Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Pan_K είπε

Τελικά πήρες το TAC 09CHSD/IFI σε τιμή 379 ευρώ με την εγκατάσταση μέσα; Και σου έκαναν τόσο καλή εγκατάσταση από το Praktiker; Μπράβο. Λίγο το δεντράκι εκεί μπροστά δεν ξέρω αν εμποδίζει την μονάδα βέβαια. Καλοδούλευτο. Τζάμπα πράγμα.

Και εγώ το σκεφτόμουν να πάρω ένα για εμένα, αλλά ήρθε το Πλαίσιο με την υπερ-προσφορά του Miracle III 9k με μόνο 60 ευρώ διαφορά και με 10 χρόνια εγγύηση μέσα και πήγα σε αυτό, παρόλο που θα σιχτιρίσω επειδή δεν έχει δυνατότητα ενσωμάτωσης στο Home Assistant (ακόμα).

τα 10 χρονια εγγυηση που τα ειδες; δεν το βλεπω ουτε ως επιλογη, μονο 5 βλεπω και να πληρωσεις εξτρα.

• Like 1
  • Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, raikou είπε

τα 10 χρονια εγγυηση που τα ειδες; δεν το βλεπω ουτε ως επιλογη, μονο 5 βλεπω και να πληρωσεις εξτρα.

image.png.050c3118ea294149f5f71f98439c910a.png

• Like 1
Δημοσ.

@Pan_KΠάντως η ατμόσφαιρα στο χώρο του Daikin ήταν πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη στο χώρο του Χοίρου. Μετρητές υγρασίας δεν έχω προς το παρόν, οπότε take it with a pinch of salt.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, villasg είπε

image.png.050c3118ea294149f5f71f98439c910a.png

Για τους όρους εγγύησης θα συμβουλευόμουν τον αντιπρόσωπο όχι τον πωλητή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο γραφει η  tcl η 10ετης και δεν ηταν ετσι  οταν ξεκινησε 

image.png.f97c190738c9d835dc7cc3f2c5f0c1e9.png

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε

Πάντως η ατμόσφαιρα στο χώρο του Daikin ήταν πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη στο χώρο του Χοίρου. Μετρητές υγρασίας δεν έχω προς το παρόν, οπότε take it with a pinch of salt.

Γιατί δεν μπαίνεις και εσύ στο Club του Home Assistant; Αφού ψήνεσαι. 60 ευρώ κόστος είναι και άλλα 5 ευρώ το κάθε θερμομετράκι bluetooth της xiaomi. Έχω βρει μάλιστα τρόπο να υπολογίζεις live EER και COP με βοήθεια της εφαρμογής WIFI του κλιματιστικού, αν και κάπως χονδρικά.

Το AI του perfera πρέπει να κάνει καλή δουλειά απ ότι φαίνεται

23 λεπτά πριν, villasg είπε

Αυτο γραφει η  tcl η 10ετης και δεν ηταν ετσι  οταν ξεκινησε 

Και είσαι υποχρεωμένος να πας με δικό τους συνεργείο λογικά, που μπορεί να χρεώνει ότι θελει. Και τι γίνεται με την συντήρηση; Πρέπει να έρχεται και πάλι δικό τους συνεργείο; Αυτό μετά δεν λέγεται εγγύηση, αλλά επιβάρυνση.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Γιατί δεν μπαίνεις και εσύ στο Club του Home Assistant; Αφού ψήνεσαι. 60 ευρώ κόστος είναι και άλλα 5 ευρώ το κάθε θερμομετράκι bluetooth της xiaomi. Έχω βρει μάλιστα τρόπο να υπολογίζεις live EER και COP με βοήθεια της εφαρμογής WIFI του κλιματιστικού, αν και κάπως χονδρικά.

Και είσαι υποχρεωμένος να πας με δικό τους συνεργείο λογικά, που μπορεί να χρεώνει ότι θελει. Και τι γίνεται με την συντήρηση; Πρέπει να έρχεται και πάλι δικό τους συνεργείο; Αυτό μετά δεν λέγεται εγγύηση, αλλά επιβάρυνση.

Φυσικά και θα μπω. Απλά προς το παρόν δουλεύω 7/7, οπότε δεν υπάρχει χρόνος.

Δημοσ.
2 hours ago, XghosT7 said:

Έχω αποφασίσει με ένα δικό μου άτομο να κάνουμε μια θερμομόνωση στην ταράτσα με φελιζόλ ~5cm, δίκτυ, χαλαζιακά κ.α που δεν τα γνωρίζω. Πραγματικά το 35-37C μέσα για ώρες με υπάρχων προβλήματα υγείας δεν παλέυεται εύκολα. Ανάλογα την βελτιωμένη κατάσταση, θα βάλω και AC λογικά, αν περισέυουν χρήματα. Έχεις παρόμοια εμπειρία; μπορεί να βελτιώση την κατάσταση; όσο το έψαξα ο ίδιος και με τα λόγια του φίλου θα υπάρξει σίγουρα μια βελτιώση χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το πόσο θα είναι αυτή. 

Εντομεταξεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παραπονέθηκε. Δεν φτάνει που το κάνω όλο αυτό με το κόστος να επιβαρύνει εμένα μόνο χωρίς να κάνει απόλυτως τίποτα ο ιδιοκτήτης, παραπονιέτε κίολας. Έτσι μου έρχεται να τα ξηλώσω όλα όταν θα φύγω από εδώ για σπάσιμο. Για να είσαι ήρεμος και χωρίς προβλήματα πρέπει να έχεις δικό σου σπίτι, δεν γίνεται αλλιώς.

Δυο λυσεις, η μια αυτη που προτεινεις, την ειχα κανει ως παιδι με τον φαδερ πριν πανω απο 20 χρονια σε νοικιασμενο σπιτι τοτε που ειχαμε βαρεθει καθε χρονο να στρωνουμε το καλοκαιρι στην ταρατσα γυψο (ο οποιος με τις πολλες βροχες το φθινοπωρο εφευγε).

Τελικα με δικα μας εξοδα στρωσαμε φελιζολ, ριξαμε ψιλο χαλικι και απο πανω στρωσαμε τσιμεντο φροντιζοντας οσο μπορουμε τις ροες να φευγουν προς τις υδροροες. Οχι καμια επαγγελματικη δουλεια αλλα ειχε απειρως καλυτερο αποτελεσμα και θερμομονωση σε ταρατσα σπιτιου του 1978 με ανυπαρκτη μονωση, κουφωματα της πλακας και διτουβλο τοιχο χωρις μονωση.

Στο χωριο καναμε τη δευτερη λυση ητοι χαμηλωσαμε το ταβανι εσωτερικα και βαλαμε γυψοσανιδα στο ταβανι αφηνοντας 20 εκατοστα χωρο απο το κανονικο ταβανι και εμβολιμα βαλαμε πετροβαμβακα. Μιλαμε οαση, τεραστια διαφορα. Ως παιδι σε εκεινο το σπιτι τα καλοκαιρια ψηνομουν και τωρα ειναι ψυγειο. Και δεν εχει καν θερμανση/κλιματισμο και ομως το καλοκαιρι πλεον θες κουβερτουλα το βραδυ για να κοιμηθεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Pan_K said:

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το θέμα με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στα κλιματιστικά Daikin Perfera έχει αναφερθεί ξανά από εσένα, πιθανώς για δεύτερη φορά. Ωστόσο, από τις διαθέσιμες πληροφορίες, αυτά τα κλιματιστικά δεν διαθέτουν AI. Πού βρήκες αυτές τις πληροφορίες και/ή ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το έγραψες αυτό;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, amotida είπε

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το θέμα με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στα κλιματιστικά Daikin Perfera έχει αναφερθεί ξανά από εσένα, πιθανώς για δεύτερη φορά. Ωστόσο, από τις διαθέσιμες πληροφορίες, αυτά τα κλιματιστικά δεν διαθέτουν AI. Πού βρήκες αυτές τις πληροφορίες και/ή ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το έγραψες αυτό;

Μάλλον λάθος έκφραση. Όπως προφανώς και το ΑΙ των toyotomi δεν είναι ΑΙ. 

Δημοσ.
41 minutes ago, liakjim said:

Μάλλον λάθος έκφραση. Όπως προφανώς και το ΑΙ των toyotomi δεν είναι ΑΙ. 

Κανενα ΑΙ δεν ειναι ΑΙ ουτε καν το chatgpt 😋

Μαλλον εχουν ετοιμα μοντελα/πινακες στον προγραμματισμο με συνδυασμους θερμοκρασιας χωρου, υγρασιας χωρου, εξωτερικης θερμοκρασιας, ζητουμενης, ταχυτητας εσωτερικου ανεμιστηρα, ταχυτητα επιτευξης θερμοκρασιας/απωλειας θερμοκρασιας, επιπεδο καταναλωσης και επιλεγουν το βελτιστο καθε φορα με βαση τη ζητουμενη θερμοκρασια.

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω πάρει μια προσφορά για το FUJITSU KL 24000BTU. Εκτός από το μοντέλο "Fujitsu Series KL ASYG Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU A++/A+" για το οποίο έχω διαβάσει κριτικές στο skroutz και σε αυτό το θέμα υπάρχει κάποια άλλη έκδοση (παλιότερη λχ) του κλιματιστικού; Ή ένα είναι το FUJITSU KL και ισχύουν όσα (καλά) έχω διαβάσει;

Δημοσ.

Παιδιά δείχνω κάτι άκρως ανησηχυτικό. Είναι από το asyg24kmta οπότε δεν ξέρω αν έχει εφαρμογή και σε άλλα μοντέλα αλλά πιστεύω ότι ναι. 

Λοιπόν παρόλο που το έβαλα ανεμιστήρα για να στεγνώσει το στοιχείο σε πρόγραμμα μισής ώρας μετά το off (αυτοματισμός), το πρωί που σηκώθηκα είδα ότι ο αισθητήρας που έχω βάλει στην έξοδο του αέρα και άρα είναι μέσα στο μηχάνημα και σχετικά απομονωμένο από το περιβάλλον όταν κλείνει η περσίδα, έφτασε μέσα στη νύχτα να δείχνει >90% και ενώ ο χώρος είχε καμιά 60%. Με το μηχάνημα off. Αυτό σημαίνει ότι το κλιματιστικό κρατάει μια ποσότητα νερού μέσα οπότε η μούχλα καραδοκεί. Θέλει πάρα , μα πάρα πολύ καλό στέγνωμα. Προσωπικά το πήγα 1 ώρα ( από 20 ' ) και βλέπουμε. 

image.png.5ae83b6fdb347858fbd0fa6158645701.png

36 λεπτά πριν, letwitch2 είπε

Καλησπέρα!

Έχω πάρει μια προσφορά για το FUJITSU KL 24000BTU. Εκτός από το μοντέλο "Fujitsu Series KL ASYG Κλιματιστικό Inverter 24000 BTU A++/A+" για το οποίο έχω διαβάσει κριτικές στο skroutz και σε αυτό το θέμα υπάρχει κάποια άλλη έκδοση (παλιότερη λχ) του κλιματιστικού; Ή ένα είναι το FUJITSU KL και ισχύουν όσα (καλά) έχω διαβάσει;

Το πιο νέο μοντέλο είναι το aseg24klca. Αν δεν σε ενοχλεί ο αυξημένος θόρυβος της εσωτερικής μονάδας και αν δεν είσαι κάπου με κρύο κλίμα (σε περίπτωση που θα παίξει για θέρμανση) και αν δεν σε πειράζει που είναι γυμνό από χαρακτηριστικά και αν το βρεις σε καλή τιμή πχ 1000€ , τότε go. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...