Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Παιδιά δείχνω κάτι άκρως ανησηχυτικό. Είναι από το asyg24kmta οπότε δεν ξέρω αν έχει εφαρμογή και σε άλλα μοντέλα αλλά πιστεύω ότι ναι. 

Λοιπόν παρόλο που το έβαλα ανεμιστήρα για να στεγνώσει το στοιχείο σε πρόγραμμα μισής ώρας μετά το off (αυτοματισμός), το πρωί που σηκώθηκα είδα ότι ο αισθητήρας που έχω βάλει στην έξοδο του αέρα και άρα είναι μέσα στο μηχάνημα και σχετικά απομονωμένο από το περιβάλλον όταν κλείνει η περσίδα, έφτασε μέσα στη νύχτα να δείχνει >90% και ενώ ο χώρος είχε καμιά 60%. Με το μηχάνημα off. Αυτό σημαίνει ότι το κλιματιστικό κρατάει μια ποσότητα νερού μέσα οπότε η μούχλα καραδοκεί. Θέλει πάρα , μα πάρα πολύ καλό στέγνωμα. Προσωπικά το πήγα 1 ώρα ( από 20 ' ) και βλέπουμε. 

image.png.5ae83b6fdb347858fbd0fa6158645701.png

Ανεμιστήρα σε τι ταχύτητα; Μάιο/ Σεπτέμβρη θέλουν καλό στέγνωμα που δουλεύει συνήθως μόνο μεσημέρι.

• Απαντ. 8,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Klausx είπε

Ανεμιστήρα σε τι ταχύτητα; Μάιο/ Σεπτέμβρη θέλουν καλό στέγνωμα που δουλεύει συνήθως μόνο μεσημέρι.

Για το στέγνωμα; Το είχα 20' medium και τώρα το έβαλα μία ώρα low. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Παιδιά δείχνω κάτι άκρως ανησηχυτικό. Είναι από το asyg24kmta οπότε δεν ξέρω αν έχει εφαρμογή και σε άλλα μοντέλα αλλά πιστεύω ότι ναι. 

Λοιπόν παρόλο που το έβαλα ανεμιστήρα για να στεγνώσει το στοιχείο σε πρόγραμμα μισής ώρας μετά το off (αυτοματισμός), το πρωί που σηκώθηκα είδα ότι ο αισθητήρας που έχω βάλει στην έξοδο του αέρα και άρα είναι μέσα στο μηχάνημα και σχετικά απομονωμένο από το περιβάλλον όταν κλείνει η περσίδα, έφτασε μέσα στη νύχτα να δείχνει >90% και ενώ ο χώρος είχε καμιά 60%. Με το μηχάνημα off. Αυτό σημαίνει ότι το κλιματιστικό κρατάει μια ποσότητα νερού μέσα οπότε η μούχλα καραδοκεί. Θέλει πάρα , μα πάρα πολύ καλό στέγνωμα. Προσωπικά το πήγα 1 ώρα ( από 20 ' ) και βλέπουμε. 

Το πιο νέο μοντέλο είναι το aseg24klca. Αν δεν σε ενοχλεί ο αυξημένος θόρυβος της εσωτερικής μονάδας και αν δεν είσαι κάπου με κρύο κλίμα (σε περίπτωση που θα παίξει για θέρμανση) και αν δεν σε πειράζει που είναι γυμνό από χαρακτηριστικά και αν το βρεις σε καλή τιμή πχ 1000€ , τότε go. 

Χαζή ερώτηση.

Το Daikin Ururu Sarara έχει λειτουργία "προστασία από τη μούχλα". Στις οδηγίες γράφει ότι διαρκεί 100 λεπτά, μετά την ψύξη. Να την έχω ενεργή, δηλαδή;

Γράφει:

"Το εσωτερικό του κλιματιστικού πρέπει να διατηρείται στεγνό προκειμένου να μειωθεί
το ενδεχόμενο δημιουργίας μούχλας και οσμών.
Όταν εκτελείται η λειτουργία ΨΥΞΗ, ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ “SARARA” ή ΑΦΥΓΡΑΝΣΗ ΨΥΞΗ,
μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση στο εσωτερικό του κλιματιστικού και να
δημιουργηθεί μούχλα ή οσμή. Συνιστάται να διατηρείτε το εσωτερικό του κλιματιστικού
στεγνό με τη λειτουργία ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΧΛΑ

Η λειτουργία αυτή αφαιρεί την υγρασία από το εσωτερικό του κλιματιστικού με τις λειτουργίες ΜΟΝΟ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ και ΘΕΡΜΑΝΣΗ.
• Η λειτουργία αυτή αφαιρεί την υγρασία από το εσωτερικό του κλιματιστικού ενώ η ηλεκτρική εκκένωση χρησιμεύει για την
αποτροπή της ανάπτυξης οσμών στο εσωτερικό του κλιματιστικού. Δεν απομακρύνει όμως τυχόν σκόνη και μούχλα που έχει
ήδη συσσωρευτεί στο εσωτερικό του κλιματιστικού.
• Η λειτουργία ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ δεν ξεκινά όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 24°C ή υψηλότερη ή όταν η εσωτερική
θερμοκρασία είναι υψηλότερη.
• Τα πτερύγια μπορεί να κλείσουν μερικές φορές προκειμένου να ενισχυθεί η ξηραντική δράση στο εσωτερικό του κλιματιστικού.
• Όταν αναβοσβήνει η λυχνία ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΧΛΑ / ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ, καθαρίστε το κυτίο σκόνης και
μηδενίστε την ένδειξη καθαρισμού του κυτίου σκόνης"

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω να αγοράσω ένα κλιματιστικό όπου θα χρησιμοποιείται κυρίως για ψύξη. Για θέρμανση υπάρχει αυτόνομος λέβητας ΦΑ. Ίσως να χρησιμοποιηθεί και για θέρμανση λίγο πριν ξεκινήσουν τα κρύα, αλλά η μεγαλύτερη χρήση θα γίνεται στην ψύξη.

Το εμβαδόν του σπιτιού είναι 53 τ.μ.

Εκτός από ένα δωμάτιο που είναι 9.88 τ.μ και το μπάνιο που είναι 3.1 τ.μ. ο υπόλοιπος χώρος είναι ενιαίος.

Δηλαδή 40 τ.μ.

Πόσα BTU κλιματιστικό χρειάζομαι; Υπολογίζω τουλάχιστον 12.000.

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι 500-550€. Δεν υπολογίζω το κόστος της εγκατάστασης, εκτός αν βρεθεί κάποια προσφορά σε αυτά τα χρήματα μαζί με δωρεάν εγκατάσταση.

Οι απαιτήσεις που έχω είναι να συνδέεται σε WiFi και να είναι οικονομικό στο ρεύμα. Δεν ξέρω αν τα χρήματα που διαθέτω είναι λίγα ή καλά. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις.

Και εδώ ο πίνακας θερμικών απωλειών.

Spoiler

image.png

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Χαζή ερώτηση.

Το Daikin Ururu Sarara έχει λειτουργία "προστασία από τη μούχλα". Στις οδηγίες γράφει ότι διαρκεί 100 λεπτά, μετά την ψύξη. Να την έχω ενεργή, δηλαδή;

Γράφει:

"Το εσωτερικό του κλιματιστικού πρέπει να διατηρείται στεγνό προκειμένου να μειωθεί
δημιουργηθεί μούχλα ή οσμή. Συνιστάται να διατηρείτε το εσωτερικό του κλιματιστικού

Η λειτουργία αυτή αφαιρεί την υγρασία από το εσωτερικό του κλιματιστικού με τις λειτουργίες ΜΟΝΟ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ και ΘΕΡΜΑΝΣΗ.
• Η λειτουργία αυτή αφαιρεί την υγρασία από το εσωτερικό του κλιματιστικού ενώ η ηλεκτρική εκκένωση χρησιμεύει για την
αποτροπή της ανάπτυξης οσμών στο εσωτερικό του κλιματιστικού. Δεν απομακρύνει όμως τυχόν σκόνη και μούχλα που έχει
• Η λειτουργία ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ δεν ξεκινά όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 24°C ή υψηλότερη ή όταν η εσωτερική
• Τα πτερύγια μπορεί να κλείσουν μερικές φορές προκειμένου να ενισχυθεί η ξηραντική δράση στο εσωτερικό του κλιματιστικού.
• Όταν αναβοσβήνει η λυχνία ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΧΛΑ / ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ, καθαρίστε το κυτίο σκόνης και

Ναι πρέπει από ότι φαίνεται. 

Ενδιαφέρον έχει ότι δεν βάζει και θέρμανση με εξωτερική πάνω από 24 ( δικαιώνοντας τον@Klausx που με απέτρεψε από το να το κάνω ). 

12 λεπτά πριν, agn0spt93 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω να αγοράσω ένα κλιματιστικό όπου θα χρησιμοποιείται κυρίως για ψύξη. Για θέρμανση υπάρχει αυτόνομος λέβητας ΦΑ. Ίσως να χρησιμοποιηθεί και για θέρμανση λίγο πριν ξεκινήσουν τα κρύα, αλλά η μεγαλύτερη χρήση θα γίνεται στην ψύξη.

Το εμβαδόν του σπιτιού είναι 53 τ.μ.

Εκτός από ένα δωμάτιο που είναι 9.88 τ.μ και το μπάνιο που είναι 3.1 τ.μ. ο υπόλοιπος χώρος είναι ενιαίος.

Δηλαδή 40 τ.μ.

Πόσα BTU κλιματιστικό χρειάζομαι; Υπολογίζω τουλάχιστον 12.000.

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι 500-550€. Δεν υπολογίζω το κόστος της εγκατάστασης, εκτός αν βρεθεί κάποια προσφορά σε αυτά τα χρήματα μαζί με δωρεάν εγκατάσταση.

Οι απαιτήσεις που έχω είναι να συνδέεται σε WiFi και να είναι οικονομικό στο ρεύμα. Δεν ξέρω αν τα χρήματα που διαθέτω είναι λίγα ή καλά. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις.

Και εδώ ο πίνακας θερμικών απωλειών.

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png

Ευχαριστώ.

Θα έλεγα miracle III 12αρι. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Με αυτή τη λειτουργία διατηρείται μεν στεγνό το μηχάνημα αλλά ο χώρος γεμίζει όλη αυτή την υγρασία προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Καλό θα ήταν στις περιπτώσεις αυτές, όταν δηλαδή σταματάμε τον κλιματισμό και ξεκινάμε το στέγνωμα του κλιματιστικού, να έχουμε ανοιχτές πόρτες ώστε να αερίζεται ο χώρος.

Γνωμη μου...

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι πρέπει από ότι φαίνεται. 

Ενδιαφέρον έχει ότι δεν βάζει και θέρμανση με εξωτερική πάνω από 24 ( δικαιώνοντας τον@Klausx που με απέτρεψε από το να το κάνω ). 

Απλά το έχω απενεργοποιημένο και το σκέφτομαι 😂

Εν τω μεταξύ το Ururu Sarara όσο το κάνει αυτό έχει αναμμένη λυχνία.

Δημοσ.
7 hours ago, villasg said:

Αυτο γραφει η  tcl η 10ετης και δεν ηταν ετσι  οταν ξεκινησε 

Aλητεια...δεν σταματανε ποτε οι εμποροι την απληστια, ποσο μαλλον οσο τρεχουν ανακυκλωσεις, επιδοτησεις κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα κάποια συμβουλή αν γίνεται, ψάχνω για 12ρι για τη σαλοκουζίνα μου.

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 400-450 μαζί με εγκατάσταση

Νέα αγορά ή αντικατάσταση.:  Νέα αγορά. 

τύπος καταστήματος: Με 24 άτοκες δόσεις

ψύξη, θέρμανση: 50/50

Συχνότητα: Κάθε μέρα. Χειμώνα υπάρχει και φυσικό αέριο. Αν μπορέσει να σταθεί και μόνο του το Α/C καλά θα ήταν.

Χώρος: Σαλοκουζίνα

Features: Θα ήθελα αθόρυβο κυρίως. Ιονιστής, wifi θα ήταν ευπρόσδεκτο bonus.

Θερμικές Απώλειες 3258.19 Watt

Επεξ/σία από hpdra
Δημοσ.
4 hours ago, liakjim said:

Λοιπόν παρόλο που το έβαλα ανεμιστήρα για να στεγνώσει το στοιχείο σε πρόγραμμα μισής ώρας μετά το off

Η λειτουργια ποια ηταν, αφυγρανση?

Δημοσ.
2 hours ago, alexdeskas said:

Με αυτή τη λειτουργία διατηρείται μεν στεγνό το μηχάνημα αλλά ο χώρος γεμίζει όλη αυτή την υγρασία προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ειναι μια κατασταση ιδια με αυτη που η εξωτερικη μοναδα κοβει κ που συζητουσαμε οτι ειναι απαγορευτικο να λειτουργει ο μεσα ανεμιστηρας, κυριως σε μικρους χωρους/υπνοδωματια. Πραγμα που κανουν τα ακριβοτερα μοντελα σε καθε εταιρια(περιπου).

Ετσι κ γω εχω μεινει με ανοιχτο παραθυρο συνεχως κ ας εχω μια μικρη επιβαρυνση στο ρευμα.

Πες οτι θα ειχα ενα μιντεοειδες με λιγο αυξημενη καταναλωση ως πτος το ιαπωνικης σχεδιασης...

Δημοσ.
5 hours ago, liakjim said:

Το πιο νέο μοντέλο είναι το aseg24klca. Αν δεν σε ενοχλεί ο αυξημένος θόρυβος της εσωτερικής μονάδας και αν δεν είσαι κάπου με κρύο κλίμα (σε περίπτωση που θα παίξει για θέρμανση) και αν δεν σε πειράζει που είναι γυμνό από χαρακτηριστικά και αν το βρεις σε καλή τιμή πχ 1000€ , τότε go. 

Μηπως σου κραταει νερο στο σκαφακι no matter what? Οποτε προερχεται απο εκει η υγρασια?

Το εχω παρατηρησει σε κλιματιστικα που δεν εχουν πληρη κλιση οτι μενει παντα νερο στο σκαφακι. Και μονο οταν ξεπερασει ενα Χ υψος/ποσοτητα νερου ωθειται προς το σωληνα απορροης.

Παντως και μιση ωρα να δουλευει ο ανεμιστηρας σε απλο αερα αν εχει μαζεψει πολλες συμπυκνωσεις το στοιχειο, ιδιως αν το δουλευες αφυγρανση ή φουλ κλιμα δεν πιστευω οτι προλαβαινει να στεγνωσει το στοιχειο.

4 hours ago, MARIOSNURSE said:

Χαζή ερώτηση.

Γράφει:

Το εχει το toshiba, μετα το περας της ψυξης δουλευει απο μονο του τον ανεμιστηρα σε απλο αερα για 30 λεπτα για να στεγνωσει θεωρητικα το στοιχειο. Μετα απο αυτο τον κυκλο δεν παρατηρω την κλασικη βαρια μυρωδια κλεισουρας/μουχλας που παρατηρω οταν εκκινω κλιματιστικα που δεν το εχουν αυτο. Αρα κανει δουλεια.

Δημοσ.
2 hours ago, alexdeskas said:

@liakjimμηπως με τον αυτοματισμο να κοβει οταν μετρησει υγρασια σε καποιο συγκεκριμενο επιπεδο? Ο σενσορας να ειναι σε επιλεγμενο σημειο. Ας μας πει ο @Klausx που ακριβως.

4 hours ago, Klausx said:

Μάιο/ Σεπτέμβρη θέλουν καλό στέγνωμα που δουλεύει συνήθως μόνο μεσημέρι.

Ετσι ειναι, τον υπολοιπο καιρο οσοι τοχουμε 24/7 δεν εχουμε θεμα μιας και ινβερταρει κ δουλευει συνεχως στην ψυξη , αν και πλεον θα παμε πιο πολυ σε αφυγρανση νομιζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...