MikhailBakurin Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες On 20/05/2025 at 11:56, MikhailBakurin said: Χτυπήθηκε ένα miracle 3 για υπνοδωμάτιο κέντρου Αθήνας που σκάει από τις ζέστες, αλλά σπανίως κρυώνει τους χειμώνες (+ διαθέτει κάποια θέρμανση πετρελαίου αρκετά σεβαστή). Θα είμαι παρών στην εγκατάσταση για να επιβάλλω το 1.85 μου, τους ανύπαρκτους μύες μου, αλλά και την εξαιρετικά πειθαναγκαστική μου γλώσσα. Θα επανέλθω με αυτιστικό special interest που βλέπω εκφράζεται ελεύθερα στο εδώ τόπικ! ΑΠΔΕΗΤ: Ήρθε το κλίμα, πήρε και ο εγκαταστάτης. Τους λέω 3μ ενιαία σωλήνωση ΚΑΙ αντλία κενού, αλλιώς θα είμαι υποχρεωμένος να μη δεχτώ την εγκατάσταση. Μου λέει μάλιστα - μάλιστα η κυρία στο τηλ, ''πάντα αυτό κάνουμε''. ΟΚ. Στο παρασύνθημα: 25 (!!!!!) ευρώ για 4 αντικραδασμικά. Θυμίστε μου σας παρακαλώ πολύ το λινκ από το γνωστό λαστιχάδικο του κέντρου Αθήνας, να πάω να πάρω 15-20 αντικραδασμικά στην ίδια τιμή, να δώσω και μερικά στα παιδιά, γιατί βλέπω δυσκολεύονται πολύ να τα βρουν και είναι κρίμα. 10 + ΦΠΑ ΕΥΡΩ για να ενοποιήσουν (με Τ ) την εξωτερική απορροή με την εσωτερική. Υπόθεση 5 λεπτών και 2 ευρώ. Μπορώ να το κάνω μόνος μου, απλά θέλω το εξάρτημα Τ να μου προτείνετε. ΔΕΝ πρέπει να επιτρέψουμε Δωρεάν εγκατάσταση = Εγκατάσταση επίτηδες κακή. 1
liakjim Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 31 λεπτά πριν, F117 είπε Και αν ανέβουμε 2200? Ευχαριστώ και πάλι Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο για ένα εξοχικό. Για τα 12αρια σίγουρα όχι. Έτσι και αλλιώς είναι δοκιμασμένα τα TCL αυτά. Για το μεγάλο, αν φύγουμε από το TCL θα πρέπει να πας σε κάποιο επώνυμο. Δεν ξέρω σε τι τιμή θα το βρεις , αλλά η βάση θα πρέπει να είναι το Mitsubishi heavy 71 ή το Fujitsu aseg24kmte οπότε σίγουρα θα πας ή θα ξεπεράσεις το μπάτζετ. Και δεν ξέρω αν θα το αποσβέσεις και ποτέ αν και η αλήθεια είναι ότι στερούμαστε feedback για το 24αρι TCL παρά μόνο ότι ένα Morris ( φασον TCL σούπερ basic σειρά) δούλευε μια χαρά σε ψύξη οπότε λες , του π@υστη, δεν θα πάει καλά και αυτό; Ως εκεί , ότι ξέρεις, ξέρω. 1
kotsonatos04 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 350 ευρώ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού : Νέο Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 99% ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Για τον χειμώνα χρησιμοποιείται καλοριφέρ. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) : Άνω Λιόσια Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αθόρυβη εξωτερική μονάδα και πάνω από 2 χρόνια εγγύηση. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Το καλοκαίρι, από τις 16.30 και μέχρι την δύση βαράει ο ήλιος παράλληλα με τον τοίχο και κάνει αντηλιά πάνω στο μπαλκόνι. Επίσης πέρσι έγινε υδροθερμόνωση και για τον υπολογισμό Θερμικών Απωλειών επέλεξε το "πολύ καλή - 5 εκ." Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι έπρεπε να βάλω. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . : Spoiler 1379.92 Watt 1186.73 KCal/h 114.99 Watt/m2 98.89 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή Επιθυμητή Θερμοκρασία: 18 ℃Αλλαγή Έτος Kατασκευής: 1988Αλλαγή Εμβαδό Κατοικίας: 12 m2Αλλαγή Ύψος Ορόφου: 3 mΑλλαγή Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρωΑλλαγή Μόνωση Τοίχων: Καμία ΜόνωσηΑλλαγή Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: AέραΑλλαγή Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικίαΑλλαγή Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωσηΑλλαγή Οροφή σε επαφή με: ΑέραΑλλαγή Μόνωση Οροφής: Καλή μόνωση - 5εκ.Αλλαγή Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 1Αλλαγή Παράθυρα: 1Αλλαγή Τύπος Κουφωμάτων: Συνθετικά κουφώματαΑλλαγή Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμιαΑλλαγή Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Το κλιματιστικό δεν θα χρησιμοποείται ενώ κοιμάμαι, δεν υπάρχει περίπτωση, απλά να ρίχνει στις πολλές ζέστες την θερμοκρασία στο δωμάτιο που μέχρι τώρα απλά χρησιμοποιούμε έναν ανεμιστήρα να στέλνει τον κρύο αέρα από το σαλόνι/τραπεζαρία. έχω δει αυτό: https://www.praktiker.gr/p/haier-tide-green-plus-as25thmhra-c-1u25yeffra-c-klimatistiko-inverter-9000btu-150032 Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από kotsonatos04
Klausx Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Αντικραδασμικά με λάστιχο καλό είναι μπαίνουν όπου υπάρχει πρόβλημα. Είναι ένα επιπλέον εξάρτημα που θέλει έλεγχο κάθε χρόνο και αντικατάσταση μετά από 4-5 χρόνια ή όποτε αρχίσουν να φαίνονται τα σημάδια φθοράς από τις καιρικές συνθήκες.
tu-luba Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, liakjim είπε Αγαπητοί μου συμφορουμίτες, περνάμε μεγάλες στιγμές! Χάρη στον @sap00 , στο grafana έχουμε πλέον και το πιο καινούργιο μοντέλο της toyotomi και μάλιστα σε 24άρι, το erai 24K!!! Φασόν gree . Επιτέλους θα δούμε τι κάνει σε ψύξη! Θα ήθελα να μπορούσαμε να δούμε και erai18Κ, miracle III 24K και 18Κ. Θα είχαμε πλέον καλή εικόνα της αγοράς. Να σου έδινα και εγώ το παλιό erai αλλά δεν ξέρω πως Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από tu-luba
F117 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 hours ago, liakjim said: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο για ένα εξοχικό. Για τα 12αρια σίγουρα όχι. Έτσι και αλλιώς είναι δοκιμασμένα τα TCL αυτά. Για το μεγάλο, αν φύγουμε από το TCL θα πρέπει να πας σε κάποιο επώνυμο. Δεν ξέρω σε τι τιμή θα το βρεις , αλλά η βάση θα πρέπει να είναι το Mitsubishi heavy 71 ή το Fujitsu aseg24kmte οπότε σίγουρα θα πας ή θα ξεπεράσεις το μπάτζετ. Και δεν ξέρω αν θα το αποσβέσεις και ποτέ αν και η αλήθεια είναι ότι στερούμαστε feedback για το 24αρι TCL παρά μόνο ότι ένα Morris ( φασον TCL σούπερ basic σειρά) δούλευε μια χαρά σε ψύξη οπότε λες , του π@υστη, δεν θα πάει καλά και αυτό; Ως εκεί , ότι ξέρεις, ξέρω. Ευχαριστώ
liakjim Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 20 λεπτά πριν, tu-luba είπε Να σου έδινα και εγώ το παλιό erai αλλά δεν ξέρω πως Έχεις sonoff μετρητή ή shelly gen2 ,3 ; Αν ναι γίνεται. Αν και νομίζω ότι δεν έχει νόημα να βάλουμε δύο 24άρια erai. Αλλά να μου πεις και γιατί όχι;
tu-luba Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Όχι δεν έχω μόνο Tapo και κάποια zigbee ποιο μοντέλο sonoff κάνει? δωσε μου ένα link να το έχω υπόψη μου Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από tu-luba
sap00 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 10 λεπτά πριν, liakjim είπε Αν και νομίζω ότι δεν έχει νόημα να βάλουμε δύο 24άρια erai. Το δικό μου είναι το Toyotomi CTN CTG 271W ErAI Mystery White 24.000 BTU
tu-luba Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Το ίδιο έχω και εγώ είναι το μοντέλο 2022-2023 το ποιο καινούργιο είναι το 371 Άσχετο αλλά από το χειμώνα παρατήρησα ότι όταν παίρνει μπροστά η εξωτερική μονάδα κάνει 2-3 Γκαμπ γκρουπ στην εκκίνηση του συμπιεστή. Να ανυσηχω? Ελπιζω να μην με αφήσει μέσα στο καλοκαίρι Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από tu-luba
konosl2 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Καλησπερα παιδια. Μου βαλανε σημερα ενα ASEH09KMCG. Αλλα εχω ενα προβλημα. Το εβαλα να τρεξει μιση ωρα στο cool στους 18C οπως μου ειπε ο ψυκτικος μεχρι να παρει μπρος. Το προβλημα μου ειναι οτι 3-4 ωρες μετα ακομα δεν βγαζει ψυχρό-παγωμενο αερα. Ειναι απλα σαν να εχω εναν κλασικο ανεμιστηρα ανοιχτο. Λειτουργια cool, δοκιμασα full ανεμιστηρα, λειτουργια powerful, auto ανεμιστηρα αλλα τιποτα. Δοκιμασα και λειτουργια heat ετσι για πλακα και εκει οχι μονο δεν βγαζει ζεστο αλλα σχεδον καθολου αερα. Καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει;
liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 14 λεπτά πριν, tu-luba είπε ποιο μοντέλο sonoff κάνει? δωσε μου ένα link να το έχω υπόψη μου Οποιοδήποτε sonoff. Εγώ έχω το pow r2. Υπάρχει και το pow r3 ( μάλλον πιο ασφαλές για 24αρι ) και υπάρχουν και οι λύσεις τύπου pow elite r3 για πίνακα. Μόλις τώρα, konosl2 είπε Καλησπερα παιδια. Μου βαλανε σημερα ενα ASEH09KMCG. Αλλα εχω ενα προβλημα. Το εβαλα να τρεξει μιση ωρα στο cool στους 18C οπως μου ειπε ο ψυκτικος μεχρι να παρει μπρος. Το προβλημα μου ειναι οτι 3-4 ωρες μετα ακομα δεν βγαζει ψυχρό-παγωμενο αερα. Ειναι απλα σαν να εχω εναν κλασικο ανεμιστηρα ανοιχτο. Λειτουργια cool, δοκιμασα full ανεμιστηρα, λειτουργια powerful, auto ανεμιστηρα αλλα τιποτα. Δοκιμασα και λειτουργια heat ετσι για πλακα και εκει οχι μονο δεν βγαζει ζεστο αλλα σχεδον καθολου αερα. Καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει; Βάλτο θέρμανση και 30C.
konosl2 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 11 λεπτά πριν, liakjim είπε Οποιοδήποτε sonoff. Εγώ έχω το pow r2. Υπάρχει και το pow r3 ( μάλλον πιο ασφαλές για 24αρι ) και υπάρχουν και οι λύσεις τύπου pow elite r3 για πίνακα. Βάλτο θέρμανση και 30C. Δεν βγάζει τίποτα. Να το αφήσω για λίγη ώρα ;
liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Μόλις τώρα, konosl2 είπε Δεν βγάζει τίποτα. Να το αφήσω για λίγη ώρα ; Μπορείς να δεις αν περιστρέφεται ο ανεμιστήρας στην εξωτερική μονάδα;
konosl2 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Μπορείς να δεις αν περιστρέφεται ο ανεμιστήρας στην εξωτερική μονάδα; Δεν γυρνάει. Γύρισε για μια στιγμή και σταμάτησε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα