Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:51 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:51 πμ 8 λεπτά πριν, polisv είπε Για υπνοδωματια (2 απο τα 3 δωμάτια) μήπως να κοιταγα για Toshiba Edge 9άρια λογω θορύβου Έχω και τα δύο (Edge 10K και ASEH09KMCG) και μπορώ να σου πω ότι τα Fujitsu στο quiet δεν ακούγονται ούτε μέσα ούτε έξω. Επίσης υπάρχει ρύθμιση για αθόρυβη εξωτερική μονάδα. Ωστόσο το Fujitsu στο μικρό δωμάτιο υπερτερεί γιατί είναι πιο οικονομικό, γιατί κατεβαίνει πιο χαμηλά σε watt και κυρίως γιατί σταματά εντελώς τον εσωτερικό ανεμιστήρα σε φάση off, οπότε δεν θα έχεις το φαινόμενο της αύξησης υγρασίας στο σταμάτημα του συμπιεστή, που εκτός από δυσφορία και ιδρώτα προκαλεί και δυσάρεστες οσμές. 2
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 12:11 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:11 μμ 33 λεπτά πριν, Pan_K είπε Μετά και την συζήτηση του Σαββάτου, μπορούμε και επίσημα πλέον να πούμε ότι τα TCL έχουν 3 χρόνια εγγύηση, ή αλλιώς, 10-ετή εγγύηση διάρκειας μόνο 3 χρόνων (όρος 10 της εγγύησης): Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ας πούμε ότι καεί η πλακέτα στα 4 χρόνια. Το ανταλλακτικό θα είναι δωρεάν αλλά ο πελάτης θα πληρώσει την εργασία;
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 03:10 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:10 μμ 2 ώρες πριν, liakjim είπε Το ανταλλακτικό θα είναι δωρεάν αλλά ο πελάτης θα πληρώσει την εργασία; Ναι, αυτό λένε. Και χρεώνουν εξτρά την διάγνωση της βλάβης στην πλακέτα.
Sebu Δημοσ. Δευτέρα στις 03:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:58 μμ 3 hours ago, liakjim said: Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ας πούμε ότι καεί η πλακέτα στα 4 χρόνια. Το ανταλλακτικό θα είναι δωρεάν αλλά ο πελάτης θα πληρώσει την εργασία; Τι εγινε, αρχισαν να τους σκανε βλαβες και μπαινουν μεσα απο την εγγυηση? Και πανε να μετακυλησουν μερος του κοστους στον πελατη? Αν δε χρειαζεσαι και ετησια συντηρηση για να ισχυει η εγγυηση θα δινεις ετσι και αλλιως ενα 30αρι το χρονο αρα αλλα 240 ευρω για 8 χρονια. Συν τυχον εργατικα για διαγνωση και επισκευη θα εχεις πληρωσει μισο κλιματιστικο ακομα. Με τα 240+τα εργατικα ισως συμφερει να τα βαλεις στην ακρη και αν προκυψει κατι να παρεις νεο κλιματιστικο.
Klausx Δημοσ. Δευτέρα στις 05:00 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:00 μμ Αν δεν έχει εγκατασταθεί από αδειούχο/πιστοποιημένο ψυκτικό με τα απαραίτητα δελτία - αποδείξεις δεν ισχύει τίποτα. Αναφέρουν 10 χρόνια εγγύηση για μάρκετινγκ.... Μετά τα 3 χρόνια από παλιά για οποιαδήποτε ηλεκτρονική βλάβη φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ κτλ 🤣 2
MARIOSNURSE Δημοσ. Δευτέρα στις 06:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:20 μμ 6 ώρες πριν, liakjim είπε Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ας πούμε ότι καεί η πλακέτα στα 4 χρόνια. Το ανταλλακτικό θα είναι δωρεάν αλλά ο πελάτης θα πληρώσει την εργασία; Απάτη λέγεται αυτό.
hpdra Δημοσ. Δευτέρα στις 06:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:37 μμ On 24/05/2025 at 23:11, liakjim said: Θα πρέπει να ανέβεις μπάτζετ ώστε να πάρεις κάτι που να σου κάνει οικονομία στο ρεύμα. Κοίτα σε προσφορές για το aseh12kmcg. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι σε νοικιασμένο σπίτι που πιθανότατα θα αφήσω σε καναδυο χρόνια, δεν θα σκεφτόμουν να επενδύσω τέτοια ποσά... Αναγκαστικά θα στραφώ σε κάποιο φασόν γύρω στο 300ρι για να βγουν 1-2 καλοκαίρια, και μετά θα το δώσω σε κανένα συγγενή.
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 06:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:42 μμ Για τα Morris τι καταλαβαίνετε; https://morris.gr/plirofories-engyisis-proionton/ 7 στο μηχάνημα, 10 στον συμπιεστή;
antykaps Δημοσ. Δευτέρα στις 07:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:21 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Στο χωριό υπάρχει ένα σαλόνι περίπου 30 τ.μ., όπου παλαιότερα, όταν ζούσαν οι γονείς μου, χρησιμοποιούσαν ένα κλιματιστικό 12.000 BTU inverter, κυρίως για ψύξη και περιστασιακά για θέρμανση Πλέον το σπίτι είναι κλειστό και πηγαίνω μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι. Έχω παρατηρήσει ότι τον χειμώνα το κλιματιστικό δεν καταφέρνει να ανεβάσει τη θερμοκρασία επαρκώς — χρειάζονται σχεδόν δύο ημέρες συνεχούς λειτουργίας για να ζεσταθούν τα δομικά στοιχεία του χώρου. Το πάτωμα είναι πολύ κρύο και φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές απώλειες από εκεί. Αντίθετα, το καλοκαίρι στην ψύξη δεν αντιμετωπίζω προβλήματα — το υπάρχον μηχάνημα επαρκεί. Σκέφτομαι να μετακινήσω το υπάρχον 12000 σε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο 20 τμ και να παρω ενα νεο στο σαλόνι Έτρεξα την εφαρμογή υπολογισμού θερμικών απωλειών και μου υπολόγισε περίπου 5.500 Kcal/h (δηλαδή 22.000 BTU/h). Επειδή δεν υπάρχουν αρκετά 22άρια στο εμπόριο , σκέφτομαι να πάω σε μονάδα 24.000 BTU. Ωστόσο, με προβληματίζει μήπως για 30 τ.μ. ένα 24άρι είναι υπερβολικό, προκαλώντας προβλήματα υπερθέρμανσης και συμπεριφορές on-off με συνέπειες στην απόδοση και την άνεση. Υπάρχει κάποιο μοντέλο 24.000 BTU που να κατεβαίνει πολύ χαμηλά , ώστε να αποφύγω τα παραπάνω προβλήματα; Αν κάπου το σκεπτικό μου έχει λάθος, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και διορθώσεις. Ευχαριστώ Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:23 μμ από antykaps
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 07:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:32 μμ 9 λεπτά πριν, antykaps είπε Καλησπέρα, Στο χωριό υπάρχει ένα σαλόνι περίπου 30 τ.μ., όπου παλαιότερα, όταν ζούσαν οι γονείς μου, χρησιμοποιούσαν ένα κλιματιστικό 12.000 BTU inverter, κυρίως για ψύξη και περιστασιακά για θέρμανση Πλέον το σπίτι είναι κλειστό και πηγαίνω μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι. Έχω παρατηρήσει ότι τον χειμώνα το κλιματιστικό δεν καταφέρνει να ανεβάσει τη θερμοκρασία επαρκώς — χρειάζονται σχεδόν δύο ημέρες συνεχούς λειτουργίας για να ζεσταθούν τα δομικά στοιχεία του χώρου. Το πάτωμα είναι πολύ κρύο και φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές απώλειες από εκεί. Αντίθετα, το καλοκαίρι στην ψύξη δεν αντιμετωπίζω προβλήματα — το υπάρχον μηχάνημα επαρκεί. Έτρεξα την εφαρμογή υπολογισμού θερμικών απωλειών και μου υπολόγισε περίπου 5.500 Kcal/h (δηλαδή 22.000 BTU/h). Επειδή δεν υπάρχουν αρκετά 22άρια στο εμπόριο , σκέφτομαι να πάω σε μονάδα 24.000 BTU. Ωστόσο, με προβληματίζει μήπως για 30 τ.μ. ένα 24άρι είναι υπερβολικό, προκαλώντας προβλήματα υπερθέρμανσης και συμπεριφορές on-off με συνέπειες στην απόδοση και την άνεση. Υπάρχει κάποιο μοντέλο 24.000 BTU που να κατεβαίνει πολύ χαμηλά , ώστε να αποφύγω τα παραπάνω προβλήματα; Αν κάπου το σκεπτικό μου έχει λάθος, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και διορθώσεις. Ευχαριστώ Μηπως θα ήταν πιο σωστό να μπει και άλλος τρόπος θερμανσης ;Πχ μια υγραερίου για να βοηθάει να ανέβει η θερμοκρασία πιο γρήγορα και μετά να αναλαμβάνει το AC ?
sap00 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:42 μμ 18 λεπτά πριν, antykaps είπε Αν κάπου το σκεπτικό μου έχει λάθος, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και διορθώσεις. 1. Τι μάρκα και μοντέλο είναι το παλιό? 2. Τι χρησιμοποιούσαν παλιά για θέρμανση? 3. Έχει wifi το σπίτι στο χωριό?
Sacurtele Δημοσ. Δευτέρα στις 07:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:44 μμ Καλησπέρα σας , Ψάχνω κλιματιστικό για μεγάλο χώρο, σαλοκουζινα ~ 40 και όσο πιάνει 2 δωμάτια στην ευθεία άλλα ~ 30 . 24.000 btu Για ηλικιωμένους, άνοιξε κλείσε ( αδιάφορα τα wifi, ai κλπ ) Μόνο για ψύξη ( το σπίτι έχει θερμοσυσορευτες δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σύντομα ) Θεσσαλονίκη. Δεν είμαι σχετικός, απλά να μην διαλέξω κάτι τελείως λάθος.. Σας ευχαριστώ.
sap00 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:46 μμ 1 λεπτό πριν, Sacurtele είπε Δεν είμαι σχετικός, απλά να μην διαλέξω κάτι τελείως λάθος.. οι θερμοσυσσωρευτές είναι πια κάτι τελείως λάθος!
agn0spt93 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:53 μμ Στις 24/5/2025 στις 4:42 ΜΜ, agn0spt93 είπε Καλησπέρα σε όλους, Ψάχνω να αγοράσω ένα κλιματιστικό όπου θα χρησιμοποιείται κυρίως για ψύξη. Για θέρμανση υπάρχει αυτόνομος λέβητας ΦΑ. Ίσως να χρησιμοποιηθεί και για θέρμανση λίγο πριν ξεκινήσουν τα κρύα, αλλά η μεγαλύτερη χρήση θα γίνεται στην ψύξη. Το εμβαδόν του σπιτιού είναι 53 τ.μ. Εκτός από ένα δωμάτιο που είναι 9.88 τ.μ και το μπάνιο που είναι 3.1 τ.μ. ο υπόλοιπος χώρος είναι ενιαίος. Δηλαδή 40 τ.μ. Πόσα BTU κλιματιστικό χρειάζομαι; Υπολογίζω τουλάχιστον 12.000. Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι 500-550€. Δεν υπολογίζω το κόστος της εγκατάστασης, εκτός αν βρεθεί κάποια προσφορά σε αυτά τα χρήματα μαζί με δωρεάν εγκατάσταση. Οι απαιτήσεις που έχω είναι να συνδέεται σε WiFi και να είναι οικονομικό στο ρεύμα. Δεν ξέρω αν τα χρήματα που διαθέτω είναι λίγα ή καλά. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Και εδώ ο πίνακας θερμικών απωλειών. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ευχαριστώ. Στις 24/5/2025 στις 4:53 ΜΜ, liakjim είπε Θα έλεγα miracle III 12αρι. @liakjim ευχαριστώ για την πρόταση. Βάσει των πληροφοριών που έδωσα παραπάνω, επειδή δεν είμαι πολύ σχετικός, πώς καταλαβαίνουμε τα BTU που χρειάζεται ο χώρος; Επίσης εκτός από το TCL, τι άλλες επιλογές έχουμε; Ευχαριστώ.
Menelaos83 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:05 μμ 4 ώρες πριν, Sebu είπε Τι εγινε, αρχισαν να τους σκανε βλαβες και μπαινουν μεσα απο την εγγυηση? Και πανε να μετακυλησουν μερος του κοστους στον πελατη? Αν δε χρειαζεσαι και ετησια συντηρηση για να ισχυει η εγγυηση θα δινεις ετσι και αλλιως ενα 30αρι το χρονο αρα αλλα 240 ευρω για 8 χρονια. Συν τυχον εργατικα για διαγνωση και επισκευη θα εχεις πληρωσει μισο κλιματιστικο ακομα. Με τα 240+τα εργατικα ισως συμφερει να τα βαλεις στην ακρη και αν προκυψει κατι να παρεις νεο κλιματιστικο. Βλαβες ισως δεν σκανε αλλα ισως φοβουνται και σου λεει φυλαγε τα ρουχα σου.... Παντως στο κομματι συντηρηση που αναφερεις δεν συμφωνω, την συντηρηση την κανεις για να σου κρατησει το μηχανημα οσο το δυνατον πιο πολυ αλλα και για θεμα υγειας, οποτε το 30αρι θα το δινεις ουτως η αλλιως και οχι με την σκεψη οτι πρεπει να το δινω μονο γιατι αν τυχει κατι δεν θα με καλυψουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα