liakjim Δημοσ. χθες στις 02:49 μμ Δημοσ. χθες στις 02:49 μμ 14 λεπτά πριν, konosl2 είπε Εχεις δικιο, μεσα απο τον τοιχο ειναι. δεν εχει στην εξωτερικη μοναδα κατι. Τι να πω.. Θα επικοινωνησω με το καταστημα να ξαναγινει παλι εγκατασταση οπως πρεπει. Δεν ξέρω αν αξίζει να μπλέξεις. Μπορείς να βάλεις μόνος σου ένα σπιράλ. Μέσα στο κουτί έχεις μια μαύρη γωνιά. Μπαίνει στην τρύπα που σου έδειξα και εκεί το σπιράλ. Μπορείς να βάλεις και ταφ. Τα υλικά είναι πάφθηνα και η εργασία απλή. Για το κενό με την αντλία δεν ξέρουμε. Πάντως αν έχεις το κουράγιο μπορείς βέβαια να τους κυνηγήσεις κατόπιν επικοινωνίας (γραπτής) με την αλυσίδα.
MikhailBakurin Δημοσ. χθες στις 03:09 μμ Δημοσ. χθες στις 03:09 μμ Aναφορά εγκατάστασης miracle III από δωρεάν συνεργείο Πλαισίου: Μου ήρθαν δυο μαγκίτες στην ηλικία μου, οι οποίοι έκαναν τους έξυπνους ότι θα κάνουν μισή ώρα και ότι όλα καλά με τα σπλιτάκια. Μου είπαν ότι τα αντικραδασμικά είναι άχρηστα και ότι οι τοίχοι συντονίζουν έτσι κι αλλιώς. Μου είπαν ότι σημερινή ντάηκιν = σκουπίδι, καλύτερα κινέζοι , καλύτερα φουτζίτσου (εδώ δεν διαφωνώ πολύ). Έβαλαν ωραία και στοιχισμένα την εσωτερική μονάδα. Έβαλαν μια χαρά (δεδομένου και του χώρου) την εξωτερική. Αντλία κενού περίπου... 3 λεπτά. Μονώσεις σωληνώσεων οι φθηνότερες του λερόη μερλίν. Ελλειπές κάλυμμά τους στο τέλος (5-10 εκατοστά) Εκεί που με έκαναν πύραυλο, ήταν όταν με χρέωσαν...24 ευρώ για τα 7 μέτρα καλώδιο που ζήτησα, ώστε να είναι νοικοκυρεμένη η ρευματοδοσία της μονάδας. Τουλάχιστον γλίτωσα τα 10 της απορροής και τα 25 των αντικραδασμικών. Είναι τραγικοί και προσπαθούν να τα πάρουν έξτρα παντοιοτρόπως. Ντροπή τους. Η εγκατάσταση φαίνεται αξιοπρεπής. Το μηχάνημα πολύ καλύτερο από όποιο άλλο έχω, ήσυχο και ξυρίζει. Όταν πιάσουν οι ζέστες τα ξαναλέμε με καταναλώσεις. Φοβερά πλαστικά σε κατασκευή + ΓΑΜΑΤΟ το gentle wind με την περιστροφή των γρυλλιών ώστε να μην έχουμε ρεύματα αέρα. 1
Pan_K Δημοσ. χθες στις 04:10 μμ Δημοσ. χθες στις 04:10 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε Τουλάχιστον γλίτωσα τα 10 της απορροής και τα 25 των αντικραδασμικών. Σίγουρα δεν είχε αντικραδασμικά η συσκευασία; Στο δικό μου υπήρχαν, όπως και το υλικό σαν στόκος για την κάλυψη της τρύπας. Το έχω εγκαταστήσει πάνω σε τοίχο που από πίσω έχει κουτί για τα παλιά ρολά και δεν ακούγεται τίποτε απολύτως, σε αντίθεση με το παλιό inventor που ξήλωσα. Επεξ/σία χθες στις 04:12 μμ από Pan_K
MikhailBakurin Δημοσ. χθες στις 04:18 μμ Δημοσ. χθες στις 04:18 μμ 6 minutes ago, Pan_K said: Σίγουρα δεν είχε αντικραδασμικά η συσκευασία; Στο δικό μου υπήρχαν, όπως και το υλικό σαν στόκος για την κάλυψη της τρύπας. Το έχω εγκαταστήσει πάνω σε τοίχο που από πίσω έχει κουτί για τα παλιά ρολά και δεν ακούγεται τίποτε απολύτως, σε αντίθεση με το παλιό inventor που ξήλωσα. Είχε, της πλάκας. Τα έφερα στο πατρικό μου να τα βάλω σε μια παλιατζούρα δεινόσαυρο μητσουμπίσι που ανάβει 1,5 μήνα το χρόνο, ώστε να κόψει όσο τρέμπλ μπορεί.
Sebu Δημοσ. χθες στις 05:53 μμ Δημοσ. χθες στις 05:53 μμ 4 hours ago, Pan_K said: Είναι επίσημο: Ο εσωτερικός ανεμιστήρας του Toshiba Edge 10k δεν σταματά στην ψύξη όταν σταματά ο συμπιεστής. Το τσέκαρα και από κοντά πριν λίγο. Εμενα παντως στο μοντελο του 2019 σταματαει και ψυξη και θερμανση και μαλιστα πιο συχνα στην ψυξη. 4 hours ago, liakjim said: Αποχέτευση της εξωτερικής δεν βλέπω. Η μέσα φαίνεται οκ. Αποχετευση εξωτερικης δεν εχω δει σε κανενα κλιματιστικο στη ζωη μου και εχω δει αρκετα. Οι 9 στους 10 μην πω οι 9,9 στους 10 εγκαταστατες αφηνουν την εξωτερικη μοναδα ως εχει στη λογικη οτι αν κανει νερα (που σπανια θα κανει μονο σε μεγαλες αποψυξεις σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες) αυτα θα σταξουν ετσι και αλλιως απευθειας σε εξωτερικο χωρο σε καποιο μπαλκονι ή στον αερα/κοινοχρηστο χωρο/δρομο αν δεν εχει μπαλκονι απο κατω αρα who cares. Ασε που ξερουν οτι οι περισσοτεροι δεν πλενουν καν τις εξωτερικες μοναδες ποτε αρα δεν προκειται να δημιουργηθουν σημαντικοι ογκοι νερου ετσι και αλλιως που θα ψαχνουν οργανωμενη καθαρη διαφυγη. Σιγα μην χασουν χρονο και το κυριοτερο υλικα να βαζουν την πλαστικη γωνια και μετα σωληνα να οδευσουν την αποχευτευση σε καποιο σιφωνι ή παρεα με της εσωτερικης. Εδω δεν κανουν αλλα βασικα οπως βλεπουμε, θα ασχοληθουν με την αποχετευση της εξωτερικης? Σε οσες εγκαταστασεις εχω βρεθει για οικογενειακα κλιματιστικα σχεδον ολοι ξεπετανε το κομματι της καλυψης της τρυπας αρπα κολλα και μετα μπαινει απο εκει αερας ή νερα βροχης. Μονο ενας ηταν ψειρας και ασχοληθηκε μεσα εξω και αφιερωσε αρκετα λεπτα να το κλεισει τελειως. Και παλι οταν υστερα απο λιγες μερες μαζεψε και σουρωσε ο στοκος που ξεραθηκε χρειαστηκε να περασω εγω αλλο ενα χερι για να το φερω ισιο με τον τοιχο για να το βαψω. Δεν θα ασχοληθουν τα μαστορια με τετοιες δουλειες. Κανουν λες και τους κυνηγαει ο Νικι Λαουντα και πρεπει να προλαβουν να παρουν pole. 13 hours ago, konosl2 said: Τελικά δεν είχαν ανοίξει κάτι στην εξωτερική μονάδα. Τώρα βγάζει κανονικά ψύξη-θέρμανση. Κάτι άλλο που παρατήρησα όμως είναι πως όταν ανοίγω το powerful mode, μόλις φτάσει στην θερμοκρασία που πρέπει για να σταματήσει το powerful mode, για τα επόμενα 30-40 δευτερόλεπτα βγάζει μια περίεργη μυρωδιά. Δεν είναι παρά πολύ έντονη αλλά αρκετα για να την καταλάβεις. Να ανησυχώ ή μήπως είναι και ότι είναι καινούριο ακόμα και θα στρώσει; (aseh09kmcg) Περιεργη μυρωδια σαν κατι μουχλιασμενο/σαπιο? Σαν κλουβια αυγα, σαν να εχει κουτσουλησει/ψοφησει πουλι? Μηπως εχεις καμια διαρροη φρεον? Σε πολυ παλιο κλιματιστικο του 1998 μου ειχε τυχει αυτο και νομιζαμε οτι κατι ειχε ψοφησει μεσα στο δωματιο ή στο κλιματιστικο και τελικα ηταν διαρροη φρεον, το ψειλιαστηκαμε γιατι σταματησε να ψυχει/θερμαινει και το επιβεβαιωσε ο τεχνικος που ηρθε και το φουλαρε και εφτιαξε τη διαρροη.
liakjim Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 1 ώρα πριν, Sebu είπε Αποχετευση εξωτερικης δεν εχω δει σε κανενα κλιματιστικο στη ζωη μου και εχω δει αρκετα. Οι 9 στους 10 μην πω οι 9,9 στους 10 εγκαταστατες αφηνουν την εξωτερικη μοναδα ως εχει στη λογικη οτι αν κανει νερα (που σπανια θα κανει μονο σε μεγαλες αποψυξεις σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες) αυτα θα σταξουν ετσι και αλλιως απευθειας σε εξωτερικο χωρο σε καποιο μπαλκονι ή στον αερα/κοινοχρηστο χωρο/δρομο αν δεν εχει μπαλκονι απο κατω αρα who cares. Ασε που ξερουν οτι οι περισσοτεροι δεν πλενουν καν τις εξωτερικες μοναδες ποτε αρα δεν προκειται να δημιουργηθουν σημαντικοι ογκοι νερου ετσι και αλλιως που θα ψαχνουν οργανωμενη καθαρη διαφυγη. Σιγα μην χασουν χρονο και το κυριοτερο υλικα να βαζουν την πλαστικη γωνια και μετα σωληνα να οδευσουν την αποχευτευση σε καποιο σιφωνι ή παρεα με της εσωτερικης. Εδω δεν κανουν αλλα βασικα οπως βλεπουμε, θα ασχοληθουν με την αποχετευση της εξωτερικης? Ο φίλος έχει κάτι σαν ξύλινη ντουλάπα από κάτω. Γιατί να πέφτουν τα νερά πάνω της τον χειμώνα; Στα δικά μου δεν έχω αλλά έτσι και αλλιώς είναι στο πάτωμα και μάλιστα η κάθε μία δίπλα σε μπούνι αλλά και σε μέρη που πιάνει συχνά πάγο δεν συνιστώνται βάσει εγχειριδίου.
stand3 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Καλησπέρα guys, Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 500-650€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Αντικατάσταση παλιού Firstline 12000 btu Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: PLAISIO ( για την προσφορά Goformore, την δωρεάν εγκατάσταση και την δωροεπιταγή) Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο: 100% ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Μόνο ψύξη κατά τους θερινούς μήνες. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : χωλ έξω από 2 δωμάτια. Το προηγούμενo AC κάλυπτε τις ανάγκες. Τοποθεσία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Απαραίτητα, επιθυμητά και διάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Διάφορα features επιθυμητά αλλά όχι απαραίτητα. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό: ΠΛΗΜΕΛΛΗΣ ΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ, ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΖΑΜΙΑ. Μήκος σωληνώσεων μέχρι το μπαλκόνι: 6μ. Θέλω να αντικαταστήσω ένα αρχαίο A/C 12.000 BTU το οποίο παρέδωσε ψυχή αν και με κάλυπτε στις ανάγκες μου και θα ήθελα τα φώτα σας αν μπορείτε. Παραθέτω και photo του αρχαίου Firstline σε περίπτωση που βοηθάει: Από αυτά που είδα είμαι ανάμεσα σε: 1) TCL ELITE PREMIUM IIΙ 12CHSD/XAC1I - 519€ https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-elite-premium-iii-12chsd-xac1i-klimatistiko-12-000-btu-h_4402758 2) TCL MIRACLE III 12CHSD/TPG21I - 599€ https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-12chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402480 3) Fujitsu KP ASEG12KPCE/AOEG12KPCA - 659€ https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-kp-aseg12kpce-aoeg12kpca-klimatistiko-12-000-btu-h_4755014 Έχω διαβάσει αρκετά posts και βλέπω πως αρκετοί έχουν επιλέξει TCL και ειδικά το Miracle III. - Αξίζει να ανέβω στα 599€ από 519€ και να πάω στο TCL Miracle III αντί του TCL Elite Premium III; - Αξίζει να ανέβω στα 649€ στο Fujitsu KP ASEG12KPCE/AOEG12KPCA, με 60€ έξτρα από το TCL Miracle III; Επίσης υπάρχουν και αυτά διαθέσιμα: - Hisense Easy Smart CA35YR4FG/CA35YR4FW - 519€ - TCL ΒRΕEΖΕ ΙΝ 12CHSD/TPH11 I/O - 549€ - Hisense EUROPA CL35YR1FG/CL35YR1FW - 569€ - Midea Xtreme Pro Series AG2Pro -12NXD0-I/O - 589€ - Toyotomi IKIGAI TAN/TAG-12IG - 599€ - Inventor Neo N2UVI-12WF/N2UVO-12 - 599€ Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από stand3
Klausx Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, liakjim είπε Που τους βρίσκους αυτούς ρε φίλε; Να μην ανοίξει το φρέον; Απίστευτο! Αγορασμένο από αλυσίδα με δωρεάν εγκατάσταση; 8 ώρες πριν, konosl2 είπε 8 ώρες πριν, liakjim είπε Στα Fujitsu έχει ρύθμιση από το τηλεκοντρόλ. Μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για το Toshiba; @Klausx ; τι λές; Βλέπω μια στριγμωμένη εξωτερική μονάδα. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν 3μ σωληνώσεων. Αποχέτευση της εξωτερικής δεν βλέπω. Η μέσα φαίνεται οκ. Αν δούλεψε με κλειστές βάνες πέρασε καλό σοκ ο συμπιεστής αφού δεν κάηκε πάλι καλά... Ενώ η βάση έχει περιθώριο για πιο μπροστά δεν το έκαναν και εκεί φαίνεται ότι απλά δεν τους ενδιαφέρει δεν είσαι πελάτης για αυτούς, ο κοτσος είναι ο πελάτης τους. Τα καλώδια χύμα κτλ. 7 ώρες πριν, liakjim είπε Σε μια κλειστή ομάδα ψυκτικών στο facebook , κάποιος (δεν αναδημοσιεύω χωρίς άδεια) ανέβασε φωτογραφία από δωρεάν εγκατάσταση πλαισίου όπου του έβαλαν σωλήνα αλουμινίου με άκρες χαλκού. Για ψαχτείτε. Δείχνω ένα μικρό crop για να καταλάβετε Απόκρυψη περιεχομένων Το τερμάτισαν αλλά φέτος θα δούμε πάρα πολλά ακόμα έχουμε δροσούλα. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από Klausx
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 11 λεπτά πριν, stand3 είπε Καλησπέρα guys, Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 500-650€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Αντικατάσταση παλιού Firstline 12000 btu Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: PLAISIO ( για την προσφορά Goformore, την δωρεάν εγκατάσταση και την δωροεπιταγή) Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο: 100% ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Μόνο ψύξη κατά τους θερινούς μήνες. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : χωλ έξω από 2 δωμάτια. Το προηγούμενo AC κάλυπτε τις ανάγκες. Τοποθεσία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Απαραίτητα, επιθυμητά και διάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Διάφορα features επιθυμητά αλλά όχι απαραίτητα. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό: ΠΛΗΜΕΛΛΗΣ ΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ, ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΖΑΜΙΑ. Θέλω να αντικαταστήσω ένα αρχαίο A/C 12.000 BTU το οποίο παρέδωσε ψυχή αν και με κάλυπτε στις ανάγκες μου και θα ήθελα τα φώτα σας αν μπορείτε. Παραθέτω και photo του αρχαίου Firstline σε περίπτωση που βοηθάει: Από αυτά που είδα είμαι ανάμεσα σε: 1) TCL ELITE PREMIUM IIΙ 12CHSD/XAC1I - 519€ 2) TCL MIRACLE III 12CHSD/TPG21I - 599€ 3) Fujitsu KP ASEG12KPCE/AOEG12KPCA - 659€ Έχω διαβάσει αρκετά posts και βλέπω πως αρκετοί έχουν επιλέξει TCL και ειδικά το Miracle III. - Αξίζει να ανέβω στα 599€ από 519€ και να πάω στο TCL Miracle III αντί του TCL Elite Premium III; - Αξίζει να ανέβω στα 649€ στο Fujitsu KP ASEG12KPCE/AOEG12KPCA, με 60€ έξτρα από το TCL Miracle III; Επίσης υπάρχουν και αυτά διαθέσιμα: - Hisense Easy Smart CA35YR4FG/CA35YR4FW - 519€ - TCL ΒRΕEΖΕ ΙΝ 12CHSD/TPH11 I/O - 549€ - Hisense EUROPA CL35YR1FG/CL35YR1FW - 569€ - Midea Xtreme Pro Series AG2Pro -12NXD0-I/O - 589€ - Toyotomi IKIGAI TAN/TAG-12IG - 599€ - Inventor Neo N2UVI-12WF/N2UVO-12 - 599€ Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας. Αν και προσωπικά ξενέρωσα μετά τις αλλαγές στους όρους εγγύησης που πήραμε πρέφα πρόσφατα για τα tcl, το miracle III εξακολουθεί να είναι μάλλον η πιο sensible επιλογή. Αν θα ήθελες άλλη επιλογή, τότε θα πήγαινα στο inventor leon ή Mideal all easy pro (και μετά από μελέτη που πρέπει να κάνεις στους αντίστοιχους όρους εγγύησης). 3 λεπτά πριν, Klausx είπε Αν δούλεψε με κλειστές βάνες πέρασε καλό σοκ ο συμπιεστής αφού δεν κάηκε πάλι καλά... Ωχ και το έβαλε και στο powerfull...αλήθεια δεν έχει κάποια προστασία από το να αποτρέψει τον συμπιεστή να πάρει μπροστά; Όσο για το αλουμίνιο, άστα βράστα. 1
Klausx Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, liakjim είπε Ωχ και το έβαλε και στο powerfull...αλήθεια δεν έχει κάποια προστασία από το να αποτρέψει τον συμπιεστή να πάρει μπροστά; Όσο για το αλουμίνιο, άστα βράστα. Σε Fujitsu του 2012 που ήθελα να κάνω δοκιμή πλακέτας χωρίς σωλήνες είχε προστασία, απλά μιλάμε για αυτοματισμό γιατί πρέπει να ελέγχει μόνο στην εκκίνηση και όχι αργότερα για να μπορείς να μαζέψεις το ψυκτικό υγρό για απεγκατάσταση κτλ. Μπορεί να το βάζουν ακόμα δεν έχω δει κάτι στο manual. Αν είδε τον ανεμιστήρα να γυρνάει έξω σημαίνει ότι είχε πάρει και ο συμπιεστής. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από Klausx
stand3 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Αν και προσωπικά ξενέρωσα μετά τις αλλαγές στους όρους εγγύησης που πήραμε πρέφα πρόσφατα για τα tcl, το miracle III εξακολουθεί να είναι μάλλον η πιο sensible επιλογή. Αν θα ήθελες άλλη επιλογή, τότε θα πήγαινα στο inventor leon ή Mideal all easy pro (και μετά από μελέτη που πρέπει να κάνεις στους αντίστοιχους όρους εγγύησης). Thanks liakjim! Έτσι πως υπολόγισα τις δωροεπιταγές, go for more, προμο ΦΠΑ και τιμολόγιο εταιρείας: Το TCL Miracle III μου βγαίνει 25ευρώ φθηνότερο από το Fujitsu KP ASEG12KPCE. Μάλλον είμαι ανάμεσα σ αυτά τα δύο. Χμμμ, πέρασα σήμερα από Πλαίσιο και με δύο υπάλληλους που μίλησα μου "έσπρωχναν" και οι δύο την έγγυηση του Πλαισίου η οποία με το πρόμο του ΦΠΑ που τρέχει βγαίνει στα 60€ για 5χρόνια για το Miracle III και μου είπαν ξεχνάς την εγγύηση του κατασκευαστή και για ότι χρειαστεί επικοινωνείς με το Πλαίσιο και δίνει: - Συνολική διάρκεια εγγύησης 5 έτη - Απεριόριστες επισκευές - Δωρεάν εργασία* - Δωρεάν ανταλλακτικά - Δωρεάν μεταφορικά (εφόσον δεν μπορεί να επισκευαστεί στο χώρο του πελάτη) - Πανελλαδική Γεωγραφική Κάλυψη - Εγγύηση επισκευής - Δανεική συσκευή κατά τη διάρκεια επισκευής* - Επισκευή εντός 20 ημερών - Αντικατάσταση σε περίπτωση μη επισκευάσιμης βλάβης εντός 20 ημερών - Απόκριση τεχνικού εντός 24 ωρών από την αναγγελία της βλάβης. Δεν ξέρω αν αξίζουν τα 60€ για +2 χρόνια εγγύηση αν η TCL δίνει στην ουσία 3χρόνια τελικά. Χάος. 6 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Aναφορά εγκατάστασης miracle III από δωρεάν συνεργείο Πλαισίου: Μου ήρθαν δυο μαγκίτες στην ηλικία μου, οι οποίοι έκαναν τους έξυπνους ότι θα κάνουν μισή ώρα και ότι όλα καλά με τα σπλιτάκια. Μου είπαν ότι τα αντικραδασμικά είναι άχρηστα και ότι οι τοίχοι συντονίζουν έτσι κι αλλιώς. Μου είπαν ότι σημερινή ντάηκιν = σκουπίδι, καλύτερα κινέζοι , καλύτερα φουτζίτσου (εδώ δεν διαφωνώ πολύ). Έβαλαν ωραία και στοιχισμένα την εσωτερική μονάδα. Έβαλαν μια χαρά (δεδομένου και του χώρου) την εξωτερική. Αντλία κενού περίπου... 3 λεπτά. Μονώσεις σωληνώσεων οι φθηνότερες του λερόη μερλίν. Ελλειπές κάλυμμά τους στο τέλος (5-10 εκατοστά) Εκεί που με έκαναν πύραυλο, ήταν όταν με χρέωσαν...24 ευρώ για τα 7 μέτρα καλώδιο που ζήτησα, ώστε να είναι νοικοκυρεμένη η ρευματοδοσία της μονάδας. Τουλάχιστον γλίτωσα τα 10 της απορροής και τα 25 των αντικραδασμικών. Είναι τραγικοί και προσπαθούν να τα πάρουν έξτρα παντοιοτρόπως. Ντροπή τους. Η εγκατάσταση φαίνεται αξιοπρεπής. Το μηχάνημα πολύ καλύτερο από όποιο άλλο έχω, ήσυχο και ξυρίζει. Όταν πιάσουν οι ζέστες τα ξαναλέμε με καταναλώσεις. Φοβερά πλαστικά σε κατασκευή + ΓΑΜΑΤΟ το gentle wind με την περιστροφή των γρυλλιών ώστε να μην έχουμε ρεύματα αέρα. @MikhailBakurin Μιας και προχώρησες σε εγκατάσταση από Πλαίσιο μήπως είχες σωληνώσεις πάνω από 3μ. για να μας πεις τι σου χρέωσαν; Στο κατάστημα που ρώτησα για την δικιά μου εγκατάσταση που θα είναι 6μ. μου είπαν ότι δεν ξέρουν ακριβώς και μπορεί να είναι 30-50€ το έξτρα μέτρο που μου φάνηκε πολύ ακριβό αν μιλάμε για 50€/μ. Για την αντλία κενού το ρώτησες στους τεχνικούς πριν έρθουν να φανταστώ για να σιγουρευτείς;
konosl2 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 3 ώρες πριν, Sebu είπε Περιεργη μυρωδια σαν κατι μουχλιασμενο/σαπιο? Σαν κλουβια αυγα, σαν να εχει κουτσουλησει/ψοφησει πουλι? Μηπως εχεις καμια διαρροη φρεον? Σε πολυ παλιο κλιματιστικο του 1998 μου ειχε τυχει αυτο και νομιζαμε οτι κατι ειχε ψοφησει μεσα στο δωματιο ή στο κλιματιστικο και τελικα ηταν διαρροη φρεον, το ψειλιαστηκαμε γιατι σταματησε να ψυχει/θερμαινει και το επιβεβαιωσε ο τεχνικος που ηρθε και το φουλαρε και εφτιαξε τη διαρροη. Δεν μπορεσα να καταλαβω ακριβως σαν τι μυριζει γιατι κρατησε και για λιγα δευτερολεπτα. Ηταν πολυ subtle. Αλλα μουχλα σε κλιματιστικο 1 μερας γινεται; Σαν κλουβιο αυγο/ψοφιο πουλι ομως σιγουρα οχι. Σημερα παντως δεν εχει βγαλει καθολου αυτη την μυρωδια.
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 3 λεπτά πριν, stand3 είπε Thanks liakjim! Έτσι πως υπολόγισα τις δωροεπιταγές, go for more, προμο ΦΠΑ και τιμολόγιο εταιρείας: Το TCL Miracle III μου βγαίνει 25ευρώ φθηνότερο από το Fujitsu KP ASEG12KPCE. Μάλλον είμαι ανάμεσα σ αυτά τα δύο. Χμμμ, πέρασα σήμερα από Πλαίσιο και με δύο υπάλληλους που μίλησα μου "έσπρωχναν" και οι δύο την έγγυηση του Πλαισίου η οποία με το πρόμο του ΦΠΑ που τρέχει βγαίνει στα 60€ για 5χρόνια για το Miracle III και μου είπαν ξεχνάς την εγγύηση του κατασκευαστή και για ότι χρειαστεί επικοινωνείς με το Πλαίσιο και δίνει: - Συνολική διάρκεια εγγύησης 5 έτη - Απεριόριστες επισκευές - Δωρεάν εργασία* - Δωρεάν ανταλλακτικά - Δωρεάν μεταφορικά (εφόσον δεν μπορεί να επισκευαστεί στο χώρο του πελάτη) - Πανελλαδική Γεωγραφική Κάλυψη - Εγγύηση επισκευής - Δανεική συσκευή κατά τη διάρκεια επισκευής* - Επισκευή εντός 20 ημερών - Αντικατάσταση σε περίπτωση μη επισκευάσιμης βλάβης εντός 20 ημερών - Απόκριση τεχνικού εντός 24 ωρών από την αναγγελία της βλάβης. Δεν ξέρω αν αξίζουν τα 60€ για +2 χρόνια εγγύηση αν η TCL δίνει στην ουσία 3χρόνια τελικά. Χάος. @MikhailBakurin Μιας και προχώρησες σε εγκατάσταση από Πλαίσιο μήπως είχες σωληνώσεις πάνω από 3μ. για να μας πεις τι σου χρέωσαν; Στο κατάστημα που ρώτησα για την δικιά μου εγκατάσταση που θα είναι 6μ. μου είπαν ότι δεν ξέρουν ακριβώς και μπορεί να είναι 30-50€ το έξτρα μέτρο που μου φάνηκε πολύ ακριβό αν μιλάμε για 50€/μ. Για την αντλία κενού το ρώτησες στους τεχνικούς πριν έρθουν να φανταστώ για να σιγουρευτείς; Έχει χαμηλό seer το fujitsu. Λογικά το tcl θα είναι πιο οικονομικό σε ψύξη. Με τόσα μέτρα δεν ξέρω αν σε συμφέρει να το πάρεις από το πλαίσιο και με τόσο ακριβή χρέωση. Ίσως να πήγαινες από αλλού αγορά και να έρθει δικός σου ψυκτικός. Ψάξτο λίγο.
stand3 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, liakjim είπε Έχει χαμηλό seer το fujitsu. Λογικά το tcl θα είναι πιο οικονομικό σε ψύξη. Με τόσα μέτρα δεν ξέρω αν σε συμφέρει να το πάρεις από το πλαίσιο και με τόσο ακριβή χρέωση. Ίσως να πήγαινες από αλλού αγορά και να έρθει δικός σου ψυκτικός. Ψάξτο λίγο. Με δύο ψυκτικούς που μίλησα, γιατί στην αρχή σκεφτόμουν να βάλω ένα Mitsubishi src35zmp-s 12000 BTU που έχω απεγκατεστημένο από το 2019 (και ταλαιπωρημένο), μου είπαν για 120€ για 3μ. και 20-25€ το έξτρα μέτρο για την εγκατάσταση και συνολικά θα μου έβγαινε ~200ευρώ να βάλω το Mitsubishi. Ο ένας μου πρότεινε καλύτερα να πάω για καινούργιο με αυτές τις προσφορές. Οπότε ότι θα κερδίσω από την εγκατάσταση αν το πάρω από αλλού θα τα χάσω από τις δωροεπιταγες κλπ. του Πλαισίου. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από stand3
Sebu Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, stand3 said: Με δύο ψυκτικούς που μίλησα, γιατί στην αρχή σκεφτόμουν να βάλω ένα Mitsubishi src35zmp-s 12000 BTU που έχω απεγκατεστημένο από το 2019 (και ταλαιπωρημένο), μου είπαν για 120€ για 3μ. και 20-25€ το έξτρα μέτρο για την εγκατάσταση και συνολικά θα μου έβγαινε ~200ευρώ να βάλω το Mitsubishi. Ο ένας μου πρότεινε καλύτερα να πάω για καινούργιο με αυτές τις προσφορές. Οπότε ότι θα κερδίσω από την εγκατάσταση αν το πάρω από αλλού θα τα χάσω από τις δωροεπιταγες κλπ. του Πλαισίου. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα Οσοι καλοι ψυκτικοι εχω ρωτησει τοσο χρεωνουν περιπου, μινιμουμ 100 ευρω και προτεινουν απο μονοι τους οτι δεν συμφερει και να κοιταξω απο αλυσιδα με δωρεαν εγκατασταση με την οποια να συνεργαζονται και να ζητησω αυτους κατα την παραγγελια για να ερθουν για τοποθετηση. Και εννοειται προφανως η αμοιβη τους μπλακ χερι ανευ αποδειξης. Αρα αν καποιος εχει σφιχτο μπατζετ ή/και θελει ολο το κοστος να μπει σε δοσεις ατοκες, δεν θα μπει στη διαδικασια να δωσει 100+ ευρω χαιρετα σε μια μερα στον εγκαταστατη. Θα προτιμησει ακομα και αν ειναι ενσωματωμενο στην τιμη απο την αλυσιδα, να το σπασει σε 12 δοσεις να του βγει 9-10 ευρω το μηνα. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από Sebu
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα