Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Άρα μπορώ να βάλω και το sonnof από το φοιτητοσπιτο για tcl miracle 3 ή/και για ένα φρεσκοτατο aseh09kmcg? Εγκαταστάθηκε από νεαρούς και σοβαρούς ψυκτικούς την προηγούμενη Δευτέρα. Είχα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα της εργασίας τους όταν μου είχαν εγκαταστήσει το yukai. Για το Fujitsu εσύ φταις....😁😎

Δυστυχώς σε προλάβανε, έχουμε ήδη και aseh09kmcg και miracle III...εκτός αν το τελευταίο δεν είναι 9αρι. 

• Απαντ. 9,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δυστυχώς σε προλάβανε, έχουμε ήδη και aseh09kmcg και miracle III...εκτός αν το τελευταίο δεν είναι 9αρι. 

Sorry, νόμιζα ότι ήμουν ο πρώτος στο forum που αγόρασε aseh09kmcg.😂😂

Δημοσ.

Καλημέρα 

Αναζητώντας προσφορές και επειδή τα fujitsu KM είναι ακομα ψηλά σε τιμή έπεσα πάνω σε αυτό το Morris με 10 χρόνια εγγύηση στα 550 ευρώ περίπου

απόδοση seer 8.5 - scop 5.5 

Το έχει δοκιμάσει κανείς για θέρμανση - ψύξη να δούμε αν ισχύουν οι αποδόσεις που ισχυρίζεται ο κατασκευαστής?

https://morris.gr/en/air-conditioning/morris-terra-wfin-35180-a-c-wifi-12000btu/

Δημοσ.
7 ώρες πριν, liakjim είπε

miracle III...εκτός αν το τελευταίο δεν είναι 9αρι

9άρι είναι 😎 και ακόμα περιμένω να δω πόσο υπερισχύει από ένα 9άρι wellio και κατά πόσο η αυξημένη απόδοση οφείλεται τελικά στην αυξημένη παροχή αέρα, μιας και βλέπω πως και τα δύο κατεβαίνουν μέχρι τα 84 watt στην ψύξη.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

9άρι είναι 😎 και ακόμα περιμένω να δω πόσο υπερισχύει από ένα 9άρι wellio και κατά πόσο η αυξημένη απόδοση οφείλεται τελικά στην αυξημένη παροχή αέρα, μιας και βλέπω πως και τα δύο κατεβαίνουν μέχρι τα 84 watt στην ψύξη.

Πιθανώς να το δεις και πιο κάτω σε ευνοικές συνθήκες 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πιθανώς να το δεις και πιο κάτω σε ευνοικές συνθήκες 

Μέχρι τώρα το έχω δουλέψει σε παρεμφερείς συνθήκες, αλλά το δωμάτιο είναι 10τμ μόνο, οπότε αυτό μπορεί να παίζει τον ρόλο του. Αν συγκρίνω με το Morris πάντως, πραγματικά δεν βλέπω το Miracle III να υπερτερεί σε συμπεριφορά στην ψύξη. Θα το ερευνήσω πάντως λεπτομερώς από Δευτέρα. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Μέχρι τώρα το έχω δουλέψει σε παρεμφερείς συνθήκες, αλλά το δωμάτιο είναι 10τμ μόνο, οπότε αυτό μπορεί να παίζει τον ρόλο του. Αν συγκρίνω με το Morris πάντως, πραγματικά δεν βλέπω το Miracle III να υπερτερεί σε συμπεριφορά στην ψύξη. Θα το ερευνήσω πάντως λεπτομερώς από Δευτέρα. 

Η αλήθεια είναι ότι το winfin 35150 είναι το αντίστοιχο TCL tac-12chsd/fpi ( TCL T-SMART PREMIUM )

Δεν έχει έρθει Ελλάδα αυτό σαν TCL

http://hao.tcl.com/page99?product_id=81

Μπορεί το miracle III να έχει άλλον συμπιεστή ή άλλον προγραμματισμό. Αλλά θα το δεις. Πάντως 80-85W για το miracle III είναι παραπάνω από σούπερ, ειδικά για τα λεφτά του. 

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως από μια τιμή κατανάλωσης και κάτω (στην ψύξη), η υγρασία του χώρου ανεβαίνει.

Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον όγκο αέρα που βγάζει εκείνη τη στιγμή.

Ίσως γι αυτό κάποιες μάρκες δεν κατεβάζουν πολύ χαμηλά την κατανάλωση, ενώ θα μπορούσαν.

Για όλα υπάρχει μια χρυσή τομή πιστεύω.

Και η δημιουργία ωραίας ατμόσφαιρας, το ζητούμενο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Πάντως από μια τιμή κατανάλωσης και κάτω (στην ψύξη), η υγρασία του χώρου ανεβαίνει.

Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον όγκο αέρα που βγάζει εκείνη τη στιγμή.

Ίσως γι αυτό κάποιες μάρκες δεν κατεβάζουν πολύ χαμηλά την κατανάλωση, ενώ θα μπορούσαν.

Για όλα υπάρχει μια χρυσή τομή πιστεύω.

Και η δημιουργία ωραίας ατμόσφαιρας, το ζητούμενο...

Αν το μηχάνημα δεν κάνει αφύγρανση, που είναι πολύ λογικό σε αυτά τα watt, πιστεύω ότι και το EER δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, οπότε τα χαμηλά watt δεν λένε από μόνα τους και πολλά, τουλάχιστον στην ψύξη. Στην αφύγρανση το TCL miracle ανεβάζει την κατανάλωση αρεκτά, ώστε να πιάσει σημείο δρόσου δίνοντας έτσι προτεραιότητα στην αφύγρανση και όχι στην μη υπέρβαση ενός ορισμένου ορίου θερμοκρασίας. Το Toshiba Edge και το Fujitsu ASEH09KMCG από την άλλη δίνουν προτεραιότητα στην διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας, οπότε η λειτουργία αφύγρανσης είναι ουσιαστικά ψύξη στο καθορισμένο set point με τον ανεμιστήρα στο u-Low.

Τώρα αν ένα κλιματιστικό κάνει επαρκή αφύγρανση, αλλά μετά πάει σε off και σου πετάει όλη την υγρασία πάλι μέσα στο δωμάτιο, τότε ακόμα χειρότερα. Με Hotel Mode τα Mideo-ειδή μπορούν να σταματάνε τον εσωτερικό ανεμιστήρα, αλλά αυτό το άτιμο μενού είναι πραγματικά πολύ δύσχρηστο: κλείσε την παροχή ρεύματος στην μονάδα, βγάλε τις μπαταρίες από το χειριστήριο, πάτα δύο κουμπιά ταυτόχρονα για το πρώτο λεπτό ... κάνε μετά δύο σβούρες και φτύσε στον κόρφο σου 3 φορές 🤣.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση: Είναι εφικτό να αντικαταστήσω κλιματιστικό τριετίας με νεότερο άλλης μάρκας, κρατώντας όμως τις υφιστάμενες σωληνώσεις? Ίδιες διατομές. Θέλω απλά να ξεκουμπώσω εξωτερική και εσωτερική και να κουμπώσω τις νέες μονάδες. Δεν θέλω ξανά τρυπήματα, και η διαδρομή είναι μεγάλη (8μ), και με δύσκολη πρόσβαση. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, sap00 είπε

Ερώτηση: Είναι εφικτό να αντικαταστήσω κλιματιστικό τριετίας με νεότερο άλλης μάρκας, κρατώντας όμως τις υφιστάμενες σωληνώσεις? Ίδιες διατομές. Θέλω απλά να ξεκουμπώσω εξωτερική και εσωτερική και να κουμπώσω τις νέες μονάδες. Δεν θέλω ξανά τρυπήματα, και η διαδρομή είναι μεγάλη (8μ), και με δύσκολη πρόσβαση. 

Ναι  φίλε γίνεται..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν έχει κανείς ένα παλιό κλιματιστικό υπάρχει απόσυρση για να το αλλάξει με νέο;

Ισχύει πως τα DAIKIN είναι από τα καλύτερα κ τα πιό αθόρυβα;

Επεξ/σία από zoranb
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, sap00 said:

Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι φιλοι γινεται, θα κανει ο ψυκτικος πρωτα ενα καθαρισμο με αζωτο στις σωληνωσεις. Το βασικο ειναι να ειναι ιδιας διατομης παλιο με νεο κλιματιστικο ωστε να ειναι συμβατες οι σωληνωσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Από βδομάδα θα παίξει ζεστή το μεσημέρι λένε , οπότε θα αρχίσει νέα σεζόν μετρήσεων 

Εμένα περιμένουν έτοιμα καθαρισμένα και τα 4 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...