liakjim Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 14 ώρες πριν, liakjim είπε Τώρα μου θύμισες ότι πρέπει να κολλήσω στη φτερωτή του asyg24kmta ένα νέο μαγνητάκι μιας και το άλλο έφυγε από το ελεφαντάκι. Ok, Back on line! 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 38 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Έγινε κ η εγκατάσταση Τελικά πήρες το TAC 09CHSD/IFI σε τιμή 379 ευρώ με την εγκατάσταση μέσα; Και σου έκαναν τόσο καλή εγκατάσταση από το Praktiker; Μπράβο. Λίγο το δεντράκι εκεί μπροστά δεν ξέρω αν εμποδίζει την μονάδα βέβαια. Καλοδούλευτο. Τζάμπα πράγμα. Και εγώ το σκεφτόμουν να πάρω ένα για εμένα, αλλά ήρθε το Πλαίσιο με την υπερ-προσφορά του Miracle III 9k με μόνο 60 ευρώ διαφορά και με 10 χρόνια εγγύηση μέσα και πήγα σε αυτό, παρόλο που θα σιχτιρίσω επειδή δεν έχει δυνατότητα ενσωμάτωσης στο Home Assistant (ακόμα).
sphinxgr Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, tech_nikos είπε Η εγκατάσταση έγινε από το Praktiker? Χρησιμοποίησαν αντλία κενού; Η εγκατάσταση ειναι απο συνεργαζόμενο τεχνικό του πράκτικερ. Ναι είχε αντλία κενού και όλα ήταν όπως πρέπει. Μου έβαλε και 3 μέτρα σωληνώσεις χωρίς χρέωση. Η βάση γαλβανιζέ και τα αντικραδασμικά ήταν δικά μου βέβαια γιατι κανείς δεν βάζει τόσο καλά. 2 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τελικά πήρες το TAC 09CHSD/IFI σε τιμή 379 ευρώ με την εγκατάσταση μέσα; Και σου έκαναν τόσο καλή εγκατάσταση από το Praktiker; Μπράβο. Λίγο το δεντράκι εκεί μπροστά δεν ξέρω αν εμποδίζει την μονάδα βέβαια. Καλοδούλευτο. Τζάμπα πράγμα. Και εγώ το σκεφτόμουν να πάρω ένα για εμένα, αλλά ήρθε το Πλαίσιο με την υπερ-προσφορά του Miracle III 9k με μόνο 60 ευρώ διαφορά και με 10 χρόνια εγγύηση μέσα και πήγα σε αυτό, παρόλο που θα σιχτιρίσω επειδή δεν έχει δυνατότητα ενσωμάτωσης στο Home Assistant (ακόμα). Ναι με 379€ όλα μέσα. Ο μόνος λόγος που το πήρα είναι ότι είχα πάει δοκιμές κ υπήρχε στο σπίτι που έμεινα κ το δοκιμασα αρκετό καιρό κ γάζωνε επιβεβαιωμένα. Το δέντρο το θέλω για ίσκιο στο κλιματιστικό!!! Αν ακουμπάει θα το κόβω. Βάση κ αντικραδασμικά, ήταν δικά μου (18€+10€) Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από sphinxgr 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Πρέπει κανείς να καλωδιώσει τόσο πολύ ένα κλιματιστικό για να βρει τις ιδανικές συνθήκες λειτουργίας; Και δεν μιλάμε για μικρές, αλλά για χαώδεις διαφορές, μόνο με την αύξηση του ανεμιστήρα κατά λίγα m3/h. Δείτε εδώ τι γίνεται με το Toshiba Edge 10K: Βήμα 1: ζήτηση 25, ανεμιστήρας low (312m3/h). Θερμοκρασία 25,8->25,5, Υγρασία 46,3 -> 45,7 EER 5,4 Βήμα 2: ζήτηση 25, ανεμιστήρας medium low (374m3/h). Θερμοκρασία 25,5->25,3, Υγρασία 45,7 -> 46,1 EER 5,8 Βήμα 3: ζήτηση 25, ανεμιστήρας medium (444m3/h). Θερμοκρασία 25,3->25,4 (αύξηση), Υγρασία 46,1 -> 48,4 (τρελή και απότομη αύξηση) EER 5,8 Βήμα 4: ζήτηση 25, ανεμιστήρας medium low(374m3/h). Θερμοκρασία 25,4->25,1, Υγρασία 48,4 -> 46,2 (γρήγορη επαναφορά) EER 6,1 (αύξηση). Δείτε και τα γραφήματα: Δηλαδή για σήμερα προκύπτει ότι είναι πιο αποδοτική η λειτουργία στην ταχύτητα medium low. Αν τολμήσω να αυξήσω λίγο την παροχή θα έχω αύξηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας, ενώ αν μειώσω την παροχή κατά μία κλίμακα θα έχω μείωση της απόδοσης κατά 13% (EER από 6,1 σε 5,4 περίπου). Θα έπρεπε να είναι πιο απλά τα πράγματα. Ίσως συσκευές με καλό AI όπως το Perfera να το λύνουν αυτό το πρόβλημα, αν και αμφιβάλλω. Τι λέτε; ΥΓ. Σημαντική παρατήρηση: Δείτε την γραμμή κατανάλωσης που όλη την ώρα ήταν κολλημένη στα 175 watt σταθερά. Οπότε μία γραμμή κατανάλωσης από μόνη της δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ. Μόνο ότι μπορεί να ινβερτάρει η μονάδα σε κάποια watt, χωρίς όμως να μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για το τι γίνεται στο δωμάτιο, ούτε φυσικά για την απόδοση. Οπότε θα είμαι πολύ επιφυλακτικός πλέον μετά από αυτό, να επιχαίρω ή να μην επιχαίρω όταν ένα κλιματιστικό διατηρεί μια συγκεκριμένη χαμηλή κατανάλωση. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Pan_K
archimidis Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες πρέπει για χώρο εργασίας να προτείνω μηχάνημα max 1100-1200€. 3 ίδια θέλουμε στα 24.000 btu (θα μπουν σε ξεχωριστούς χώρους) κυρίως για ψύξη. έχουμε ήδη 2 gosai που είμαστε ευχαριστημένοι. Να πάμε στα ίδια ή σε Erai / toshiba yukai / ή κάποιο άλλο δεν μας απασχολεί τόσο η χαμηλή κατανάλωση και ο θόρυβος αλλά κυρίως να είναι δυνατά
liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Πρώτη δοκιμή λειτουργίας σε αφύγρανση για φέτος Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από liakjim 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, liakjim είπε Πρώτη δοκιμή λειτουργίας σε αφύγρανση για φέτος Το ότι ο αισθητήρας υγρασίας δείχνει ελαφρώς πάνω από 100% τι μπορεί να σημαίνει; Υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού σταγονιδίων στην έξοδο της μονάδας; Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από Pan_K
liakjim Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 21 λεπτά πριν, Pan_K είπε Το ότι ο αισθητήρας υγρασίας δείχνει ελαφρώς πάνω από 100% τι μπορεί να σημαίνει; Υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού σταγονιδίων στην έξοδο της μονάδας; Δεν ξέρω. 47 λεπτά πριν, Pan_K είπε Το ότι ο αισθητήρας υγρασίας δείχνει ελαφρώς πάνω από 100% τι μπορεί να σημαίνει; Υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού σταγονιδίων στην έξοδο της μονάδας; Διόρθωσα το template ώστε να μαξάρει στο 100%.
Pan_K Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 43 λεπτά πριν, liakjim είπε Διόρθωσα το template ώστε να μαξάρει στο 100%. Ίσως να μην είναι εντελώς λάθος ένδειξη και να μην χρειάζονται διορθώσεις και καλιμπράρισμα. Αν και σε αυτήν την περίπτωση, απ' ότι το έψαξα λίγο, πράγματι θα έπρεπε να βλέπεις σταγονίδια στις περσίδες και αυτό θα ήταν ένδειξη προβληματικής λειτουργίας της μονάδας, πράγμα που στην δική σου περίπτωση είναι εξαιρετικά απίθανο, λόγω του αυξημένου EER και του πρόσφατου καθαρισμού.
liakjim Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 13 λεπτά πριν, Pan_K είπε Ίσως να μην είναι εντελώς λάθος ένδειξη και να μην χρειάζονται διορθώσεις και καλιμπράρισμα. Αν και σε αυτήν την περίπτωση, απ' ότι το έψαξα λίγο, πράγματι θα έπρεπε να βλέπεις σταγονίδια στις περσίδες και αυτό θα ήταν ένδειξη προβληματικής λειτουργίας της μονάδας, πράγμα που στην δική σου περίπτωση είναι εξαιρετικά απίθανο, λόγω του αυξημένου EER και του πρόσφατου καθαρισμού. Δεν είδα σταγόνες οπότε μπορεί να είναι απλά λάθος ένδειξη αισθητήρα.
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 6 ώρες πριν, tech_nikos είπε Καλησπέρα,. Έχω ένα παλιό 9άρι Panasonic 30κονταετίας το οποίο δεν ψύχει και δεν ζεσταίνει πλέον τον αέρα παρά ελάχιστα. Έχει το παλαιού τύπου φρέον που δεν υπάρχει πλέον στα καινούρια. Μπορώ να ζητήσω να μου προσθέσουν φρέον (νέου τύπου) μήπως καταφέρει και λειτουργήσει; Τις επόμενες δεκαετίες αγοράστηκαν δύο ακόμα Panasonic σε άλλους χώρους αλλά τα πλαστικά τους και η ποιότητα κατασκευής είναι σαφώς υποδεέστερα. Το ένα χάλασε μετά από μερικά χρόνια λειτουργίας και στο άλλο τα πλαστικά θρυμματίζουν. Μπορείς, υπάρχει πλέον υγρό που το αναπληρώνει. Το αν αξίζει, είναι άλλο θέμα. 2 ώρες πριν, archimidis είπε πρέπει για χώρο εργασίας να προτείνω μηχάνημα max 1100-1200€. 3 ίδια θέλουμε στα 24.000 btu (θα μπουν σε ξεχωριστούς χώρους) κυρίως για ψύξη. έχουμε ήδη 2 gosai που είμαστε ευχαριστημένοι. Να πάμε στα ίδια ή σε Erai / toshiba yukai / ή κάποιο άλλο δεν μας απασχολεί τόσο η χαμηλή κατανάλωση και ο θόρυβος αλλά κυρίως να είναι δυνατά https://www.skroutz.gr/s/40601176/Daikin-Siesta-ATXC-D-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/35887914/Toshiba-Yukai-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share 1
F117 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα @liakjim εσύ καλά τα είπες...και εμένα και βρίσκεις σύμφωνο....αλλά....κολλημένο μυαλό πεθεράς ξέρεις????? Θα πάρουμε INVENTOR. ΤΕΛΟΣ. Δεν μπλέκεις.... 2 12άρια και 1 24άρι...... Χρυσή την έκανα. ΤΙΠΟΤΑ. Μέχρι τις εξήγησα και έδειξα γραφήματα...... ΤΠΤ..... Για inventor ποια προτείνουμε? Με συγχωρείς για την ταλαιπωρία....
cmaniac Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 11 λεπτά πριν, F117 είπε @liakjim εσύ καλά τα είπες...και εμένα και βρίσκεις σύμφωνο....αλλά....κολλημένο μυαλό πεθεράς ξέρεις????? Θα πάρουμε INVENTOR. ΤΕΛΟΣ. Δεν μπλέκεις.... Με ποιό σκεπτικό; Ότι είναι κινέζικα με ελληνικό όνομα; Πες κι εσύ ναι inverter θα πάρουμε. Fixed Στις 21/5/2025 στις 12:24 ΠΜ, XghosT7 είπε Το συζητάω αυτό με ένα δίκο μου άτομο που ασχολείτε με μονώσεις κτλπ απλά το θέμα είναι ότι ενοικιάζω το σπίτι και ο ιδιοκτήτης δεν είναι πρόθυμος να βάλει καθόλου χρήματα και απλά μου κάνει να αλλάξω σπίτι αν δεν μπορώ αλλά τα ενοίκια είναι υπερβολικά αυξημένα εδώ. Αυτό με δυσκολεύει. Μπορείς να μου δώσεις παράδειγμα με διαφορά του κόστους συγκρίνωντας το με μια κανονική περίπτωση; Με μείωση απωλειών από την οροφή κατά 80%, θα κάψεις κάτω από το μισό ρεύμα αν δεν αλλάξεις κάτι στους τοίχους. Το αυτό ισχύει και για την θέρμανση. Τώρα πόσο θα κάψεις, ανάλογα με τις απώλειες πριν και μετά, και με το τιμολόγιο ρεύματος. Επίσης το πρόβλημα έιναι ότι μια οροφή που την χτυπάει ο ήλιος ακτινοβολεί, με εξαιρετικά υψηλή αίσθηση δυσφορίας ακόμα και με κλιματισμό, ώρες μετά την δύση του ηλίου. Υπολόγισε ότι όλο αυτό σταματάει γύρω στις 3-4 το πρωί. Και ξαναξεκινάει γύρω στις 12 το μεσημέρι εάν το χτυπάει ο ήλιος συνεχώς. Δεν βρίσκεις ησυχία. 1
F117 Δημοσ. πριν από 27 λεπτά Δημοσ. πριν από 27 λεπτά 41 minutes ago, cmaniac said: Με ποιό σκεπτικό; Ότι είναι κινέζικα με ελληνικό όνομα; Πες κι εσύ ναι inverter θα πάρουμε. Fixed ,... Δεν θα πιασει....έχει και αδέρφια....γιατί και τα αδέρφια έχουν πει το ίδιο....οπότε έχει εντυπωθει.- Άστο....σου λέω διαγράμματα....βρε είναι πιο ακριβά...."μια φορά αγοράζουμε....δεν είναι παπούτσια...!"
Pan_K Δημοσ. πριν από 11 λεπτά Δημοσ. πριν από 11 λεπτά (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, F117 είπε κολλημένο μυαλό πεθεράς ξέρεις????? Θα πάρουμε INVENTOR. ΤΕΛΟΣ. Ε, τότε έχω το ιδανικό Inventor, ειδικά σχεδιασμένο για ...πεθερές 😁 . Inventor Supreme https://www.bestprice.gr/item/2156583592/inventor-supreme-svi32-24wfisvo32-24-klimatistiko-inverter-24000-btu-aa-me-ionisth-kai-wi-fi.html. Ανυπομονώ να το ξηλώσω. Το λάτρεψε η ΔΕΗ όσο κανένα άλλο. Πέραν της πλάκας, εφόσον θέλεις 24-άρι, το feedback για τα Inventor Leon 24K που θεωρητικά είναι το πιο αποδοτικό, δεν είναι καθόλου καλό στην ψύξη. Εγώ στην θέση σου θα εγκατέλειπα το εγχείρημα και θα άφηνα τον ιδιοκτήτη να επιλέξει κατά την δική του βούληση πλέον. Επεξ/σία πριν από 6 λεπτά από Pan_K
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα