CGI DEADPOOL Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα. Έγινε η φορολογική μου δήλωση για το 2023 και φαίνεται ότι πρέπει να δώσω φόρο 350 ευρώ πράγμα που είναι τρελό καθώς δούλεψα 7 μήνες με συνολικό εισόδημα 5000 περίπου. Ένας φίλος μου λογιστής με μια πρόχειρη ματιά μου είπε ότι μου έκαναν μαλακιά στην δουλειά και δεν κατέθεταν το μεγαλύτερο μέρος του ΦΜΥ. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Δεν είναι απαραίτητο να το καταθέσουν? Επίσης αν είναι απαραίτητο πως είναι δυνατών να ξέφυγαν και να μην το έδωσαν? Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την φάση?
teot Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Μισθωτός με 5000 (μεχρι 8636 για την ακρίβεια) συνολικό εισόδημα και με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποιο τεκμήριο (κατοικία , αυτοκίνητο) δεν πληρώνει φόρο. Αποδείξεις (αγορές με ηλεκτρονικά μέσα) 30% του εισοδήματός που δήλωσες στον κωδικό 049 έβαλες; Γιατι τα 350 ευρώ φόρο (αν δεν είναι απο κάποιο τεκμήριο) έλλειψη αποδείξεων μου δείχνει. Τα περί .... "λογιστής" κλπ κλπ δεν τα σχολιάζω.... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2024 από teot 1
vjshadow Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Υπάρχει πιθανότητα να μην σου παρακρατουσε τον φόρο οπότε τον εισέπραξες εσύ, άρα πρέπει να τον αποδώσεις. Αν στον παρακρατουσε και δεν τον απέδωσε εσύ δεν έχεις κάποιο θέμα, αυτόν θα κυνηγήσει η εφορία. Για ρίξε μια ματιά σε μια απόδειξη μισθοδοσίας, θα λέει τον φμυ. Πόσα έπαιρνες μικτά και πόσα καθαρά; Γιατί είναι λίγο περίεργο να σου ήρθε φόρος μόνο από αυτή τη μισθωτη εργασία. Μήπως έχεις και από αλλού εισοδήματα... Εκτός αν είναι το πέναλτι των καρτών.
Skrobo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2024 Οπως είπαν οι άλλοι, ο ΦΜΥ παρακρατείτε απο τον μισθό σου. Δεν υπήρχε ποτέ η επιλογή να τον κρατήσεις ωστε να τον αποδόσεις εσυ αργότερα. Κατα 99% είναι τεκμήρια ή κάρτες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα