Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Arkin said:

Spec μιας και εχεις sensira ποσο πεφτει σε ψυξη μετα απο την επιθυμητη θερμοκρασια στον χωρο? Και αν μπορεις να αναφερεις και θερμανση. Φανταζομαι αναλογη συμπεριφορα θα εχει και το 18αρι τους. Εχεις πανω στο wifi module και βλεπεις αυτα τα γραφηματα?

το 12ρι μου το εχω σε πριζα που δεν υπαρχει πια στο εμποριο κ δινει μεσω pc αυτα τα διαγραμματα. Η εφαρμογη παρα το οτι εβαμα το module, ειναι μονο για βασικες λειτουργιες , μετρηση δεν κανει στο συγκεκριμενο.

Ρελαντι κραταει οπως εχουμε γραψει διαφοροι, αν το επιτρεπει ο χωρος και η εξωτερικη παντα, σε ευνοικες συνθηκες εξω αυτα που θα δεις (μιας κ απεξω δεν τα θυμαμαι ακριβως) εδω https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LiRF6XFRH6hDrD_45wvgHoZBBlavSGY5Y0hcv7ON69s/edit?gid=1050374342#gid=1050374342

• Thanks 1
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Οκ, το δικό μου έχει πάντως.

Το παραδέχομαι ότι δεν σε πίστεψα αλλά έχεις δίκιο 

IMG_20250608_154410.jpg.23a888afffed1174c7a94fd14fb064f5.jpg

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, cmaniac said:

Με βάση το ταμπελάκι, και τον χρόνο λειτουργίας του συμπιεστή, υπολογίζεις την κατανάλωση σου.

Μπορείς να με βοηθήσεις να υπολογίσω;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Specs είπε

30kwh την ημερα? εχεις πολλες απωλειες μαλλον... η μηπως δουλευες μονο το ενα για ολο το σπιτι ανοιχτες πορτες οποτε αυτο ειναι καταστροφη γιατι δουλευει τερμα γκαζι συνεχως?

Είχε πολύ καιρό να συντηρηθεί και είχε πολύ βρωμιά η φτερωτή κλπ όντως 

Φρεον δεν χρειάστηκε πάντως 

Λες αν δούλευαν και τα 2 να είχα λιγότερη κατανάλωση ?

120 m2 ειναι το  σπιτι 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Specs είπε

Ιδεα δεν εχω αν αξιζει, αλλα στην θεση σας θα το πηγαινα αναποδα, για να βοηθηθειτε σε προτασεις απο εδω μεσα. Δηλαδη συμπληρωμα ερωτηματολογιου που θα βρειτε με πολλα αλλα χρησιμα εδω https://www.insomnia.gr/forums/topic/827170-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-3/#comment-59713411

Μίλησα με φίλο εγκαταστάτη και μου έιπε πως η τιμή πιθανά είναι λάθος...και οτι δεν θα παραλάβω καθως εγκατέστησε 3 ιδια και εκείνος τα πήρε 890 με τιμολόγιο. Για να δούμε....στα 24άρια ουτε στην φθηνή σειρά δεν έχεουν κάτω απο 750 της tesla. Μου έιπε οτι σε θέμα απόδοσης είναι εξαιρετικά ...σε αξιοπιστία... είναι κινέζος με τις καλές και κακές παρτίδες του.... τα αιώνια θέματα είναι οι τριχωειδής ρογμές είπε. Βά

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Specs είπε

Φυσικα

Αυτό ανατρέπει την μέχρι τώρα εντύπωση που είχα ότι αν δουλεύουν και τα δύο θα είχα διπλή κατανάλωση

Υπενθυμίζω ότι είναι παλιάς τεχνολογίας όχι inverter 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Specs είπε

το 12ρι μου το εχω σε πριζα που δεν υπαρχει πια στο εμποριο κ δινει μεσω pc αυτα τα διαγραμματα. Η εφαρμογη παρα το οτι εβαμα το module, ειναι μονο για βασικες λειτουργιες , μετρηση δεν κανει στο συγκεκριμενο.

Ρελαντι κραταει οπως εχουμε γραψει διαφοροι, αν το επιτρεπει ο χωρος και η εξωτερικη παντα, σε ευνοικες συνθηκες εξω αυτα που θα δεις (μιας κ απεξω δεν τα θυμαμαι ακριβως) εδω https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LiRF6XFRH6hDrD_45wvgHoZBBlavSGY5Y0hcv7ON69s/edit?gid=1050374342#gid=1050374342

Σε ευχαριστω. Οποτε για το wifi module δεν χρειαζεται πρακτικα μου ειναι αχρηστο εφοσον δεν λεει μετρησεις κτλ. Σαν κλιματιστικο δειχνει solid πιστευω θα με καλυψει για ενα χωρο 50τμ το 18αρι ειδα βγαζει μεχρι 22000btu και εφοσον κραταει χαμηλα και δεν κανει on-off δεν χρειαζεται να δω κατι αλλο ειδικα στην τιμη που βγαινει απο plaisio. 

Για μετρηση ρευματος μια tapo πανω στην πριζα θα με κανει τη δουλεια? Το παλιο κλιματιστικο ειναι πανω σε καλωδιωση απευθειας στον πινακα θα πω να την ακυρωσουν και να μπει αμεσα σε πριζα ωστε να εχω καλυτερα τον ελεγχο μετρησεων απο εκει. 

Γνωριζεις για την εγκατασταση αν το plaisio βαζει κανονικα 3 μετρα παροχη η λιγοτερο? Θα προσθεσω και την απεγκατασταση με τα 30 ευρω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Βλεπω να το χτυπαω

Εβγαλε σημερα το plaisio με καθε αγορα κλιματιστικου+ανεμιστηρα δινει επιπλεον 10% εκπτωση. Εβαλα εναν ανεμιστηρα 22 ευρω και με κατεβασε την τιμη στο συνολο 857 με δωρεαν εγκατασταση στο sensira απο 919+22 ο ανεμιστηρας. Αντε γιατι με τις ζεστες φετος που ξεκινησαν νωρις δεν παλευετε η κατασταση. 

Screenshot_1.png

Μαλλον θα κανω το ιδιο για το 24000. Αφου διαβαζω τοσα καλα λογια για αυτο. Με την εκπτωση βγαινει οσο ειχε την ανοιξη οποτε μια η αλλη.

Δημοσ.
27 minutes ago, Arkin said:

Για μετρηση ρευματος μια tapo πανω στην πριζα θα με κανει τη δουλεια?

Στον πινακα θελει κ αυτο, οχι με πριζα. Θα παρεις εξαρτημα που θα σου πουν εδω τα παιδια για την καταγραφη.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, godjet είπε

Αυτό ανατρέπει την μέχρι τώρα εντύπωση που είχα ότι αν δουλεύουν και τα δύο θα είχα διπλή κατανάλωση

Όταν φτάνουν το set point, σταματάει ο συμπιεστής. Άρα δεν λειτουργούν συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, Arkin said:

Σαν κλιματιστικο δειχνει solid πιστευω θα με καλυψει για ενα χωρο 50τμ το 18αρι ειδα βγαζει μεχρι 22000btu και εφοσον κραταει χαμηλα και δεν κανει on-off δεν χρειαζεται να δω κατι αλλο ειδικα στην τιμη που βγαινει απο plaisio. 

Τι αλλο υπαρχει σε αυτα τα χρηματα ? γιατι τα μοντελα ακομη κ μεσα στην ιδια σειρα της καθε εταιριας διαφερουν αρκετα μερικες φορες

30 minutes ago, Arkin said:

Γνωριζεις για την εγκατασταση αν το plaisio βαζει κανονικα 3 μετρα παροχη η λιγοτερο?

Κοιτα στο site τους η ας μας πει καποιος μιας και συνεχως αναφερεται εδω μεσα για ολες τις αλυσιδες.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Specs said:

Το Sensira 12ρι σε αφυγρανση αν ζητησεις Turbo ανεβαζει 2,5 φορες ισχυ, απο 200w (econo) πηγε 500w (για το 20λεπτο που διαρκει το Turbo).

To Perfera 9ρι σε αφυγρανση αν ζητησεις Turbo ανεβαζει 4 φορες ισχυ, απο 200w (econo κ αυτοματος ελεγχος ζητησης) πηγε 800w (για το 20λεπτο που διαρκει το Turbo).

Το δικό μου(Panasonic), σε λειτουργία Dry, αν ζητάω Powerfull (Turbo), δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

*μού έστειλε και μήνυμα, με ρώτησε αν ίσως έπαιζαν παιδιά με το τηλεκοντρόλ χωρίς να το ξέρω, και να αποφασίσω τι θέλω: Dry ή Powerfull Cooling;! 😁

Πέρα από την πλάκα όμως, στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου σου, όταν πατάς το κουμπί Turbo, μήπως αλλάζει η ένδειξη από DRY σε Cooling; Γιατί υποψιάζομαι ότι, αν αντιδρά στη λειτουργία Turbo, τότε το κλιματιστικό περνά αυτόματα σε λειτουργία ψύξης.

Δημοσ.
38 minutes ago, godjet said:

Δες τα στην πραξη. 1760 watt καιει οσο λειτουργει ο συμπιεστης εξω. Μετρησε το σε ενα διαστημα που να προλαβει να φτασει θερμοκρασια χωρου μεσα οση ζητας κ να κανει κ 3-4 ανοιγοκλεισιματα κ θα ξερεις τι περιπου καιει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, godjet είπε

Ιδού και το ταμπελάκι με την κατανάλωση ..εσείς λοιπόν τι θα κάνατε στο σπίτι σας?  θα τα αλλάζατε πάση θυσία ή εφόσον δουλεύουν καλα  και δεν θέλω να αλλάξω θέση να τα κρατούσα?

20250608_143919.jpg

20250608_143006.jpg

Καίνε περίπου 1,35kwh ανά ώρα που λειτουργεί η εξωτερική μονάδα.

Υπολόγισε το έτσι.

Οικονομικό δεν είναι αλλά οκ, ούτε τρομερά δαπανηρό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...