατολικό
    1Υ/Δ προσανατολισμό ΝότιοΔυτικό
  8. 25.7 σύμφωνα με MEteo
  9. Wifi, ιονιστή, χαμηλό θόρυβο και Μεγάλη εγγύηση
  10. Έχει τοποθετηθεί εσωτερικά μόνωση (συμπ.ορυκτοβάμβακας) σε τοίχους και οροφή, έχει έντονη ηλιοφάνεια και συνθετικά κουφώματα με 3πλα τζάμια διπλού ενεργειακου φιλμ και γέμισης αργκον.

11.  

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-05-20 170652.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Roil είπε

Να ζητήσω και εγώ τα φώτα σας για διαμέρισμα που ολοκληρώνεται τώρα η ανακαίνιση του μιας και είχα καταλήξει στα:

• Toyotomi Gosai Κλιματιστικό Inverter 9000
  •  Toyotomi Gosai Κλιματιστικό Inverter 18000

όμως μετά διάβασα τα σχόλια και ίσως πρέπει να επιλέξω κάτι άλλο.

Παραθέτω το ερωτηματολόγιο:

1. 2000€ (Ένα 18000btu για σαλονοτραπεζαρία και δύο 9000btu για Υ/Δ)
  2. Νέα Αγορά
  3. Με ενδιαφέρει να έχει εγγύηση αντιπροσωπείας, ιδανικά να μην έχει μέσα την εγκατάσταση για να φέρω δικό μου μάστορα
  4. μόνο ΨΥΞΗ
  5. Αποκλειστική πηγή Ψύξης
  6. Για θέρμανση υπάρχει Αντλία Θερμότητας
  7. 1 Σαλονοτραπεζαρία πρπ. 35-40τμ προσανατολισμό Ανατολικό
    1 Υ/Δ προσανατολισμό Ανατολικό
    1Υ/Δ προσανατολισμό ΝότιοΔυτικό
  8. 25.7 σύμφωνα με MEteo
  9. Wifi, ιονιστή, χαμηλό θόρυβο και Μεγάλη εγγύηση
  10. Έχει τοποθετηθεί εσωτερικά μόνωση (συμπ.ορυκτοβάμβακας) σε τοίχους και οροφή, έχει έντονη ηλιοφάνεια και συνθετικά κουφώματα με 3πλα τζάμια διπλού ενεργειακου φιλμ και γέμισης αργκον.

11.  

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-05-20 170652.png

Θα πρέπει να επαναλάβεις τον υπολογισμό απωλειών για τη σαλονοτραπεζαρια.

Βάλε μόνο τα τετραγωνικά που έχει,  τα εξωτερικά παράθυρα/πόρτες ( όχι όλου του σπιτιού), αλλαγή στους εσωτερικούς τοίχους σε επαφή με άλλη οικία και τρέξε με επιθυμητή θερμοκρασία 18 αν είσαι βόρεια προάστια ή 19 αν είσαι κάπου πιο ζεστά. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα πρέπει να επαναλάβεις τον υπολογισμό απωλειών για τη σαλονοτραπεζαρια.

Βάλε μόνο τα τετραγωνικά που έχει,  τα εξωτερικά παράθυρα/πόρτες ( όχι όλου του σπιτιού), αλλαγή στους εσωτερικούς τοίχους σε επαφή με άλλη οικία και τρέξε με επιθυμητή θερμοκρασία 18 αν είσαι βόρεια προάστια ή 19 αν είσαι κάπου πιο ζεστά. 

image.png.54782ed292f8ed5179c5278f8a955ea7.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...