Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είναι απόδειξη και για το tcl αλλά ίσως μια καλή ένδειξη

Τι να κάνουμε... Αφού δεν είμαστε εργαστήρια, τα όργανα μέτρησης δεν είναι απολύτως ακριβή και οι κατασκευαστές δηλώνουν αυτό που νομίζουν χωρίς να τους ελέγχει και κανένας (βλέπε midea κλπ), πάμε και εμείς βάσει ενδείξεων.

Και για να κάνω τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, η ταχύτητα του ανεμιστήρα αλλάζει ανάλογα με την κλίση της περσίδας.

Πχ στο Edge αναφέρει αυτό: "The fan speed broadly varies due to position of the louver, etc. The described value indicates one under condition of inclining downward blowing."

Spoiler

image.png.c6076e776f5e5540f58d068905dfee9d.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Απαντ. 9,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εχω την εντυπωση οτι τα μιντεα ειναι τρεις βασικες σειρες και απο εκει και πέρα οι επιμερους σειρες εχουν μικροαλλαγες στις εσωτερικες μοναδες. Αυτά παρατηρώντας διαστάσεις μονάδων και βάρη.

ΥΓ. Καρφιτσωθήκαμε!

Εκεί που είχα σκαλώσει είναι το feedback του @alexdeskas για το inventor corona plus το οποίο έπαιζε με ελάχιστα 200W σε ψύξη με seer 8.8 όσο και το xtreme save. Για αυτό το είχα βάλει στη μαύρη μου λίστα μέχρι αποδείξεως του εναντίων. 

Δημοσ.

Σέρβις στο Midea 18k Prime που έχει δουλέψει 2 καλοκαίρια:

1385913883_.jpg.2d25504249e93042b213512485b079e0.jpg

2.jpg.8fda565310619f0c8cdade0f9da83d69.jpg

Τώρα μαθαίνω και εγώ, επίστρωση που διαλύθηκε; Δεν έβγαλαν την προστατευτική μεμβράνη από το λεκανάκι στο εργοστάσιο; Τι άλλο θα δούμε.... Βλέπω να έρχεται Fujitsu 18 KM σύντομα :)

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αν το airgreen έχει τα ίδια εντόσθια με το all easy pro θα έλεγα βουρ, αλλά αν είναι σαν το xtreme save θα έλεγα όχι. Δεν ξέρουμε όμως τι είναι οπότε ή το παίρνεις και μας λες τι είδες ή πηγαίνεις στο στάνταρ που ξέρουμε τι κάνει δλδ το tcl (φυσικά θα πρέπει να δεις και τα λοιπά χαρακτηριστικά βλέπε όρους εγγύησης για να αποφασίσεις). 

Πήρα τηλέφωνο στην εταιρεία μήπως και μπορούν να μου πουν αλλά πρέπει να γίνει αίτημα πρώτα και να απαντήσουν από βδομάδα οπότε άκυρο.

Σχετικά με τις εγγυήσεις τάισα το copilot με τα pdf των εταιρειών και μου έβγαλε τα εξής στο MIDEA vs TCL:

Ορίστε οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο εγγυήσεων:

1. Διάρκεια εργασίας:
    • Η εγγύηση της TCL καλύπτει την εργασία μόνο για τα πρώτα 3 χρόνια.
    • Η Midea, όμως, καλύπτει την εργασία για όλη τη διάρκεια της 10ετούς εγγύησης.
  2. Τακτική συντήρηση:
    • Η TCL απαιτεί ετήσια συντήρηση ξεκινώντας από το 2ο έτος. Αν παραλειφθεί έστω και μία φορά, η εγγύηση παύει να ισχύει.
    • Η Midea απαιτεί υποχρεωτική συντήρηση στο 3ο έτος. Αν δεν γίνει, η εγγύηση παύει να ισχύει. Δεν απαιτείται ετήσια συντήρηση, αλλά κάθε συντήρηση πρέπει να γίνει από πιστοποιημένο συνεργείο.
  3. Μεταφορά & επισκευή:
    • Η TCL αναφέρει ότι αν η επισκευή γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον πελάτη.
    • Η Midea προσφέρει δωρεάν μεταφορά μόνο με τα συνεργαζόμενα πρακτορεία.
  4. Αντικατάσταση ανταλλακτικών:
    • Η Midea παρέχει επιπλέον εγγύηση 6 μηνών για κάθε αντικατασταθέν εξάρτημα, κάτι που δεν αναφέρεται στην εγγύηση της TCL.
  5. Εγκατάσταση εκτός Ελλάδας:
    • Η TCL καλύπτει μόνο την παροχή ανταλλακτικών για 2 χρόνια σε περίπτωση που η εγκατάσταση γίνει εκτός Ελλάδας, ενώ η Midea δεν έχει ειδική πρόβλεψη για το εξωτερικό.
  6. Απαλλαγές από την εγγύηση:
    • Και οι δύο εταιρείες εξαιρούν ζημιές από ακραίες καιρικές συνθήκες, κακή χρήση ή χημικά.
    • Η TCL αποκλείει βλάβες από διάβρωση και οξειδωτικό περιβάλλον, κάτι που δεν αναφέρεται ειδικά στην εγγύηση της Midea.
    • Η Midea εξαιρεί συσκευές που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία, όπου η πρόσβαση δεν πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Γενικά, η Midea φαίνεται να προσφέρει περισσότερες παροχές, όπως δωρεάν μεταφορά, 10 χρόνια εργασίας, και επιπλέον εγγύηση για ανταλλακτικά, ενώ η TCL έχει αυστηρότερες απαιτήσεις για τη συντήρηση και περιορισμούς στην επισκευή εκτός Ελλάδας.

Για το Extreme Save που λες όχι καλύτερα, βλέπω πολύ καλές κριτικές σκρουτζ και μου κάνει εντύπωση. 

Η εγγύηση απ' ότι φαίνεται πλέον είναι καλύτερη της MIDEA. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stand3 είπε

Για το Extreme Save που λες όχι καλύτερα

Δες εδώ 

Μην κοιτάς κριτικές Σκρουτζ. 

Όντως έχει καλύτερη εγγύηση η midea. Αν πας midea δες το all easy pro που το ξέρουμε ή έστω το inventor Leon ( παιζει συνήθως 50€, του λείπουν 1-2 πράγματα σε σχέση με το all easy pro , εσωτερικά είναι σχεδόν τα ίδια ). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει το αντίστοιχο TCL Miracle III σε Morris που έχει 7-ετή εγγύηση; Αυτό εδώ ας πούμε τι είναι, το έχει κανείς; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/304557-a-c-in9btu-morris-wfin-26180-terra?srsltid=AfmBOoripdluEoYN8Sud_kk-VfW9BoissmwI2e9ASFsh2Sk3Fll43NZA

Επίσης έχω την αμυδρά υποψία ότι οι αυξημένες επιδόσεις του Miracle σε σχέση με άλλα μοντέλα της TCL έχουν να κάνουν απλά και μόνο με την αυξημένη παροχή αέρα στο συγκεκριμένο μοντέλο. Το λέω γιατί συγκρίνω και με ένα Wellio 9άρι και έχει εντελώς παρόμοια συμπεριφορά μέχρι τώρα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το μοτίβο κατανάλωσης στην ψύξη.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, MikhailBakurin said:

Άνθρακας ο θησαυρός.

Με το που βγήκε ο τραμπ σταμάτησε το HAARP και πάμε καλά κλιματικά. :lol:

Δείχνει να ζεσταίνει Πέμπτη - Παρασκευή στην Αθήνα με 32-33 βαθμούς και από ΣΚ πάλι πτώση στα 29-30.

Δηλαδή, μπρος στον περσινό όλεθρο που ξεκίνησε 20 Μαΐου και πήγε ως 20 Αυγούστου, φέτος έχουμε ήδη ξεκλέψει ένα 20ημερο με βάση τις τωρινές προγνώσεις.

Τέσπα, επειδή δεν είναι καιρικό το θέμα, ελπίζω ειλικρινά παιδιά να μας μείνουν αχρείαστα τα A/C φέτος, ή ολίγως χρησιμοποιημένα. Μακάρι καλοκαίρι όπως τα παλιά, με 3-4 ώρες έρκον τις ζεστές μέρες, και ας το αφήσουμε εκεί.

Φετος τον τρωει η Ισπανια. Ξεκινανε τα 40αρια και κλαινε. Εφαγαν και τη φολλα προσφατα που εκλ@σε το δικτυο ρευματος, αν αρχισουν να καινε μαζικα κλιματιστικα τους βλεπω να γυρνανε στην εποχη του χαλκου 😅

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Υπάρχει το αντίστοιχο TCL Miracle III σε Morris που έχει 7-ετή εγγύηση; Αυτό εδώ ας πούμε τι είναι, το έχει κανείς; https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/304557-a-c-in9btu-morris-wfin-26180-terra?srsltid=AfmBOoripdluEoYN8Sud_kk-VfW9BoissmwI2e9ASFsh2Sk3Fll43NZA

Επίσης έχω την αμυδρά υποψία ότι οι αυξημένες επιδόσεις του Miracle σε σχέση με άλλα μοντέλα της TCL έχουν να κάνουν απλά και μόνο με την αυξημένη παροχή αέρα στο συγκεκριμένο μοντέλο. Το λέω γιατί συγκρίνω και με ένα Wellio 9άρι και έχει εντελώς παρόμοια συμπεριφορά μέχρι τώρα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το μοτίβο κατανάλωσης στην ψύξη.

Θα έλεγα το loft+. 

Βλέπω όμως ότι το terra χτυπάει 8.7 σε seer. Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον...

Δημοσ.
1 hour ago, Sebu said:

Φετος τον τρωει η Ισπανια. Ξεκινανε τα 40αρια και κλαινε. Εφαγαν και τη φολλα προσφατα που εκλ@σε το δικτυο ρευματος, αν αρχισουν να καινε μαζικα κλιματιστικα τους βλεπω να γυρνανε στην εποχη του χαλκου 😅

Kάθε χρόνο αυτό γίνεται, φαίνεται από νωρίς ποιος θα τη φάει. Ή εμείς, ή αυτοί. Ε, από το 2020 την τρώμε εμείς μονίμως. Φέτος κρύωσε η Μαύρη Θάλασσα λίγο παραπάνω, φυσάει σε εμάς δροσερό μελτεμάκι αρχές Ιουνίου, την ακούν αυτή με διαρκείς νότιες κυκλοφορίες.

Αυτό σημαίνει καλοκαίρι πάλι ζεστό, αλλά όχι αυτός ο όλεθρος που έχουμε περάσει από το 2021 ως το 2024, 4 συνεχόμενα καλοκαίρια με αδιάκοπες 30+ βραδινές θερμοκρασίες στην Αθήνα για 3 μήνες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν και παλιός χρήστης του Insomnia , ούτε που σκέφτηκα να μπω να δω τι παίζει στα κλιματιστικά.

ήθελα 2 κλιματιστικά (κυρίως για ψύξη με ενδιέφερε), ένα για το υπνοδωμάτιο (όπου έχει χαλάσει ένα παλιό mitsubishi) και ενα δεύτερο, καινούρια εγκατάσταση στο γραφείο όπου το καλοκάιρι έχω θέμα με τους υπολογιστές και τις οθόνες όταν πιάνουν οι ζέστες..

Οπότε ξεχνώντας ότι υπάρχει το insomnia, μπήκα στο skroutz, κοίταξα λίγο τι παίζει, και στράφηκα προς τα midea. Εbλεπα τα all easy pro και xtreme series.  Και αντί να πάρω 2 ενιάρια, είπα να πάρω 2 12άρια για να μην ζορίζονται.

Κυρίως στα midea , τσίμπησα την κυκλοφορία του αέρα με αυτό το σύστημα με τις τρύπες, που για το υπνοδωμάτιο ήταν βραχνάς. Αυτό ήταν το selling point βασικά και οι κριτικές στο skrutz.

Εκεί με έπιασε και η μακακία με τα wifi και AI και είπα να το παίκω tarzan, και αντί να παραγγείλω τα δοκιμασμένα , παρήγγειλα την τελευταία σειρά την solstice που έδινε ΑΑΑ+.  Αν και εψαξα να βρω κριτικές δεν βρήκα.

Και σήμερα θυμήθηκα ότι υπάρχει και το insomnia , αρχισα να διαβάζω και προβληματίστηκα αρκετά για περί midea.

Δεν έχει σημασία πλέον. Σήμερα μου ήρθανε, την άλλη  εβδομάδα θα έρθει δικός μας εγκαταστάτης. Οπότε θα σας πω μετά την εμπειρία. Καλή μας τύχη. (δική μου βασικά χαχα)

Επεξ/σία από teamwork
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, teamwork είπε

Σήμερα μου ήρθανε, την άλλη  εβδομάδα θα έρθει δικός μας εγκαταστάτης. Οπότε θα σας πω μετά την εμπειρία. Καλή μας τύχη. (δική μου βασικά χαχα)

Έχεις μήπως κάποιον μετρητή κατανάλωσης πρίζας τύπου Tapo p110 για να μας στείλεις κανένα διάγραμμα αφού τα εγκαταστήσεις; Το feedback από γενναίους σαν εσένα είναι ανεκτίμητο 😎.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, teamwork είπε

αν και παλιός χρήστης του Insomnia , ούτε που σκέφτηκα να μπω να δω τι παίζει στα κλιματιστικά.

ήθελα 2 κλιματιστικά (κυρίως για ψύξη με ενδιέφερε), ένα για το υπνοδωμάτιο (όπου έχει χαλάσει ένα παλιό mitsubishi) και ενα δεύτερο, καινούρια εγκατάσταση στο γραφείο όπου το καλοκάιρι έχω θέμα με τους υπολογιστές και τις οθόνες όταν πιάνουν οι ζέστες..

Οπότε ξεχνώντας ότι υπάρχει το insomnia, μπήκα στο skroutz, κοίταξα λίγο τι παίζει, και στράφηκα προς τα midea. Εbλεπα τα all easy pro και xtreme series.  Και αντί να πάρω 2 ενιάρια, είπα να πάρω 2 12άρια για να μην ζορίζονται.

Κυρίως στα midea , τσίμπησα την κυκλοφορία του αέρα με αυτό το σύστημα με τις τρύπες, που για το υπνοδωμάτιο ήταν βραχνάς. Αυτό ήταν το selling point βασικά και οι κριτικές στο skrutz.

Εκεί με έπιασε και η μακακία με τα wifi και AI και είπα να το παίκω tarzan, και αντί να παραγγείλω τα δοκιμασμένα , παρήγγειλα την τελευταία σειρά την solstice που έδινε ΑΑΑ+.  Αν και εψαξα να βρω κριτικές δεν βρήκα.

Και σήμερα θυμήθηκα ότι υπάρχει και το insomnia , αρχισα να διαβάζω και προβληματίστηκα αρκετά για περί midea.

Δεν έχει σημασία πλέον. Σήμερα μου ήρθανε, την άλλη  εβδομάδα θα έρθει δικός μας εγκαταστάτης. Οπότε θα σας πω μετά την εμπειρία. Καλή μας τύχη. (δική μου βασικά χαχα)

Μια χαρά θα είναι. 

Μόνο προσοχή στην εγκατάσταση. Έκανες το 50% που αγόρασες τώρα μένει το άλλο μισό. Ρίξε μια ματιά στον οδηγό της υπογραφής μου και όπου σκαλωσεις ρωτάς. 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχεις μήπως κάποιον μετρητή κατανάλωσης πρίζας τύπου Tapo p110 για να μας στείλεις κανένα διάγραμμα αφού τα εγκαταστήσεις; Το feedback από γενναίους σαν εσένα είναι ανεκτίμητο 😎.

ναι έχω, θα το βάλω όταν εγκατασταθούν  και θα ποστάρω

(δεν είναι γεναιότητα,  μακακία έκανα χαχα, αν και αφού το θέλω μόνο για ψύξη πόσο χάλια να πάει)

13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μια χαρά θα είναι. 

Μόνο προσοχή στην εγκατάσταση. Έκανες το 50% που αγόρασες τώρα μένει το άλλο μισό. Ρίξε μια ματιά στον οδηγό της υπογραφής μου και όπου σκαλωσεις ρωτάς. 

σε ευχαριστώ! οκ

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά χτύπησα από Πλαίσιο το TCL Miracle iii 12000btu στα 524€, μειον 95€ goformore και δωροεπιταγη 50€ και μέσα σ' αυτά εγκατάσταση 3μ. και απεγκατασταση του παλιού, αν και είναι λίγο ξενέρα η εγγύηση.

Περιμένω τώρα να το φέρουν και μετά να μιλήσω με το συνεργείο για την εγκατάσταση να δω πόσο θα μου πουν για τα έξτρα 2.5μ. που θέλει σωληνώσεις. 

@liakjim Σ ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια και τον χρόνο σου!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Θα στοιχημάτιζα στο αντίθετο. 

Αν και τα fujitsu θα πρέπει να είναι πιο οικονομικά σε ψύξη, ειδικά το kgtg και λογικά και σε θέρμανση, λαμβάνοντας υπόψη το (κρύο) κλίμα της περιοχής σου θα πήγαινα ως πιο ασφαλή επιλογή στα toshiba μιας και από το feedback των μελών εδώ μέσα φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικά σε παγοποιήσεις (χωρίς όμως να έχουμε ασφαλές συμπέρασμα, αλλά αν πήγαινα να βάλω κάτι στο σπίτι μου δεν θα το ρίσκαρα ) . 

Αν βέβαια έχεις και εναλλακτική πηγή θέρμανση πχ λέβητα ή κάτι άλλο, θα έχεις μια έξτρα ασφάλεια σε αυτόν τον τομέα. 

Πάντως ότι και να πάρεις δεν πρόκειται να χάσεις, μιλάμε για μηχανήματα από το πάνω ράφι. 

Γενικά σε υψόμετρο 0 που είμαστε δε θα έλεγα ότι έχουμε κρύο, Δράμα μεριά είναι εντελώς άλλο κλίμα ή πιο πάνω Ελευθερούπολη που έχει σταθμό.

Τελικά σήμερα στη Καβάλα λόγω Λευκής νύχτας είχε ο Κωτσόβολος όλο το μαγαζί με δώρο το ΦΠΑ για μία ημέρα.

Οπότε αγόρασα Fujitsu KM series ASEH09KMCG με δώρο εγκατάσταση 610 ευρώ

και Fujitsu KG Series ASEH12KGTG 1000 ευρώ και πάλι με δώρο η εγκατάσταση.

Από 2000 που υπολόγιζα στα 1610 το λες και ευκαιρία. 

Ελπίζω τώρα με την εγκατάσταση να μην έχουμε θέμα, θα ζητήσω αντλία κενού και 3 μέτρα σωλήνα.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Επεξ/σία από Gl0bAlZer0
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...