basilis_k6 Δημοσ. Σάββατο στις 12:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:10 μμ οταν βαζεις πλυντηρο κλεινε το ac τοτε.
thanasisxask Δημοσ. Σάββατο στις 12:15 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:15 μμ 13 λεπτά πριν, GATE123 είπε Εεε ναι 16 αμπέρ. Η συγκεκριμένη γραμμή ήδη έχει ένα 12αρη κλιματιστικό(θα φύγει )και συνδέεται και με άλλα πράγματα (πλυντήριο, τηλεόραση, ψυγείο,φώτα). Όπως είπα καλό είναι ξεχωριστή γραμμή και ασφάλεια αλλά δεν έχω χώρο στον πίνακα. Θα έχεις πρόβλημα με κλιματιστικό και πλυντήριο μαζί.
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 12:20 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:20 μμ (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τα πράγματα δεν είναι πλέον τόσο απλά. Τα καινούρια μοντέλα έχουν άλλον προγραμματισμό. Το Toshiba Edge αυξάνει την κατανάλωση όταν αυξάνει η παροχή αέρα χωρίς να έχει γίνει αλλαγή της επιθυμητής θερμοκρασίας. Η ικανότητα αφύγρανσης αυξάνει επίσης. Το Fujitsu έχει άλλον προγραμματισμό, επίσης πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο. Το Leon επίσης άλλον και φαίνεται ότι για να πετύχει αφύγρανση κάνει spikes, ίσως και να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα (δεν είμαι εκεί για να ξέρω). Και εγώ πίστευα ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα γράφετε οι περισσότεροι. Αλλά από πέρισυ που σπαταλούσα απίστευτη ενέργεια σε αφυγραντήρες κάτι δεν μου κόλλαγε και τώρα που έχω καλωδιώσει όσο δεν πάει τα κλιματιστικά μου και έχω πρόσβαση σε σύνθετες παραμέτρους βλέπω πράγματα που αγνοούσα. Αν θέλετε τα λαμβάνετε υπόψιν. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Μας εξηγείς λίγο τα διαγράμματα; Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έπιασε 4KW ισχύ output. Κάτι θα πρέπει να είναι off στους υπολογισμούς. Επεξ/σία Σάββατο στις 12:24 μμ από liakjim
GATE123 Δημοσ. Σάββατο στις 12:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:23 μμ (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Θα έχεις πρόβλημα με κλιματιστικό και πλυντήριο μαζί. Για να πω την αλήθεια δεν τα βάζω ποτέ μαζί. Όπως επίσης δεν βάζω ποτέ μαζί πλυντήριο, θερμοσίφωνα και φούρνο(έχει ξεχωριστή γραμμή και διπλή ασφάλεια 20Α). 18 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε οταν βαζεις πλυντηρο κλεινε το ac τοτε. Δεν τα βάζω ποτέ μαζί. Εκτός και αν βάλω μεγαλύτερη ασφάλεια,αλλά δεν ξέρω εάν το καλώδιο του πίνακα αντέξει. Δηλαδή εάν είναι 2,5αρη ή 1,5αρη αν τα λέω σωστά. Επεξ/σία Σάββατο στις 12:29 μμ από GATE123 1
Klausx Δημοσ. Σάββατο στις 12:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:55 μμ 18 ώρες πριν, alexdeskas είπε Midea Gaia 9αρι σε υπνοδωμάτιο 15τμ. Τελευταίες 9 ώρες σήμερα έως τώρα. Αφού δεν ακούς την εξωτερική μονάδα όταν δίνει 700w+ πάλι καλά. 12 ώρες πριν, Specs είπε Αν καταλαβα καλα στα αμερικανικα "παραθυρου" κλιματιστικα, μιλαει για αλφαδιασμα κ ταπα, που μαλλον θα κραταει νερα στο λεκανακι, αλλα το δικο σου εδω πως διαολο? η σχεδιαση των δυο τυπων δεν εχει καμμια σχεση, το μονομπλοκ με το σπλιτ δηλαδη. Ενώ είναι αλφάδι κρατάει αρκετό νερό στο λεκανάκι, το παρατηρείς και μετά από συντήρηση που ξεφυσάει έντονα ο ανεμιστήρας, έχουν ανεβάσει και μερικά μέλη βίντεο. ASEH09KGTG: Περίπου 100 με 120w σταθερά με 23.5 - 24 setpoint, και τα on/off όταν έγινε αλλαγή στον θερμοστάτη ούτε που τα καταλαβαίνεις αφού ξεκινάει χαμηλά και δεν δίνει 1000watt όπως έκανε το midea.
pp6210 Δημοσ. Σάββατο στις 12:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:59 μμ (επεξεργασμένο) το αν το καλωδιο σε παιρνει να ανεβασεις ασφαλεια θα στο πει ηλεκτρολογος φιλε, παιζει βραχυκυκλωμα και φωτια μην το παρεις ελαφρα. την πατησα κ εγω ετσι στο σπιτι που νοικιαζω, ενω εχει 16αρα η πριζα a/c στο σαλονι εχει επανω και φωτα και πριζες, οποτε δεν πηγα σε 18αρι αλλα σε 12αρι για σιγουρια, ετσι κ αλλιως το καιμε μονο για ψυξη οταν σφιγγουν οι ζεστες. αν πας σε 18αρι, θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν θα αναψεις και κατι αλλο στην ιδια γραμμη οταν χρησιμοποιεις το a/c, ιδιως τι πριζες εχει επανω η γραμμη, λες εχεις κ ψυγειο επανω... Επεξ/σία Σάββατο στις 01:01 μμ από pp6210
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 01:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:25 μμ 28 λεπτά πριν, Klausx είπε όταν έγινε αλλαγή στον θερμοστάτη Ποιον θερμοστάτη; Ποια αλλαγή; Πώς τα πετάς έτσι απλά αυτά Σαββατιάτικα και 3ημερο; 1
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 01:44 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:44 μμ 19 λεπτά πριν, liakjim είπε Ποιον θερμοστάτη; Ποια αλλαγή; Πώς τα πετάς έτσι απλά αυτά Σαββατιάτικα και 3ημερο; Set point εννοεί ο άνθρωπος (ελπίζω)
Rattlehead Δημοσ. Σάββατο στις 01:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:45 μμ Για το καλοκαίρι και το χωριό για εναν χώρο 20τμ.,πιστεύεται ότι ενα φορητο κλιματιστικό θα κανει δουλειά? Κάποιος που να εχει ,ας πει εντυπώσεις αν αξιζει
Haldol Δημοσ. Σάββατο στις 01:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:46 μμ 1 hour ago, GATE123 said: Εκτός και αν βάλω μεγαλύτερη ασφάλεια,αλλά δεν ξέρω εάν το καλώδιο του πίνακα αντέξει. Δηλαδή εάν είναι 2,5αρη ή 1,5αρη αν τα λέω σωστά. Δεν αλλάζεις μέγεθος ασφάλειας επειδή δε σε βολεύει, εκτός κι αν θες να πάρεις καμιά φωτιά. Η δουλειά της ασφάλειας είναι να προστατεύει το καλώδιο από υπερένταση. Δεν έχει καμία σχέση με το τι θα τροφοδοτήσει η γραμμή, ή αν το σηκώνει, κ.λπ. Πρακτικά, με air-condition, πλυντήριο, αλλά και ψυγείο στην ίδια γραμμή, μάλλον θα 'χεις πρόβλημα (εκτός κι αν όπως λες, δε τ' ανάβεις ποτέ μαζί επίτηδες). Λύση 1 (η μπακάλικη): κάποια air-condition έχουν περιορισμό μέγιστης ισχύος. Ψάξε να πάρεις τέτοιο. Εννοείται όμως ότι με τον περιορισμό της ισχύος, περιορίζεται και η ψυκτική / θερμαντική ικανότητα, οπότε ίσως να μην έχει νόημα να βάλεις 18άρι, αν μιλάμε για μόνιμη κατάσταση. Λύση 2 (η πιο σωστή): βάλε μία νέα γραμμή για το air-condition, ακόμα και με κανάλι, εξωτερικά. Αν δεν έχεις καθόόόλου χώρο στον πίνακα, δες μήπως κάνεις οικονομία σε κάνα στοιχείο με ενδεικτικές λυχνίες μισού στοιχείου. Φυσικά όλα αυτά θα τα δει ο ηλεκτρολόγος σου, μη κάνεις ματσακονιές και σε δούμε στις ειδήσεις. 1
Klausx Δημοσ. Σάββατο στις 01:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:48 μμ 22 λεπτά πριν, liakjim είπε Ποιον θερμοστάτη; Ποια αλλαγή; Πώς τα πετάς έτσι απλά αυτά Σαββατιάτικα και 3ημερο; Απ 24 σε 24.5, επίσης όταν κάνει on/off δεν το καταλαβαίνεις γιατί δεν μυρίζει (σταματάει τον ανεμιστήρα).
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 01:54 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:54 μμ Αααααα 29 λεπτά πριν, Rattlehead είπε Για το καλοκαίρι και το χωριό για εναν χώρο 20τμ.,πιστεύεται ότι ενα φορητο κλιματιστικό θα κανει δουλειά? Κάποιος που να εχει ,ας πει εντυπώσεις αν αξιζει Δεν έχω πάντως προσωπική εμπειρία 1
basilis_k6 Δημοσ. Σάββατο στις 03:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:11 μμ 1 ώρα πριν, Haldol είπε Φυσικά όλα αυτά θα τα δει ο ηλεκτρολόγος σου, μη κάνεις ματσακονιές και σε δούμε στις ειδήσεις. δυστυχως αν δεν υπαρξη θανατος αυτα δεν φτανουν στις ειδησεις. η πυροσβεστικη παει συνεχως σε φωτιες απο μοναδες ac. αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ολες οι φωτιες ειναι απο το ρευμα. καλο ειναι να μην κανουμε εκπτωσεις παντως, δεν ειναι δα και τοσο δαπανηρο να γινει σωστα.
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 03:24 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:24 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Haldol είπε Δεν αλλάζεις μέγεθος ασφάλειας επειδή δε σε βολεύει, εκτός κι αν θες να πάρεις καμιά φωτιά. Η δουλειά της ασφάλειας είναι να προστατεύει το καλώδιο από υπερένταση. Δεν έχει καμία σχέση με το τι θα τροφοδοτήσει η γραμμή, ή αν το σηκώνει, κ.λπ. Πρακτικά, με air-condition, πλυντήριο, αλλά και ψυγείο στην ίδια γραμμή, μάλλον θα 'χεις πρόβλημα (εκτός κι αν όπως λες, δε τ' ανάβεις ποτέ μαζί επίτηδες). Λύση 1 (η μπακάλικη): κάποια air-condition έχουν περιορισμό μέγιστης ισχύος. Ψάξε να πάρεις τέτοιο. Εννοείται όμως ότι με τον περιορισμό της ισχύος, περιορίζεται και η ψυκτική / θερμαντική ικανότητα, οπότε ίσως να μην έχει νόημα να βάλεις 18άρι, αν μιλάμε για μόνιμη κατάσταση. Λύση 2 (η πιο σωστή): βάλε μία νέα γραμμή για το air-condition, ακόμα και με κανάλι, εξωτερικά. Αν δεν έχεις καθόόόλου χώρο στον πίνακα, δες μήπως κάνεις οικονομία σε κάνα στοιχείο με ενδεικτικές λυχνίες μισού στοιχείου. Φυσικά όλα αυτά θα τα δει ο ηλεκτρολόγος σου, μη κάνεις ματσακονιές και σε δούμε στις ειδήσεις. Η λύση 1 δεν είναι κακή όταν όλα τα άλλα έχει αποφασιστεί ότι απορρίπτονται. Βάζουμε ταβάνι στα αμπέρ. Με χρήση 24/7 έτσι και αλλιώς η κατανάλωση στη συντήρηση είναι μικρή, συνήθως (αρκετά) κάτω από 500W ή αρκετά κάτω από τα 3Α . Κάποια μοντέλα έχουν 75%, 50% ή και 25% ταβάνι (gear select το λένε συνήθως) . Για μένα είναι προτιμότερο να μπει ένα 18άρι με περιορισμό παρά ένα 12άρι που θα αγκομαχάει αν δεν φτάνει. Φυσικά με ότι ρίσκο υπάρχει σε περίπτωση που θα ξεχαστεί στη μέγιστη ισχύ (κάποια 18άρια πάνε ακόμη και 2700W ) και φυσικά αν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει ή όπως είπαμε είναι για κάποιους λόγους ανέφικτα ή μη συμφέρουσα οικονομοτεχνικά. Και όπως λέτε, οι ασφάλειες ασφαλίζουν τα καλώδια. Επεξ/σία Σάββατο στις 03:24 μμ από liakjim
andreas-d Δημοσ. Σάββατο στις 03:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:45 μμ 1 ώρα πριν, liakjim είπε Αααααα Δεν έχω πάντως προσωπική εμπειρία Φορητό κλιματιστικό έχουμε εδώ και τρία χρόνια στην Γερμανία χωρίς κανένα πρόβλημα, σήμερα θα πάω στο lidl που έχει σε προσφορά στα 130€ και θα πάρω δυο να τα στείλω Ελλάδα ένα για το χωριό της γυναίκας μου και ένα για Πάτρα στο πατρικό μου, για το κόστος αγοράς σε σχέση με αυτό πού προσφέρουν είναι ασυναγώνιστα.. Στην Ελλάδα δεν τα προτιμούν όμως είναι βολικά και αξιοπιστία και με χαμηλό κόστος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα