zoranb Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) On 07/05/2025 at 10:21, Ukforthemoment said: Επειδή η σωλήνα αυτή πρέπει να ειναι αρκετά ακριβή,αν δεν το έχεις με τα κοψίματα ζήτα να στο κάνουν εκεί που θα την αγοράσεις.Θα έχουν δισκοπρίονο πάγκου που κάνει καθαρά κοψίματα. Δεν έχουν δισκοπρίονο πάγκου, απλά πουλάνε τις σωλήνες... το θέμα είναι εάν υπάρχει άλλος τρόπος, έστω κ πατεντιάρικος να κάνω την σωστή κοπή με δισκοπρίονο χειρός. Επεξ/σία 19 Μαϊου από zoranb
famas Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Όπως φαίνεται φούσκωσε ο σουβάς, κάτω από το ασφαλτόπανο το οποίο συγκρατούσε τον σουβά που είχε φουσκώσει. Τώρα το θέμα είναι σοβατίζουμε τον τοίχο, αλλά τι κάνουμε με το ασφαλτόπανο. Να σουβατίσω πάνω από το ασφαλτόπανο ή να το κόψω σύριζα με το πάτωμα;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 1 hour ago, famas said: Όπως φαίνεται φούσκωσε ο σουβάς, κάτω από το ασφαλτόπανο το οποίο συγκρατούσε τον σουβά που είχε φουσκώσει. Τώρα το θέμα είναι σοβατίζουμε τον τοίχο, αλλά τι κάνουμε με το ασφαλτόπανο. Να σουβατίσω πάνω από το ασφαλτόπανο ή να το κόψω σύριζα με το πάτωμα; Απο ότι έχω δει οι επαγγελματίες μάστορες θα βάζαν απλά κόλα πλακιδίων σε ολο το κομμάτι και θα εισαι μια χαρα για μερικα χρονια. Σε άλλες χώρες θα βαζαν εξαρχής καποια λαμαρίνα για προστασία. Βεβαια εδώ δεν τα κάνει κανείς για απλά σπίτια. 1
Koeman Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πλυντήριο πιάτων Whirlpool WSFC 3M17 X. Κατά την εγκατάστασή του διαπίστωσα ότι οι σωλήνες παροχής νερού και αποχέτευσης δεν φτάνουν στο δίκτυο – μου λείπει περίπου μισό μέτρο σε κάθε περίπτωση. Έψαξα για αντάπτορες ή επεκτάσεις αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι συμβατό online. Γνωρίζει κάποιος πού μπορώ να βρω κατάλληλα εξαρτήματα (ειδικά για Whirlpool ή γενικής χρήσης που να ταιριάζουν); Ιδανικά με link ή κατάστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 21 Μαϊου από Koeman
nickol-us Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 53 λεπτά πριν, Koeman είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πλυντήριο πιάτων Whirlpool WSFC 3M17 X. Κατά την εγκατάστασή του διαπίστωσα ότι οι σωλήνες παροχής νερού και αποχέτευσης δεν φτάνουν στο δίκτυο – μου λείπει περίπου μισό μέτρο σε κάθε περίπτωση. Έψαξα για αντάπτορες ή επεκτάσεις αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι συμβατό online. Γνωρίζει κάποιος πού μπορώ να βρω κατάλληλα εξαρτήματα (ειδικά για Whirlpool ή γενικής χρήσης που να ταιριάζουν); Ιδανικά με link ή κατάστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Προέκταση παροχής και προέκταση αποχέτευσης πλυντηρίου. Σε όλα τα μεγάλα πολυκαταστήματα ( Leroy, praktiker), σε καταστήματα υδραυλικών ή μεγάλα χρωματοπωλεία. https://www.praktiker.gr/m/c/paroxes-plyntiriou-769 https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/parohi-pludiriou/ Δεν νομίζω ότι αποτελεί εξαίρεση το δικό σου, όλα τα πλυντήρια έχουν κοινές εξόδους. Προτίμησε κάποιο τοπικό σου κατάστημα ώστε να σε καθοδηγήσει σχετικά αλλά και να σε διευκολύνει σε περίπτωση λάθος επιλογής υλικού. 1 1
Koeman Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Προέκταση παροχής και προέκταση αποχέτευσης πλυντηρίου. Σε όλα τα μεγάλα πολυκαταστήματα ( Leroy, praktiker), σε καταστήματα υδραυλικών ή μεγάλα χρωματοπωλεία. https://www.praktiker.gr/m/c/paroxes-plyntiriou-769 https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/parohi-pludiriou/ Δεν νομίζω ότι αποτελεί εξαίρεση το δικό σου, όλα τα πλυντήρια έχουν κοινές εξόδους. Προτίμησε κάποιο τοπικό σου κατάστημα ώστε να σε καθοδηγήσει σχετικά αλλά και να σε διευκολύνει σε περίπτωση λάθος επιλογής υλικού. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ήσουν κατατοπιστικότατος και απ'ότι φαίνεται δεν έψαξα σωστά! Να είσαι καλά.
Liverpool89 Δημοσ. Κυριακή στις 11:40 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:40 πμ Στις 21/5/2025 στις 12:18 ΠΜ, Koeman είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πλυντήριο πιάτων Whirlpool WSFC 3M17 X. Κατά την εγκατάστασή του διαπίστωσα ότι οι σωλήνες παροχής νερού και αποχέτευσης δεν φτάνουν στο δίκτυο – μου λείπει περίπου μισό μέτρο σε κάθε περίπτωση. Έψαξα για αντάπτορες ή επεκτάσεις αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι συμβατό online. Γνωρίζει κάποιος πού μπορώ να βρω κατάλληλα εξαρτήματα (ειδικά για Whirlpool ή γενικής χρήσης που να ταιριάζουν); Ιδανικά με link ή κατάστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Δυο οι τροποι. Ή φερνεις κοντας τις αναμονες του πλυντηρίου στην βρυση αποχετευση, οπως σου προτεινε ο φιλος απο πανω με τις προεκτασεις Ή πας πιο κοντα το σωληνα της αποχέτευσης και την βρυση. Προσοχη στην κλιση της αποχετευσης.
costas_ Δημοσ. Κυριακή στις 08:28 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:28 μμ (επεξεργασμένο) Στις 20/5/2025 στις 6:00 ΜΜ, famas είπε Όπως φαίνεται φούσκωσε ο σουβάς, κάτω από το ασφαλτόπανο το οποίο συγκρατούσε τον σουβά που είχε φουσκώσει. Τώρα το θέμα είναι σοβατίζουμε τον τοίχο, αλλά τι κάνουμε με το ασφαλτόπανο. Να σουβατίσω πάνω από το ασφαλτόπανο ή να το κόψω σύριζα με το πάτωμα; Αμα κόψεις το ασφαλτόπανο θα γεμίσεις υγρασία. Πρώτα καθάρισμα τα σαθρά, σοβάτισμα όλο τον τοίχο & πίσω από το ασφαλτόπανο και όταν στεγνώσει θα κάνεις 5-10 τρύπες σε μια γερή 2μετρη μεταλλική βέργα, σημάδεμα & τρύπες στα σοβατισμένα τούβλα, θα βάλεις ούπα και θα στηρίξεις σε όλο το μήκος το ασφαλτόπανο βιδώνοντάς την στον τοίχο. Θα την περάσεις μήνιο και μετά βάψιμο τον τοιχο με πλαστικό χρώμα. Επεξ/σία Κυριακή στις 08:39 μμ από costas_ 3
tasoe Δημοσ. Κυριακή στις 10:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:37 μμ Παρακαλώ βοήθεια από κάποιον μάστορη. Έχω στον τοίχο του wc αναμονή για μπαταρία μπανιέρας. Θέλω να βάλω κάτι στο οποίο μετά να μπορώ να συνδέσω λάστιχο ώστε να το τραβήξω μέχρι τη βεράντα να ρίχνω ζεστό νερό στην πισίνα του μωρού. Η παροχή είναι η στάνταρ G1/2 με απόσταση 15 πόντους το κρύο με το ζεστό. Δε θέλω να βάλω κλασική μπαταρία γιατί προεξέχει πολύ από τον τοίχο. Θέλω κάτι που να συνδέεται προφανώς στις δύο παροχές και να βγάζει προς τα κάτω το νερό και να χει κανά μίκτη από πάνω ξέρω γω. Και να μπορώ να συνδέσω λάστιχο. Έχει κανείς να προτείνει κάτι κατάλληλο? Δεν ξέρω ούτε πως να το google-άρω.
cthulhucarbide Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 πμ 1 ώρα πριν, tasoe είπε Παρακαλώ βοήθεια από κάποιον μάστορη. Έχω στον τοίχο του wc αναμονή για μπαταρία μπανιέρας. Θέλω να βάλω κάτι στο οποίο μετά να μπορώ να συνδέσω λάστιχο ώστε να το τραβήξω μέχρι τη βεράντα να ρίχνω ζεστό νερό στην πισίνα του μωρού. Η παροχή είναι η στάνταρ G1/2 με απόσταση 15 πόντους το κρύο με το ζεστό. Δε θέλω να βάλω κλασική μπαταρία γιατί προεξέχει πολύ από τον τοίχο. Θέλω κάτι που να συνδέεται προφανώς στις δύο παροχές και να βγάζει προς τα κάτω το νερό και να χει κανά μίκτη από πάνω ξέρω γω. Και να μπορώ να συνδέσω λάστιχο. Έχει κανείς να προτείνει κάτι κατάλληλο? Δεν ξέρω ούτε πως να το google-άρω. Πας απλά σε ένα μαγαζί υδραυλικών και παίρνεις τα κατάλληλα εξαρτήματα. Πρέπει σε μια παροχή να βάλεις ένα Ταφ και πάνω σε αυτό μια μικρή βάνα με τσουτσούνι για λάστιχο. Θέλει 4-5 εξαρτήματα συνολικά που συνδέονται όλα μεταξύ τους Εδιτ. Είχα διαβάσει επιπόλαια το ποστ. Τώρα που το καταλαβαίνω καλύτερα δεν ξέρω να απαντήσω ακριβώς γιατί δεν είναι κάτι που έχω ξανακάνει. Αλλά νομίζω ότι αν θες να παίρνεις και από τις δύο παροχές δεν μπορείς να το κάνεις χωρίς να βάλεις μπαταρία, εκτός αν φεύγουν από το μπάνιο δύο λάστιχα και βάλεις την μπαταρία στην άκρη τους...
nickol-us Δημοσ. Δευτέρα στις 06:28 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:28 πμ 7 ώρες πριν, tasoe είπε Παρακαλώ βοήθεια από κάποιον μάστορη. Έχω στον τοίχο του wc αναμονή για μπαταρία μπανιέρας. Θέλω να βάλω κάτι στο οποίο μετά να μπορώ να συνδέσω λάστιχο ώστε να το τραβήξω μέχρι τη βεράντα να ρίχνω ζεστό νερό στην πισίνα του μωρού. Η παροχή είναι η στάνταρ G1/2 με απόσταση 15 πόντους το κρύο με το ζεστό. Δε θέλω να βάλω κλασική μπαταρία γιατί προεξέχει πολύ από τον τοίχο. Θέλω κάτι που να συνδέεται προφανώς στις δύο παροχές και να βγάζει προς τα κάτω το νερό και να χει κανά μίκτη από πάνω ξέρω γω. Και να μπορώ να συνδέσω λάστιχο. Έχει κανείς να προτείνει κάτι κατάλληλο? Δεν ξέρω ούτε πως να το google-άρω. Μάλλον δεν υπάρχει τρόπος χωρίς να βάλεις μπαταρία. Μπορείς να δεις για μπαταρία διαφορετικού τύπου και όχι κλασσική. Παράδειγμα μετά απο ελάχιστο ψάξιμο https://www.leroymerlin.gr/gr/mpanio/bataries-baniou/bataries-baniou/mpataria-ntous-sensea-essential-se-hrome-finirisma-me-leia-opsi-91855874 Spoiler Μπορείς στην έξοδο του σπιράλ να βάλεις κάποιο ρουξούνι για να συνδέσεις το λάστιχο, είτε ταχυσύνδεσμο, νομίζω υπάρχουν εναλλακτικές
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 10:10 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:10 πμ 11 ώρες πριν, tasoe είπε Παρακαλώ βοήθεια από κάποιον μάστορη. Έχω στον τοίχο του wc αναμονή για μπαταρία μπανιέρας. Θέλω να βάλω κάτι στο οποίο μετά να μπορώ να συνδέσω λάστιχο ώστε να το τραβήξω μέχρι τη βεράντα να ρίχνω ζεστό νερό στην πισίνα του μωρού. Η παροχή είναι η στάνταρ G1/2 με απόσταση 15 πόντους το κρύο με το ζεστό. Δε θέλω να βάλω κλασική μπαταρία γιατί προεξέχει πολύ από τον τοίχο. Θέλω κάτι που να συνδέεται προφανώς στις δύο παροχές και να βγάζει προς τα κάτω το νερό και να χει κανά μίκτη από πάνω ξέρω γω. Και να μπορώ να συνδέσω λάστιχο. Έχει κανείς να προτείνει κάτι κατάλληλο? Δεν ξέρω ούτε πως να το google-άρω. Αν δεν βάλεις μπαταρία ή διακόπτη πως θα κλείνεις το νερό;Απο τον γενικό όπως τώρα; Και γιατί θελεις να ρίχνεις και το κρύο;Δεν έχεις άλλο τρόπο να ρίξεις κρύο νερό στην πισίνα; Γωνιακός διακόπτης νερού ή αν δεν θες να εξέχει αυτός πολύ του βάζεις μια γωνία ωστε να έρθει παράλληλα με τον τοίχο ο διακόπτης και μετά συνδέσμους για να βάλεις λάστιχο.Το λάστιχο στο πολύ ζεστό νερό δεν ξέρω πως θα αντιδράσει.Η πισίνα για μωρό πόσο μεγάλη ειναι που δεν γεμίζει με κουβάδες;
noasgr Δημοσ. Δευτέρα στις 10:46 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:46 πμ Καλησπέρα παίδες, Έφτιαξε ο καιρός και λέω φέτος πριν τις διακοπές να βάλω αυτόματο πότισμα στην αυλή. Υπάρχουν διάφορα φυτά/λουλούδια και 3-4 δέντρα, με διαφορετικές ανάγκες για νερό. Η βασική μου απορία είναι, πώς υπολογίζω την ροή και την διάρκεια του ποτίσματος, για να "πέσει" η σωστή ποσότητα νερού στην κάθε περίπτωση; (δεν ξέρω εάν έγινα κατανοητός... 🙄 ) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
tasoe Δημοσ. Δευτέρα στις 11:03 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:03 πμ 44 minutes ago, Ukforthemoment said: Αν δεν βάλεις μπαταρία ή διακόπτη πως θα κλείνεις το νερό;Απο τον γενικό όπως τώρα; Και γιατί θελεις να ρίχνεις και το κρύο;Δεν έχεις άλλο τρόπο να ρίξεις κρύο νερό στην πισίνα; Γωνιακός διακόπτης νερού ή αν δεν θες να εξέχει αυτός πολύ του βάζεις μια γωνία ωστε να έρθει παράλληλα με τον τοίχο ο διακόπτης και μετά συνδέσμους για να βάλεις λάστιχο.Το λάστιχο στο πολύ ζεστό νερό δεν ξέρω πως θα αντιδράσει.Η πισίνα για μωρό πόσο μεγάλη ειναι που δεν γεμίζει με κουβάδες; Θέλω να βάζω κατευθείαν τη σωστή θερμοκρασία και όταν κρυώνει να συμπληρώνω λίγο ζεστό. Δεν είναι πολύ μεγάλη η πισίνα αλλά οι κουβάδες αποκλείονται λόγω δισκοκήλης. Μάλλον όπως είπαν και οι παραπάνω θα βάλω μια μπαταρία σαν αυτή της φωτό που βρήκα φτηνή και θα μοντάρω με συνδέσμους το λάστιχο. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα