Ukforthemoment Δημοσ. Τετάρτη στις 02:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:46 μμ 9 λεπτά πριν, zio10 είπε Ευχαριστώ, θα τις δω αυτές αλλά λένε για μέταλλα. Εγώ θέλω για πλαστικό, για τα συρτάρια συγκεκριμένα. Κυανοακρυλική κόλλα δεν αντέχει; Βρηκα τις παρακάτω https://www.jaxstools.gr/index.php?route=product/product&product_id=624876 https://www.mercouris.gr/el/product/permabond-943-αοσμη-κολλα-στιγμης/ χωρις να ξέρω κάτι παραπάνω. https://www.google.com/search?q=κυανοακρυλική+κόλλα+χαμηλη+θερμοκρασια&rlz=1CAYKUD_enGB1141&oq=κυανοακρυλική+κόλλα+χαμηλη+θερμ&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgBECEYoAEyBggAEEUYOTIHCAEQIRigATIHCAIQIRigATIHCAMQIRigATIHCAQQIRigATIHCAUQIRigAdIBCDk2MzVqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8 1
hp8 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:54 μμ 14 λεπτά πριν, zio10 είπε Εγώ θέλω για πλαστικό, για τα συρτάρια συγκεκριμένα. Να τα λεμέ αυτά Κοίτα youtube εχει διάφορα με κόλληση πλαστικών 1
Tsif86 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:43 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:43 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zio10 είπε Ευχαριστώ, θα τις δω αυτές αλλά λένε για μέταλλα. Εγώ θέλω για πλαστικό, για τα συρτάρια συγκεκριμένα. Κάνε ένα κόπο να δεις στην κάτω πλευρά τού συρταριού η κάπου περιμετρικά το είδος του πλαστικού που είναι κατασκευασμένο. Γιατί όλες οι κόλλες δεν καλύπτουν όλα τα διαφορετικά είδη πλαστικών. Συνήθως είναι πολυπροπυλένιο (PP) η πολυστυρένιο (PS). Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:56 μμ από Tsif86 1 1
zio10 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:56 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:56 μμ 12 λεπτά πριν, Tsif86 είπε Κάνε ένα κόπο να δεις στην κάτω πλευρά τού ραφιού η κάπου περιμετρικά το είδος του πλαστικού που είναι κατασκευασμένο. Γιατί όλες οι κόλλες δεν καλύπτουν όλα τα διαφορετικά είδη πλαστικών. Συνήθως είναι πολυπροπυλένιο (PP) η πολυστυρένιο (PS). Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω όταν μπορέσω γιατί δεν έχω άμεση πρόσβαση. 1
cthulhucarbide Δημοσ. Τετάρτη στις 04:45 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:45 μμ 4 ώρες πριν, zio10 είπε Τι είδους κόλλα θα άντεχε θερμοκρασίες οικιακής κατάψυξης; Συνήθως οι κόλλες έχουν θέμα με την ζέστη, όχι με το κρύο. Αλλά αφού είναι για πλαστικό κοίτα μήπως μπορείς να τα κολλήσεις με το κολλητήρι, θα είναι καλύτερα 1
cthulhucarbide Δημοσ. Πέμπτη στις 06:03 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:03 πμ Στις 13/8/2025 στις 8:39 ΠΜ, costas_ είπε Από ότι φαίνεται, ο δίσκος του ιμάντα θέλει αλλαγή. Είναι πολύ φθηνό ως ανταλλακτικό και αρκετά εύκολη η αντικατάστασή του. Το ανταλλακτικό είναι αυτό : https://www.xtools.gr/εξαρτήματα-ρολών-παντζουριών/2257-δίσκος-μεταλλικός-φ220-με-κούπα-ιμάντα-ρολών-oem.html Θα βγάλεις το ξύλινο πλαίσιο (καρφωμένο με πρόκες είναι), θα κατεβάσεις το ρολλό και μετά θα αφαιρέσεις τον άξονα. Ο δίσκος ιμάντα από την μια πλευρά έχει 8-γωνη κούπα και από την άλλη το αξονάκι. Με τον παλιό δίσκο στο χέρι θα πάρει ακριβώς το ίδιο ανταλλακτικό. Πρέπει να βγάλω το ξύλινο πλαίσιο?! Πολύ μεγάλη διαδικασία μου φαίνεται και δεν ξέρω πως ακριβώς είναι τοποθετημένο στον τοίχο οπότε μου φαίνεται δύσκολο να το κάνω έτσι. Αφού όπως φαίνεται πρέπει οπωσδήποτε να κατέβει μήπως θα ήταν πιο εύκολο να κόψω το κάθετο ξύλο και μετά να το ξαναβάλω με γωνιές σιδερένιες εσωτερικά? Δεν νομίζω να είναι απαραίτητο να βγει όλο το πλαίσιο, πιστεύω θα χωράει. Το ρολό πρέπει να βγει όλο ή μπορώ να αποσυνδέσω κάπως τα φύλλα από τον υπόλοιπο μηχανισμό? Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια είχε έρθει ένας πατζουράς και είχε αφαιρέσει 1-2 από τις οριζόντιες φέτες. Κάπως τις έβαζε και έβγαζε συρταρωτά. 5 λεπτά του είχε πάρει αλλά δεν θυμάμαι πως το έκανε. Πέρα από το βάρος που δεν ξέρω αν μπορώ να το κατεβάσω μόνος μου, πρέπει κάπως να αφαιρεθεί και η λωρίδα πρώτα, σωστά? Αν ναι, πως? Στις 16/8/2025 στις 6:10 ΠΜ, papoys1 είπε παλιο ρολό όπως φαίνεται σάπισε και εσπασε το αξονάκι που κουμπώνει όλο το ρολό στην πάνω αριστερή τρύπα (φωλιά). Αυτό δέχεται το βάρος και την πίεση κατά την περιστροφή. Σιγουρα πρέπει να κατέβει και να δεις αν το ανταλλακτικό που πρότεινε συμφουρμίτης είναι με το συγκεκριμένο αξονάκι ή είναι διαφορετικό.Οπως και νάχει δύσκολη εργασία και μάλλον πρέπει να φωνάξεις αλουμινά. Μαρέσει να τα φτιάχνω μόνος μου τα πράγματα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό και το ότι δεν μαρέσει να μπαίνει κόσμος σπίτι, αλλά είναι ένα μικρόβιο γενικά αυτό. Και μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς (που 9 στις 10 φορές το πετυχαίνω ακόμα και σε πράγματα που κάνω πρώτη φορά) υπάρχει ένα ωραίο συναίσθημα ενδυνάμωσης και ξέρω ότι αν ξαναχρειαστεί θα το κάνω κατευθείαν χωρίς να χρειαστώ κανέναν. Ε άμα τα κάνω θάλασσα ή τα βρω πολύ σκούρα θα φωνάξω τότε μόνο τον επαγγελματία να βγάλει τα κάστανα 2
costas_ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:08 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:08 πμ Πρώτα θα κατεβάσεις όλο το ρολο μέχρι να δεις τα τσέρικια που το συγκρατούν στον άξονα. Θα αποσυνδέσεις τα τσέρκια από τον άξονα και πλεον ο άξονας θα είναι ελεύθερος από το ρολό για να μπορέσει να αφαιρεθεί. Απλό είναι. Εαν σε εμποδίζει το κάθετο ξύλο, βγάλε το, μπορεί όμως να μην χρειαστεί να το κόψεις. Φυλακράκια από το ρολό δεν θα πρέπει να χρειαστεί να βγάλεις. Τσέρκι είναι αυτό : 2
txcellas Δημοσ. Πέμπτη στις 01:42 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:42 μμ Καλησπέρα σας, πρόκειται να βαψω την αποθηκη μου στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Το υπόγειο ειναι σχετικά σε καλή κατάσταση χωρίς υγρασίας πουθενά και εχει μια σχαρα σε περίπτωση πλημμύρας για να πάνε εκεί τα νερά. Μπορώ να βγάλω αυτή τη σχαρα και να βάλω κάτι αλλο αντίστοιχο; Όπως βλεπω πανω ειναι υδροχρωμα και στους τοιχους κανονικό χρώμα. Να βάλω κάποιο αστάρι για την υγρασία (ου μη γενοιτο) και μετά το χρωμα; Τι προτείνετε; (Τα πράγματα θα φυγουν)
vamvakoolas Δημοσ. Πέμπτη στις 02:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:02 μμ αν εχεις κρατησει πλακακια μπορεις αντι για τη σχαρα να βαλεις το κλασσικο συφωνι δαπεδου (απο .40) 1
txcellas Δημοσ. Πέμπτη στις 02:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:15 μμ Δεν εχω αλλα πλακακια αλλα αν θες δείξε ποιο ειναι
st@kas Δημοσ. Πέμπτη στις 02:16 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:16 μμ 31 λεπτά πριν, txcellas είπε Καλησπέρα σας, πρόκειται να βαψω την αποθηκη μου στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Το υπόγειο ειναι σχετικά σε καλή κατάσταση χωρίς υγρασίας πουθενά και εχει μια σχαρα σε περίπτωση πλημμύρας για να πάνε εκεί τα νερά. Μπορώ να βγάλω αυτή τη σχαρα και να βάλω κάτι αλλο αντίστοιχο; Όπως βλεπω πανω ειναι υδροχρωμα και στους τοιχους κανονικό χρώμα. Να βάλω κάποιο αστάρι για την υγρασία (ου μη γενοιτο) και μετά το χρωμα; Τι προτείνετε; (Τα πράγματα θα φυγουν) Στην φώτο με την σχάρα φαίνεται μια σωλήνα/λάστιχο μήπως υπάρχει αντλία? Αν υπάρχει αντλία είναι τόσο μεγάλο για να έχεις πρόσβαση για έλεγχο και αντικατάσταση 1
vamvakoolas Δημοσ. Πέμπτη στις 02:19 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:19 μμ 4 minutes ago, txcellas said: Δεν εχω αλλα πλακακια αλλα αν θες δείξε ποιο ειναι 1
txcellas Δημοσ. Πέμπτη στις 03:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:05 μμ 46 λεπτά πριν, st@kas είπε Στην φώτο με την σχάρα φαίνεται μια σωλήνα/λάστιχο μήπως υπάρχει αντλία? Αν υπάρχει αντλία είναι τόσο μεγάλο για να έχεις πρόσβαση για έλεγχο και αντικατάσταση Αυτό πρακτικά τι σημαίνει; Σε περίπτωση πλημμύρας τα νερά θα μαζευτούν σε μια ξεχωριστή δεξαμενή η θα μπουν αποχέτευση; Θέλω να το αντικαταστήσω για ποντίκια κατσαρίδες κλπ αλλα αν είναι ξεχωριστή δεξαμενή δεν υπαρχει λόγος. Δεν ξέρω απο κάτω.
hp8 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:41 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:41 μμ 1 ώρα πριν, txcellas είπε Μπορώ να βγάλω αυτή τη σχαρα και να βάλω κάτι αλλο αντίστοιχο; άστο όπως είναι Έτσι είναι και το δικό μου και από κάτω έχω την καταδυομενη 1
txcellas Δημοσ. Πέμπτη στις 03:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:49 μμ 2 ώρες πριν, txcellas είπε Καλησπέρα σας, πρόκειται να βαψω την αποθηκη μου στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Το υπόγειο ειναι σχετικά σε καλή κατάσταση χωρίς υγρασίας πουθενά και εχει μια σχαρα σε περίπτωση πλημμύρας για να πάνε εκεί τα νερά. Μπορώ να βγάλω αυτή τη σχαρα και να βάλω κάτι αλλο αντίστοιχο; Όπως βλεπω πανω ειναι υδροχρωμα και στους τοιχους κανονικό χρώμα. Να βάλω κάποιο αστάρι για την υγρασία (ου μη γενοιτο) και μετά το χρωμα; Τι προτείνετε; (Τα πράγματα θα φυγουν) Σχετικα με το βαψιμο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα