Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θεωρητικά με ένα 18άρι θα είστε παραπάνω από οκ μιας και 4400W είναι 15000btus -> Midea all easy pro (έχουν βγει και άλλα δύο μοντέλα , solstice, air-green, αλλά δεν έχουμε εικόνα για αυτά)

Αν φοβάσαι για ηλιακά κέρδη ή/και αν έχεις το καλοκαίρι θερμοκρασίες κοντά σε 40ρια -> Mitsubishi heavy 63

(το midea έχει και υπερδιπλάσια εγγύηση και wifi, φίλτρα κτλ, οπότε είναι πιο καλή επιλογή, αρκεί να φτάνει το 18άρι κάτι που ενώ λογικά έτσι θα είναι, εμείς δεν μπορούμε να σου πούμε 100% ) . 

Σε συζήτηση με εγκαταστάτη με γρήγορη ματιά , μου είπε με 12αρι θα είναι λίγα , οποτε 14 ή 16 , ή καποιο 12 που λειτουργεί σαν 14αρι . Το 18 θεωρώ οτι θα αρκεί, και εγώ προς το mitsubiski λέω αλλά για το 16 ή το 18 ?

Επεξ/σία από tzepelvas
  • Απαντ. 9,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tzepelvas είπε

Σε συζήτηση με εγκαταστάτη με γρήγορη ματιά , μου είπε με 12αρι θα είναι λίγα , οποτε 14 ή 16 , ή καποιο 12 που λειτουργεί σαν 14αρι . Το 18 θεωρώ οτι θα αρκεί, και εγώ προς το mitsubiski λέω αλλά για το 16 ή το 18 ?

Ε τότε θα πήγαινα στο all easy pro 18000.  Κατεβαίνει στα κοντά 100W. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε τότε θα πήγαινα στο all easy pro 18000.  Κατεβαίνει στα κοντά 100W. 

solstice, air-green Από ότι είδα έχουν eurovent , οπότε κάποια στιγμή θα τρέξεις το simulation για το real seer scop , ώστε να μπουν κ αυτά στα διαγράμματα . 

Σκέφτομαι να πάω SRK50ZSP/SRC50ZSP-W1 ή στο LEON μιας και είναι το all easy pro . Έχουμε εικόνα τι watt κατεβαίνουν τα mitsubishi ?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tzepelvas είπε

solstice, air-green Από ότι είδα έχουν eurovent , οπότε κάποια στιγμή θα τρέξεις το simulation για το real seer scop , ώστε να μπουν κ αυτά στα διαγράμματα . 

Σκέφτομαι να πάω SRK50ZSP/SRC50ZSP-W1 ή στο LEON μιας και είναι το all easy pro . Έχουμε εικόνα τι watt κατεβαίνουν τα mitsubishi ?

Θα το απέφευγα το mitsubishi. Είναι entry level μοντέλο. 

Αν είναι να πας στο leon, θα προτιμούσα για λίγα € παραπάνω το all easy pro. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Διαβάζω τακτικά τις συζητήσεις εδώ και έχω χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες και γνώσεις σε αρκετές αγορές. (Χρωστάω την εγκατάσταση του Sonoff στο AUC C Series 24k).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές και τις γνώμες.

Χρειάζονται τα πεθερικά κλιματιστικό για το υπνοδωμάτιο, λογικά πάω προς Fujitsu. Συνοπτικά τα μοντέλα από το καλύτερο προς το χειρότερο είναι KG>KE>KM>KL ; Παίζει κάποια καλή προσφορά αυτή την περίοδο; Υπάρχει 7k BTU που να αξίζει;

Βάζω απαντήσεις ερωτηματολογίου και θερμικών απωλειών.

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :  750 (Αλλά ιδανικά κοντά στα 600)
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Όχι
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 60% /40%
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ:

αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης

1. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Θερμοσυσσωρευτές…
  2. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο
  3. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Θεσσαλονίκη πολύ κοντά στην παραλία, 5 με 35 βαθμούς Κελσίου
  4. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: αθόρυβο
  5. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Το δωμάτιο προστατεύεται από άλλους κλιματιζόμενους χώρους εκτός από τη νοτιοανατολική πλευρά όπου υπάρχει μπαλκονόπορτα. Το χειμώνα γενικά όλο το σπίτι είναι ζεστό με μικρές απαιτήσεις θέρμανσης.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΡΙΑΔΗ.pdf

Επεξ/σία από rkb
Δημοσ.

Νομίζω δεν αξίζει για μένα αυτή η προσφορά καθώς σε άλλα, μικρότερα μαγαζιά έχει πολύ καλύτερες τιμές, π.χ. βρίσκω το Fujitsu ASEH09KMCG/AOEH09KMCG στα 575 - 600 ευρώ. @liakjim πώς σου ακούγεται για την παραπάνω περίπτωση που ρώτησα; 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε

Γενικά σε υψόμετρο 0 που είμαστε δε θα έλεγα ότι έχουμε κρύο, Δράμα μεριά είναι εντελώς άλλο κλίμα ή πιο πάνω Ελευθερούπολη που έχει σταθμό.

Τελικά σήμερα στη Καβάλα λόγω Λευκής νύχτας είχε ο Κωτσόβολος όλο το μαγαζί με δώρο το ΦΠΑ για μία ημέρα.

Οπότε αγόρασα Fujitsu KM series ASEH09KMCG με δώρο εγκατάσταση 610 ευρώ

και Fujitsu KG Series ASEH12KGTG 1000 ευρώ και πάλι με δώρο η εγκατάσταση.

Από 2000 που υπολόγιζα στα 1610 το λες και ευκαιρία. 

Ελπίζω τώρα με την εγκατάσταση να μην έχουμε θέμα, θα ζητήσω αντλία κενού και 3 μέτρα σωλήνα.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Καλορίζικα και καλές καταναλώσεις, το kgtg είναι high-end.

Και εγώ αγόρασα την περασμένη εβδομάδα aseh12kmcg 670€ για εγκατάσταση σε Παγγαίο, υψόμετρο περίπου 300 μέτρα. Δεν παίζει δωρεάν εγκατάσταση εκεί, θα αναλάβει άλλος.Υπολογίζω λειτουργία κατά τα τέλη Ιουνίου. Το προτίμησα από το yukai λόγω περισσότερων θερμίδων αλλά και απομακρυσμένου ελέγχου. Στα ζορικα βράδυα θα υπάρχει σόμπα πέλλετ, αυτό θα προθερμαινει τα δομικά στοιχεία από Πέμπτη μεσημέρι μέχρι Σάββατο πρωί.

Σκέφτομαι για sonnof στην ράγα του πίνακα για παιχνιδάκια με την κατανάλωση, εναλλακτική πρόταση δεκτή από τους μύστες των μετρήσεων....

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπερα σε ολους!θα ηθελα να ρωτησω το εξις: θελουμε να αγορασουμε για το διαμερισμα που νοικιαζουμε κλιματιστικα . μηπως μπορει καποιος να μας συστησει εναν καλο τεχνιτη για εγκατασταση μοναδων?περιοχη Χαλανδρι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, movint είπε

καλησπερα σε ολους!θα ηθελα να ρωτησω το εξις: θελουμε να αγορασουμε για το διαμερισμα που νοικιαζουμε κλιματιστικα . μηπως μπορει καποιος να μας συστησει εναν καλο τεχνιτη για εγκατασταση μοναδων?περιοχη Χαλανδρι

https://kscooling.gr/ Σταυροπουλος Κωστας εγγυηση 

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
1 ώρα πριν, verlemakos είπε

Σκέφτομαι για sonnof στην ράγα του πίνακα για παιχνιδάκια με την κατανάλωση, εναλλακτική πρόταση δεκτή από τους μύστες των μετρήσεων....

Εγώ σε 6 κλιματιστικά έχω βάλει αυτό εδώ: https://www.hellasdigital.gr/smartliving/shelly/shelly-pm-mini-gen3/?sl=en

Άνοιξα το κουτί της εξωτερικής μονάδας στο σημείο που συνδέεται το καλώδιο τροφοδοσίας, σύνδεσα το ουδέτερο (Ν) με το ουδέτερο της εξωτερικής μονάδας κάνοντας γέφυρα και άφησα την φάση να διέλθει μέσα από τον μετρητή. Μειονέκτημα η μικρή εμβέλεια του wifi σήματος του συγκεκριμένου μετρητή. 

Ωστόσο οι εγκαταστάτες από το Πλαίσιο μου είπαν ότι για να ισχύει η εγγύηση της Fujitsu, το κλιματιστικό πρέπει να συνδέεται με πρίζα. Οπότε αν είναι έτσι ζήτα να σου το συνδέσουν με πρίζα και βάλε ένα tapo p110 που σου δίνει και στοιχειώδη διαγράμματα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rkb είπε

Νομίζω δεν αξίζει για μένα αυτή η προσφορά καθώς σε άλλα, μικρότερα μαγαζιά έχει πολύ καλύτερες τιμές, π.χ. βρίσκω το Fujitsu ASEH09KMCG/AOEH09KMCG στα 575 - 600 ευρώ. @liakjim πώς σου ακούγεται για την παραπάνω περίπτωση που ρώτησα; 

Τόσο έπαιξε σε προσφορές εγκατεστημένο. Για να δούμε. Αν δεν θέλεις να περιμένεις, βουρ.

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Εγώ σε 6 κλιματιστικά έχω βάλει αυτό εδώ: https://www.hellasdigital.gr/smartliving/shelly/shelly-pm-mini-gen3/?sl=en

Άνοιξα το κουτί της εξωτερικής μονάδας στο σημείο που συνδέεται το καλώδιο τροφοδοσίας, σύνδεσα το ουδέτερο (Ν) με το ουδέτερο της εξωτερικής μονάδας κάνοντας γέφυρα και άφησα την φάση να διέλθει μέσα από τον μετρητή. Μειονέκτημα η μικρή εμβέλεια του wifi σήματος του συγκεκριμένου μετρητή. 

Ωστόσο οι εγκαταστάτες από το Πλαίσιο μου είπαν ότι για να ισχύει η εγγύηση της Fujitsu, το κλιματιστικό πρέπει να συνδέεται με πρίζα. Οπότε αν είναι έτσι ζήτα να σου το συνδέσουν με πρίζα και βάλε ένα tapo p110 που σου δίνει και στοιχειώδη διαγράμματα.

Ευχαριστώ, για τον ίδιο λόγο της εγγύησης δεν το είχα στα υπόψιν το Shelly. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί η εσωτερική μονάδα να κρεμαστεί στον πέτρινο τοίχο και τα πάντα (καλώδια, χαλκοσωλήνες,κλπ) έχουν ήδη εγκατασταθεί στην σκάλα προς την σοφίτα μέσα σε πλαίσιο τσιμεντοσανίδας και είναι έτοιμο για σύνδεση ώστε τα πάντα να είναι αόρατα. Οι γρίλιες θα φυσάνε προς τα κάτω και δεξιά σε ενιαίο χώρο του ισογείου για να τον θερμαίνει. Θα παλέψουμε για εγκατάσταση tapo, αλλά αν δεν μας κάτσει θα πάμε σε sonnof και θα μου λείψουν μάλλον τα αναλυτικά διαγράμματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, verlemakos είπε

Ευχαριστώ, για τον ίδιο λόγο της εγγύησης δεν το είχα στα υπόψιν το Shelly. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί η εσωτερική μονάδα να κρεμαστεί στον πέτρινο τοίχο και τα πάντα (καλώδια, χαλκοσωλήνες,κλπ) έχουν ήδη εγκατασταθεί στην σκάλα προς την σοφίτα μέσα σε πλαίσιο τσιμεντοσανίδας και είναι έτοιμο για σύνδεση ώστε τα πάντα να είναι αόρατα. Οι γρίλιες θα φυσάνε προς τα κάτω και δεξιά σε ενιαίο χώρο του ισογείου για να τον θερμαίνει. Θα παλέψουμε για εγκατάσταση tapo, αλλά αν δεν μας κάτσει θα πάμε σε sonnof και θα μου λείψουν μάλλον τα αναλυτικά διαγράμματα.

Αν βάλεις sonoff, το πετάμε στο grafana της υπογραφής μου και θα το βλέπεις αναλυτικότατα 24/7 . 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν βάλεις sonoff, το πετάμε στο grafana της υπογραφής μου και θα το βλέπεις αναλυτικότατα 24/7 . 

Άρα μπορώ να βάλω και το sonnof από το φοιτητοσπιτο για tcl miracle 3 ή/και για ένα φρεσκοτατο aseh09kmcg? Εγκαταστάθηκε από νεαρούς και σοβαρούς ψυκτικούς την προηγούμενη Δευτέρα. Είχα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα της εργασίας τους όταν μου είχαν εγκαταστήσει το yukai. Για το Fujitsu εσύ φταις....😁😎

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...