filop Δημοσ. Δευτέρα στις 10:31 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:31 πμ Kαλησπερα ,εχω ενα midea 12αρι (Xtreame save) στο σαλονι που τελικα ειναι μικρο και θα το αλλαξω θα το βαλω κρεβατοκαμαρα εχω δει 2 κλιματιστικα που με ενδιαφερουν 18αρια για αρχη ηθελα να βαλω το μοντελο breezless αλλα ειδα αρκετα καλυτερα τα Gree Airy και Toyotomi Erai τωρα κατι ασχετο πηρα μπριζουλα με μετρητη (tapo) εχω βαλει το air condition μου κανα 8ωρο+ και βλεπω τωρα μεση καταναλωση 310-330 watt με θερμοκρασια στους 22 βαθμους πως φαινεται?και αν υπαρχει καλυτερος τροπος θα χαρω να ακουσω σας ευχαριστω
HAS1972 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 πμ (επεξεργασμένο) Καλημερα. Εχω ρωτησει και στο παρελθον αλλα επειδη δεν πηρα απαντηση επανερχομαι. Εχω ενα 9αρι Haier στο δωματιο. Οταν πιανει την θερμοκρασια που του βαζω (πχ. 27 βσθμους) σταματαει εντελως ο ανεμιστηρας μεσα (ρυθμιση πχ. στο 1), και οταν ανοιγει παλι ξεκιναει για 1 δευτερολεπτο φουλ και μετα πεφτει στο 1. Ειναι φυσιολογικο, το κανουν και άλλα? Το κακο ειναι οτι οταν κοψει μετα απο λιγο ζεσταινομαι μεχρι να ξεκινησει παλι αλλά και οτι αν ειμαι σε φαση μολις εκλεισα ματια το φουλ του ανεμιστηρα με ξαναξυπναει. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:01 πμ από HAS1972
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:04 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:04 πμ 34 λεπτά πριν, flampouras είπε Σωστά. Και υπάρχει και η επιλογή να το απενεργοποιήσεις αν το επιθυμείς. Πόσα είπαμε ελάχιστα έχει το aseg24kmte; Υποτίθεται ότι έχει 150W συμφώνος εγχειριδίου και από ότι είδα τα έπιασες. Αυτά είναι στους 35C οπότε θα στοιχημάτιζα ότι πάει και πιο κάτω. To δικό μου asyg24kmta δεν το έχω δει ποτέ κάτω από 170W σε ψύξη. Το aseg24kmte έχει βελτιώσεις και μάλλον φαίνεται. 31 λεπτά πριν, filop είπε Kαλησπερα ,εχω ενα midea 12αρι (Xtreame save) στο σαλονι που τελικα ειναι μικρο και θα το αλλαξω θα το βαλω κρεβατοκαμαρα εχω δει 2 κλιματιστικα που με ενδιαφερουν 18αρια για αρχη ηθελα να βαλω το μοντελο breezless αλλα ειδα αρκετα καλυτερα τα Gree Airy και Toyotomi Erai τωρα κατι ασχετο πηρα μπριζουλα με μετρητη (tapo) εχω βαλει το air condition μου κανα 8ωρο+ και βλεπω τωρα μεση καταναλωση 310-330 watt με θερμοκρασια στους 22 βαθμους πως φαινεται?και αν υπαρχει καλυτερος τροπος θα χαρω να ακουσω σας ευχαριστω Μόνο ψύξη; Ιδανικά συμπλήρωσε το παρακάτω για να δούμε τι ψάχνεις ακριβώς: Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 4 λεπτά πριν, HAS1972 είπε Καλημερα. Εχω ρωτησει και στο παρελθον αλλα επειδη δεν πηρα απαντηση επανερχομαι. Εχω ενα 9αρι Haier στο δωματιο. Οταν πιανει την θερμοκρασια που του βαζω (πχ. 27 βσθμους) σταματαει εντελως ο ανεμιστηρας μεσα (ρυθμιση πχ. στο 1), και οταν ανοιγει παλι ξεκιναει για 1 δευτερολεπτο φουλ και μετα πεφτει στο 1. Ειναι φυσιολογικο, το κανουν και άλλα? Το κακο ειναι οτι οταν κοψει μετα απο λιγο ζεσταινομαι μεχρι να ξεκινησει παλι αλλά και οτι αν ειμαι σε φαση μολις εκλεισα ματια το φουλ του ανεμιστηρα με ξαναξυπναει. Καλώ την αυθεντία στα haier -> @Specs
filop Δημοσ. Δευτέρα στις 11:08 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:08 πμ θερμανση να το δουλεψω λιγο δεκεμβρη φλεβαρη,εχεις γνωμη για τα 2 αυτα μοντελα???
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:18 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:18 πμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, filop είπε θερμανση να το δουλεψω λιγο δεκεμβρη φλεβαρη,εχεις γνωμη για τα 2 αυτα μοντελα??? Αν θα παίξεις και θέρμανση καλό θα ήταν να αποφύγεις Midea και gree (είτε gree είτε φασόν βλ toyotomi). Ρίξε μια το ερωτηματολόγιο και το βλέπουμε. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:18 πμ από liakjim
filop Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 πμ δν ειχα προβλημα με το midea το χειμωνα που μας περασε παντως...
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:31 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:31 πμ 6 λεπτά πριν, filop είπε δν ειχα προβλημα με το midea το χειμωνα που μας περασε παντως... Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά στα 18άρια και άνω, τα μιντεοειδή αλλά και τα gree χαρακτηρίζονται από υψηλά ελάχιστα watts (πχ όχι κάτω από 500W όταν το 12άρι σου θα έπαιζε 280-300W ) και μπορεί σε έναν μικρό χώρο όπως λες να έχεις φαινόμενα On-off, όχι καλή οικονομία, θορύβους από τριγμούς και γενικά κάπως δυσάρεστη εμπειρία (κατά περίπτωση όλα αυτά, κάθε χώρος/περίπτωση διαφέρουν).
filop Δημοσ. Δευτέρα στις 11:52 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:52 πμ ναι καταλαβα τι λες,τωρα κοιταω και δινω σημασια στα seer και αυτα και βλεπω το gree ειναι καλυτερο,αλλα το toyotomi πιο δυνατο μηχανημα.αυτο με την μπριζα ταπο,πολυ καλη μαγκια βεβαια εχω παρει την εκδοση v1 και εχει βγει v1.2 και δν εχω καταλαβει την διαφορα (μοντελο p110) εχεις να μ προτεινεις κανα μοντελο στα 18αρια?900-1100 απλα θελω και wifi σιγουρα
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:59 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:59 πμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, filop είπε ναι καταλαβα τι λες,τωρα κοιταω και δινω σημασια στα seer και αυτα και βλεπω το gree ειναι καλυτερο,αλλα το toyotomi πιο δυνατο μηχανημα.αυτο με την μπριζα ταπο,πολυ καλη μαγκια βεβαια εχω παρει την εκδοση v1 και εχει βγει v1.2 και δν εχω καταλαβει την διαφορα (μοντελο p110) εχεις να μ προτεινεις κανα μοντελο στα 18αρια?900-1100 απλα θελω και wifi σιγουρα Εάν και εφόσον χρειάζεσαι 18άρι, θα πρότεινα το toshiba edge white. Υπόψιν βγαίνει και σε 16άρι. Οπότε τρέξε την εφαρμογή απωλειών μόνο για το σαλόνι (στο ερωτηματολόγιο θα τη βρεις μαζί και με οδηγίες συμπλήρωσης) και δες τι χρειάζεσαι σε μέγεθος . Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:59 πμ από liakjim
flampouras Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:03 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Υποτίθεται ότι έχει 150W συμφώνος εγχειριδίου και από ότι είδα τα έπιασες. Αυτά είναι στους 35C οπότε θα στοιχημάτιζα ότι πάει και πιο κάτω. To δικό μου asyg24kmta δεν το έχω δει ποτέ κάτω από 170W σε ψύξη. Το aseg24kmte έχει βελτιώσεις και μάλλον φαίνεται. Όχι απλά τα έπιασα, τα έπιασα ακριβώς. Όμως είχα ~2-3 βαθμούς διαφορά εσωτερικής με εξωτερικής, γι'αυτο και τα on-off (πιστεύω). Στο τέλος που βλέπεις αύξηση της κατανάλωσης, ζήτησα 22. Fan auto. Από την μια δεν βλέπω την ώρα και την στιγμή να έρθει η ζέστη, για να δούμε τι ψάρια πιάνει (και να συγκρίνω με πέρσι, με κλιματιστικό 12k BTU και λάθος χωροταξικά τοποθετημένο) και από την άλλη σκέφτομαι τους λογαριασμούς ρεύματος που θα έρθουν Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:29 μμ από flampouras
SuPeRsAyIaN Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 μμ (επεξεργασμένο) On 29/04/2025 at 15:26, SuPeRsAyIaN said: Καλησπέρα στην κοινότητα. Βρίσκομαι και εγω σε αναζήτηση δύο κλιματιστικών για το σπίτι μου ένα για το υπνοδωμάτιο και ένα για το γραφείο. Παρακάτω έχω συμπληρώσει και το σχετικό ερωτηματολόγιο, αλλά θα ήθελα να προσθέσω και κάποιες πληροφορίες: Για το υπνοδωμάτιο: Η χρήση του κλιματιστικού θα αφορά κυρίως τη νύχτα, σε ποσοστό περίπου 80%. Βρισκόμαστε στα Β. Προάστια, όπου εκτός από τις περιόδους μεγάλου καύσωνα (κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο) η θερμοκρασία τις περισσότερες ημέρες είναι ανεκτή, χωρίς απαραίτητα τη χρήση κλιματιστικού για να κοιμηθείς. Η μία πλευρά του δωματίου (όπου υπάρχει και η μπαλκονόπορτα) βλέπει νότο και δέχεται έντονη ηλιακή ακτινοβολία καθ’ όλη τη διάρκεια του μεσημεριού και του απογεύματος. Συνολικά, εκτιμώ ότι θα χρησιμοποιείται περίπου 60-70 βράδια το χρόνο, συν κάποιες περιορισμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας τους θερινούς μήνες κυρίως ΣΚ. Για το γραφείο: Ο χώρος είναι μικρότερος, με ένα παράθυρο ανατολικού προσανατολισμού. Ο ήλιος φεύγει από το δωμάτιο γύρω στις 12 το μεσημέρι, αλλά λόγω στέγης υπάρχει θερμική επιβάρυνση. Σε αυτό το δωμάτιο οι ανάγκες ψύξης είναι μεγαλύτερες, καθώς εργάζομαι κάποιες μέρες απ το σπίτι, και χρησιμοποιώ τον χώρο αρκετά πέραν του κλασικού 8ωρου. Το γραφείο χρησιμοποιείται επίσης συχνά και από την γυναίκα μου. Η κατανάλωση ρεύματος είναι μεν παράγοντας επιλογής, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση Φ/Β συστήματος τον επόμενο χρόνο, προτεραιότητα δίνουμε στην αξιοπιστία της συσκευής έναντι της απόλυτης εξοικονόμησης. Σίγουρα θα προτιμούσαμε ένα κλιματιστικό με ενεργειακή κλάση Α+++ στην ψύξη, όμως αν η διαφορά κόστους είναι σημαντική (π.χ. 300€ ακριβότερο ή περίπου 40% ακριβότερο) από ένα αντίστοιχο Α++ τότε η επιπλέον επένδυση δεν θα αποσβεστεί ποτέ. Παραθέτω και το ερωτηματολόγιο: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Δεν υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο αλλά νομίζω τα 600€ είναι ενα καλό όριο Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νεα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο, υπάρχει μια δωροεπιταγή 80€ απο Public αλλά μπορώ να την χρησιμοποιήσω και αλλού. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Σχεδόν αποκλειστικά για ψύξη το καλοκαίρι . Πολύ περιστασιακά για θέρμανση τον χειμώνα αν και η κύρια πηγή είναι λέβητας πετρελαίου Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :2 χώροι ενα γραφείο ≈10 .τμ. και ενα υπνοδωμάτιο ≈12 τ.μ. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Δροσιά Αττικής με 33C το καλοκαίρι(επισυνάπτω data απο το 2024) , νότιος προσανατολισμός το υπνοδωμάτιο και ανατολικός το γραφείο οι εξ. μονάδες θα μπουν στον νότο και την ανατολή αντίστοιχα. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητο να είναι αθόρυβο αυτό του υπνοδωματίου κατά τ άλλα επιθυμητό να έχει wifi και αρκετά μεγάλη εγγύηση Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες εσωτερικές μονώσεις, κτίριο του 2006, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή. Ενδέχεται σε 3-4 χρόνια να μπει και θερμοπρόσοψη 3-5εκ. Επικλινής σκεπή με ελ. ύψος 2.55μ και μέγιστο 4.9μ. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας: Επισυνάπτω εικόνα. Το έτρεξα μόνο για το υπνοδωμάτιο αλλά παρόμοιας λογικής είναι και το γραφείο άλλωστε και ο υπολογιστής αρκετά μπακαλίστικος είναι. Quot-αρω τον εαυτό μου για να πω οτι τελικά για το υπνοδωμάτιο των 12τμ ξεπέρασα αρκετά το budget και σε συνδυασμό με την προσφορά του πλαισίου και της εθνικής πήρα το ASEH09KGTG το οποίο προφανώς είναι overkill για τις ανάγκες μου αλλά μιας και μπορούσα να κόψω και τιμολόγιο το προμηθεύτηκα! Στο άλλο θα κινηθώ αρκετά πιο οικονομικά! Περιμένω τώρα απ την υπηρεσία του Πλαισίου να με πάρουν για την δωρεάν εγκατάσταση. Επειδή δεν εχω εμπειρία, τελευταία φορά κλιματιστικά εγκαταστάθηκαν στο πατρικό μου το 2009 μου λέτε λίγο πως ακριβώς να το απαιτήσω για χρήση αντλίας κενού και το ελάχιστο μήκος σωλήνα; Το αναφέρει κάπου έμπρακτα ο κατασκευαστής που μπορώ να το δείξω για να έχω μοχλό πίεσης και να μην αρχίσουν τα δικά τους; Αν θυμάμαι καλά απ το 2009 τότε πάλι είχαμε δωρέαν εγκατάσταση απ το τότε Saturn (μετέπειτα media markt κτλ) και μας είχε πει οτι δικαιούμαστε δωρεάν 1.5 μέτρο χαλκοσωλήνα και τα άλλα τα πληρώνουμε έξτρα, γιατί τότε είχε τέντα εκεί ακριβώς πίσω απ την εσωτερική μονάδα και ήθελε λίγο πάνω απο 3 μέτρα σωλήνα για να μπει η εξωτερική και μας χρέωσε έξτρα παρά την δωρεάν εγκατάσταση. Έχετε εικόνα καθόλου τώρα τι παίζει και ακόμα καλύτερα αν υπάρχει feedback απ τα συνεργεία που συνεργάζεται το πλαίσιο; Τέλος κάπου διάβασα για τις βάσεις οτι η Fujitsu έχει καλής ποιότητας βάσειςς με μικρά αμορτισερ για τους εξωτερικούς κραδασμούς. Ισχύει; Βλέπω στο skroutz αυτά είναι πολύ οικονομικά, στα σχόλια λένε οτι κάνουν δουλειά αν και δεν είναι τόσο flexible οσο θα πρεπε. Εντάξει δεν έχουμε τόσο θέμα με τον θόρυβο αλλά οκ θεωρητικά μια φορά θα εγκατασταθεί για τα επόμενα αρκετά χρόνια ας γίνει όσο πιο καλά και σωστά γίνεται σε όλους τους τομείς! Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:42 μμ από SuPeRsAyIaN
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:59 μμ 33 λεπτά πριν, SuPeRsAyIaN είπε Quot-αρω τον εαυτό μου για να πω οτι τελικά για το υπνοδωμάτιο των 12τμ ξεπέρασα αρκετά το budget και σε συνδυασμό με την προσφορά του πλαισίου και της εθνικής πήρα το ASEH09KGTG το οποίο προφανώς είναι overkill για τις ανάγκες μου αλλά μιας και μπορούσα να κόψω και τιμολόγιο το προμηθεύτηκα! Στο άλλο θα κινηθώ αρκετά πιο οικονομικά! Περιμένω τώρα απ την υπηρεσία του Πλαισίου να με πάρουν για την δωρεάν εγκατάσταση. Επειδή δεν εχω εμπειρία, τελευταία φορά κλιματιστικά εγκαταστάθηκαν στο πατρικό μου το 2009 μου λέτε λίγο πως ακριβώς να το απαιτήσω για χρήση αντλίας κενού και το ελάχιστο μήκος σωλήνα; Το αναφέρει κάπου έμπρακτα ο κατασκευαστής που μπορώ να το δείξω για να έχω μοχλό πίεσης και να μην αρχίσουν τα δικά τους; Αν θυμάμαι καλά απ το 2009 τότε πάλι είχαμε δωρέαν εγκατάσταση απ το τότε Saturn (μετέπειτα media markt κτλ) και μας είχε πει οτι δικαιούμαστε δωρεάν 1.5 μέτρο χαλκοσωλήνα και τα άλλα τα πληρώνουμε έξτρα γιατί τότε είχε τέντα εκεί ακριβώς πίσω απ την εσωτερική μονάδα και ήθελε λίγο πάνω απο 3 μέτρα σωλήνα για να μπει η εξωτερική και μας χρέωσε έξτρα παρά την δωρεάν εγκατάσταση. Έχετε εικόνα καθόλου τώρα τι παίζει και ακόμα καλύτερα αν υπάρχει feedback απ τα συνεργεία που συνεργάζεται το πλαίσιο; Τέλος κάπου διάβασα για τις βάσεις οτι η Fujitsu έχει καλής ποιότητας βάσης με μικρά αμορτισερ για τους εξωτερικούς κραδασμούς. Ισχύει; Βλέπω στο skroutz αυτά είναι πολύ οικονομικά, στα σχόλια λένε οτι κάνουν δουλειά αν και δεν είναι τόσο flexible οσο θα πρεπε. Εντάξει δεν έχουμε τόσο θέμα με τον θόρυβο αλλά οκ θεωρητικά μια φορά θα εγκατασταθεί για τα επόμενα αρκετά χρόνια ας γίνει όσο πιο καλά και σωστά γίνεται σε όλους τους τομείς! Σελ 4 https://www.fujitsu-general.com/datafiles/W9319205922-0101_IM_En_AOEH12KGCG.pdf 1
dino809 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:41 μμ Υπάρχει μήπως γνώμη για τη σειρά KL της Fujitsu; Ενδιαφερομαι για το ASEG18KLCA - 18000btu - 90 ψύξη και 10 θέρμανση.
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 02:45 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:45 μμ (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, dino809 είπε Υπάρχει μήπως γνώμη για τη σειρά KL της Fujitsu; Ενδιαφερομαι για το ASEG18KLCA - 18000btu - 90 ψύξη και 10 θέρμανση. Σούπερ οικονομικό σε ψύξη και θέρμανση. Μικρές διαστάσεις μέσα και έξω. Βολεύει όπου υπάρχει θέμα χώρου. Αλλά οδηγεί σε θορυβώδη εσωτερική. Παλεύεται κάπως στο quiet, είναι καλούτσικα στην αφύγρανση. Η εξωτερική είναι αθόρυβη. Πιάνει εύκολα πάγο τον χειμώνα. Γυμνό από χαρακτηριστικά. Καλή εγγύηση 7 ετών με την προυπόθεση τήρησης των όρων αυτής. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:48 μμ από liakjim 1
majunior Δημοσ. Δευτέρα στις 03:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:03 μμ Καλησπέρα, σε επαγγελματικό χώρο υπήρχε ένα 24άρι Haier Tide Green Plus που μετά από 3-4 χρόνια απέκτησε μια ρωγμή που δεν επισκευάζεται. Τι προτείνετε για μόνο ψύξη 26ο C, λειτουργία 24/7 και 24000 btu;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα