liakjim Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 7 λεπτά πριν, Sebu είπε Τοσο το εχει ο Κωτσοβολος απο την αρχη της εβδομαδας https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/252396-a-c-in16-toshiba-ras16cavg-e-b16ckvg-e Το ιδιο ακριβως απλα η εισαγωγη που γινεται για τον Κωτσο εχει το ονομα Arata. Κανενας απο τους δυο δεν του δινει δωρεαν εγκατασταση απλα ο Κωτσος δινει 100 ευρω ανακυκλωση αρα καλυτερη προσφορα "οριακα". Για εμενα προσωπικα χωρις δωρεαν εγκατασταση (απο καλο εγκαταστατη - εχει καποιους ο Κωτσος/Παμπλικ) ακομα και με τις επιταγες ανακυκλωσης 50 ή 100 ευρω ειναι πανακριβο δεδομενου οτι για τις επιταγες αυτες ο Κωτσος τουλαχιστον θελει αγορες 2πλασιας αξιας για να τις εξαργυρωσεις. Και ειναι ηδη φαρμακειο σε τιμες χωρις ποικιλια. Αν επαιζε κατω απο 790 με δωρεαν εγκατασταση και η επιταγη ανακυκλωσης μπορουσε να χρησιμοποιηθει απο το πρωτο ευρω, ναι θα ηταν καλη προσφορα. Το Yukai έχει εγκατάσταση στην τιμή.
Klausx Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες https://cibum.gr/oikiaka/anakaloyntai-17-ekat-klimatistika-markas-poy-poleitai-kai-stin-ellada-eynooyn-tin-anaptyxi-epikindynon-vaktirion/ Αν και κακή μετάφραση και ο τύπος/μοντέλο δεν υπάρχει στην Ελλάδα (https://mideaurecall.expertinquiry.com/?lang=en) όμως το έχω εντοπίσει και σε αρκετά split μαζί με το δικό μου για όποιον θυμάται την άσπρη μούχλα που είχε πιάσει καταναλώνοντας x2 kWh/μήνα. 1
tipotenios Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Καλησπέρα παιδιά, γνώμη για κλιματιστικά TOYOTOMI και για εγκατάσταση απο Public?
liakjim Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Να σας δείξω γιατί είμαι οπαδός της αφύγρανσης. Κατά τις 15:20 έβαλα ψύξη αντί για αφύγρανση: Κάνω share το διάγραμμα: https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/jt4cIJbW1qa64um9R18QQydPqrpKg051 Οι στροφές του ανεμιστήρα αυξήθηκαν από τις 670 στις 900 Τα watts έπεσαν από τα περίπου 300, στα περίπου 230W. Ως αποτέλεσμα και εδώ είναι το ζουμί, η θερμοκρασία του αέρα που βγαίνει (συνεπώς και το ίδιο το στοιχείο), πήγε από τους περίπου 8,5C στους περίπου 13,5C. Όμως μέσα στον χώρο το σημείο δρόσου ήταν στους 12,5C Οπότε σταμάτησε το φαινόμενο τη αφύγρανσης μιας και δεν είχαμε πλέον συμπύκνωση των υδρατμών πάνω στο εσωτερικό στοιχείο. Ως αποτέλεσμα σταδιακά η υγρασία του χώρου αυξήθηκε από το περίπου 48% στο περίπου 54% με τάση περαιτέρω αύξησης: και μέσα στον χώρο το humidex έγινε χειρότερο και ο δείκτης dew point perception έγινε επίσης χειρότερος Και πράγματι ο χώρος πλέον δεν έχει τη φρεσκάδα που είχε πριν. Ενδιαφέρον έχει ότι ο χώρος πήρε σχεδόν μισό βαθμό πάνω Οπότε για μένα προτιμώ να έχω τα παραπάνω 70W προκειμένου να έχω καλή ατμόσφαιρα στον χώρο. Θα ήθελα πάρα πολύ να έβλεπα διαγράμματα από κλιματιστικά όπως το erai τα οποία ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να ρυθμίσουν και την υγρασία του χώρου. 3
flampouras Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες https://cibum.gr/oikiaka/anakaloyntai-17-ekat-klimatistika-markas-poy-poleitai-kai-stin-ellada-eynooyn-tin-anaptyxi-epikindynon-vaktirion/
amotida Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 6 hours ago, liakjim said: (... )16άρι σε καλή τιμή https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b16e2kvg-e-ras-16e2avg-e-klimatistiko-inverter-16000btu-134460 Καμία σχέση, απλώς μια παρατήρηση: με βάση την ονομαστική απόδοση στην ψύξη (4,2 kW), θα έλεγε κανείς ότι είναι πιο κοντά σε 14άρι παρά σε ένα 16άρι. Όχι ότι αυτό δεν συμβαίνει και με άλλα μοντέλα ή κατασκευαστές
alexdeskas Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 49 λεπτά πριν, liakjim είπε Να σας δείξω γιατί είμαι οπαδός της αφύγρανσης. Κατά τις 15:20 έβαλα ψύξη αντί για αφύγρανση: Κάνω share το διάγραμμα: https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/jt4cIJbW1qa64um9R18QQydPqrpKg051 Οι στροφές του ανεμιστήρα αυξήθηκαν από τις 670 στις 900 Τα watts έπεσαν από τα περίπου 300, στα περίπου 230W. Ως αποτέλεσμα και εδώ είναι το ζουμί, η θερμοκρασία του αέρα που βγαίνει (συνεπώς και το ίδιο το στοιχείο), πήγε από τους περίπου 8,5C στους περίπου 13,5C. Όμως μέσα στον χώρο το σημείο δρόσου ήταν στους 12,5C Οπότε σταμάτησε το φαινόμενο τη αφύγρανσης μιας και δεν είχαμε πλέον συμπύκνωση των υδρατμών πάνω στο εσωτερικό στοιχείο. Ως αποτέλεσμα σταδιακά η υγρασία του χώρου αυξήθηκε από το περίπου 48% στο περίπου 54% με τάση περαιτέρω αύξησης: και μέσα στον χώρο το humidex έγινε χειρότερο και ο δείκτης dew point perception έγινε επίσης χειρότερος Και πράγματι ο χώρος πλέον δεν έχει τη φρεσκάδα που είχε πριν. Ενδιαφέρον έχει ότι ο χώρος πήρε σχεδόν μισό βαθμό πάνω Οπότε για μένα προτιμώ να έχω τα παραπάνω 70W προκειμένου να έχω καλή ατμόσφαιρα στον χώρο. Θα ήθελα πάρα πολύ να έβλεπα διαγράμματα από κλιματιστικά όπως το erai τα οποία ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να ρυθμίσουν και την υγρασία του χώρου. Midea Gaia 9αρι σε υπνοδωμάτιο 15τμ. Τελευταίες 9 ώρες σήμερα έως τώρα.
liakjim Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 5 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Midea Gaia 9αρι σε υπνοδωμάτιο 15τμ. Τελευταίες 9 ώρες σήμερα έως τώρα. Άνευ σχολιασμού; Οπότε πως το βλέπεις; Με το σύστημα νωπου ανοιχτό; Περισσότερο info πλιζ
sap00 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, liakjim είπε Θα ήθελα πάρα πολύ να έβλεπα διαγράμματα από κλιματιστικά όπως το erai τα οποία ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να ρυθμίσουν και την υγρασία του χώρου. Αν και είμαι σταθερά στο 49-51%, θα δοκιμάσω μέσα στο ΣΚ την λειτουργία παράλληλης αφύγρανσης πχ στο 45%, και θα επανέλθω.. 1
Killex Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) θελω να τοποθετήσω μερικά κλημαστιστικά για θέρμανση στο σπίτι μου και να ακούσω τη γνώμη σας. Στο σχέδιο που ανέβασα φαίνονται με μοβ οι τρεις θέσεις που σκέφτομαι να μπουν. Στόχος είναι να αποτελέσουν την συμνατική θέρμανση του σπιτιού και να σηκώσουν ενα μεγάλο βάρος απο τον λέβητα πετραιλαιου που μου εχει πιει το αίμα. Το σπίτι βρίσκεται λίγο έξω από Θεσσαλονίκη, έχει κεραμοσκεπή και σκοπεύω να βάλω μόνωση στην πλάκα (10 εκ. γραφιτούχα και 10 εκ. εξηλασμένη πολυστερίνη εξωτερικά). Θα αλλαχτούν επίσης όλα τα κουφώματα με ενεργειακά PVC rehau με διπλό τζάμι στα πλαίσια του εξοικονομο Η συνολική επιφάνεια είναι 118 τ.μ., αλλά για αρχή μιλάμε για δύο βασικούς χώρους: Ένα υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. Έναν ενιαίο χώρο κουζίνα-σαλόνι 45 τ.μ. Για το υπνοδωμάτιο, με ενδιαφέρει η ησυχία. Θέλω όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο μηχάνημα (ιδανικά κάτω από 20 dB στη χαμηλή σκάλα), με ποιοτικά πλαστικά που να μη τρίζουν. Για τους άλλους δύο χώρους, είμαι πιο ελαστικός, αλλά με ενδιαφέρει καλή απόδοση στη θέρμανση (καλό SCOP) και αξιοπιστία. Για τα BTU, σκέφτομαι 3 κλιματιστικά των 12000 BTU. Ίσως στο υπνοδωμάτιο να φτάνει και 9000 BTU, αλλά θέλω να ακούσω τη γνώμη σας. Προϋπολογισμός: 2500–2800€ για όλα. Ελάχιστη ενεργειακή κλάση στη θέρμανση: A++ στη μεσαία ζώνη (αν και είμαι ανοιχτός και σε πιο "άγνωστα" brands με A+++ αν αξίζουν). Μέχρι στιγμής σκέφτομαι τα εξής: 2 × Midea Xtreme Save II 12000 BTU για το σαλόνι, 550€ το καθένα. 1 × Toshiba Shorai / Toshiba Edge / Fujitsu Series KG ASEH 12000 BTU για το δωμάτιο, περίπου 900–1000€. (Σημείωση: Ο λόγος που προτιμώ 2 μονάδες στο σαλόνι αντί για μία πιο μεγάλη είναι για να δουλεύουν στη χαμηλή σκάλα, πιο ήσυχα και με καλύτερη κατανομή θερμότητας.) Ίσως στο δωμάτιο να είναι καλύτερο να βάλω ένα A++, μιας και στον ενιαίο χώρο θα λειτουργούν περισσότερο. Αλλά πραγματικά, στο υπνοδωμάτιο είναι πολύ σημαντικό να είναι αθόρυβο. Σκέφτομαι επίσης μήπως αξίζει να βάλω το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη και με 3200€ να πάρω και τα 3 κλιματιστικά A+++. Το μόνο που με ανησυχεί –πέρα από την οικονομία– είναι αν αξίζει για μακροχρόνια, γιατί πιστεύω πως θα κατοικήσω στην επόμενη 10ετία 3–5 χρόνια. οπότε απο αυτό το πρίσμα, ίσως είναι καλύτερα να πάω σε A++ και να τα αντικαταστήσω αργότερα. οπότε τα φώτα σας κύριοι Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από Killex
liakjim Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 2 λεπτά πριν, Killex είπε θελω να τοποθετήσω μερικά κλημαστιστικά για θέρμανση στο σπίτι μου και να ακούσω τη γνώμη σας. Στο σχέδιο που ανέβασα φαίνονται με μοβ οι τρεις θέσεις που σκέφτομαι να μπουν. Στόχος είναι να αποτελέσουν την συμνατική θέρμανση του σπιτιού και να σηκώσουν ενα μεγάλο βάρος απο τον λέβητα πετραιλαιου που μου εχει πιει το αίμα. Το σπίτι βρίσκεται λίγο έξω από Θεσσαλονίκη, έχει κεραμοσκεπή και σκοπεύω να βάλω μόνωση στην πλάκα (10 εκ. γραφιτούχα και 10 εκ. εξηλασμένη πολυστερίνη εξωτερικά). Θα αλλαχτούν επίσης όλα τα κουφώματα με ενεργειακά PVC rehau με διπλό τζάμι στα πλαίσια του εξοικονομο Η συνολική επιφάνεια είναι 118 τ.μ., αλλά για αρχή μιλάμε για δύο βασικούς χώρους: Ένα υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. Έναν ενιαίο χώρο κουζίνα-σαλόνι 45 τ.μ. Για το υπνοδωμάτιο, με ενδιαφέρει η ησυχία. Θέλω όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο μηχάνημα (ιδανικά κάτω από 20 dB στη χαμηλή σκάλα), με ποιοτικά πλαστικά που να μη τρίζουν. Για τους άλλους δύο χώρους, είμαι πιο ελαστικός, αλλά με ενδιαφέρει καλή απόδοση στη θέρμανση (καλό SCOP) και αξιοπιστία. Για τα BTU, σκέφτομαι 3 κλιματιστικά των 12000 BTU. Ίσως στο υπνοδωμάτιο να φτάνει και 9000 BTU, αλλά θέλω να ακούσω τη γνώμη σας. Προϋπολογισμός: 2500–2800€ για όλα. Ελάχιστη ενεργειακή κλάση στη θέρμανση: A++ στη μεσαία ζώνη (αν και είμαι ανοιχτός και σε πιο "άγνωστα" brands με A+++ αν αξίζουν). Μέχρι στιγμής σκέφτομαι τα εξής: 2 × Midea Xtreme Save II 12000 BTU για το σαλόνι, 550€ το καθένα. 1 × Toshiba Shorai / Toshiba Edge / Fujitsu Series KG ASEH 12000 BTU για το δωμάτιο, περίπου 900–1000€. (Σημείωση: Ο λόγος που προτιμώ 2 μονάδες στο σαλόνι αντί για μία πιο μεγάλη είναι για να δουλεύουν στη χαμηλή σκάλα, πιο ήσυχα και με καλύτερη κατανομή θερμότητας.) Ίσως στο δωμάτιο να είναι καλύτερο να βάλω ένα A++, μιας και στον ενιαίο χώρο θα λειτουργούν περισσότερο. Αλλά πραγματικά, στο υπνοδωμάτιο είναι πολύ σημαντικό να είναι αθόρυβο. Σκέφτομαι επίσης μήπως αξίζει να βάλω το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη και με 3200€ να πάρω και τα 3 κλιματιστικά A+++. Το μόνο που με ανησυχεί –πέρα από την οικονομία– είναι αν αξίζει για μακροχρόνια, γιατί πιστεύω πως θα κατοικήσω στην επόμενη 10ετία 3–5 χρόνια. οπότε απο αυτό το πρίσμα, ίσως είναι καλύτερα να πάω σε A++ και να τα αντικαταστήσω αργότερα. οπότε τα φώτα σας κύριοι Πες μας απώλειες μετά τις παρεμβάσεις γιατί αν βάλεις τέτοιες μονώσεις που λες σε βλέπω για ένα 14αρι στο σαλόνι και τέλος.
alexdeskas Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 ώρα πριν, liakjim είπε Άνευ σχολιασμού; Οπότε πως το βλέπεις; Με το σύστημα νωπου ανοιχτό; Περισσότερο info πλιζ Το σύστημα νωπου αέρα έχει 4 ταχύτητες. Εκτός της πρώτης στις επόμενες ο θόρυβος με ενοχλεί εμένα προσωπικά που δε θέλω να ακούγεται τίποτα. Στην πρώτη που είναι αθόρυβο φέρνει τόσο λίγο αέρα που πρέπει να βάλεις το χέρι σου μπροστά του για να καταλάβεις ότι έρχεται αέρας, οπότε και τα οφέλη είναι υπαρκτά μόνο αν δουλεύει 24/7 και πάλι είναι μικρά. Πάμε τώρα στο καθαρά κλιματιστικό μέρος. Αθόρυβο εντελώς όσον αφορά τον ανεμιστήρα του αλλά και απουσία τριγμων από τα πλαστικά μέρη. Μήκος εξόδου αέρα (ανεμιστήρα) 69εκ. έναντι 59εκ. του Perfera. Υπέροχη αίσθηση δροσιάς χωρίς ρεύματα αέρα, ιδανικό για υπνοδωμάτιο, ειδικά με τη ρύθμιση να σταματά ο ανεμιστήρας όταν πιάσει το set point. Αν θέλετε κάτι άλλο να γράψω πείτε μου... 3
Killex Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, liakjim είπε Πες μας απώλειες μετά τις παρεμβάσεις γιατί αν βάλεις τέτοιες μονώσεις που λες σε βλέπω για ένα 14αρι στο σαλόνι και τέλος. συμφωνα με το online calculator Θερμικές Απώλειες για τον χωρο σαλονι κουζινα δωμάτιο 4990.31 Watt 4291.66 KCal/h 79.21 Watt/m2 68.12 KCal/h/m2 Θερμικές Απώλειες για όλο το σπιτι 8691.11Watt 7474.36KCal/h 74.28Watt/m2 63.88KCal/h/m2 Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Killex
GiannisSol Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) Ερώτηση προς κατόχους Mitsubishi electric , ακούτε έντονα ήχο ξεφυσηματος ή ροής αερίου στην εσωτερική μονάδα στα πρώτα λεπτά λειτουργίας και γενικά όταν γκαζωνει το μηχάνημα; Είμαι με δύο ίδια μηχανήματα ME AY 9ρια δουλεύουν πρώτη φορά ψύξη φέτος (μπήκαν περισυ τον Οκτώβρη ) .Στη θερμανση δεν κανανε κανενα θορυβο περαν του φυσιολογικου ηχου του ανεμιστηρα τους. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από GiannisSol
liakjim Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1 ώρα πριν, Killex είπε συμφωνα με το online calculator Θερμικές Απώλειες για τον χωρο σαλονι κουζινα δωμάτιο 4990.31 Watt 4291.66 KCal/h 79.21 Watt/m2 68.12 KCal/h/m2 Θερμικές Απώλειες για όλο το σπιτι 8691.11Watt 7474.36KCal/h 74.28Watt/m2 63.88KCal/h/m2 Η αλήθεια είναι ότι βγήκαν παραπάνω από ότι περίμενα. Δεν βάζουμε midea για θέρμανση. Θα πρέπει να κοιτάξεις σε ακριβές λύσεις τα perfera, asehXXkgtg, σε μεσαίο κόστος το toshiba edge white και σε vfm τα asehXXkmcg, atxcXXe, yukai για τους μικρούς χώρους ή αν θα βάλεις 2Χ12άρια στον ενιαίο (αν και θα είναι overkill). Δεν βλέπω λόγο να πας πάνω από 9άρια στα δωμάτια. Αν παίξεις ένα μηχάνημα στον ενιαίο, θα έβαζα το aseg18kmte ή το toshiba edge white .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα