liakjim Δημοσ. Παρασκευή στις 11:46 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:46 μμ 8 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε Γενικά σε υψόμετρο 0 που είμαστε δε θα έλεγα ότι έχουμε κρύο, Δράμα μεριά είναι εντελώς άλλο κλίμα ή πιο πάνω Ελευθερούπολη που έχει σταθμό. Τελικά σήμερα στη Καβάλα λόγω Λευκής νύχτας είχε ο Κωτσόβολος όλο το μαγαζί με δώρο το ΦΠΑ για μία ημέρα. Οπότε αγόρασα Fujitsu KM series ASEH09KMCG με δώρο εγκατάσταση 610 ευρώ και Fujitsu KG Series ASEH12KGTG 1000 ευρώ και πάλι με δώρο η εγκατάσταση. Από 2000 που υπολόγιζα στα 1610 το λες και ευκαιρία. Ελπίζω τώρα με την εγκατάσταση να μην έχουμε θέμα, θα ζητήσω αντλία κενού και 3 μέτρα σωλήνα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Δώσε ένα μικρό χαρτζιλίκι για να σε προσέξουν λίγο παραπάνω. Δεν το άκουσες από μένα. 1 1
Vstromrider Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ 50 λεπτά πριν, Gl0bAlZer0 είπε Ελπίζω τώρα με την εγκατάσταση να μην έχουμε θέμα, θα ζητήσω αντλία κενού και 3 μέτρα σωλήνα. Σε αντιθεση με το τι λενε οι περισσοτεροι, η τοποθετηση του Κωτσοβολου ηταν υποδειγματικη! Δεν χρειαζονται πολλα κολητηλικια , ουτε χαρτζιλικια. Ανωνυμα πραγματα και ο φοβος των Ιουδαιων. Η μαστορατζα της γειτονιας, δεν θα δωσει αναφορα σε κανεναν. Το πολυ πολυ να μην τον ξαναπαρει, που χεστηκε κιολας, γιατι ξερει οτι δεν θα τον ξαναπαρεις. Ποσα κλιματιστικα θα αγορασεις ντε ???? 1
dentnick Δημοσ. χθες στις 01:33 πμ Δημοσ. χθες στις 01:33 πμ 4 ώρες πριν, liakjim είπε Μια χαρά θα είναι. Μόνο προσοχή στην εγκατάσταση. Έκανες το 50% που αγόρασες τώρα μένει το άλλο μισό. Ρίξε μια ματιά στον οδηγό της υπογραφής μου και όπου σκαλωσεις ρωτάς. Σε ποιον οδηγό αναφέρεσαι; Δεν βλέπω την υπογραφή σου που λες
liakjim Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 7 ώρες πριν, dentnick είπε Σε ποιον οδηγό αναφέρεσαι; Δεν βλέπω την υπογραφή σου που λες Δεν φαίνεται από κινητό. Θέλει pc ή ρύθμιση desktop στον browser για να φανεί. Γενικές συμβουλές για την επιλογή και τη διαδικασία εγκατάστασης των κλιματιστικών 1
leonkoum Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 12 ώρες πριν, Pan_K είπε Έχεις μήπως κάποιον μετρητή κατανάλωσης πρίζας τύπου Tapo p110 για να μας στείλεις κανένα διάγραμμα αφού τα εγκαταστήσεις; Το feedback από γενναίους σαν εσένα είναι ανεκτίμητο 😎. Στα χαρτια δειχνει 'πολλα υποσχομενο'..θα με ενδιαφερε και εμενα... Πολυ μεγαλη προσοχη στην εγκατασταση
vdeseris Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Εχω τσιμπήσει και εγώ ένα Midea Xtreme Graphite 12αρι και μια tapo p115. Από αύριο που θα έχει ζέστη θα ανεβάσω κανένα screenshot από καταναλώσεις. 2
tzepelvas Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Καλησπέρα νέα αγορά κλιματιστικού για διαμέρισμα 40τμ , με σαλοκουζίνα , ένα μικρό δωμάτιο κ τουαλέτα έχει ταράτσα από πάνω του μια 3εκ μόνωση εσωτερικά του διαμερίσματαος. Η πολυκατοικία είναι του 2006 , εξωτερική μόνωση εχει τουβλο-5αρι φελιζον-τουβλο . Κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια . Η σαλοκουζίνα έχει 3 παράθυρα 1,2μ*1,2μ και μπαλκονόπορτα 2,7μ , το δωμάτιο έχει μια μπαλκονόπορτα 1,2μ. Βόρεια κ δυτική πλευρά έχουν μπαλκόνια , νότια δεν υπάρχει επαφή με κτήριο και ανατολική πλευρά τα διαμερίσματα έχουν επαφή με τους κοινόχρηστους χώρους , σκάλα ασανσέρ και αυτοί με την σειρά τους με άλλο κτήριο . Υπάρχει ενιαία σαλοκουζίνα , όπου εκεί θα μπει το κλιματιστικό ,όμως θα είναι στην ευθεία του δωματίου . Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :900 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Μαλλον πλαίσιο , λόγω επιστροφή gor for more , + την 20% εκπτωση που εχει το κατάστημα καλαμαριάς Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψυξη , 10% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΨΥΞΗ Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΘΎΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΗΛΙΟΣ Θερμικές Απώλειες 7233.26 Watt 6220.60 KCal/h 226.04 Watt/m2 194.39 KCal/h/m2
paL Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Καλησπέρα σας. Στον χώρο μου(σαλοκουζίνα και 3 δωμάτια)έχω ένα 18άρι HITACHI 20ετίας. Δεν με καλύπτει στο 100% στα δωμάτια οπότε σκέφτομαι να πάω στο 24αρι για να δουλεύει και πιο άνετα. Το χρειάζομαι για ψύξη μόνο. Οι προβληματισμοί μου είναι στο κομμάτι της απόδοσης, τον τρόπο που διαχέει την ψύξη καθώς και στο aftersale σε περίπτωση προβλήματος. Επίσης στο σημείο που θα τοποθετηθεί έχω 105-110 εκατοστά μέγιστο μήκος εσωτερικής μονάδας. Είμαι μεταξύ Toyotomi Erai , Toyotomi Izuru , Midea Xtreme Save II , Midea Xtreme Graphite , Midea Black Crystal ή ότι άλλο προτείνετε.
liakjim Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 1 λεπτό πριν, paL είπε Καλησπέρα σας. Στον χώρο μου(σαλοκουζίνα και 3 δωμάτια)έχω ένα 18άρι HITACHI 20ετίας. Δεν με καλύπτει στο 100% στα δωμάτια οπότε σκέφτομαι να πάω στο 24αρι για να δουλεύει και πιο άνετα. Το χρειάζομαι για ψύξη μόνο. Οι προβληματισμοί μου είναι στο κομμάτι της απόδοσης, τον τρόπο που διαχέει την ψύξη καθώς και στο aftersale σε περίπτωση προβλήματος. Επίσης στο σημείο που θα τοποθετηθεί έχω 105-110 εκατοστά μέγιστο μήκος εσωτερικής μονάδας. Είμαι μεταξύ Toyotomi Erai , Toyotomi Izuru , Midea Xtreme Save II , Midea Xtreme Graphite , Midea Black Crystal ή ότι άλλο προτείνετε. aseg24kmte 52 λεπτά πριν, tzepelvas είπε Καλησπέρα νέα αγορά κλιματιστικού για διαμέρισμα 40τμ , με σαλοκουζίνα , ένα μικρό δωμάτιο κ τουαλέτα έχει ταράτσα από πάνω του μια 3εκ μόνωση εσωτερικά του διαμερίσματαος. Η πολυκατοικία είναι του 2006 , εξωτερική μόνωση εχει τουβλο-5αρι φελιζον-τουβλο . Κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια . Η σαλοκουζίνα έχει 3 παράθυρα 1,2μ*1,2μ και μπαλκονόπορτα 2,7μ , το δωμάτιο έχει μια μπαλκονόπορτα 1,2μ. Βόρεια κ δυτική πλευρά έχουν μπαλκόνια , νότια δεν υπάρχει επαφή με κτήριο και ανατολική πλευρά τα διαμερίσματα έχουν επαφή με τους κοινόχρηστους χώρους , σκάλα ασανσέρ και αυτοί με την σειρά τους με άλλο κτήριο . Υπάρχει ενιαία σαλοκουζίνα , όπου εκεί θα μπει το κλιματιστικό ,όμως θα είναι στην ευθεία του δωματίου . Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :900 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Μαλλον πλαίσιο , λόγω επιστροφή gor for more , + την 20% εκπτωση που εχει το κατάστημα καλαμαριάς Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψυξη , 10% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΨΥΞΗ Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΘΎΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΗΛΙΟΣ Θερμικές Απώλειες 7233.26 Watt 6220.60 KCal/h 226.04 Watt/m2 194.39 KCal/h/m2 Μπορείς να μας δείξεις όλα τα δεδομένα που έβαλες στην εφαρμογή απωλειών; 1
tzepelvas Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Μπορείς να μας δείξεις όλα τα δεδομένα που έβαλες στην εφαρμογή απωλειών; Έβαλα τον χώρο που θα μπει το κλιματιστικό , που είναι 30-32 τμ , και αντίστοιχα του κουφώματα του χώρου.
liakjim Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μόλις τώρα, tzepelvas είπε Έβαλα τον χώρο που θα μπει το κλιματιστικό , που είναι 30-32 τμ , και αντίστοιχα του κουφώματα του χώρου. Θέλουμε τα εξωτερικά ανοίγματα. Αποκλείεται να έχεις τόσο πολλά. 2 λεπτά πριν, tzepelvas είπε Έβαλα τον χώρο που θα μπει το κλιματιστικό , που είναι 30-32 τμ , και αντίστοιχα του κουφώματα του χώρου. Και επίσης στους τοίχους δεν πρέπει να βάλεις καλή; 5εκ δεν λες; Δεν θυμάμαι τα 5εκ σε τι αντιστοιχεί. 1
tzepelvas Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, liakjim είπε Θέλουμε τα εξωτερικά ανοίγματα. Αποκλείεται να έχεις τόσο πολλά. Και όμως έχω , στο βασικό χώρο που είναι 30τμ έχουμε 3 παράθυρα 1,2μ*1,2μ και μπαλκονόπορτα 2,7μ σε μήκος + την πόρτα ασφαλείας. Αλλάζοντας σε [Καλή μόνωση] - Όταν υπάρχει μόνωση στην τοιχοποιία (3 – 5 εκ.) και στον φέροντα οργανισμό (3εκ.) αυτές είναι οι απώλειες . Και το διαμέρισμα από πάνω , εχει μια εσωτερική μόνωση , δυτικά είναι τα 3 παράθυρα του σαλονιού και η μπαλκονόπορτα του δωματίου που όταν δύει ο ήλιος χτυπάει φουλ, νότια δεν υπάρχει κάποιο κτήριο ή παράθυρο (μόνο μπάνιου), βόρια η μεγαλη μπαλκόπορτα και ανατολικά τα κοινόχρηστα με την πόρτα ασφαλείας 5874.36Watt 5051.95KCal/h 183.57Watt/m2 157.87 Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από tzepelvas
liakjim Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μόλις τώρα, tzepelvas είπε Και όμως έχω , στο βασικό χώρο που είναι 30τμ έχουμε 3 παράθυρα 1,2μ*1,2μ και μπαλκονόπορτα 2,7μ σε μήκος + την πόρτα ασφαλείας. Αλλάζοντας σε [Καλή μόνωση] - Όταν υπάρχει μόνωση στην τοιχοποιία (3 – 5 εκ.) και στον φέροντα οργανισμό (3εκ.) αυτές είναι οι απώλειες . 5874.36Watt 5051.95KCal/h 183.57Watt/m2 157.87 Άρα πρέπει να βάλεις 3 παράθυρα και 2 πόρτες. Εσύ έχεις βάλει 4 και 5 αντίστοιχα. 1
tzepelvas Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, liakjim είπε Άρα πρέπει να βάλεις 3 παράθυρα και 2 πόρτες. Εσύ έχεις βάλει 4 και 5 αντίστοιχα. Ναι έχεις δίκιο , όντως ξέφυγε καταλάθος, οπότε πάμε εδώ . Θα φύγω τώρα για πλαίσιο , γιατί θα μου κάνουν και 19,35%(ΦΠΑ) και τους πόντους Gor for more 20% , και τοποθέτηση . Στην χθεσινή μου επίσκεψη το επιβεβαίωσα. 4403.86 Watt 3787.32 KCal/h 137.62 Watt/m2 118.35 KCal/h/m2 Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από tzepelvas
liakjim Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 3 λεπτά πριν, tzepelvas είπε Ναι έχεις δίκιο , όντως ξέφυγε καταλάθος, οπότε πάμε εδώ . Θα φύγω τώρα για πλαίσιο , γιατί θα μου κάνουν και 19,35%(ΦΠΑ) και τους πόντους Gor for more 20% , και τοποθέτηση . Στην χθεσινή μου επίστεψη το επιβεβαίωσα. 4403.86 Watt 3787.32 KCal/h 137.62 Watt/m2 118.35 KCal/h/m2 Θεωρητικά με ένα 18άρι θα είστε παραπάνω από οκ μιας και 4400W είναι 15000btus -> Midea all easy pro (έχουν βγει και άλλα δύο μοντέλα , solstice, air-green, αλλά δεν έχουμε εικόνα για αυτά) Αν φοβάσαι για ηλιακά κέρδη ή/και αν έχεις το καλοκαίρι θερμοκρασίες κοντά σε 40ρια -> Mitsubishi heavy 63 (το midea έχει και υπερδιπλάσια εγγύηση και wifi, φίλτρα κτλ, οπότε είναι πιο καλή επιλογή, αρκεί να φτάνει το 18άρι κάτι που ενώ λογικά έτσι θα είναι, εμείς δεν μπορούμε να σου πούμε 100% ) .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα