Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, XghosT7 είπε

Το έψαξα αυτό που μου πρότεινες και είναι αρκετά ακριβό για εμένα. Έχω budget περίπου 550 ευρώ με την εγκατάσταση μαζί, έχεις να μου προτείνεις ~3 άλλες επιλογές;

https://www.bestprice.gr/item/2158590395/tcl-miracle-iii-12chsdtpg21i-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisth-kai-wi-fi.html

θα πρέπει να προσέξεις να αγοράσεις από κατάστημα που να είναι στο δίκτυο Τουρνικιώτης (να λέει 10 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπίας). 

Μετά δίνεις ένα 100αρικο (τυπική τιμή για εγκατάσταση 9-12Κ ) και είσαι στο μπάτζετ σου. 

• Απαντ. 8,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τιμή είναι καλή γιαυτό;

https://www.apothema.gr/fujitsu-airstage-aseg24klca-aoeg24klca-klimatistiko-inverter-24000-btu-a-a-273439p

Στον Κωτσοβολο το έχει 1399 αλλά με δωρεάν εγκατάσταση και με δωροεπιταγή 300 ευρω.

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306235-a-c-in24btu-fujitsu-aseg24klca-eco

Επεξ/σία από panos7
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panos7 είπε

Η τιμή είναι καλή γιαυτό;

https://www.apothema.gr/fujitsu-airstage-aseg24klca-aoeg24klca-klimatistiko-inverter-24000-btu-a-a-273439p

Στον Κωτσοβολο το έχει 1399 αλλά με δωρεάν εγκατάσταση και με δωροεπιταγή 300 ευρω.

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306235-a-c-in24btu-fujitsu-aseg24klca-eco

Καλή. 

Δημοσ.

Mια φορα την ημερα, θα θυμιζω οτι στην υπογραφη μου(μονο απο υπολογιστη ορατη) εχω excel με τα χαρακτηριστικα των σοβαρων/ιαπωνικης σχεδιασης κλιματιστικων, γιατι οπως αναμενοταν η Fujitsu εγινε best buy.

Διαβαστε τα παντα ολα, οσοι ειστε στην επιλογη αγορας και μετα ρωτατε, δεν τα εγραψα αδικα!😎

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Στο grafana της υπογραφής μου προσθέσαμε με τη βοήθεια του @sap00 ένα daikin atxc35d! Ευχαριστούμε!

image.png.7f08705c974e3d883399d636fd03f311.png

Εργαλείο! Κάποια στιγμή θα βάλουμε κ το δικό μο.

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις παρήγγειλα και εγώ το miracle III 9.000 από πλαίσιο. Ξέρουμε αν είναι εφικτό να μπει σε απλή πρίζα τοίχου ή πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο να τραβήξει γραμμή από τον πίνακα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, archimidis είπε

Μόλις παρήγγειλα και εγώ το miracle III 9.000 από πλαίσιο. Ξέρουμε αν είναι εφικτό να μπει σε απλή πρίζα τοίχου ή πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο να τραβήξει γραμμή από τον πίνακα ;

Εννοείται απλή πρίζα (σούκο).

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
  • Like 1
Δημοσ.

Βλέποντας μέχρι τώρα τα 9άρια daikin sensira με tapo, να σταθεροποιούνται στα 170-180w, ένιωσα ευχάριστη έκπληξη που το αντίστοιχο 12άρι atxc35d, μπορεί και κάτω από 150w ! Με τη βοήθεια του liakjim, του sonoff και του Grafana. (εξωτ. 27,5 - εσωτ. 22,0 βαθμοί)

atxc35d 147w.jpg

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Στην Λούτσα για 2 υπνοδωμάτια και μια σαλονοκουζίνα (είναι ενιαίος χώρος αλλά είναι σαν Γ) σκέφτομαι για 2 12άρια και 1 24αρι αντίστοιχα.

Πιο πολύ θα κατοικείται ΟΛΟ το καλοκαίρι και τον χειμώνα σπάνια.

Τι προτείνεται? 2k και βλέπουμε...

Ευχαριστώ

loutsa.png

Επεξ/σία από F117
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sap00 είπε

Βλέποντας μέχρι τώρα τα 9άρια daikin sensira με tapo, να σταθεροποιούνται στα 170-180w, ένιωσα ευχάριστη έκπληξη που το αντίστοιχο 12άρι atxc35d, μπορεί και κάτω από 150w ! Με τη βοήθεια του liakjim, του sonoff και του Grafana. (εξωτ. 27,5 - εσωτ. 22,0 βαθμοί)

atxc35d 147w.jpg

Ποιο sonoff χρησιμοποιεις και τι πληροφοριες παιρνεις; Energy meter και μονο καταναλωση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sap00 είπε

atxc35d 147w.jpg

Σε ψύξη λογικά θα πρέπει να δεις κοντά στα 105-110W

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Ποιο sonoff χρησιμοποιεις και τι πληροφοριες παιρνεις; Energy meter και μονο καταναλωση;

το sonoff pow elite powr320d. Βλέπω στιγμιαία κατανάλωση και συνολική ωριαία, ημερήσια ή μηνιαία. Όχι όμως το ωραίο διάγραμμα του grafana. Δεν το έψαξα ακόμα διεξοδικά.... 

ewlink atxc35d 21052025.jpg

Επεξ/σία από sap00
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sap00 είπε

atxc35d 147w.jpg

Είναι γαμάτο μηχάνημα.

Αξίζουν τα +150€ που κοστίζει από τα κινέζικα.

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
  • Like 1
Δημοσ.

Ήρθε και η ώρα των παπούδων. Στο χωριό έχουν ένα παλιό κλιματιστικό και ο παπούς θέλει να το αλλάξει με καινούριο που θα καίει λιγότερο.  Τα στοιχεία από το εργαλείο παρακάτω... Κάτι οικονομικό και αξιόπιστο. Ο χώρος είναι σαλόνι και κουζίνα ενιαίος χώρος. Το σπίτι παλιο και αμόνωτο μονοκατοικία. Το θέλουν για το καλοκαίρι για ψύξη 90%

Θερμικές Απώλειες

12541.28Watt

10785.50KCal/h

278.70Watt/m2

239.68KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:Κορινθία - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία:18 ℃Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:1960Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:45 m2Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:3 mΑλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Μόνο/Πάνω στην ακτογραμμήΑλλαγή
Μόνωση Τοίχων:Καμία ΜόνωσηΑλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:ΈδαφοςΑλλαγή
Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωσηΑλλαγή
Οροφή σε επαφή με:ΑέραΑλλαγή
Μόνωση Οροφής:Καμία μόνωσηΑλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2Αλλαγή
Παράθυρα:1Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:Ξύλινα κουφώματαΑλλαγή
Τύπος Τζαμιών:Μονά τζάμιαΑλλαγή
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Tsino είπε

Στο χωριό έχουν ένα παλιό κλιματιστικό και ο παπούς θέλει να το αλλάξει με καινούριο που θα καίει λιγότερο.

Οι απώλειες είναι πολλές! Η κρίσιμη πληροφορία είναι: τι μηχάνημα είχαν μέχρι τώρα - και κατά πόσο κάλυπτε τις ανάγκες τους?... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...