gangel Δημοσ. χθες στις 08:56 πμ Δημοσ. χθες στις 08:56 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα, παρακολουθώ καιρό το θέμα και με έχει βοηθήσει στο παρελθόν για επιλογή κλιματιστικών και φυσικά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια για όσους δίνουν εξειδικευμένη γνώση αλλά και εύστοχες συμβουλές! Πάμε τώρα στο προκείμενο. Χρειάζεται αντικατάσταση παλιό 24.000 btu on off airwell (1999 χρονολογία) στα νότια προάστια της Αθήνας. Η κύρια χρήση είναι για ψύξη το καλοκαίρι όταν ζορίζουν τα πράγματα και θέρμανση τον χειμώνα όχι ως κύρια πηγή διότι υπάρχουν καλοριφέρ πετρέλαιο. Θα ήθελα όμως και αξιοπρεπή κατανάλωση όταν ανοίγει για θέρμανση. Να πάω σε yukai η αν ανέβω σε budget για το edge (24άρι φυσικά πάντα) ;; Ή αν έχουμε και κάποια άλλη πρόταση να την ακούσω. Ευχαριστώ! Edit: Θέλω οπωσδήποτε "ιαπωνικής σχόλης" μηχάνημα. Επεξ/σία χθες στις 09:11 πμ από gangel
giorgiok82 Δημοσ. χθες στις 09:01 πμ Δημοσ. χθες στις 09:01 πμ ευχαριστω . το θεμα ειναι οτι δεν το βρισκω σε μεγαλες αλυσιδες βεβαια οπου θα μπορουσα να βρω και καμια προσφορα σε εγκατασταση σε αυτα τα χρηματα . Εχουμε καμια εναλλακτικη και σε καποιο αλλο μοντελο?
cmaniac Δημοσ. χθες στις 09:22 πμ Δημοσ. χθες στις 09:22 πμ 9 ώρες πριν, GiannisSol είπε Την ξερω τη συσκευη, την εχει ενσωματωμενη η σειρα AY που εχω δυο 9ρια. Ειναι η μικρη συσκευη με το γκρι χρωμα που τροφοδοτειται με την υψηλη ταση . Ολο το υπολοιπο κομματι ειναι η βαση για να μπει εξτρα σε υπολοιπες συμβατες συσκευες της mitsubishi EF, BT, AP, HR. Το EF έχει παραλλαγή που τελειώνει σε K (VGK) και το έχει ενσωματωμένο. Γι αυτό κάποια EF είναι πιο ακριβά. Οι πλατφόρμες τα τσουβαλιαζουν ολα σε ένα..
liakjim Δημοσ. χθες στις 09:44 πμ Δημοσ. χθες στις 09:44 πμ 46 λεπτά πριν, gangel είπε Καλημέρα, παρακολουθώ καιρό το θέμα και με έχει βοηθήσει στο παρελθόν για επιλογή κλιματιστικών και φυσικά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια για όσους δίνουν εξειδικευμένη γνώση αλλά και εύστοχες συμβουλές! Πάμε τώρα στο προκείμενο. Χρειάζεται αντικατάσταση παλιό 24.000 btu on off airwell (1999 χρονολογία) στα νότια προάστια της Αθήνας. Η κύρια χρήση είναι για ψύξη το καλοκαίρι όταν ζορίζουν τα πράγματα και θέρμανση τον χειμώνα όχι ως κύρια πηγή διότι υπάρχουν καλοριφέρ πετρέλαιο. Θα ήθελα όμως και αξιοπρεπή κατανάλωση όταν ανοίγει για θέρμανση. Να πάω σε yukai η αν ανέβω σε budget για το edge (24άρι φυσικά πάντα) ;; Ή αν έχουμε και κάποια άλλη πρόταση να την ακούσω. Ευχαριστώ! Edit: Θέλω οπωσδήποτε "ιαπωνικής σχόλης" μηχάνημα. Αν μπορείς ανέβα στο edge. Εναλλακτικά δες το aseg24kmte αν δεν σε πειράζει να μην έχεις τάφο κλιματιστικό και με προτεραιότητα στην οικονομία στη χρήση. Αλήθεια, @flampouras πως το κρίνεις το aseg24kmte από άποψη θορύβου; 1
cmaniac Δημοσ. χθες στις 09:53 πμ Δημοσ. χθες στις 09:53 πμ 3 ώρες πριν, ardi21 είπε Έχω ένα Fujitsu πάνω από 20 χρόνια και από χτες έχει βγάλει τα παρακάτω θέματα: Ενώ το έχω κλείσει: 1) Η εξωτερική μονάδα συνεχίζει και λειτουργεί. 2) Η εσωτερική μονάδα κάνει κάτι έντονους θορύβους σαν να λιώνει και να σπάει πάγος. Κάτι κρακ κρακ δηλαδή. Επίσης αν βάλεις το χέρι σου συνεχίζει και βγάζει ελάχιστο κρύο αερα. Επίσης έχω την εντύπωση ότι όταν λειτουργεί, ότι θερμοκρασία και να του βάλω, αυτό δεν σταματάει όταν την πιάσει, αλλά συνεχίζει να δουλεύει κανονικά. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, έτσι νομίζω. Αναγκάζομαι και το βγάζω από την πρίζα για να σταματήσει η εξωτερική μονάδα. Θα καλέσω άμεσα τεχνικό αλλά για τι πρόβλημα σας φαίνεται; Έχει πρόβλημα η επικοινωνία εσωτερικής με εξωτερική μονάδα. Από κομμένο καλώδιο μέχρι πλακέτα.
ardi21 Δημοσ. χθες στις 10:01 πμ Δημοσ. χθες στις 10:01 πμ (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, cmaniac said: Έχει πρόβλημα η επικοινωνία εσωτερικής με εξωτερική μονάδα. Από κομμένο καλώδιο μέχρι πλακέτα. Για πλακετα φοβομουν και γω...Αν ειναι αυτο παει για πεταμα. Επειδη εψαχνα και πριν λιγο καιρο μηπως το αντικαταστησω ετσι και αλλιως, ειχα ρωτησει και εδω, και ειχα καταληξει στο TCL Miracle III η στο Midea all easy pro. Yπαρχει καποια αλλη καλυτερη επιλογη στα 500 ευρω και στα 9.000 BTU? Το θελω μονο για ψυξη. Επισης εχω διαβασει οτι για την εγκατασταση παιζει μεγαλο ρολο η αντλια κενου. Υπαρχει τροπος να διασφαλισω οτι θα ερθει τεχνικος με αντλια και δεν θα κανει χυμα εγκατασταση? Γιατι απ'οτι βλεπω λιγοι την χρησιμοποιουν. Η αγορα θα γινει ειτε απο αλυσιδα ειτε απο skroutz. Αναλογα τι τιμες θα βρω, τι μοντελα και τα κοστη εγκαταστασης. Επεξ/σία χθες στις 10:05 πμ από ardi21
raikou Δημοσ. χθες στις 10:59 πμ Δημοσ. χθες στις 10:59 πμ προσφατα ακουστηκε για μουχλα και midea, εγω πριν λιγο καιρο πηρα το Midea AirGreen 09HFN8 I/O Κλιματιστικό 9.000 BTU/h. λετε να εχει θεμα;
yiannis_1 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) MORRIS QUALITY MOSQUITOS LOVES THEM! Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από yiannis_1 1
liakjim Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Μόλις τώρα, raikou είπε προσφατα ακουστηκε για μουχλα και midea, εγω πριν λιγο καιρο πηρα το Midea AirGreen 09HFN8 I/O Κλιματιστικό 9.000 BTU/h. λετε να εχει θεμα; Η είδηση αφορούσε κλιματιστικά τύπου παραθύρου που δεν πωλούνται έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά επειδή όλα τα κλιματιστικά κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πιάνουν μούχλα, μια καλή τακτική είναι να προβαίνεις σε στέγνωμα του κλιματιστικού μετά τη χρήση σε ψύξη με το να βάζεις μισή έως μια ώρα σε λειτουργία ανεμιστήρα. Στο δικό μου asyg24kmta όπου τρέχω αυτοματισμό να πηγαίνει σε fan only όταν κλείνει από ψύξη με το homeassistant έχω δει ότι στην πράξη κάνει 90 έως 120' να στεγνώσει τελείως (το έχω μέχρι η υγρασία του αέρα εξαγωγής να έρθει 3 μονάδες μακριά από την υγρασία του αέρα εισαγωγής πχ 50 και 53% αντίστοιχα). 1
sap00 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 13 ώρες πριν, Specs είπε Γυριζω το Sensira απο ψυξη (που εκανε ον-φ λογω Perfera) σε Αφυγρανση , το δικό μου sensira 12άρι: το είχα ψύξη 25C. Το γύρισα αφύγρανση και επι 12 ώρες πάει 130-170w δίχως off, θερμοκρασία χώρου σταθερά 24,5 - 25,0 C, υγρασία σταθερά 55%. Δεν υπάρχει τρόπος να ρυθμίσουμε τίποτα από τα δύο ε? 11 ώρες πριν, zoranb είπε Mπορείς να ανεβάσεις φωτό; Γιατί? Δεν το πιστεύεις? Και εδώ που τα λέμε, γιατί είναι τόσο σπουδαίο αυτό? Δεν έχεις οπτική επαφή με τις περσίδες για να δεις σε τι θέση είναι?
Spyrito33 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Στις 7/5/2025 στις 9:36 ΜΜ, Pan_K είπε Να πάει. Εδώ σκέφτομαι να πάρω ένα και για το γραφείο, αφού σουτάρω κι ένα δεύτερο inventor που έχω εκεί. Για μικρό δωμάτιο και περιστασιακή χρήση είναι πολύ τίμιο. Θα σου πρότεινα αυτό που το έχω δοκιμάσει εκτενώς: https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413. Θυμίζω αυτό εδώ, όταν διατηρούσε σταθερή κατανάλωση στην θέρμανση στα 106 watt! Τουλάχιστον δεν θα κλάψεις τα λεφτά σου. Αυτά όταν ανεβούν οι θερμοκρασίες και στο σπίτι μου, για να βάλω το KMCG για τα καλά στην ψύξη, διότι τώρα παίζω με εσωτερικές γύρω στους 22 βαθμούς. Φοβάμαι ότι δεν θα βγάλω αξιόπιστα συμπεράσματα σε αυτές τις συνθήκες. Εχουμε εικονα για το ποσο καιει στη ψυξη και γενικα τη συμπεριφορα του??? Το σκεφτομαι για το υπνοδωματιο...Θα δουλευει μονο κανα 2-3ωρο το μεσημερι και 24.00-07.00 το πρωι!!! Επισης αν εχεις δωσε γενικη εικονα μηπως και το τσιμπησω σημερα Ευχαριστω @Pan_K
sap00 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 9 λεπτά πριν, Spyrito33 είπε Εχουμε εικονα για το ποσο καιει στη ψυξη και γενικα τη συμπεριφορα του??? Wellio TAC-09CHSD/IFI. Καλή η κατανάλωση σε ψύξη, αλλά σε υπνοδωμάτιο δεν θα το έβαζα. Φυσάει πολύ και ακούγεται. Για πχ κανένα εργαστήριο ή αποθήκη καλό είναι...
Spyrito33 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 2 λεπτά πριν, sap00 είπε Wellio TAC-09CHSD/IFI. Καλή η κατανάλωση σε ψύξη, αλλά σε υπνοδωμάτιο δεν θα το έβαζα. Φυσάει πολύ και ακούγεται. Για πχ κανένα εργαστήριο ή αποθήκη καλό είναι... Πφφφ....Δεν κοιμασαι δηλαδη αν ειναι ανοιχτο ε?? Και μενω σε ηρεμη περιοχη...Καταναλωση αρκετα καλη βλεπω για το 12ωρο τουλαχιστον...
sap00 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 2 λεπτά πριν, Spyrito33 είπε Πφφφ....Δεν κοιμασαι δηλαδη αν ειναι ανοιχτο ε?? Και μενω σε ηρεμη περιοχη...Καταναλωση αρκετα καλη βλεπω για το 12ωρο τουλαχιστον... Aυτό είναι 12άωρο τη χθεσινή νύχτα. Σε εργαστήριο. Εγώ πάντως δεν θα έκλεινα μάτι αν το είχα σε υπνοδωμάτιο... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα