Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η προσφορά του Πλαισίου έχει δωρεάν εγκατάσταση που δεν προσφέρεται στην περιοχή μου. Παίζει να κάνουν έκπτωση το ποσό της εγκατάστασης;

• Απαντ. 8,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, F117 είπε

Καλησπέρα!

Στην Λούτσα για 2 υπνοδωμάτια και μια σαλονοκουζίνα (είναι ενιαίος χώρος αλλά είναι σαν Γ) σκέφτομαι για 2 12άρια και 1 24αρι αντίστοιχα.

Πιο πολύ θα κατοικείται ΟΛΟ το καλοκαίρι και τον χειμώνα σπάνια.

Τι προτείνεται? 2k και βλέπουμε...

Ευχαριστώ

loutsa.png

Γιατί 24άρι; Πόσες απώλειες βγάζει; Κοίτα τις οδηγίες έτσι;

Δημοσ.

Καλησπέρα @liakjim . 
Θα το τρέξω για 18 βαθμούς και μια κάτοψη στο περίπου.

Είναι ελεύθερο από ολες τις πάντες. και απο πάνω ταράτσα. Όσες φορές εχω πάει καλοκαίρι βράζει.

Υπερβολή το 24αρι λές? Με σκεπτικό αν ανοιξει αυτό να πιάνει σάλονι και κουζίνα και μέσω του διαδρομου με ανοιχτές πόρτες ίσως δώσει ενα boost.

loutsa2.png.a08ba15ba864cddd2e83a988e7cd9f75.png

KATOPSI.png

Δημοσ.

Liakjim,

Είσαι τρομερός. Που τα είχες όλα αυτά!  Η συλλογή σου είναι σπάνια. Μαγνητοσκόπηση ήχου σε διαφορετικές συνθήκες για το ίδιο μοντέλο κλιματιστικού! Πολύ καλή δουλειά τα video. Σε ευχαριστώ από καρδιάς.

Να κάνω και μια παρατήρηση - ερώτηση:

Τα db που γράφουν επάνω τα κλιματιστικά δεν πρέπει να είναι αξιόπιστα, τουλάχιστον για μια μεταξύ τους στοιχειώδη σύγκριση;

Εσύ(;) νομίζω είχες αναφέρει κάπου  -μάλλον στο Σκρουτζ -  ότι το μακρύ σε μήκος κλιματιστικό που απέκτησες aseg24kmte και με το οποίο αντικατέστησες το compact «asyg24klca» είναι πιο αθόρυβο σε σχέση με το παλιό. Και λογικό, αφού είναι πιο μακρύ. Διαβάζω όμως στις προδιαγραφές στο Σκρουτζ:

Το καινούργιο μακρύ σε μήκος aseg24kmte, δηλ. το πιο ήσυχο σύμφωνα με τις δηλώσεις σας:

Ισχύς Θορύβου

Εσωτερικής Μονάδας65 dB

Εξωτερικής Μονάδας67 dB

Το παλιό compact (μικρό σε μήκος) θορυβώδες asyg24klca:

Ισχύς Θορύβου

Εσωτερικής Μονάδας64 dB

Εξωτερικής Μονάδας65 dB

Ήτοι λιγότερα db.  Γιατί;  Δεν ξέρουν τι μετράνε;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Kountouris είπε

Liakjim,

Είσαι τρομερός. Που τα είχες όλα αυτά!  Η συλλογή σου είναι σπάνια. Μαγνητοσκόπηση ήχου σε διαφορετικές συνθήκες για το ίδιο μοντέλο κλιματιστικού! Πολύ καλή δουλειά τα video. Σε ευχαριστώ από καρδιάς.

Να κάνω και μια παρατήρηση - ερώτηση:

Τα db που γράφουν επάνω τα κλιματιστικά δεν πρέπει να είναι αξιόπιστα, τουλάχιστον για μια μεταξύ τους στοιχειώδη σύγκριση;

Εσύ(;) νομίζω είχες αναφέρει κάπου  -μάλλον στο Σκρουτζ -  ότι το μακρύ σε μήκος κλιματιστικό που απέκτησες aseg24kmte και με το οποίο αντικατέστησες το compact «asyg24klca» είναι πιο αθόρυβο σε σχέση με το παλιό. Και λογικό, αφού είναι πιο μακρύ. Διαβάζω όμως στις προδιαγραφές στο Σκρουτζ:

Το καινούργιο μακρύ σε μήκος aseg24kmte, δηλ. το πιο ήσυχο σύμφωνα με τις δηλώσεις σας:

Ισχύς Θορύβου

Εσωτερικής Μονάδας65 dB

Εξωτερικής Μονάδας67 dB

Το παλιό compact (μικρό σε μήκος) θορυβώδες asyg24klca:

Ισχύς Θορύβου

Εσωτερικής Μονάδας64 dB

Εξωτερικής Μονάδας65 dB

Ήτοι λιγότερα db.  Γιατί;  Δεν ξέρουν τι μετράνε;

Αυτά τα dB δεν ξέρω πως προκύπτουν. 

Για να δεις τις διαφορές των εσωτερικών μονάδων, ψάξε να βρεις τα design manuals τους ( τα βρίσκεις εύκολα με μια αναζήτηση στο google ). Εκεί θα δεις τα dB ανά ταχύτητα ανεμιστήρα. 

Ενδεικτικά, άκουγα το asyg24klca που δούλευε στο ισόγειο από την κρεβατοκάμαρα που είναι στον πάνω όροφο ( μεζονέτα). Το asyg24kmta εννοείται πως είναι αρκετά πιο αθόρυβο. 

Οι εξωτερικές μονάδες και των δύο κλιματιστικών είναι ότι πιο αθόρυβο έχω ακούσει σε λειτουργία ψύξης. Πιο αθόρυβο από το Yukai 24K των πεθερικών και πιο αθόρυβο από ένα 18αρι Mitsubishi electric του παραδιπλανου σπιτιού. Βασικά δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι δουλεύει, βλέπεις απλά τον ανεμιστήρα να γυρίζει. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Kountouris said:

Δεν ξέρουν τι μετράνε;

Αυτή η σύγχυση που έχεις υπάρχει διότι στην ετικέτα ενός κλιματιστικού, οι τιμές σε dB αναφέρονται στην ηχητική ισχύ, όχι πόσο ακούμε πραγματικά. Αυτή είναι μια απόλυτη τιμή και τυποποιημένη, χρησιμοποιείται μόνο για γενικές συγκρίσεις μεταξύ προϊόντων.
Η ηχητική πίεση δείχνει τι αντιλαμβανόμαστε και, αν και πολύ πιο σχετική με τον χρήστη, δεν υπάρχει στην ενεργειακή ετικέτα (η οποία ρυθμίζεται από την ΕΕ και στοχεύει την τυποποίηση και όχι την υποκειμενική ακουστική άνεση).

Η ηχητική ισχύς και η ηχητική πίεση δεν μετρώνται με παρόμοια πρότυπα και συνθήκες. 

Όπως σου είπε ο liakjim, ψάξε για λεπτομερείς προδιαγραφές.

Επεξ/σία από amotida
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως οι συμβουλες που δινονται εδω δεν ειναι ιδιες με αυτες που γραφει το πλαισιο για την εγκατασταση
https://www.insomnia.gr/forums/topic/827170-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-3/#comment-59713411

Αναφορά σε κείμενο

Η υπηρεσία δεν περιλαμβάνει:
- Πρόσθετη ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Για ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση απαιτείται προετοιμασία από αδειούχο ηλεκτρολόγο. 
- Τρύπημα υαλοπίνακα, τσιμέντου και πέτρινου τοίχου.
- Απεγκατάσταση υπάρχοντος κλιματιστικού.
- Διακοσμητικό κανάλι σωληνώσεων.
- Προσαρμογές βάσεων που δεν προβλέπονται από τον κατασκευαστή. 
- Χρήση γερανού.
- Ξυλουργικές & σιδηρουργικές εργασίες.
- Τη χρήση αζώτου σε περίπτωση προεγκατάστασης.
- Ύψος άνω των 3 μέτρων είτε αυτό γίνει με μεγάλη σκάλα, είτε με σκαλωσιά, είτε με αναβατόριο-γερανό.

Η εγκατάσταση σε θερμοπρόσοψη χρήζει υπηρεσία μελέτης χώρου.

* Παρέχονται βάση εξωτερική μονάδας, σωληνώσεις και καλώδια έως 3 μέτρα. 

1)πως θα περαστουν τα καλωδια αν δεν τρυπησει το τοιχο;
2)τα καλωδια λεει μεχρι 3 μετρα
3)για αντλια κενου δε λεει κατι

ποσα λεφτα εξτρα θα χρεωσει για ολα αυτα;

Επεξ/σία από raikou
Δημοσ.
16 ώρες πριν, archimidis είπε

Μόλις παρήγγειλα και εγώ το miracle III 9.000 από πλαίσιο. Ξέρουμε αν είναι εφικτό να μπει σε απλή πρίζα τοίχου ή πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο να τραβήξει γραμμή από τον πίνακα ;

αναμένω το τηλέφωνο από τους τεχνικούς του Πλαισίου. από όσο μου είπαν βάσεις για την εξωτερική μονάδα φαίρνουν αυτοί. Γενικά γνωρίζετε αν βάζουν αντλία κενού ή θα μαλλώσουμε; καθώς και πόσα μέτρα χαλκό προτείνετε για αυτό το μοντέλο;

Η εξωτερική μονάδα θα μπει σε μπαλκόνι με τέντα. Υπάρχει πρόβλημα να μπει ψηλά στα 2μ περίπου; είναι προτιμότερο να μπαίνουν πιο χαμηλά;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, raikou είπε

1)πως θα περαστουν τα καλωδια αν δεν τρυπησει το τοιχο;
2)τα καλωδια λεει μεχρι 3 μετρα
3)για αντλια κενου δε λεει κατι

4)ποσα λεφτα εξτρα θα χρεωσει για ολα αυτα;

1. Λέει για πέτρινο τοίχο. Εσύ έχεις τούβλο.

2. Ε, στα 3μ θα υπάρχει μια πρίζα ή ένα κουτί .. 

3. Τι να πει? Είναι αυτονόητο!

4. Τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί μου συμφορουμίτες, περνάμε μεγάλες στιγμές!

Χάρη στον @sap00 , στο grafana έχουμε πλέον και το πιο καινούργιο μοντέλο της toyotomi και μάλιστα σε 24άρι, το erai 24K!!! Φασόν gree . Επιτέλους θα δούμε τι κάνει σε ψύξη!

image.png.90a9aa4e6f45440bbf902df94c56f406.png

Θα ήθελα να μπορούσαμε να δούμε και erai18Κ, miracle III 24K και 18Κ. Θα είχαμε πλέον καλή εικόνα της αγοράς. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 20/5/2025 στις 6:45 ΜΜ, Nika1 είπε

Γιατί όχι πχ MIDEA Xtreme Pro AG2PRO -18NXD0-I/O ή 

INVENTOR Neo 2 N2UVI-N2UVO18WFI  που έχουν καλές κριτικές στο Skroutz ?

neo  2 αστο καλυτερα το εχω εγω κ στο ζεστο ειναι οτι ναναι δουλευει σαν on-off κ οχι onverter

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Αυτά τα dB δεν ξέρω πως προκύπτουν. 

Για να δεις τις διαφορές των εσωτερικών μονάδων, ψάξε να βρεις τα design manuals τους ( τα βρίσκεις εύκολα με μια αναζήτηση στο google ). Εκεί θα δεις τα dB ανά ταχύτητα ανεμιστήρα. 

Ενδεικτικά, άκουγα το asyg24klca που δούλευε στο ισόγειο από την κρεβατοκάμαρα που είναι στον πάνω όροφο ( μεζονέτα). Το asyg24kmta εννοείται πως είναι αρκετά πιο αθόρυβο. 

Οι εξωτερικές μονάδες και των δύο κλιματιστικών είναι ότι πιο αθόρυβο έχω ακούσει σε λειτουργία ψύξης. Πιο αθόρυβο από το Yukai 24K των πεθερικών και πιο αθόρυβο από ένα 18αρι Mitsubishi electric του παραδιπλανου σπιτιού. Βασικά δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι δουλεύει, βλέπεις απλά τον ανεμιστήρα να γυρίζει. 

Στη θέρμανση αγαπητέ Liakjim, θα μπορούσες να πεις το ίδιο;  [για τη εξωτερική μονάδα πάντα].   Αφού τα έχεις ακούσει όλα τα παραπάνω μοντέλα με ποια σειρά θα τα κατέτασσες σε θόρυβο εξωτερικής μονάδας;

Δημοσ.

Panasonic 18,000.

Δουλεύει από το 2002.

2002 - σήμερα στην ψύξη. 

2011 - σήμερα και θέρμανση, αποκλειστικά.

Δουλεύει περίπου 8-10 ώρες τη μέρα.

Καίει περίπου 2,5 kWh/h, αν και προφανώς κάνει on/off.

Κανένα επιχείρημα να πείσω τη μάνα μου να το αλλάξει; 🤣

Δουλεύει άψογα και λέει ότι το λυπάται.

20250522_134239.jpg

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kountouris είπε

Στη θέρμανση αγαπητέ Liakjim, θα μπορούσες να πεις το ίδιο;  [για τη εξωτερική μονάδα πάντα].   Αφού τα έχεις ακούσει όλα τα παραπάνω μοντέλα με ποια σειρά θα τα κατέτασσες σε θόρυβο εξωτερικής μονάδας;

Στη θέρμανση το asyg24klca ήταν θορυβώδες όταν η εξωτερική ήταν πάνω από 8-9C. Πιο χαμηλά έπεφτε σε σχεδόν αθόρυβα επίπεδα. 

Το asyg24kmta είναι παρόμοιας φιλοσοφίας αλλά έχει μια λειτουργία αθόρυβης λειτουργίας της εξωτερικής όπου μειώνεται σημαντικά ο θόρυβος. 

Όλα αυτά θα τα δεις στο YouTube. Έχω και ένα playlist με το asyg24kmta αν ψάξεις. 

Παρόλα αυτά, το feedback των μελών εδώ και ήδη από το asyg071klca ( όπως είπε η Fujitsu το πιο νέο μοντέλο klca) , ήταν πως η εξωτερική είναι αθόρυβη και σε θέρμανση και σε όλο το εύρος των εξωτερικών θερμοκρασιών, άρα κάποια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα, κάτι που δυστυχώς δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω μιας και δεν το έχω ακούσει με τα αυτιά μου ούτε αυτό ούτε το νεότερο aseg24klca. Όπως δεν έχω ακούσει ούτε το aseg24kmte. Ούτε κάποιος έχει σηκώσει σχετικό βίντεο. 

Κοινώς το feedback μου ενδεχομένως να είναι πια ξεπερασμένο. 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στη θέρμανση το asyg24klca ήταν θορυβώδες όταν η εξωτερική ήταν πάνω από 8-9C. Πιο χαμηλά έπεφτε σε σχεδόν αθόρυβα επίπεδα. 

Το asyg24kmta είναι παρόμοιας φιλοσοφίας αλλά έχει μια λειτουργία αθόρυβης λειτουργίας της εξωτερικής όπου μειώνεται σημαντικά ο θόρυβος. 

Όλα αυτά θα τα δεις στο YouTube. Έχω και ένα playlist με το asyg24kmta αν ψάξεις. 

Παρόλα αυτά, το feedback των μελών εδώ και ήδη από το asyg071klca ( όπως είπε η Fujitsu το πιο νέο μοντέλο klca) , ήταν πως η εξωτερική είναι αθόρυβη και σε θέρμανση και σε όλο το εύρος των εξωτερικών θερμοκρασιών, άρα κάποια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα, κάτι που δυστυχώς δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω μιας και δεν το έχω ακούσει με τα αυτιά μου ούτε αυτό ούτε το νεότερο aseg24klca. Όπως δεν έχω ακούσει ούτε το aseg24kmte. Ούτε κάποιος έχει σηκώσει σχετικό βίντεο. 

Κοινώς το feedback μου ενδεχομένως να είναι πια ξεπερασμένο. 

Ναι. Το ASYG071KLCA, επονομαζόμενο και ως ECOLANDIA. Το διαθέτουν και το Πλαίσιο και ο Κωτσόβολος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...