Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 03:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:49 μμ 3 λεπτά πριν, andreas-d είπε Φορητό κλιματιστικό έχουμε εδώ και τρία χρόνια στην Γερμανία χωρίς κανένα πρόβλημα, σήμερα θα πάω στο lidl που έχει σε προσφορά στα 130€ και θα πάρω δυο να τα στείλω Ελλάδα ένα για το χωριό της γυναίκας μου και ένα για Πάτρα στο πατρικό μου, για το κόστος αγοράς σε σχέση με αυτό πού προσφέρουν είναι ασυναγώνιστα.. Στην Ελλάδα δεν τα προτιμούν όμως είναι βολικά και αξιοπιστία και με χαμηλό κόστος.. https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-forito-klimatistiko/p10057314#searchTrackingMasterId=Product.10057314&searchTrackingTitle=Silvercrest®+Φορητό+κλιματιστικό&searchTrackingPageSize=12&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.10057314&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=1&searchTrackingOrigPageSize=12&searchTrackingChannel=GR&list=search# Το ίδιο Ελλάδα 179€
andreas-d Δημοσ. Σάββατο στις 04:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:11 μμ 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-forito-klimatistiko/p10057314#searchTrackingMasterId=Product.10057314&searchTrackingTitle=Silvercrest®+Φορητό+κλιματιστικό&searchTrackingPageSize=12&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.10057314&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=1&searchTrackingOrigPageSize=12&searchTrackingChannel=GR&list=search# Το ίδιο Ελλάδα 179€ Εντάξει λογικό είναι να είναι ποιο φθηνά στη Γερμανία, μεγαλύτερη αγορά, μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης, περισσότερο κέρδος, χώρα προέλευσης καταστημάτων η Γερμανία.. Πάντως το μηχάνημα κάνει δουλειά είναι φορητό, και φθηνό για εμάς, και η εγγύηση στα lidl είναι εγγύηση..
Specs Δημοσ. Σάββατο στις 04:51 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:51 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Rattlehead said: Για το καλοκαίρι και το χωριό για εναν χώρο 20τμ.,πιστεύεται ότι ενα φορητο κλιματιστικό θα κανει δουλειά? Κάποιος που να εχει ,ας πει εντυπώσεις αν αξιζει Στην θεση σου θα το επαιρνα, θα το δοκιμαζα κ αν δεν μου εκανε, απλα επιστροφη. και δυο αν δεν φτανει ενα για τον χωρο. 3 μηνες περιθωριο εχεις! Επεξ/σία Σάββατο στις 04:51 μμ από Specs
MARIOSNURSE Δημοσ. Σάββατο στις 05:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:56 μμ 17 ώρες πριν, uncle_nontas είπε Όλα στο dry σε 24/7 Wonderful 2
nickol-us Δημοσ. Σάββατο στις 06:06 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:06 μμ 6 ώρες πριν, GATE123 είπε Για σας. Μια ερώτηση επειδή είμαι λίγο άσχετος με το θέμα. Θέλω να πάρω ένα κλιματιστικό και ο κατασκευαστής λέει ότι θέλει Ασφάλεια Τήξης16 A. Εγώ στον πίνακα έχω 16 C. Θα το σηκώσει η θα μου κάψει πλακέτα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι για να είμαι σίγουρος πρέπει να έχει ξεχωριστή γραμμή και ασφάλεια το κλιματιστικό αλλά δεν έχω χώρο στον πίνακα και δεν θέλω να ανοίξω δουλειές. Ευχαριστώ. Πολλές φορές ο κατασκευαστής υπερβάλει στην ασφάλεια. Αν δεις το φυλλάδιο του προϊόντος, κατά πάσα πιθανότητα τα ρεύματα που ζητάει φτάνουν οριακά τα 10Α και αυτό για μικρό χρονικό διάστημα, συνήθως στη λειτουργία turbo. Η 10αρα ασφάλεια πιθανότατα σε καλύπτει, σε κανονική λειτουργία κι όταν δεν είναι φορτωμένη η γραμμή από άλλες καταναλώσεις. Ασφάλεια τήξης δε νομίζω να λέει, προφανώς εννοείς αυτόματη. Δεν τίθεται θέμα να σου κάψει την πλακέτα, αν όμως η γραμμή είναι υπερφορτωμένη (όπως λες σε επόμενο μήνυμα) τότε η ασφάλεια θα πέφτει συνέχεια και φυσικά δεν είναι οτι καλύτερο για τη ζωή του μηχανήματος. Το πλυντήριο είναι σχετικά ενεργοβόρα συσκευή, αν το λειτουργείς ταυτόχρονα και το ac δεν έχει πιάσει θερμοκρασία να δουλεύει χαμηλά το Inverter, θα σου ρίχνει συνεχώς την ασφάλεια. Ασφάλεια χωρίς να αλλαχθούν τα καλώδια δεν μεγαλώνουμε. Αν δεν υπάρχει χώρος στον πίνακα, είτε κοιτάς αν μπορείς να εξοικονομήσεις κάποια θέση, είτε βάζεις ένα συμπληρωματικό πινακάκι 1-2 θέσεων δίπλα, είτε πας για αλλαγή πίνακα (ανάλογα το τι μπορείς να διαθέσεις και τι θες να κάνεις). Αν δώσεις φωτό του πίνακα, ίσως δου δωθεί πρόταση - ιδέα
Kaboomzer Δημοσ. Σάββατο στις 06:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:07 μμ Καλησπέρα παιδιά. Ψαχνω για a/c για τη σοφίτα 15τμ που είναι ο gaming υπολογιστής . Κάτι οικονομικό. Wifi και λοιπά τέτοια αδιάφορα. Αποκλειστικά για ψυξη το καλοκαίρι 3,4 ωρίτσες το απογευματακι, βραδάκι όταν καταφέρνω και ανεβαίνω. Αυτό αξίζει; Αν έχετε κάποια αλλη πρόταση εκεί κοντά πείτε την. https://www.bestprice.gr/item/2155331022/tcl-elite-tac-12chsaxa51-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisth-kai-wi-fi.html
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 06:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:12 μμ 2 ώρες πριν, andreas-d είπε Φορητό κλιματιστικό έχουμε εδώ και τρία χρόνια στην Γερμανία χωρίς κανένα πρόβλημα, σήμερα θα πάω στο lidl που έχει σε προσφορά στα 130€ και θα πάρω δυο να τα στείλω Ελλάδα ένα για το χωριό της γυναίκας μου και ένα για Πάτρα στο πατρικό μου, για το κόστος αγοράς σε σχέση με αυτό πού προσφέρουν είναι ασυναγώνιστα.. Στην Ελλάδα δεν τα προτιμούν όμως είναι βολικά και αξιοπιστία και με χαμηλό κόστος.. Στην Γερμανία και με βεντάλια κρύο θα έχεις. Στην Ελλάδα όμως; 7000 btu σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο με μικρές θερμικές απώλειες, ίσως επαρκέσει, αν και τα 7000 είναι μέγιστα σε ιδανικές συνθήκες. Θα πρόσεχα.
GATE123 Δημοσ. Σάββατο στις 06:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:22 μμ (επεξεργασμένο) Τελικά δύο λύσεις μου μένουν. Η βάζω πάλι 12αρη που θέλει 10Α και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ή βάζω το 18αρη και τραβάω μια γραμμή με πλαστικό κανάλι καλωδίων για να μην φαίνεται με ξεχωριστή ασφάλεια τουλάχιστον 16Α που λέει ο κατασκευαστής. Το κλιματιστικό που θέλω είναι το Inventor Emperor Επεξ/σία Σάββατο στις 06:25 μμ από GATE123
andreas-d Δημοσ. Σάββατο στις 06:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:22 μμ 6 λεπτά πριν, cmaniac είπε Στην Γερμανία και με βεντάλια κρύο θα έχεις. Στην Ελλάδα όμως; 7000 btu σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο με μικρές θερμικές απώλειες, ίσως επαρκέσει, αν και τα 7000 είναι μέγιστα σε ιδανικές συνθήκες. Θα πρόσεχα. Μη το λες έχει αλλάξει το κλίμα πλέον και τα καλοκαίρια είναι αφόρητη η ζέστη κάποιες φορές, οπότε το φορητό είναι λύση.. Τα 7000btu είναι μία χαρά για το υπνοδωμάτιο δοκιμασμένο τρία χρόνια..
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 06:33 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:33 μμ 25 λεπτά πριν, Kaboomzer είπε Καλησπέρα παιδιά. Ψαχνω για a/c για τη σοφίτα 15τμ που είναι ο gaming υπολογιστής . Κάτι οικονομικό. Wifi και λοιπά τέτοια αδιάφορα. Αποκλειστικά για ψυξη το καλοκαίρι 3,4 ωρίτσες το απογευματακι, βραδάκι όταν καταφέρνω και ανεβαίνω. Αυτό αξίζει; Αν έχετε κάποια αλλη πρόταση εκεί κοντά πείτε την. https://www.bestprice.gr/item/2155331022/tcl-elite-tac-12chsaxa51-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisth-kai-wi-fi.html Τα πρώτα μαγαζιά είναι παραεισαγωγές. Δες το tclgreece.gr
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 06:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:38 μμ 15 λεπτά πριν, GATE123 είπε Inventor Emperor Για πρόταση κλιματιστικού θα έρθεις δίπλα ->
XghosT7 Δημοσ. Σάββατο στις 06:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:41 μμ (επεξεργασμένο) Στις 21/5/2025 στις 3:38 ΜΜ, liakjim είπε https://www.bestprice.gr/item/2158590395/tcl-miracle-iii-12chsdtpg21i-klimatistiko-inverter-12000-btu-aa-me-ionisth-kai-wi-fi.html θα πρέπει να προσέξεις να αγοράσεις από κατάστημα που να είναι στο δίκτυο Τουρνικιώτης (να λέει 10 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπίας). Μετά δίνεις ένα 100αρικο (τυπική τιμή για εγκατάσταση 9-12Κ ) και είσαι στο μπάτζετ σου. Σε ευχαριστώ μαν. Για κάποιο λογώ δεν μου ήρθε ποτέ ειδοποιήση ότι μου απάντησες στο μήνυμα μου και το είδα τώρα εντελώς τυχαία μιας που σκαλίζω το νήμα επειδή ολόκληρωσαμε με τον γνωστό μου την θερμόμόνωση ταράτσας με φελιζολ και το σπίτι βελτιώθηκε ΑΡΚΕΤΑ ήδη. Λέω να βάλω όμως και ένα Air Condition για να κάνω της συνθήκες μέσα όσο το καλύτερο γίνεται επειδή υπάρχουν και προβλήματα υγείας. Είμαι ανάμεσα σε αυτό που μου υπέδειξες και σε ένα καινούργιο που έβγαλε η Midea (έχει και δωρεάν εγκατάσταση) https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/midea-air-green-12hrfn8-klimatistiko-inventer-12000-btu-aa-me-ionisti-wifi/2028090 το οποίο φαίνεται πολύ καλό για ψύξη αλλά δεν ξέρω συγκριτκά με το TCL MIracle 3 πως είναι. Το budget παραμένει 550 ευρώ μαζί με εγκατάσταση αλλά αν το Midea που είναι και καινούργιο αξίζει τα παραπάνω χρήματα θα το αγοράσω. Edit: Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι το AC θα τοποθετηθεί σε δωμάτιο που κοιμάμαι άρα η εσωτερική μονάδα δεν πρέπει να κάνει θόρυβο. Επεξ/σία Σάββατο στις 06:49 μμ από XghosT7
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 06:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:48 μμ 22 λεπτά πριν, andreas-d είπε Μη το λες έχει αλλάξει το κλίμα πλέον και τα καλοκαίρια είναι αφόρητη η ζέστη κάποιες φορές, οπότε το φορητό είναι λύση.. Τα 7000btu είναι μία χαρά για το υπνοδωμάτιο δοκιμασμένο τρία χρόνια.. Από υπνοδωμάτιο σε υπνοδωμάτιο διαφέρει, ανάλογα την κατασκευή και την θέση του. 7000 με 43-45 βαθμούς, χωρίς βοήθεια από γύρω χώρους και χωρίς μόνωση, μου φαίνονται λίγα.
andreas-d Δημοσ. Σάββατο στις 06:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:55 μμ Μόλις τώρα, cmaniac είπε Από υπνοδωμάτιο σε υπνοδωμάτιο διαφέρει, ανάλογα την κατασκευή και την θέση του. 7000 με 43-45 βαθμούς, χωρίς βοήθεια από γύρω χώρους και χωρίς μόνωση, μου φαίνονται λίγα. Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι μου στην Γερμανία έχει θερμοπροσοψη όλο οπότε για εμένα σε δωμάτιο 5×6m είναι μία χαρά το καλοκαίρι με εξωτερικές θερμοκρασίες 35-39° για την Ελλάδα δεν ξέρω, όμως για 20 μέρες το καλοκαίρι που κατεβαίνω Ελλάδα θα με καλύψει..
GATE123 Δημοσ. Σάββατο στις 07:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:05 μμ 26 λεπτά πριν, liakjim είπε Για πρόταση κλιματιστικού θα έρθεις δίπλα -> Ευχαριστώ πολύ. Έχω καταλήξει σε δύο. Στο Inventor Emperor ή στο juro pro superclima.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα